Hodnota darčeku
Baby čo by ste si pomysleli keby vaša veľmi blízka rodina dávala vášmu synovi darček za 2e , jedno či Vianoce, narodeniny...majú peňazí dosť , keby nie tak to ani neriešim , pritom keď sme nemali dieťa tak oni si darček pre svoje vypýtali od nas za 30e minimálne...keď sa nám narodilo tak takto, s tým že povie ešte mne pred pôrodom že ona cudzím dávať nebude 🤷
Možno som náročná neviem...ale pár krát má to už nahnevalo
No a neda sa, ze by si jej dietatu kupila nieco univerzalne? Napr. dupacky, proste kus oblecenia do 10 eur?
a preco si na tu MMS neodpovedala, ze to stoji 30 EUR a nech da navrh do 10 EUR?
ak to pocitujes z jej strany ako natlak minat peniaze a navyse nespravodlivost, pridi nabuduce ku nim s cokoladou a hotovo. alebo jej darcek vrat s tym, ze tvoje to nevynosi, nech posunie niekomu dalej ....
A co nemas pusu? So svagrovcami sme sa normalne dohodli na cenovej hladine. Tento rok kazdy kupime v dohodnutej cene svojim detom, darceky si pred vianocami vymenime a vymenene uz len zabalime a dame pod nas stromcek. Lebo vsetci najlepsie odhadneme vlastne deti, no chceme, aby mali radost aj u druhych
a co by sa stalo, keby si tu mms ignorovala? Ak ti to nevyhovuje, a vies, ze tvoje dieta nic nedostane aj keby si si vypytala, fakt by som sa na to vybodla a kupila darceky podla seba. Aspon si usetris nervy. Vies dobre, ze taka osoba sa nezmeni. Tak to utni uz teraz.
sak zrus davanie darcekov s nimi a hotovo alebo posli aj ty jej priamo link co chces za 30 eur a ak napriek tomu kupj tricko za 2 eur hod jej ho spat ze tvoje take nenosia
Treba nadstaviť zrkadlo. Ona mms s darom ktorý chce, tak ty urob rovnako a ešte trochu pridaj na cene.
Ak jej to nedocvakne, tak by som buď prestala s darmi, alebo dávala z jej "oblúbeného" pepca 👍
@evkamotka s nimi sa nedá dohodnúť , oni sú trošku komplikovanejší ,nazvyme to tak
@komplikovana už sme aj tak spravili že sme ignorovali a neviem neviem či to čo sme kúpili neskončilo v kosi pretože som to u nich nevidela
Preco riesis ze ona vyhadzuje darceky? Kup nieco, co ti nebude luto ked vyhodi. Ona je drza ako plostica, odpozeraj si trocha drzosti od nej.
tak o dovod viac, preco nekupovat drahe darceky. Nikto ti nemoze rozkazat co kupovat.
Júj, tak ti poviem, sú ľudia, ktorí sú aj bohatí, ale sú na druhých zrgološi, že až...Zrušiť dávanie si darčekov, ja si darčeky dávam len s najbližšou rodinou a to máme dobré vzťahy, ale aj so súrodencami sme sa dohodli, že každý kúpi svojim deťom a medzi sebou si darčeky nedávame. A je pokoj, nikto nedáva eurové darčeky, nikto nerobí extrémy s drahými darčekmi a je pokoj. Odporúčam vždy a každému, pre pokoj a spokojnosť rodiny. :D
Nuž keď jej nič nie je dobré ( píšeš v ženskom rode , tak tipujem , že je to švagriná) tak nekúp nič,, A že aj tvoje dieťa od nej nič nedostane ti môže byť šuma- fuk
Jeejda mne.. By som kupila milku cokoladu v akcii.. Ci su vianoce alebo meniny. Tu isto nezahodi 😂
@roobett tak poslali MMS že toto ich dieťaťu na sviatok ...ako to mám nazvať? Podľa mňa vypýtali 🤷 tak dobre veď ja nie som zgrlava len teda mohli by trošku adekvátne
No ja som so sestrou a kmotrou darčeky zrušila..nikto nikomu nič nekupujte..len môjho muža so sestrou spája pupočníková šnúra.. nevedia si to nejak vydiskutovať..tak pekne prosím ešte 22 ročnej manželovej neteri dávame na narodeniny,meniny a Vianoce peniažky do obálky...
Nikde si nenapísala, že ako sa zachovala, keď si jej poslala podobnú žiadosť v podobnej cene. Či toto si ešte neskúšala?
Keď chcem niečo darovať po darujem, keď nechcem. Nepodarí jem, a darujem to co chcem ja nie to co chce rodič dieťaťa
A keď ti to tak vadí prečo jej nepovieš co chceš T pre tvoje dieťa, lebo si s nou nevDikutujea že oni chcú po vás dat za 30 e ale vám dajú len za 2 e
@ljzozv posledné sa stalo že keď majú niečo dať oni tak neprídu na oslavu ani dodatočné nezablahozelaju...
@irusa Vieš čo toto by mi nevadilo vôbec keby to je z oboch strán a s ostatnými rodiny to tak máme, chodíme si na oslavy a nevadi mi to keď niekomu niečo dáme to vôbec nie
Predychaj a uz nic nedavaj.
no práveže nejaká tá hranica by mala byť dokedy je to ešte dieťa...ja peniaze dávam , no slečna nie je schopná mi na sviatok vôbec zablahoželať ( aspoň telefonický )..takže z môjho pohľadu je to trošku smutné
@irusa tak to áno keďže to nie je vzájomné...keby bolo je to iné , nevadí mi dávať dary , chodiť na oslavy ,blahoželat atď ale tak nech to je vzajomne
no vidíš..takže to záleží hlavne od charakteru človeka
Isla by som kupir to iste pre jej dieta, v spravnej velkosti a dala pri najlblizsom sviatku. So slovami... nam si take sama vybrala, iste preto, lebo sa ti to paci..tak iste nevyhodis..
@nedockavasom toto je dobré 😄
@nedockavasom 😅

@komplikovana no MMS s obrázkom 😏