icon

Hotel miesto pobytu u svokry. Je to dôvod na urážku?

8. mar 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, keby ste boli svokra/mama urazilo by vás toto?
Žijeme v zahraničí, na Slovensko chodíme na týždeň ku svokre a na týždeň k mojim rodičom. Máme dcéru, má 22 mesiacov a otrasný spánok, bohužiaľ keď spí tak sa snažíme byť ticho lebo mám pocit že ju zobudí aj keby špendlik padol...svokra je zástancom toho že deti majú spať pri hluku, tak sa to snaží praktizovať. Svokor je na jedno ucho hluchý, doma zásadne ten načúvací prístroj nenosí, takže je tiež dosť hlučný. Uvediem pár príkladov, ráno svokor vstáva do roboty, pleskne dverami na spálni, že to aj nás zobudí, potom celý buchot v kuchyni keď si robí raňajky kávu atď, medzitým búchanie dverami na záchode, šatníku, pri odchode. Ak je náhodou doma tak je strašné aktívny, akurát cez obedny spánok pili drevo, vozí ho do pivnice, kosí, vŕta hocičo. Svokra vždy cez spánok musí akurát vysávať, vyberať umývačku ale tak že bucha strašné s riadom, večer dcéra zaspí s svokra sa ide hrabať do mrazaku čo je hneď vedľa izby, aj keď som sa jej predtým pýtala či niečo z neho chce. Proste dcéra tam nespí, stále sa budí, stále ju douspavam, potom nespí, je nervózna. Nestojí mi to za to mať týždeň nepríjemne dieťa a doma potom ju dávať ďalšie dva týždne dokopy.
Rozhodli sme sa s mužom že si objednáme na týždeň hotel čo je 5 minút cesty od svokry, s tým že celý deň budeme u nich ale na tie spánky pôjdeme do hotela. No po oznámení zostala svokra strašné urazená že či ideme na dovolenku alebo na návštevu, že ona sa snaží naučiť spať dcéru pri hluku atď. Urazila sa s tým že nemáme ani chodi, buď prídeme k nej alebo ak do hotela tak nás nechce ani vidieť. Naozaj myslíte že je to niečo na čo by sa mohla tak uraziť? Sama vždy na tretí deň hovorila že dcéra je strašná a uplakaná čo aj bola kvôli nedostatku spánku, videla to sama a aj tak nechápe

Strana
z4
nelka93
10. mar 2025

Rozhodli ste sa s mužom správne. Mne bezne hluky tiež nevadia, ale keď niečo tresne alebo nejaký náhly hluk, tak sa tiež zobudím. Je to normálne, to len niektoré nechapave nevedia. A svokra ako sa urazila tak sa aj odrazí, ak nie, tak jej na vnucati zrejme až tak nezáleží.

jomarch
10. mar 2025

autorka v hoteli je asi nulova pravdepodobnost ze bude niekto vrtat, robit s mrazakom (aj moja dcera sa boji toho zvuku, mame staru chladnicku) a podobne. dobre robite.

maya_hi
10. mar 2025

Dobre ste sa rozhodli. Vysvetlite jej to takto a hotové. Buď to zoberie alebo nie.

laila22
10. mar 2025

Rozhodli ste sa správne.. Svokra nie je ,,normálna,, aby išla Vaše dieťa učiť ako spať v hluku, miesto toho , aby si ho naplno užila.. Nevysávam, keď dcéra spí a to je už tínedžerka... Normálny hluk nám nevadí, sušičku a práčku zapínam aj na noc, rovnako sa zapne kotol, ale aby sme vysávali, trieskali riadimi, keď spí ona, alebo ja, tak to nie..

cukroska
10. mar 2025

Jooj starý ľudia sú už taký...nie síce všetci, ale na dedine väčšina. Ani z voza ani na voz,ako sa povie..

trisha_r
14. mar 2025

Je to stará hlupana, čo keby si jej neviem čo urobila aj to čo jej v očiach vidíš furt by si bola za sprostu ty. Na jej debilný vyrok ,že ona bude učiť jedi späť v hluku, okej, mala šancu pri svojich deťoch nie pri cudzích aj keď je to vnučka ,nemá na to nárok. Takže by som jej povedala,že buď akceptuje teba alebo tam už nepachnem. A to že je to egoista a vlastne tak trochu diktátor čo všetko vie a všade bol , dokazuje aj jej samotná reakcia na to,že nechcete u nich spať. Normálny človek pochopí,v čom je problém. Apropo ja hluk vyslovene nenávidím, v živote by som tam nespala ani ja kebyže nie niekto sústavne trieskať z dverami skoro ráno. Nechoď. O nič neprídeš, choďte na dva týždne k vašim. Jej o vnučku absolútne nejde ide o to diktovať a nanucovat svoje pravdy a spôsoby. Zbytocny človek vo vašom živote.

Strana
z4