Hrajú sa vaši partneri online hry?
Nedávno som tu čítala príspevok, v ktorom sa mamička sťažovala že jej partner sa hrá každý deň na počítači.
Môj muž je taký istý, bolo kvôli tomu veľa hádok. Keď sme sa spoznali mal 25, teraz má 45 a hrá stále. Normálne chodí do práce, keď je teplo na výlety, turistiku ale keď sme doma tak je schopný celý deň prehrať na počítači. Občas uvarí, urobí nákupy. Máme dve deti, ktoré to berú normálne že tato hrá každý deň hry. Áno, pred svadbou som vedela že sa zahrá. Vtedy sa viac venoval mne a menej hral, teraz naopak, chodili sme veľa na výlety, dovolenky.
Brala som to tak, že aj moji bratia sa hrali hry keď boli slobodní a po svadbe s tým prestali. Urobila som chybu, viem. Hrajú sa vaši partneri, manželia na počítači a koľko hodín denne? Ste s tým v pohode? On mi hovorí, že lepšie ako keby sedel v krčme.
@marseillefan proste hned na zaciatku vztahu .. nie pocas .. to uz je trochu neskoro na "prevychovanie" ... ak nieco budem potrebovat, tak staci povedat .. ci s upratovanim, s varenim .. s hocicim .. kupelnu a toalety upratuje on .. obcas sam navari .. vsetko je len o komunikacii .. ked on hra hry alebo spi, tak ja idem nieco navarit, upratat, s mamou telefonovat alebo tiez si zahram hry na PC ci si pospim..
@marseillefan konkretne podla coho usudzujes, ze som na teba velmi velmi nahnevana? Ja som ti napisala, ze si myslim, ze tvoje spravanie (a teraz aj jeho evidentna racionalizacia a uplne odbacanie od temy) vykazuje znamky zavislosti. Samozrejme, ze sa ma to netyka, autorke vsak pises, ze sa pravidelne hravas a cez vikend si stravil za pocitacom 8 hodin. Popisujes to tak, akoby to bolo v poriadku. Podla mna nie je.
A ked sa mame bavit z nejakeho dovodu o mojom partnerovi, tak ma vela chyb, ale to, ze sa nestara o deti mu vycitat naozaj nemozem. Takze, nehnevam sa na teba, skor ma to ludsky mrzi, lebo ked si predstavim, ze by manzel prisiel domov z prace a zasadol na xy hodin za pocitac, tak viem, o kolko peknych zazitkov s nim tie deti (a aj ja) prichadzaju.
A inak je "suchy februar", nemusi sa to tykat len alkoholu. Vyskusaj 😉 mozno zistis, ze ti pocitacove hry viac beru ako davaju.
@cherry_cherry nechcem sa veľmi miešať do vašej konvo, ale podľa tvojej definície by bola závislosť asi všetko. Chodenie do fitka alebo akákoľvek pravidelne sa opakujúca činnosť.
@acrobaleno
@ladycat2021 dala som ich otcovi, mladšie sedelo na kolenách, druhé stalo pri stole a pozerali ako sa hrá. A nie, ja som si to tak nestačila. Zo začiatku hrával hodinu, dve maximálne a rokmi viac a viac. Ok, končím. Nemá cenu to stále vysvetľovať. Kto nechce nepochopí. Vašimi slovami game over.
No autorka, tu už nejde o to či hrá alebo nehrá, ale o to že on pre teba zrejme nie je ochotný urobiť nejaký kompromis, alebo niečo, aby to medzi vami bolo v poriadku. Buď si sadnete a budete o tom hovoriť, alebo sa stále budete točiť v tom istom
@autorka Treba komunikovať a nastaviť hranice. Žiadne hranie, keď má deti, veď môže ísť s nimi von.
Aj moj sa hraval, ked mu niekto poradil tanky online, nevedela som ze nas vztah a rodinny zivot padne. Dva roky hral, ale to nebolo len hranie, to bolo kopec zurenia, nadavok, odstrkovania deti, bol proste nervny ako ked je clovek zavisly na chlaste alebo drogach. Povinnosti ziadne, ak nieco niekto od neho chcel tak nula bodov. On si to bohuzial ani neuvedomoval a ten pohlad na neho ked hral, mne bolo velmi luto deti. Ja som sa pomaly od neho "odputala" ,ostala som chladná, kupila si byt a odsťahovala sa s detmi. Samozrejme nikto to nechapal ze kvoli hraniu, kazdy len ze isto mam niekoho a podobne blaboly. Ja som len chcela zit v klude s detmi. Neskor mu to došlo , dali sme sa dokopy, ale ziadnej online hry sa nemohol ani dotknut,to bola moja jedina podmienka. Lebo pred hranim bol s nim zivot super, dala som mu sancu. Uz je tomu 5rokov co nehra a mame normalny vztah a zivot ako aj pred hranim.
Takze u nas uz nikdy ziadna online hra nebude...
@cherry_cherry Môžeme sa dohodnúť tak, že ak by môj aj tvoj vzťah stroskotal a úplnou zhodou náhod a vesmíru sme sa my dvaja dali dokopy, tak túto tému znova otvoríme, dobre? A potom zvážim čo si mi navrhla... Dovtedy je pre mňa dôležitý len názor mojej manželky a tá je s tým úplne v pohode... ale ešte raz ďakujem, že si o mňa robíš starosti. 🙂
@acrobaleno ale ved tu ide o mnozstvo a o to, ci to ma stupajucu tendenciu. Je v poriadku, ked si ide clovek kazdy den na hodinu zabehat? Podla mna ano, navyse je to zdraviu prospesne. Je v poriadku ked si kazdy den clovek na hodinu zahra hru? Tiez si myslim, ze ano, prospech z toho sice nie je ziaden, ale ok. Ale je v poriadku ked si clovek ide kazdy den zabehat na 5-6 hodin? To uz asi az tak v pohode nebude a uz to musi ist na ukor rodiny/energie/prace... To iste plati pri hrani hier. Autorkin muz kazdy jeden den sedi hodiny za pocitacom a hra sa a ide to na ukor rodiny. Ak ho na to upozorni, reaguje agresivne.
A inak, nech si tu nemusime uz vypisovat a dohadovat sa, paci sa, clanok o zavislostiach, ich definicia a rodzelenie:
https://nezavislost.sk/sk/o-zavislostiach/
Cca v polke sa venuju zavislosti na online hrach.
Moj chlap presedi hodiny za PC, ale zarobi za to tisice... nestriela potvory, nenahana sa na autickach a pod, ked tak max pozrie nejake videa, cita spravy.... Detto ide na ryby, na tury , ide sportotovat = to je nie len relax, to je aj pre jeho zdravie dolezite co sa o hrach povedat neda, to je sice zabava ale inak je to obycajna strata casu (my co sme dospeli uz, to vieme a vidime) a ked treba berie so sebou aj dceru na akukolvek tuto aktivitu... je rozdiel zahrat sa (aj denne, napr. do noci/rana) a je rozdiel cely vikend drvit hry, ked zena a deti skacu okolo a este ich aj otravovat zvukmi z toho a nevrlostou, ak od neho nieco chcu. On je na hrach zavisly (a to ja si tiez zahram, aj ludia okolo mna, znamy, kopec kamosov - preto som to najskor aj tu brala ako ze v pohode, zahra sa...pokym som neprecitala viac o jeho dennom rezime). A uz by bez nejakeho vazneho dovodu, neprestane len tak.
Tu nie je co obhajovat, nie je preco vinit zenu, ze jej to vadi. Jedina jej chyba bola, ze doteraz to tolerovala a "hranie" tiez potrebuje cas na "oducenie" sa. K hraniu hier, ak nema clovek dostatocnu kapacitu aby si uvedomil, kolko mu to berie z realneho zivota, treba pristupovat ako k inym zavislostiam.
@20erika07 presne aj u nás, on hrával 15 rokov len jednu hru, ale posledné dva roky pridal druhú a teraz dokonca začal s treťou. Takže prepína z hry do hry, dokonca si kúpil virtuálnu realitu a aj tam hrá hry. On prvých päť rokov hral maximálne 2 hodiny denne ale rokmi sa to zhoršuje. Teraz je schopný 4 hodiny po príchode z práce a 8 hodín cez víkend v sobotu aj v nedeľu. Keď je pekne aspoň ho vytiahnem do prírody, na výlet. Cez zimu sú to celé dni. Ako som písala, von sa ide keď dohrá, so mnou si pozrie film keď dohrá, s deťmi sa pohrá keď sa dohrá. Ono sa to rokmi u neho zhoršuje. Ale odmieta priznať problém.
@simca06022011 ono ja som mu to tolerovala nedobrovoľne, boli hádky ale on sa bránil ako tu niektorí: veď to je lepšie ako chlast, je dospelý, môže si robiť čo chce, je to jeho koníček. A takto to dopadlo.
U nas pomohlo zlikvidovat doma pocitac :D len zase to som bola ja co hrala :D Fakt som si musela uvedmit, kolko zbytocneho casu som tam, sedim na zadku, chrbat ma boli :D a to som vsetky domace prace atd mala urobene, nik to nerobil za mna a kamarati/kolegovia detto. Mam tu ejdneho 50tnika a ten doslova povedal, sedim sam za tym pocitacom ako debil, naozaj lepsie ist s kamosmi na pivo, cez vikend na futbal a prestal... Musi si to uvedomit on sam, kolko casu to berie. Je z toho urcite cesta von.
Posadit, povedat dost... konicek/nekonicek, ma rodinu a prerastlo to unosnu mieru, uz to nie je hodinka dve... cele dni su to. Dala by som mu ultimatum, do tyzdna bude pocitac prec, inak leti von oknom. A tvrdo nechaj mu deti cely den a chod prec. Nechaj nakupene napr., ale nenavarene. Prestan mu prat, riadit, varit. Ja by som sa v takomto rezime asi aj rozviedla, neviem si to predstavit, to je vlastne 3. decko. A este je to horsie ako keby bol v krcme. Lebo mu tam svitori pri stole, prec nie je, oxiduje tam, predpokladam, ze napapkat sa pride atd.. cize servis potrebuje,klud nemam...
@simca06022011 no on sa počítača celkom nemôže zbaviť pretože je informatik a aj na ňom pracuje, plus dcéra keď má online vyučovanie pri ňom sedí.
Pozri aj moj je informatik, k tomu podnikatel, cez den makal po evceroch zvykne programovat atd a mohol, detto aj ja s pc pracujem denno denne. Odinstalovala som vsetko, vyhodila a pracovala. Viditelne nepracuje na nom... nehladaj vyhovorky pre neho. Dceru tiez vies inak vyriesit. Sposob si musite najst vy. Ak to proste nezatrhnes, tak sa potom nestazuj, proste samo od seba to neprejde. nejake obete budu.
Ešte stále to trvá? Ako si to vyriešila?
Ak hrávate hru NHL 24 a chceli by ste mať v nej slovenské tímy Slovan BA, HK Nitra, HC Topoľčany, HK Skalica, Dukla Trenčín, Spartak Dubnica, Draci Púchov, Panteri PB, Vlci Žilina, HK 32 LM, HC BB, HKM Zvolen, HK Poprad, HK SNV a HC Prešov, tak môj chlapec vytvoril pre vás zostavy SK-ODCHOVANCI. Môžete si ich stiahnuť zadarmo priamo v hre v sekcii "Sdílení soupisek/Stáhnout komunitní soubory", stlačíte na ovládači X-"Hledat soubor", napíšete aspoň časť názvu napr. "SK-", potom stlačíte na ovládači A-"Stáhnout soubor". Po stiahnutí sa musíte vrátiť do "Sdílení soupisek/Aktíní soupisky" a zaškrtnúť súpisku SK-ODCHOVANCI. To je všetko 😍 Prajem veľa zábavy 😁 Ukážky dresov a logá klubov a vaše postrehy mu môžete napísať na jeho telegramový kanál SK-ODCHOVANCI ( t.me/SKodchovanci ). Poteší sa 💕

@ladycat2021 podeľ sa s nami konkrétnejšie ako fungujete... veď na to toto fórum je