icon

Hrajú sa vaši partneri online hry?

13. feb 2022

Nedávno som tu čítala príspevok, v ktorom sa mamička sťažovala že jej partner sa hrá každý deň na počítači.
Môj muž je taký istý, bolo kvôli tomu veľa hádok. Keď sme sa spoznali mal 25, teraz má 45 a hrá stále. Normálne chodí do práce, keď je teplo na výlety, turistiku ale keď sme doma tak je schopný celý deň prehrať na počítači. Občas uvarí, urobí nákupy. Máme dve deti, ktoré to berú normálne že tato hrá každý deň hry. Áno, pred svadbou som vedela že sa zahrá. Vtedy sa viac venoval mne a menej hral, teraz naopak, chodili sme veľa na výlety, dovolenky.
Brala som to tak, že aj moji bratia sa hrali hry keď boli slobodní a po svadbe s tým prestali. Urobila som chybu, viem. Hrajú sa vaši partneri, manželia na počítači a koľko hodín denne? Ste s tým v pohode? On mi hovorí, že lepšie ako keby sedel v krčme.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
13. feb 2022

@bennn keby hral hodinu, dve denne som ticho. Ale prísť o 17 z roboty a do 21 tam sedieť a nevšímať si deti, ženu mi príde cez čiaru. O tom píšem. Aj keby štyri hodiny denne čítal knihy by ma to rovnako hnevalo. Ale u nás sa všetko točí len okolo hry. Ako v inej téme. Kedy pôjdeme von, kedy začne oslava narodenín detí, kedy odídeme z návštevy, kedy mi dá paralen proti teplote. Samozrejme keď dohrá.

autor
13. feb 2022

@elizabet173 veď som písala, že sa to netýka tohto prípadu. Tu som si bohužiaľ myslene myslela, že narodením deti prestane hrať a sústredí sa viac na rodinu. Moja chyba. Ale kým sme spolu chodili bol na počítači max hodinu denne.

vilma7
13. feb 2022

Hral ako puberťák, nejakú hru mal stiahnutú aj v tablete (za slobodna) ale potom sám vymazal a povedal, že je to len žráč času.
Takže nehrá vôbec a ani v mobile nemá stiahnuté žiadne hry. Hrá sa s deťmi, našťastie.
A z tvojho manžela by ma asi na psychiatriu vzali.

rozalka_13
13. feb 2022

Áno hrá sa a tiež som z toho zúfalá, môžme popísať ak chceš🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
13. feb 2022

Hral ako mlady, aj ja som hrala...strategicke boli naj. Na mobile ano, hra a obcas ho fakt nejaka vedela drzat, stiahol aj mna a deti 😁 ja som to vedela seknut ze dost. Mame dom a zvierata, takze prace je dost, na domacnost velmi nie je. Ked sme este boli v bytovke tak vecer telka, on sa v bytovke nudil. Teraz ked ma volno tak bud nieco hlada na nete alebo sa hra...skor ako oddych po praci, kym caka u lekara, jedine vecer ma to stve, ked ja riesim deti a on na mobile. Ale nezanedbava nic kvoli mobilu,ze by neurobil co treba. Na Pc raz dal vojensku strielacku ale kvoli detom som im to zrusila, lebo najst.ma len 10r. Urcite casom bude asi aj playko a budu hrat spolu. Manzel ma 42r.
Casovo neviem, mozno 1h. To skor ja som zavisla tu na Mk 🤔😉😁

marseillefan
13. feb 2022

Ja hrávam CS:GO.. je to super. Keď hráš hry, nesie to v sebe všetky emócie... napätie, radosť z víťazstva, smútok z prehry, zlosť na svojich spoluhráčov, alebo na seba... alebo len tak proste, že to nevyšlo. Je však pravda, že niektoré dni nehrávam vôbec, ale napríklad tento víkend som si dosť zamastil, dnes minimálne 6-8 hodín to bolo.

autor
14. feb 2022

@marseillefan máš rodinu, deti?

monka105
14. feb 2022

Hrajú a lezie mi to pekne na nervy. Keď má krátky týždeň, je schopný vstať o desiatej a ísť rovno za PC, keď ja prídem po práci o šiestej, ešte stále sedí za PC a smeje sa, že si od rána ešte nestihol ani umyť zuby. Už tri týždne má kopu vecí, ktoré treba vyriešiť, vrátane hypotéky, ale nič iné nerobí iba sedí za pc. Keď sa vráti z práce, dá mi pusu, večeru si už berie k počítaču a hrá sa aj do tretej, kým ho neprídem ohlásiť, že by už naozaj mohol ísť spať, lebo ráno vstáva (o tom, že ma to ťukanie myšky a klávesnice budí a ja ráno tiež vstávam ani nehovorím). Dva dni dozadu som mu povedala, že by sa mohol venovať aj mne a normálne sa rozreval, že mu beriem jedinú vec, ktorá mu pomáha vypnúť a som sebecká. Neviem čo s tým. Najradšej by som vyhodila počítač von oknom.

cherry_cherry
14. feb 2022

@marseillefan tiez by ma zaujimalo, ci mas rodinu. A aj keby si nemal, tak tych 8 hodin, co si sedel za pocitacom sa da stravit urcite aj lepsie. Ved to je hrozne.

cherry_cherry
14. feb 2022

@monka105 cista zavislost, este ked sa aj rozplakal. O tomto sa strasne malo rozprava, ale naozaj na tych hrach vznikaju zavislosti. Je hrozne ked tomu prepadne dospely chlap s rodinou, je to stale ista forma gamblingu, aj ked bez penazi (predpokladam). Toleruje sa to, lebo ved nehra o peniaze, nepije, neflaka sa... ale ze deti vidia otca iba od chrbta, lebo cely den sa hra na vojaka alebo na neviem co na pocitaci, ze manzelka taha celu domacnost a ze muz absolutne nefunguje, to tiez nie je v poriadku. Trpi tym cela rodina.

canis_lupus
14. feb 2022

Môj otec hrával online aj offline všelijaké hry cca od mojich 10 rokov až kým som sa neodsťahovala, potom začali s mojou mamou chodiť na nordic walking a behať, takže našťastie už nehrá skoro vôbec. Ale neprišlo mi to ako nejaký extrém, neviem, koľko hodín hral, u nás doma vždy upratovala a varila, starala sa o nás mama, otec max umyl ráno riad a cez víkend povysával.
Keď som sa spoznala s mojím chlapom, tak hral občas nie online, ale nejaké fantasy hry, Zaklínač a tak 😃 ale to fakt možno 2x do týždňa 3 hodiny. Odkedy máme dieťa, tak už nehrá vôbec a ani by ho nenapadlo prísť z roboty a sadnúť za počítač namiesto toho, aby bol s dieťaťom. Ja by som toto netolerovala. Pracujem krátky-dlhý týždeň, chlap je učiteľ, takže on je s malým poobede, keď som v práci. Vždy si naplánujeme týždeň tak, aby vtedy, keď mám voľno, sa on mohol aspoň 2x týždenne po cca 3 hodiny venovať svojim záľubám (viac-menej šport). Ja sa svojim venujem, keď mám voľný deň a doobeda je malý v škôlke. Určite by si nedovolil ignorovať dieťa a nonstop sa hrajkať.

vaelasrazs
14. feb 2022

Hrávame obaja, vedľa seba spokojne...avšak nie tak aby nám zvyšok života stál na bode mrazu či upadal. Sú dni, kedy sme tam dlhšie inokedy sú dni, kedy to nezapneme vôbec. Ak to čo čítam od teba chápem správne, tak bude závislý 🙂 treba sa o tom otvorene porozprávať, nech to obmedzí, nech robí inú aktivitu. Je množstvo aktivít, ktoré by ho napĺňalo a mohol by zapojiť aj vaše detičky. Hoď s ním o tom reč.

autor
14. feb 2022

@monka105 cítim to tak isto. On keby mu vypnem počítač prejde do agresivity. On cez víkend ráno vstane, hneď ide na počítač. Sedí tam doobeda, potom sa naje a zase počítač a sedí do večera. Max ho vytiahnem na hodinu na prechádzku. My s deťmi z neho vidíme celý deň len chrbát. A keď zapne zvuk, tak to je ešte len paráda. Tie zvuky z tej hry, výkriky po celom byte. Deti nemajú kľud ani pri hre. Vraj ho bolia uší keď má celý deň slúchadlá v ušiach.

autor
14. feb 2022

@cherry_cherry presne, ľudia to podceňujú, veď sedia doma, veď neminaju peniaze, veď nepodvadzaju, veď nepijú ale že sedia čelia hodiny pri hre a nevšímajú si deti, ženu to je ok. Len počujem ako trieska do klávesnice, vykrikuje. Napríklad mu poviem nech okupe dcéru a on že práve som si pustil hru, počkaj hodinu. Tak to si ju okupem sama.

sense
14. feb 2022

Môj nie, ja áno ale nie na úkor rodiny

simca06022011
14. feb 2022

vezmi mu kabel do elektriny z pocitaca a vybavene :D najlepsie este skor ako vstane....najskor nech si spravi povinnosti :D AK by si zohnal iny, next tie vezmem cely pc a smarim ho do kosa :D A teda ten zvuk by aj mne vadit, ak ho bolia usi, nech ho vypne.
My teda nemame s tymto problem, ale proste aby cely vikend tukal od rana = zavislost. A treba ratat s tym ze bude vyvadzat. Kludne by aj psychologa mohol navstivit.

acrobaleno
14. feb 2022

Aj ja hrávam konzoly. Pokiaľ sa venuje tebe a aj deťom, pomáha v domácnosti a zarába peniaze, je na teba dobrý, nemíňa peniaze na alkohol alebo cigarety, nie je gambler, tak ber to tak, že je to jeho hobby.

marseillefan
14. feb 2022

@cherry_cherry @autorka áno, mám rodinu... dve deti a super manželku 🙂

marseillefan
14. feb 2022

@acrobaleno presne tak.. veď kopec chlapov chodí rybárčiť, poľovať, opravujú si autá, motorky, sústružia si doma, atď, atď... to všetko je ok, ale keď hrá hry, tak tu na neho pozerajú ako keby mal lepru.

cherry_cherry
14. feb 2022

@marseillefan kopec chlapov chodi polovat kazdy den na 6 hodin? Asi nie. Keby hral hry tak ako sa chodi na polovacku, teda raz za mesiac na par hodin, asi by to nikomu zily netrhalo. Kazdy den, niekolko hodin je zavislost a to je fakt. A ked vikend, ktory by mal clovek travit s rodinou a detmi, stravis 8 hodinami hranim na pocitaci, tak to je tiez zavislost. Ze si ju este neuvedomujes a neuvedomujes si dosledky, to je o inom. Zaroven pises, ze polovacka, rybolov su ok, tak si to zober z druhej strany, bolo by podla teba ok keby si 8 hodin ze ten vikend chlastal? Alebo by si sa 8 hodin niekde flakal vonku? Asi uz tak nie. A aky je to rozdiel? Si rovnako nepritomny, rovnako sa nevenujes rodine, detom, manzelke. A autorkin muz to robi kazdy jeden den. Ak hras v noci, tak si na druhy den rovnako rozbity a opat ten cas, co by si mohol venovat detom je menej hodnotny, pretoze 8 hodin z noci proste chyba.
A este jedna vec, ak tak velmi potrebuju ti muzi hodiny denne relaxovat pri videohrach, tak kde hodiny denne relaxuju tie ich manzelky? Ci ich sa to netyka?

marseillefan
14. feb 2022

@cherry_cherry vidím, že si na mňa veľmi veľmi nahnevaná, aj keď sa ťa môj životný štýl nijako netýka 🙂 Zjavne svoju zlosť voči vlastnému partnerovi smeruješ na mňa 🙂

acrobaleno
14. feb 2022

@marseillefan presne táák, ja poznám chlapov, čo chodia každý víkend na ryby, alebo na túry, alebo majú xy programov bez rodiny a nikto im za to nič nepovie. Ale tak hranie hier je stigma aj u nás. Pritom koľko ľudí si takto zarába tisíce, že svoje hry streamujú.

ladycat2021
14. feb 2022

@acrobaleno ja si tiez rada zahram hry ci uz na PC alebo PS .. moj priatel tiez vcera hral hry na PS cca 3 hodiny .. ja som si zahrala na PC .. pokial to nie je na ukor rodiny, tak nerozumiem preco by to malo vadit ... ci je lepsie ak pojde niekde do krcmy sa opit ? Skor by som akceptovala to hranie hier ako chlastanie alkoholu

autor
14. feb 2022

@ladycat2021 ale ja píšem, že je to na úkor rodiny. Keby to bola hodina, dve denne tak nepoviem ani slovo. Ja behám okolo dvoch detí a on sa 4 hodiny hra. A to aj ja môžem povedať, že odteraz za nem denne behať 4 hodiny po obchodoch a míňať a argumentovať že je to lepšie ako keby som ho podvádzala alebo tajné chlastala. Také detské výhovorky. No a čo že som dostala 4, veď Anička s Jožkom dostali 5 a Miloško ma dvojku z chovania. Vždy sa dá nájsť niekto horší.

acrobaleno
14. feb 2022

@autorka Čo sa hneď urážaš? Veď ako si si nastavila manželstvo bolo na tebe. Kto ti káže stále "behať okolo" 2 detí? Veď ich daj ich otcovi. A veď si behaj 4 hodiny, choď von, choď cvičiť. Venuj sa sebe. Každý má svoj druh psychohygieny.

ladycat2021
14. feb 2022

vsak sa zober a chod von s kamaratkami na kavu .. povedz mu len, ze sa vratis vtedy a vtedy nech sa postara o deti .. ako si ho naucila, tak mas 🤷‍♀️ ..

acrobaleno
14. feb 2022

@ladycat2021 ale veď jasné. Musí byť pochopenie aj zo strany partnera, ale partner si musí nastaviť hranice, že pokiaľ to bude tolerovať. Má dve deti, nech si s ním podelí čas. Nechápem, prečo sa všetky hrajú na martýrky, aké sú obetavé a zničené. Skáču okolo zadku mužovi a deťom a zoderú sa do kože.

ladycat2021
14. feb 2022

@acrobaleno presne tak .. ja som si s priatelom hned urcila "pravidla" fungovania nasho vztahu .. staci povedat a urobi to co od neho ziadam .. aj pocas hrania 🤷‍♀️