Hystéria kvôli vianočnému stromčeku
Ahojte, viem, je skoro na stromček ale je toto primeraná reakcia? Žijeme s priateľom v jednom byte, on stále pracuje, ja ostávam v práci dlho. Máme 2 deti (staršie stráži mladšie kým prídem domov, priateľ chodí domov až v noci). Detičky chceli, aby som im postavila cez víkend stromček, že keď sú samé doma, nech majú troška veselšie, proste deti, tešia sa. Mne to nevadí, aj tak je už všade výzdoba a je to naša vec. Lenže priateľ urobil scény, doslova dostal záchvat, že sme mimo, je ešte len November. Aj tak je už zajtra prvá adventná nedeľa. Že normálni ľudia ozdobujú až 23ho. Vážne som až tak mimo, keď chcem spríjemniť deťom čas, keď nie som doma? Dakujem
Uau, kolko maju deti rokov? Lebo ma zaskocilo, ze vy ste nonstop obaja v praci, deti su same doma, starsie strazi mladsie...no chudatka. Ako odskodne maju stromcek v novembri. Ale k teme - nie je to dovod na hysteriu, i ked mne sa to zda riadne prestrelene
Nie si mimo. Ja by som to pre deti urobila a priatel nech sa aj na hlavu postavi a odraza usami. My zatial deti nemame a obyvacka je uz z casti ozdobena + stoji aj vianocny stromcek, ale zatial bez ozdob 🙂
Poviem otvorenie, za mňa je to skoro, ale teda hystériu by som skrz to nerobila ... u nás sa staval stromček 24. decembra doobeda, teraz, keď máme dieťa, stromček staviame posledný víkend pred Vianocami ... ale je to každého osobná vec, keď pozriem večer z okna, už v niekoľkých bytoch oproti vidím stromčeky svietiť ... čiže kľudne.
Keby sme nemavali zivy ale umely, uz by som tiez zdobila 🙂, len ten zivy by nam potom ani do silvestra nevydrzal :( Ja nechapem reakciu priatela, ved deti maju radost, tak preco im to kazit? Ja mam ovela radsej tento predvianocny cas pred stedrym dnom, takze okolo 12.12. zdobime aj my.
Ak to bude živý stromček tak to je ešte skoro, ak umelý, tak to by aj mohol byť.
Úplne v pohode, ja napríklad tiež už rozmýšľam že postavím lebo sa hrozne teším na Vianoce. A to som dospelý človek. Minulý rok som ho mala iba dva týždne postavený a vôbec som si nestihla tú vianočnú atmosféru užiť. Priateľ nech nepreháňa pre pána, nech sa ukľudní. Čo si myslí že si o ňom teraz budú všetci na ulici šuškať poza chrbát či čo?
My tiež ozdobujeme 23.12. Ale zas nechápem ten záchvat. To asi býva aj pri iných príležitostiach. A to je TEN proem, nie stromcek
Nemyslím si, že si mimo, hoci pre mňa tiež priskoro, ale ak bol úplný hysterik, tomu nerozumiem. My zdobíme už roky rokúce na deň pred Mikulášom, mikulášsky balíček dávame pod stromček, nie do čižmičky, lebo pod oknom máme radiátory a to by tie balíčky do rána vyzerali 😀 A to sme už "veľkí", že 🙂 Ak máš deti úplne malé a sú často samé doma, nevidím na tom nič choré. Veď o týždeň máme už december...
Za prvé koľko deti majú rokov? Lebo zase neviem si predstaviť, aby nejaké(to staršie) 15,16 ročne, teoreticky už schopné postrazit súrodenca, aj to nie celé dni, salelo za stromčekom a keď je mladšie, tak ako problém by som brala, že sú doma samy.
Zdobenie v novembri je zvláštne aj mne, pre mňa je to skoro, ale zase je to vaša vec. Hystéria partnera je smiešna, na vašom mieste riešim skôr ako nejaký strom, to, aby deti neboli celé dni samy doma
tiež si myslím že skoro... u nás až okolo 20teho dec. možno dcéra si vymrnčí niečo skôr...
Myslím že je to vaša vec kedy si dáte stromček...
Nikdy som detom nedovolila vsetko, co chceli. 😉
Ja som sa s tým stretla až tu na koni, že ľudia majú stromček už počas adventu, pre mňa je to tiež veľmi zvláštne. V mojom detstve nosil stromček Ježiško na štedrý deň, a tiež by sa mi nepáčilo mať ho už v novembri, ale je to čisto vaša vec, ako sa dohodnete...
@mimi3008 rozchadzame sa. Budem s nimi sama. Obraciam sa ako viem preto som aj menila prácu. Som viac v práci ale plat nám bude stačiť keď budeme bez neho
Na stromček nie je skoro, keby som mala čas, už ho máme aj my.
Ja tiez nechapem tej hysterii,stavat stromcek uz v polovici novembra. Celkovo mi vadi,ze sa neustale stazujeme na zhon a stres a sami si to vyrabame,ze vsetko chceme dopredu. Velka noc od februara,vianoce od novembra. Nepaci sa mi mat stromcek tak skoro,no ludi nezmenim. Len som zvedava,co bude o takych 20 rokov,ci nahodou uz v auguste nebudu stat stromceky v obyvacke
Je to len medzi vami dvoma. Dajte si v rodine hlasovanie, kľudne nech deti majú len polovičný hlas 😉. Mne osobne by to neprekážalo, ale tiež u nás manžel trvá na tom, že stromček sa zdobí 24ho doobeda. Ale ja som mu do toho nikdy nezasahovala, ak aj deti mrnčali, poslala som ich za otcom, nech to riešia s ním. Stromček je u nás jeho povinnosť.
Spravila by som kompromis. Rozvesaj doma svetielka,sprav vianocnu vyzdobu. Ale stromcek by som este nezdobila. A s priatelom by som si pohovorila,ze nabuduce si problem vydiskutujeme a nie takto vystrajat.
My napr dnes nahadzujeme svetielka do okien (svietiť budeme až po Mikulášovi, ale nechcem mať toho naraz veľa🤷♀️) ja som tehotná tento rok a TP mám 25.12. Takže ja som si povedala že do Mikuláša chcem mať všetko ozdobené nachystané aj stromček … a čo? Ostatní ma môžu mať radi ;) … inak každoročne urobíme stromček na moje narodky (19.12.)
A čo takto dať nejakú vianočnú výzdobu(postupne pridávať) a stromček až neskôr? Naozaj je ešte iba november. Stromček je niečo špeciálne a keď sa postaví skoro,tak podľa mňa zovšednie a stráca tú výnimočnosť. A s priateľom sa rozhodne porozprávať,lebo reakcia nebola primeraná.Dá sa aj inak.
Stromček, podľa mňa, symbolizuje Vianoce, v novembri je ešte skoro, ale hysterčiť kvôli tomu je tiež odveci, ešte k tomu muž 🤷
No a co,ze je november? Ved zajtra zacina advent. Ja by som stromcek dala tiez,ale drzim sa nasej tradicie,zdobit na mikulasa. Zajtra zacnem s vyzdobou. Zachvat nechapem,ale urobila by som kompromis. Maly stromcek ozdobit detom do izby
Aj ja som včera vytiahla steomcek , deti sú choré , dni sú tak velmi dlhé , tak sme si spriatelili večer zdobenim🙂
Tak ked sa rozvadzas chlapa neries. A stromcek postavte. My mane zivy kazdy rok tak este ma cas
@oli18 kazdy ma vianoce ake chce,nikto im nemusi vymyt mozog. Taki ludia boli vzdy.
Mňa by skôr ako stromček trápilo to,ako žijete a že deti sú väčšinu dňa samé.
Kľudne ho majte aj celý rok. Vianoce sú krásne sviatky. Na mňa skoro, ale keby ho chcel manžel postaviť asi by som sa na tom trošku bavila, ale kľudne. Je vo svete toľko zla tak prečo deťom neurobiť radosť. Tak šup na to nech to mate doma krásne 😊 a priateľ nech už trošku dospeje 😉 a povznesie sa nad somariny.

Nie si mimo ja ťa úplne chápem..zajtra je prvá adventná, takže kľudne..ja počkám aspoň do decembra..mám rada keď postavíme stromček skôr, lebo sa z neho spolu s deťmi môžeme dlhšie tešiť ☺️ nenechaj sa znechutiť 😉