icon

Hystéria kvôli vianočnému stromčeku

26. nov 2022

Ahojte, viem, je skoro na stromček ale je toto primeraná reakcia? Žijeme s priateľom v jednom byte, on stále pracuje, ja ostávam v práci dlho. Máme 2 deti (staršie stráži mladšie kým prídem domov, priateľ chodí domov až v noci). Detičky chceli, aby som im postavila cez víkend stromček, že keď sú samé doma, nech majú troška veselšie, proste deti, tešia sa. Mne to nevadí, aj tak je už všade výzdoba a je to naša vec. Lenže priateľ urobil scény, doslova dostal záchvat, že sme mimo, je ešte len November. Aj tak je už zajtra prvá adventná nedeľa. Že normálni ľudia ozdobujú až 23ho. Vážne som až tak mimo, keď chcem spríjemniť deťom čas, keď nie som doma? Dakujem

gypsomilka
26. nov 2022

Podla mna velmi skoro. Ale zas robit sceny pre stromcek 🤦🏼‍♀️ Nemusel

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
nwnw
26. nov 2022

Ved su to este deti! Maju narok robit veci inak a po svojom. Moj chlap zasadne stavia par dni pred Vianocami ale deti idu s nim vyberat, ozdoby vesaju deti a nechci vediet co vsetko im uz pokupil.

pipistrel13
26. nov 2022

@marca12 suhlasim,za mna je to tiez skoro a co sa tyka radosti deti,je ovela vacsia ked budu cakat a ked pride na stromcek cas,takto ho akurat okukaju a akurat ide nie o vianoce,ale o komerciu...
a moj muz keby to urobi bez dohody so mnou,tak sa fakt nastvem a riadne

annm81
26. nov 2022

@oli18 Ja k ním patrím. Vianoce pre mňa naozaj nie sú o Ježiškovi a nevidím v tom najmenší morálny problém. Vianoce sú pre moju rodinu práve o darčekoch, ktoré sme si s láskou vyberali, o vianočných trhoch, kde si dám punč a deti sa povozia na kolotoči, kde sa stretnem s priateľmi, o tom, že máme dovolenku a sme všetci spolu doma, alebo na lyžovačke. A vôbec preto nemám pocit hanby ani menejcennosti.

baluinka
26. nov 2022

skoro/neskoro... ved je to uplne ale uuuuplne len vasa vec,neriad sa ostatnymi,ci to niekomu pride skoro.. v inych krajinach sa bezne zvykne stromcek ozdobovat uz 1.decembra,resp na zaciatku adventu..my trebars sice ozdobujeme az 23.12.,ale mame ho zas az do hromnic (2.2.), niekedy aj do konca februara a co si o tom muslia ini, mam uplne na salame 😀
ale vy ste rodina,vy si musite zaviest nejake tradicie, ak sa to priatelovi zda skoro,tak si to treba nejak vykominikovat a dohodnut sa..avsak netreba kvoli tomu robit hystericke sceny,to je prehnane..

jankalukasova
26. nov 2022

Teraz máme maličké deti, takže stromček je prekvapením 24.12. ráno. Kým sme ale deti nemali, tak som stromček zdobila okolo Mikuláša. Proste v decembri je všade vianočná atmosféra, výzdoba, dekorácie... Pre mňa je lepšie mať stromček 2-3 týždne pred Vianocami a potom ho na troch kráľov zbaliť alebo kľudne aj na Silvestra, ako ho mať od 24.12. pomaly do polky februára, keď (obrazne povedané....)po Vianociach zostali len kilá navyše.

alenkabaj
26. nov 2022

Ja vždy staviam stromček okolo Mikuláša, priateľ s tým mal niekedy problém, ale teraz to nerieši, asi si uz zvykol aj tak mi nepomáha.Mne sa páči, že potom tesne pred Vianocami mám menej stresu. Ja žijem v Anglicku, tu majú stromčeky od polky novembra, niektorí aj skôr.

komplikovana
26. nov 2022

vas dom, vase pravidla. Ak chcete stromcek uz teraz tak si ho urobte. Nemusite robit veci tak, lebo zvysok sveta to tak ma. A sceny kvoli tomu? Je to prehnana reakcia kvoli nicomu, alebo sa za tym skryva nieco ine.

janka1011
26. nov 2022

Robiť preto scény je odveci. ALE...deťom netreba robiť ani všetko hneď po vôli, keď si vypýtajú stromček v septembri tak ho spravíš? Ja deti učím, že všetko má svoj čas, tým že postavíme v novembri stromček, Vianoce skôr neprídu. Stromček patrí k Vianociam a tie ešte nie sú.

aceris
26. nov 2022

U nas sa ozdobuje prvu adventnu nedelu😅 takze zajtra staviame stromcek! Muz protestoval, tiez zvyknuty, ze az 23(aj u nas ked som bola mala to tak bolo). Kazdopadne ako sme sa osamostatnili, ja som sa z toho dostavala do depresii. Vzdy 25 mi prislo hrozne luto, smutno a mala som chut hodit stromcek z okna, ze ved uz je po vsetkom. Potom sa mi to az znechutilo ho vobec ozdobovat a davat si s tym robotu. Jeden rok som sa ale rozhodla zacat zaciatkom decembra na popud mojej kolegyne. Ze nech sa mozem tesit na tie vianoce dlhsie. Pomohlo to! Ziadna depresia neprisla a dokonca mi nevadil ten strom ani v januari. Odvtedy ozdobujeme prvu adventnu nedelu. Muz to prekusol a je rad, ze uz neplacem do vankusa den po vianociach🤣

zmrzlinka2021
26. nov 2022

Je úplne ok vidieť veci inak, ale správať sa ako debil je choré

silvike
26. nov 2022

...."on stále pracuje, ja ostávam v práci dlho. Máme 2 deti (staršie stráži mladšie kým prídem domov, priateľ chodí domov až v noci)."...fuuu...postavme im stromcek nech im nie je smutno...tak asi by sa namiesto vianocnej vyzdoby v novembri trebalo viac venovat tym detom, nie ? To ako vyzdoba a stromcek im ma nahradit rodicov ? Trosku divne cele.

katka1389
26. nov 2022

Čo takto že si mozu vyzdobit izbicku ...Dat nalepky ak mate na okna ...My sme dnes dali nalepky tolka radost ...Stromčekom ešte počkáme pre mná je to skoro ešte....

1mina
26. nov 2022

NEviem co je natom zle, ja by som ho kludne tiez uz mala keby nemavame zivy a nevydrzal by do vianoc :D je to krasne, hned je ina atmosfera a ked si to deti zelaju preco nie. My sme jeden rok ppstavili na mikulasa kvoli dcerke, ale nevydrzal taky pekny do konca Vianoc, tak len kvoli tomu pockame troska

heln
26. nov 2022

no a co?
vedla v panelaku maju stromcek uz asi tyzden....
niektore roky sme nestihali kvoli praci a zbobili stromcek na stedry den, chybala mi ta vianocna atmosfera, lebo som mala pocit, ze uz je po nich.
aj my sme uz vytiahli stromcek, len neviem kedy ho ozdobime.
buduci vikend som v praci ja, ten dalsi manzel....
normalny ludia nerobia sceny kvoli blbostiam a snazia sa detom sprijemnit spolocne chvile.
takze nie, nie si mimo.
snad je uz doba kedy si moze robit kazdy co chce a kedy chce.

petulda333
26. nov 2022

@silvike staci si precitat,ze sa chce rozist,tak zmenila pracu,aby zarobila viac a uzivila ich sama. Ano,tazke a smutne,ale pochopitelne

xardaska
Autor odpoveď zmazal
xardaska
26. nov 2022

My mame od vcera a urcite sa za to nebudem hanbit .. mame 2 deti. A ked je vsade tolko zlych sprav, tak chceme si aspon takuto pohodicku vycarovat doma uz skor

danica2711
26. nov 2022

keď sa rozchádzate, vyprdni sa na jeho hystériu a urob si po svojom

fazulkaaa
26. nov 2022

My staviame kazdy rok uz prvu adventnu nedelu, takze urobte si tak aby ste boli stastni 🙃 ja som videla aj vonku uz plno vysvietenych balkonov. Podla mna nikdy nie je skoro urobit detom radost

dannieja
26. nov 2022

@marca12 Presne, veď toto je už podľa mňa choré - od októbra sa o ničom inom nehovorí ako o Vianociach. A teraz v novembri už ani nehovorím. Obchody s tou hystériou začínajú každý rok skôr a ľudia sa na to chytia ako ryba na udicu. Ja som prvú mini zimnú výzdobu robila dnes keď som aj chystala adventný veniec na zajtra. Stromček postavíme 23.12., zdobiť budeme 24.12. Je to predsa VIANOČNÝ stromček, nie adventný, ani jesenný, či neboj stromček babieho leta. Len ľudia už nechápu (a z roka na rok je to horšie) čo je zmyslom Vianoc.

sasitimi17
26. nov 2022

@oli18 tak si vygoogli pravý pôvod Vianoc ty vymytý mozog…

vroni
26. nov 2022

My vianočný stromček zdobíme 23, ale zásadne živý, takže od začiatku decembra by už živý asi krásny nebol. Ja by som skôr dala vianočnú výzdobu, nie velky stromček, tu by si decká mohli dopĺňať a mali by aj trochu akcie a zmeny. Ale zase robiť kvôli tomu cirkus mi pripadá hodne mimo. A nie sme veriaci, takže kresťanský nazor o Vianociach nepovažujeme za relevantný.

bayuska
26. nov 2022

Nie si mimo. Ja mam tiez velmi rada Vianoce a svetielka atd. Cize ja doma staviam vzdy okolo mojich menin (4.12.) ako taky darcek pre seba 🙂 Brat so svagrinou stavali uz dnes (ale oni su v usa a tam je to bezne hned po vdakyvzdani). Doma sa stavalo tiez najskor 23., vacsinou dokonca az 24., ale preco si nespravit radost skor, ked mozme 🙂

petulda333
26. nov 2022

@dannieja cize zmyslu vianoc rozumeju len ti,co stromcek postavua na stedry vecer? A to ho 27 das uz dole? Ach

mamamoni
26. nov 2022

Mužovi vysvetlí,že nieje potrebné robiť cirkus kvôli tomu kedy ozdobíte stromček.Pokiaľ si ho deti pýtaju, tak kľudne nech si ho ozdobia.Veď kde je napísané,že sa novembrové zdobenie stromčeka u vás stane pravidelnosťou.Muž zvykne takto dodržiavať aj iné zabehnuté veci u vás doma?Lebo možno ho vytočilo niečo úplne iné,a stromček bol už len taká zámienka aby mohol vybuchnúť....
Neuvažuješ nad nejakou študentkou k deťom? Vieš aby neboli samé...ona si zarobí a ty budeš kľudná v práci,že deti niesu same....
A že ,,normálni ľudia ozdobujú až 23ho" 😁😂😆😃 toto má pobavilo....Tak ti ,,poviem" my doma Vždy ☝️ ozdobujeme 23ho a nikdy sme neboli normálna rodina 😂 my sme tak šibnutý všetci tu naokolo....ja,moje deti,kámošky,ich deti.....😂😂😂😂

mamusa123456789
27. nov 2022

Ja už mám vyzdobené skoro ako pani Santa clausová týždeň, ešte jeden balkón zajtra budem dorabat, ale stromček až budúci víkend, lebo sa nestihlo akurát svetielka ešte nesvietime až na prvú adventu nedeľu zasvietim ako každý rok

mamusa123456789
27. nov 2022

A ozaj ešte jeden stromček vonku nemám ozdobený, lebo nevyšli gule,ale už som bola dokúpiť, takže ráno bude aj on ovesany 😀

mamusa123456789
27. nov 2022

@marca12 ja si skôr myslím ze je to lepšie mať popredu lebo potom všetko naraz robiť, to je stres.
Výzdoba teraz, budúci týždeň stromček, ďalší víkend nejaké suché pečivo medzi tým dokúpiť a dobaliť darceky krémové koláče som si objednala, lebo na tie som akýsi antitalent a 23. večer šalát a kapustnica a na štedrý deň valam šunky akurat s mužom upečieme ryby a toto je podla mňa pohoda a nie stihnúť všetko za týždeň aby som náhodou vyzdobu+stromcek skôr ako si predstavujú iny