Ide o násilie, alebo mi to urobil nechtiac?
Ahojte, poradte prosim
Sme 6 clenna rodina, z.toho 2 deti do 2r.
2 deti v skolke/skole, s polročným som ja na MD a s 2 rocnou manzel. Poslednu dobu sa kazdy vecer hadame. Manzel pomaha ako vie, no neustále je pri tom na mobile, v jednej ruke hrkalka a v druhej mobil. Vyhodila som mu to na oci a on ma zacal urazat ze rypem a spravam sa ako moja mama. V tom som mu zobrala z policky jeho mobil. On sa za mmou natiahol a silno mi stlacil ruku, tak ze ma poskrabal do krvi. Myslite si ze som si to zasluzila za to ze som mu zobrala mobil? Doteraz ma neudrel vzdy mi len silno stlacal ruku. Zacina sa mi hnusit
Mňa zaujalo: ...správam sa ako moja mama... tvoja mama chodí často na návštevy?
Nemusi byt nasilnik,ale zavislost na mobile v nom vyvolava agresiu. Ked sa obaja ukludnite,slusne sa porozpravajte a hlavne mu vysvetli ako to vyzera pred detmi a ako deti vnimaju,ked sa im otec plne nevenuje a neustale ho vidia s mobilom. Stanovte si nejake limity a dohodnite sa,ze pred detmi budete co najmenej pouzivat mobily. Hlavne donho neryp,to nikto nema rad. Kazdy obcas vypeni,ale nikdy to nezmie zajst az takto daleko.
@domkakvet v žiadnom smere neospravedlňujem neveru ale ja by som sa nečudovala, keby si s niekým písal. Ja mať doma štyri malé deti, roky rokúce počúvať doma revy, kriky, utierať riť, sopel, plienky dokola dokola.... asi by som si to hodila. Neviem prečo su mnohé ženy poslednute deťmi. Styri deti je mega vela, neverím, že sa to neodzrkadľuje aj na tom najlepšom partnerskom vzťahu. Ved ten chlap nemá ženu, nemá partnerku,nema milenku, musi byť stále z toho celého vyčerpaný. Ja keď si predstavím doma štyri malé deti -hotovo koniec. A to som zena a milujuca matka. Ziadna intimita, žiaden súkromný život, žiaden spoločný čas, len deti ...deti ...deti ...deti. Samozrejme, že sa to podpíše na manželstve. Únava, emócie, nervozita pracujú.
@stanulienkat aha, cize deti si pani spravila sama?
@lili1313 určite nie, ale asi vedela, čo to bude obnášať. A keď si tu prečítaš niekoľko diskusii, drvivá väčšina žien si tie deti vydupe.
Pre autorku sú tie deti určite všetkým, určite ich veľmi miluje a je im dobrá matka- to vôbec nebudem komentovať. Ale ja osobne by som si urobila toľko detí, aby som nezosalela, aby neutrpel môj osobný život a keď sa niečo stane s manželom, alebo by bol rozvod, aby som sa vedela o ne sama postarať.
@stanulienkat tak ale keď nechce, tak nechce. Snad je svojpravny. Bud sa na tych detoch dohodli alebo keď je posledne jedno - dve nehoda, tak sa poriadne nechranili. "Vinit" z poctu deti len zenu mi nepride spravne.
Mne to ale skor pripada ze muz je na nervy z toho, ze je teraz s detmi aj on, vidia sa navzajom kto co robi/ nerobi a lezu si na nervy.
@lili1313 Neviním ju z počtu deti možno toľko deti túžila mať, to jej osobná vec. Ja sa len nečudujem, že im to prerastá cez hlavu.
Ahoj. Prečo je manžel na MD? Bojíš sa, že by si to sama nezvládala? Možno je toho na Vás teraz zrazu moc…deti povyrastú, budú samostatnejšie, začnete pracovať a všetko sa upokojí…
@stanulienkat práveže to nie je jej osobna vec, je to vec ich oboch, obaja boli pritomni. Urcite nie je pochopitelne ak muz pri vacsom pocte deti vypisuje iným alebo vyhladava iné rozptylenia, unika od rodiny. Robil ich rovnako, tak nech je chlap. A to mam tiez len dve deti a viac nechcem len chcem poukazat na to, ze pocet deti je vec oboch a ani u jedneho pohlavia to neospravedlnuje unikanie od reality, zavislosti alebo mimomanzelsky romanik.

Skor by ma zaujimalo co bolo v tom mobile, ked ho musel tak branit.