icon

Ide o prehnanú starostlivosť?

27. jan 2026

Ahojte.tymto pribehom by som chcela iba vediet,ci si myskite,ze mam prehnany postoj k svojmu dietatu.
Nas maly ma kratko po 7 mesiaci.je to nase prve dieta,s manzelom je to vytuzene dietatko,nakolko sme obaja starsi,podarilo sa nam pomocou IVF -3 vklad.
Obaja samozrejme chceme synovi len to najlepsie.ja chcem od vas vediet,ci to prehanam a som moc opatrna.
Uvediem vam par prikladov.
Partner chcel vymenit kocik za sportovu cast,ja takisto,no s tym rozdielom,ze moze byt iba v uplnom lahu alebo polosede.Pohadali sme sa,lebo pertner ho chcel vozit v uplnom sede,aj ked maly nesedi este..ked ame zacinali s prikrmami,pediater povedal,ze postupne na to treba ist,no a zaviedla sim zeleninu,po 2 tyzdnoch pridala maso,po 2 tyzdnoch ovocie ako dezert.po dalsich 2 tyzdnoch malo ist ovocie ako desiata.Partner na tajnasa mu daval ovocie ako desiatu o 2 tyzdne skor,pocas toho ako som ja lezala,ked som bola chora.
Nehovorim o to.,ako ma strasne vytoci (teraz uz to nerobi),ked mu daval na peru dzem(ze ved nech ochutna),potom slahacku,predtym melon (mal 2 mesiace).mna s tym strasne vytoci,pohadame sa vzdy.on ze ved co sa mu moze stat,nech ochutna.
To co mu moze davat mu nedava,vzdy musi vymyslet,co nemoze.
Teraz behak (choditko),ja som s tym moc nesuhlasila,lebo nie je to zdrave,nakoniec som povedala dobre,ale bude tam minimum casu.
Maly este nesedi,ale plazi o sto dvesto,namiesto toho,aby ho viedol k stvornozkovaniu,tak ho da na nohy,chyti za ruky a skusa s nim chodit.
Nehovoriac na to,ze na nohy ho daval uz v 3 mesiaci,ze ved in je pevny (drzal ho nech stoji).
Teraz naposledy,mna nechal rano,nech sa vyspim,bol s malym,pridem za nimi a on pustenu telku,ze ved do nej nepozera.
Podla vas,je toto normqlne??strasne ma vytaca tymto jeho spravanim.nemyslela som si o nom,ze zqujme takyto postoj,ked sa maly narodi.
Je milujuci ocinko inak

Strana
z4
anonym_92a6c7
Včera o 23:16
@anonym_c34d60

@anonym_autor Áno, preháňaš. Ako aj väčšina mamičiek tu na MK. Kedysi nebol internet a deti sa vychovali zdravým sedliackym rozumom. Kdežto dnes sa deti stravujú a vychovávajú podľa knižiek ľudí, čo nikdy deti nemali.

@anonym_c34d60 Este raz, ktory sedliacky rozum kaze stavat deti na nohy od 3 mesiacov? Vsak to aj slepy a blby vidi, ze to nejde. Vsak poslime tie deti rovno do skoly od 1 roka, ved je to vlastne jedno. Kazdy posun vo vyvine ma svoj cas. Co je na tom nepochopitelne?

beronsche
Dnes o 07:30
@anonym_c34d60

@anonym_autor Áno, preháňaš. Ako aj väčšina mamičiek tu na MK. Kedysi nebol internet a deti sa vychovali zdravým sedliackym rozumom. Kdežto dnes sa deti stravujú a vychovávajú podľa knižiek ľudí, čo nikdy deti nemali.

@anonym_c34d60 najhoršie a aj škodlivé, v akejkoľvek oblasti , je tvrdohlavo trvať na zaužívaných a prekonaných praktikách..
Vieš, že kedysi sa bábätka operovali bez utlmovania bolesti?
Myslíš, že to robili schválne? Asi tazko..
A aj s tými knizkami sa mýliš..
Nevadí, kto chce vzdeláva sa a rozširuje si obzory, kto nie, ten nie..

sova7
Dnes o 07:41
@anonym_c34d60

@sova7 Jasné...keď sa chlap na koni ide hrať na dokonalosť, aby ohúril mladé baby.

@anonym_c34d60 ja som tam videla veľmi vystizny opis situácie hlavne tá pasívna agresivita a súťaž kto s koho nad tým som uvažovala aj ja a je fajn vidieť aj pohľad chlapa a myslím že je reálny.

beronsche
Dnes o 07:44
@anonym_autor

@anonym_autor dakujem vam za kazdu jednu odpoved.kazdu jednu som si podstivo precitala.
Cgcela som od vas vediet,ci to neprehanam,pretoze niekedy si uz pridem naozaj tak,ze som az moc opatrna.aj ked sa mi nezda,snazim sa vsetko robit rozumne a zo zdravou mierou.manzel so mnou pediatricke chodieva,no jeho reakcia nato je,ze nemozem vsetko brat tak vazne,lebo sa z toho ckovek scvokne (tal nejak)

@anonym_autor ako to bolo pred dieťaťom?
Rešpektoval tvoj názor? Alebo bol jeho prístup stále skôr, že: "ja viem lepšie"?

anonym_29b1ef
Dnes o 07:50

Toto je štýl čo chceli robiť starý rodičia a ja som boli proti 😂 ako prečo by nejedli hneď všetko aké tabuľky, ja som fyzioterapeut a prečo nemôže deti dať sedieť keď nesedia, vodiť za ruky,.chodítka... Starý rodičia to nejak stolerovali ten rok aj čosi kým deti začali jesť všetko a chodiť aj sami, potom už som neriešila také veci, a muž si nechal poradiť čo môžu deti a čo nie

Strana
z4