icon

Iné priezvisko dieťaťa po svadbe: Čakajú ma problémy?

Včera o 06:40

Idem sa vydávať, budem mať tým pádom iné priezvisko ako dieťa. Čakajú ma s tým nejaké problémy? Aké máte skúsenosti?

autor
Včera o 07:09

Keď sa tak nad tým zamýšľam, tak je úplne nelogické, že na letisku stačí mať rovnaké priezvisko ako dieťa a nič iné od toho rodiča nechcú. Takže moja švagriná, čo má rovnaké priezvisko, môže zobrať moje dieťa na dovolenku a ani žiadny súhlas nepotrebuje. Bude sa tváriť, že je to jej dieťa.

minenkaa
Včera o 07:10
@anonym_2e152a

@minenkaa a ak dieta zije s otcom? Co ak maju striedavu starostlivost?

Prisla si si zasa len zarypat?

@anonym_2e152a a prečo rýpať aj v manželstve dieta žije s otcom a majú rozdielne priezviska a aj v partnerstve žijú deti s matkou a majú iné priezviska ,keďže sa dáva po otcovi
Hej rypem

ibrunova
Včera o 07:11
@anonym_autor

@minenkaa lebo som rozvedená, dieťaťu nejdem meniť priezvisko

@anonym_autor a po rozvode si si nechala rovnaké priezvisko ako dieťa, alebo si si zmenila na slobodné?

minenkaa
Včera o 07:11
@anonym_autor

@minenkaa Stále si mením? Idem si ho zmeniť 2x. Ty si si po vydaji nechala svoje rodné?

@anonym_autor inak ano už druhý krát a tvoji manželia si koľko krát zmenili priezvisko

anonym_d54125
Včera o 07:12

Ja sa idem vydavat a nechavam si svoje priezvisko. Nemam 20, ani 30, a celkovo mi to pride take "zastarane", menit si meno kvoli muzovi.

reela
Včera o 07:17
@anonym_autor

@reela takže tvoj nový muž by súhlasil, aby sa jejo dieťa volalo ako tvoj exmanžel? Paráda

@anonym_autor ja som ohladom tejto problematiky na tvojej strane, asi si myslela oznacit minenkuu

autor
Včera o 07:20
@reela

@anonym_autor ja som ohladom tejto problematiky na tvojej strane, asi si myslela oznacit minenkuu

@reela ano, prepáč, minenku som chcela označiť

anonym_e5f527
Včera o 07:23

A Tvoje dieta s tym je ok? Ze Ty a vy "nova rodina" pripadne aj dalsie deti budu mat ine meno ako Tvoje dieta? Kamoskine dieta s tym malo dost velky problem, dlhodobo.

anonym_86ed7c
Včera o 07:28

Ak by som sa opäť vydala, buď by som si nechala svoje aktuálne priezvisko (mám ho po exmanželovi) alebo by som si dala dve, v poradí prvé nové a druhé staré. Presne kvôli deťom, dcéra je ešte neplnoletá. Keby boli obe deti plnoleté, že by som teda neriešila žiadnu školu, potvrdenia, či krúžky, prijala by som priezvisko druhého manžela.

anonym_462f70
Včera o 07:31

som si nechala priezvisko za slobodna, syn má priezvisko manžela. Za 12 rokov sa nikde ani raz nevyskytli žiadne otázky

erikavesela
Včera o 08:00
@minenkaa

@reela dieta ma mať hlavne po matke ,aby neboli zbyticne päť priezvisk v rodine

@minenkaa absolutne sa mylis, je to na rodicoch...nikto nikde neprikazuje ake priezvisko ma mat dieta...aj ja mam ine priezvisko ako moje deti

minenkaa
Včera o 08:01
@erikavesela

@minenkaa absolutne sa mylis, je to na rodicoch...nikto nikde neprikazuje ake priezvisko ma mat dieta...aj ja mam ine priezvisko ako moje deti

@erikavesela a ja píšem že to nie je na rodičoch

erikavesela
Včera o 08:03
@minenkaa

@erikavesela a ja píšem že to nie je na rodičoch

@minenkaa pisala si, ze dieta ma mat priezvisko hlavne po matke...ja pisem, ze je to na dohode rodicov a nie hlavne po matke...a ak chces vediet, ja to tak yz mam 20 rokov a nikdy som nemala ziadne problemy ako ja, ani syn..

anonym_34153a
Včera o 08:04
@anonym_autor

@minenkaa lebo sa chcem volat ako manzel

@anonym_autor chces sa volat ako manzel, ale nevadi ti vobec, ze tvoje dieta sa bude volat inak ako ty, fakt zaujimave uvazovanie matky 🤷‍♀️

erikavesela
Včera o 08:07
@anonym_autor

@anonym_298a67 tak to sa asi nejako dá riešiť, nie? Veď je kopa takých žien. Potvrdenie od notára?

@anonym_autor ano,da sa to riesit tym, ze mas pri sebe kopiu rodneho listu...ja ju mam este v anglictine a nikdy som ziadny problem nemala

autor
Včera o 08:07
@anonym_34153a

@anonym_autor chces sa volat ako manzel, ale nevadi ti vobec, ze tvoje dieta sa bude volat inak ako ty, fakt zaujimave uvazovanie matky 🤷‍♀️

@anonym_34153a plánujeme spoločné dieťa a nemienim mu dávať meno po exmanželovi.

ibrunova
Včera o 08:08
@anonym_autor

@anonym_34153a plánujeme spoločné dieťa a nemienim mu dávať meno po exmanželovi.

@anonym_autor to ti ani nikto nekáže.

autor
Včera o 08:10
@ibrunova

@anonym_autor to ti ani nikto nekáže.

@ibrunova a čo mám teda robiť? Rovnako sa všetci volať nebudeme

doriiis
Včera o 08:14

No tak budeš ako moja bývalá kolegyňa, ktorej deti sa volali kazde inak a ona sa volala inak ako oni. Nosila vždy pri sebe kópie rodných listov

autor
Včera o 08:15
@doriiis

No tak budeš ako moja bývalá kolegyňa, ktorej deti sa volali kazde inak a ona sa volala inak ako oni. Nosila vždy pri sebe kópie rodných listov

@doriiis A kde od nech chceli kópie rodných listov?

anonym_3f5c77
Včera o 08:19

@anonym_autor nie sú s tým spojené žiadne problémy, ja som rozvedená, vzala som si naspäť svoje dievčenské priezvisko, deti majú po otcovi. Max ma občas u lekára alebo v škole oslovia priezviskom deti, ale aj toho je už menej, lebo je veľa párov, ktoré sa ani nevezmú a teda ma mamka iné priezvisko ako deti, tak to už neberú tak automaticky ako v minulosti.

minenkaa
Včera o 08:22
@erikavesela

@minenkaa pisala si, ze dieta ma mat priezvisko hlavne po matke...ja pisem, ze je to na dohode rodicov a nie hlavne po matke...a ak chces vediet, ja to tak yz mam 20 rokov a nikdy som nemala ziadne problemy ako ja, ani syn..

@erikavesela ja píšem o problémoch ?
Inak vieš že aj ten chlap môže mať meno po žene?

anonym_3f5c77
Včera o 08:22
@anonym_34153a

@anonym_34153a čo je toto za vyryvanie? Je hádam horšia matka preto, že dieta bude mať iné priezvisko ako ona? Je priezvisko to najdôležitejšie pre šťastne detstvo? Je to len priezvisko, úplne nepodstatná vec! Niektorým tu dobre šibe dnes….

anonym_3f5c77
Včera o 08:25
@anonym_autor

@anonym_autor moje deti majú od malinka iné priezvisko ako ja, a nikde nechceli odo mňa nič pri cestovani, a to sme cestovali aj mimo EU. Faktom je, že rovnaké priezvisko nezaručuje, že si tie deti neuniesla, že áno… čiže ak už príde ku kontrole, tak je jedno, aké majú priezvisko.

anonym_bfd418
Včera o 08:25

@anonym_autor Preto si bežne ženy nechávajú dve priezviská ... toto je za mňa aj najlepšie riešenie.

erikavesela
Včera o 08:31
@minenkaa

@erikavesela ja píšem o problémoch ?
Inak vieš že aj ten chlap môže mať meno po žene?

@minenkaa samozrejme, ze viem...pozri, je na kazdom, ake priezvisko da dietatu...je to len priezvisko...preto pisem, ze je to na dohode rodicov, to ty stale do autorky rypes...pytala sa na problemy s tym spojene, odpoved je, ze ziadne problemy s tym nevznikaju

erikavesela
Včera o 08:33
@anonym_autor

@anonym_autor obcas sa mi stalo, ze na urade alebo u lekara sa pytali na priezviska, vzdy mam so sebou kopiu RL...ale vobec ziadny problem som nikdy nemala

autor
Včera o 08:36
@erikavesela

@anonym_autor obcas sa mi stalo, ze na urade alebo u lekara sa pytali na priezviska, vzdy mam so sebou kopiu RL...ale vobec ziadny problem som nikdy nemala

@erikavesela U lekára si pýtali rodné listy? Tak s tým som sa ešte nestretla.

doriiis
Včera o 08:39
@anonym_autor

@anonym_autor ... Viem, že na personálnom a spomínala, že v nemocnici a po lekároch občas.

autor
Včera o 08:41
@doriiis

@anonym_autor ... Viem, že na personálnom a spomínala, že v nemocnici a po lekároch občas.

@doriiis a ako u lekárov vedia, že sa volá inak ako dieťa? Ja keď idem so synom k lekárke, odovzdám jeho kartičku poistenca a odomňa nepýtajú žiadne údaje.