Iné priezvisko dieťaťa po svadbe: Čakajú ma problémy?
Idem sa vydávať, budem mať tým pádom iné priezvisko ako dieťa. Čakajú ma s tým nejaké problémy? Aké máte skúsenosti?
@anonym_db2099 Aké všetky deti? Jedno sa bude volať ako ja a jedno nie, nenafukuj tu, ako keby som sa išla vydávať 5x a mala 5 detí s rôznymi mužmi
@anonym_autor no to si každá myslela, že s tým druhým to už (snáď) vyjde. Čudujem sa, že si sa nepoučila a nedáš si svoje meno za slobodna a novému dieťaťu to. Ok, prvé dieťa už má meno po ex, smola. Vtedy si si takého pokračovanie svojho života asi nepredstavovala, keď ste prvému dieťaťu dávali priezvisko, že? Veď teraz si v tej istej situácii, tak vieš, že rovnako reálne je, že to vyjde aj že zo nevyjde. Ja ti prajem to prvé, ale mne to bohužiaľ ani druhý krát nevyšlo. Tak mám 3 deti s 3 mužmi, ale všetky majú moje priezvisko 👌
Tiež som mala pri prvom dieťati zatmenie mozgu a asi rok malo meno ex. Poviem ti, že na hraniciach som mala otázky ako “aký je vás vzťah k tomu dieťaťu”, papiere vždy so sebou, volali ma k doktorovi menom dietata, čo je síce celé jedno. Ale proste nie je nad to, hodiť na kopu 4 pasy so 4 rovnakými priezviskami. Nechápem, že druhý krát uvazujes urobiť rovnakú blbosť

Ja nechápem, čo riešite. Žena sa vydá, má meno manzela, majú deti... Rozvedie sa. Znova sa vydá. To sa má vydať a má mať exmanželovo meno? Alebo si reálne myslíte, že je možné mať meno dvoch manželov?
Je možnosť pridať dieťaťu tvoje nové priezvisko. Len sa to potom už nedá meniť do ich 18tky, kedy si môžu napr vybrať len jedno z nich. Takže po prípadnom rozvode si už netreba meniť priezvisko. Mojím deťom táto možnosť psychicky veľmi pomohla. Majú otcovo aj matkine meno a berú to absolútne prirodzene.