Interupcia pre vážny dôvod
Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(
@zuzulik280 Boh dava zivot? Chod s tymi fanatickymi blabolami niekam
@nakupy11 vyjadrila som svoj nazor, autorka sa rozhodne sama podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia. A tvoje podrypy so mnou nic nerobia... Maj sa!
@minewka skor nez nieco napises napocitaj do desat...kto tu sudi? Odsudzuje? Kazdy vyjadril svoj nazor...krestan- nekrestan..kludne dychaj a precitaj...a vazne pocitaj... Mamina je v nezavideniahodnej situacii...Lahko sa nam pise ked nie sme v jej kozi...
@jarmilka1985 som kludna a čítam. Poriadne som si prečítala sektarsky príspevok o tom,ake to bude mučivé, keď po smrti stretne duše svojich mŕtvych deti. Pre dotyčnú, ktorá to písala, to bude mučivé tiež. A aj tie, ktoré ju citovo vydierajú,ze čo je za ženu, keď si dieťa nechá roztrhať zažíva. Vskutku pozoruhodne chapave a neodsudzujuce.
@minewka Moja zlata..schuti som sa pobavila na tvojom poslednom prispevku....Paci sa mi tvoje vyjadrenie " o stretnuti mrtvych dusi deti" ....A ty ako vies ako to bude? Robila som studiu vysokoskolsku o podobnych veciach tak ma prekvapuje ze vies viac ako ja 🙂 Nesudim len pisem svoj nazor...
Mne sa nechce citat tych stotisic prispevkov...Ale JEDNA OTAZKA. KTORA Z VAS BY DOKAZALA DIETA PORODIT A NECHAT HO ZOBRAT A NIKDY UZ NEVIDIET A CELY ZIVOT ROZMYSLST O TOM KDE JE?? A CO S NIM JE??? VAM DRBE??? VED TO MUSI BYT PSYCHOSTAV NA 3X DENNE LEXAURIN. Sa hlaste tie co ste tak urobili a ste s tym v pohode a nie keby bolo keby...
Kokos fakt o adopcii hovorite ako 9 mesiacov vynosila...porodila...zabudla..problem vyrieseny no v reale sa tak nikdy nestane.
Matka po porode v sestonedeli bez dietata moze dostat taku poporodnu depresiu ze to moze navzdy rozvratit jej psychicky stav a vy tu pisete akoby..darujem mačiatko z druheho vrhu...moje nervy...
@jarmilka1985 neviem ako to bude, nie je to moje vyjadrenie, vôbec nerozumiem,co sa mi tu snažíš vsunúť so úst. Boh ak je spravodlivý, bude súdiť - hlavne pseudozbozne farizejky, ktoré matku v ťažkej chvíli utesuju mucivostou posmrtneho stretnutia s dusami deti. Robila si štúdiu? Na teologickej fakulte? Vskutku to musela byť veľmi objektívna štúdia o posmrtnych stretnutiach. Miesto štúdie si radšej uvedom,ze každý kľudne nech vyjadrí svoj názor - ale bez citoveho vydierania, manipulácie či obviňovania. A tie rady typu "mala si to riešiť na polícii" sú rady človeka, ktorý nikdy nič na polícii neriešil. Dôkazné bremeno leží na strane žalobcu, ona by musela dokázať, že ju znásilnil a nie vždy po nedobrovoľnom pohlavnom styku ostanú poranenia, ktoré by zdokumentoval lekár. A prítomnosť spermií nie je dôkaz znásilnenia. Súdny spor môže trvať roky, rovnako následný spor o určenie otcovstva a následne o určenie alimentov. Ak by sa po x rokoch k tým alimentom dopracovala, vždy by tie alimenty boli na úrovni platobných možnosti muža, ktoré vzhľadom na gemblerstvo, alkoholizmus a podobne budú biedne. Moja zlatá, ktorá "nesúdi", len je prekvapena 😀
V akejkolvek tazkej situacii momentalne si,skus vyhladat radsej pomoc psychologa a dieta nezabijaj v takomto rannom stadiu,pretoze budes mat z toho vacssie vucitky ako keby sindieta dala naozaj na adopciu alebo vychovala. Kazdy potrat je umyselne usmrtenie dietata a nasledne zbavenie sa ho brutalnlnou cestou. Je to strasny skutok. Len preto,ze je malicke este nemame pravo ho zabit anl vyhodit. Uz je splodene,ludsky zivot uz funguje. Je vela rieseni. Zvaz ich. Casto psychicke nasledky su vaznejsie na vely zivot nech fyzicke. Je to strsne. Len tak sa zbavit dietata ktore uz zij3 v tebe.
Odporúćam Magio a HDMI kabel 🙂
@mommynick skus toto... http://www.zachranmezivoty.sk
@pribinak
ona tu hlada radu a nie mudrlantov ako ty...
Chuda cim si presla, mohla by si aj citlivejsia k nej byt!
A ona vysvetlila preco si dieta nemoze nechat tak TO uz netreba riesit...
Sa mi rozum pozastavuje z niektorych ludi!!!
@volterra ak hovoris o plode... predstav si zeby sa takto rozhodovalo o tvojom zivote pred narodenim...aj ty si bola do isteho stadia len plod? Nebola si clovek ktory sa vyvijal? Je jedno ako dietatko vyzera...stale je to vo svojej podstate clovek...kazdy z nas co tu pise svoj nazor vyzeral pred narodenim rovnako...od buniek po podobu babatka. Nechcem poucat...len pisem moj nazor a to co je pravda...😊
Ako ja nechapem co je nam to ze si od toho smrada nestastneho nechce nechat dieta....a este aj po znasilneni!Si myslim ze to je podla mna normalna reakcia!Ruku na srdce.... Ktora z vas by sa z takeho tehotenstva vytesovala?Niektore komentare fakt mi pridu na hlavu
Aj ja niesom za potraty!Ale si myslim ze zena ktora je brutalne znasilnena ma pravo ist na potrat
@959touareg Zodpovedna zena 21. stor. si v prvom rade nastuduje, co to UPT je, AKO PREBIEHA, ake ma nasledky pre dieta a pre nu samotnu, ci uz fyzicke alebo psychicke...
Staci si pozriet film Nemy vykrik a hned vie, ze si nejde len na hodinku pospat a vec vybavena. Na to vsak asi vacsina zien nema dost silny zaludok, ze ano, inak by vedeli, ze sa dr. naozaj nemaznaju a vytahuju "zhluk buniek" ako to nazyvas po castiach.
Zodpovedna zena 21st. majuca svoje pravo sa rozhodnut vie, ze zhluku buniek uz v 6tt bije srdiecko v 12tt uz ma koncatiny a podoba sa na cloveka, takze urcite to bude zivy tvor.
Zodpovedna zena 21, stor. vie, ze potrat nieje zadarmo a ked ma niekolko 1000 e na behanie po klinikach, zaplatenie si zakroku, tak si vie zratat 2 a 2 a hned ma dieta vypyplane...
Zodpovedna zena 21. stor. ked sa uz musi vzdat dietata a je presvedcena ze ho nechce, poprosi o pomoc rodinu na prvom mieste, alebo da na adopciu, hoc je to tazke ale bude zit s vedomim, ze mu dala sancu radsej ako zit s vedomim, a uz mohlo chodit, uz by islo do skolky, skoly...
TO je zodpovedna zena, majuca pravo sa rozhodnut o svojom zivote a o zivote svojich deti v 21 stor. 😉
Nie v zlom, ale ja som si do poradne, keď mi môj lekár pustil tlkot srdiečka ani neuvedomovala, že som tehotná, dovtedy na monitore bola iba nejaká fazuľka, čiže ak už interupcia, tak čím skôr, žiadna z Vás nemá právo odsudzovať ženy, ktoré sa pre interupciu rozhodli, nie ste v ich koži.
Tak nakoniec ta ze co ju chlap znasilnil vlastne je ta zla ze nebola ZODPOVEDNA a neroztiahla mu nohy bez zabran!A najvacsi hrdina teda z toho vide ten chlap
@marina1111 ja by som to urobila, keby bola situacia taka katastrofalna, ze sa musim dietata vzdat a naozaj by sa nenaslo ziadne ale ze ziadne riesenie. Radsej dumat nad tym kde je, kde ZIJE ako dumat nad tym a uz mohlo chodit, uz mohlo rozpravat uz mohlo chodit do skoly, ale nebude... takze ja sa hlasim 😎
Ja tiez nenavidim zeny ktore chodia na potraty ako na beziacom pase....lebo ups stalo sa!A ani ich to nestve.....ale jedno je byt zmasilnena a nechciet to a ine je smykat sa s barz kym a potom chodit na potraty ako na hodinu klavira.
@ewisam ja keby ma znasilny niaky hajzel mastny slizky a otehotniem asi sa zachovam rovnako.!Ved to je des toto polemizovat nadtym no ale asi kazda by sme to museli zazit aby sme vedeli co taka zena vtedy citi.Neprajem to vsak nikomu.Poznam zenu ktorej znasilninli 17r.dceru a otehotnela,sla parkom domov z tanecnej.To dievca sa psychicky zrutilo a priam nenavidelo to dieta v sebe.Sla na potrat.Ani sa jej nedivim.Pametam si co zazivali aj rodicia toho dievcata.
@malasandrika ano, ale tej fazulke uz bilo srdce, takze je uplne jedno ci si to mamicka uvedomuje, alebo ako vyzera, podstatne je ze zije... takze to nieje len geneticky material, zhluk buniek
@ewisam je rozdiel interupcia po znásilnení a interupcia lebo som sa ráno zobudila s pocitom, že to dieťa nechcem
A stále je rozhodnutie na žene, či to podstúpi alebo nie. Ja by som nevedela ani vynosiť dieťa po znásilnení, nie to ešte ho vychovávať

A ja si myslim ze mozno by to aj financne zvládla vsak to dieta otca ma takze dat ho na sud urcenie otcovstva,určenie vyzivneho...su prispevky na byvanie a dokonca moze ziadat výživné aj na seba...dobrý právnik dokaze divy...mozno by z toho bol trochu stres ale ziadne zdravotne komplikacie dieťatko ku ktorému si urcite najde cestu ako matka...neviem je naozaj vela zien co su same s detmi ....ale uz je to na jej rozhodnuti