icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

mommynick
autor
30. okt 2016

@bosoriak toto je to posledne,co budem riesit,ale moja znama otehotnela 2krat po sebe pri brani antikoncepcie,takze nieje na tom nic neuveritelne.Nie nadarmo je tam upozornenie vo forme ucinnosti na 99%...Nie na 100%...Ale samozrejme chapem,ze si niekto moze mysliet,ze tema je vymyslena,lebo ano,je nepredstavitelne,ze toto sa ozaj moze stat..Aoe bohuzial,je....

erickatt
30. okt 2016

Lenže nik nezaručí že jej ex bude platiť. A čo sa mu stane? Nič, máme taky štát ,že jemu prusudia výživné 20 eur? A čo ona? Sa priznajme, koľko x,y deti je nechcených a rodičia,,mama" ich miluje... Až tak ,že ich týra? A akú psychiku bude mať babenko ako nechcené? Všetky tu tvrdíte že dieťa cíti pocit matky či ho chce..

bodka13
30. okt 2016

@erickatt veď toto....aby jej vôbec začali platiť, musela by najskôr dokázať že dieťa je jeho a to sú testy DNA a súdy....

ewisam
30. okt 2016

@erickatt @bodka13 Kocky posledny prispevok uz z mojej strany... o vyzivne sa bude sudit tak ci tak, existuje aj vyzivne na rozvedenu manzelku... a sikovny pravnik si da dobre zaplatit, ale to vie vyriesit k spokojnosti klienta... Kde bude brat zakladatelka peniaze a nie malo, je pre mna zahadou, kedze je tak strasne financne zle na tom...Ale je uz velka, nech sa rozhodne ako chce...

eliskaevicka
30. okt 2016

@ewisam môžeš mat hocjakeho právnika , aj tak z mužom nepohnes. A spoliehať sa na takého kok....ta sa nedá . Deti nepockaju , kedy sa jemu uraci, ďalšia vec dieťa sa narodí , on nájde cestu ako sa vyhrážať svojej žene .. neriešte takéto veci , každá osoba ma svoj život ktorý my nepoznáme , takze nemôžme hodnotiť , autorke len držím palce ,aby svoju situáciu co najskôr ukončila / doriešila.a aby sa na ňu usmialo šťastie 🙂 a chrapun dal pokoj

bosoriak
30. okt 2016

@mommynick Na tom vobec nezalezi a viem, ze ziadna antikoncepcia nie je 100%. Pearlov index HAK je 0.2. To znamena, ze zo 100 zien otehotnie pri HAK 0.2 zeny za rok. To je 1 z 500. Ale ako vravim, je to fuk. Je to tvoje rozhodnutie a nikto iny nema pravo ho hodnotit. Ak si sa pytala na tu lehotu 6 mesiacov, ta sa v zakone (73/1986) nikde nespomina. Lekar len musi potvrdit, ze nie si po 12. tyzdni a ze si fyzicky zdrava a zakrok ta neohrozi, to je cele. Bat sa mozes jedine odsudzovania lekara, ale to si si uzila uz v tejto diskusii, takze budes pravdepodobne pripravena. Odporucam najst normalneho lekara, ktory nebude mat blbe poznamky. Myslim si, ze tych mas sama od seba vo svojej hlave viac, nez dost.
Vela stastia.

magduska2
30. okt 2016

Nechcem byť teraz za zlú. ..ak je príbeh pravda tak je to viac než strašne. ..no prepáč ale skôr mi to pripadá až neuveriteľne. ..pises tu o ňom aký je to kriminalnik" alkohol ,drogy a neviem čo. .a ideš si k takému po veci sama? Po rozvode? Ziadna žena čo poznám si nešla po veci k bývalému ešte aj násilníkovi sama!A keď ta znasilní ty sa ani len neobtazujes ísť takého človeka udať? A radsej sedis doma a čakáš či náhodou nezostaneš zas tehotná ( čo si mohla určite vedieť, 'keďže ako pises si vysadila HAK. ) A teraz si radšej budeš dobrovolne tríznit telo ešte aj nie za malé peniaze ( apropo :na dva potraty más odkial-keď ledva platis podnájom ) a zabijes dieťa.
No neviem za mňa tu skôr uradujú prázdniny. .alebo máš oveľa väčší problém než si myslíš a mala by si to riešiť!
Prepáč nechcem sa ta dotknúť ani nikoho iného. .ale pripadá mi to skôr ako veľká blbosť!

bodka13
30. okt 2016

@ewisam na jej mieste by som sa s takým chlapom o výživné na rozvedenu manželku vôbec nesudila...stačilo by mi,že platí na dcéru a keby neplatil, možno by som bola rada že ho nemusim vidieť ani len na súde

bodka13
30. okt 2016

@magduska2 uviedla že mali problémy, nie že je kriminalnik..alkohol automaty a milenky sa riešia aj v rodinach o ktorých by ste si to ani nepomysleli
Nechceš súdiť ani byť zlá a predsa si ju zvozila a zahrnula výčitkami typu prečo a keby....toto fakt čítať nepotrebuje

sue
30. okt 2016

Ach žienky, aké vy musíte byť šťastné, keď si nedokážete túto situáciu ani len predstaviť.

Viete čo to je žiť ako osamelá matka s dvomi deťmi v podnájme? Viete si predstaviť do pôrodu kmitať okolo dieťaťa? Vedieť, že nesmiete ochorieť? Ísť do nemocnice? Kde vziať peniaze? ...klesne príjem o 35% počas MD...čím ho vyplniť? ...po trištvrte roku klesne na 250€...z čoho živiť tie dve deti a seba? ...rodina? Priatelia? Modrýkoník bude mesačne platiť? ...taký závislák max bude platiť minimálne výživné...to je 60€...to naozaj má ísť do toho? 😞

Bolieť to bude, isto...ale v tomto konkrétnom prípade sa vôbec zakladateľke nedivím 😔

Veľmi držím palce, aby v ďalšom živote mala viac šťastia 😔

moni244
30. okt 2016

@magduska2 presne toto napadlo aj mňa, alkohol, drogy, chlap, ktorého žena opustila býva sám o sebe niekedy prepnutý, nie to, keď ešte chlasce a berie drogy, k takému by som sama nešla po veci.

volterra
30. okt 2016

@ewisam žijem úplne normálne, neviem, prečo by som mala nejako zvlášť raz do roka spomínať. To ako na dušičky??? Nie, nemám žiadne výčitky svedomia ani postabort. syndróm. Proste som v tom čase nemohla mať dieťa, vyriešila som svoju situáciu, koniec. Deti som mala vtedy, kedy som ja uznala za vhodné, a som šťastná, že je to tak. A preboha, 5 detí??? Tebe preprcha? Som rada, že nemám 5 detí, ale len 3. Sú pocate z lásky, s láskou vychovavane, majú všetko, čo potrebujú, sme úplne normálna, zdravá, šťastná a spokojná rodina.

anos18
30. okt 2016

"Skôr ako moje žitie odsúdiš, obuj si moje topánky a prejdi moju cestu,prejdi moju minulosť, pocíť moje slzy, zaži moju bolesť, radosť, prejdi kroky, ktoré som prešla ja, potkni sa na každom kameni, na ktorom som sa potkla ja. Zakaždým vstaň a choď ďalej,tak ako som to urobila ja. Až potom môžeš moje správanie súdiť a tvrdiť, že ma poznáš!". Tento svet by vyzeral inak, ak by sa ludia riadili tymto citátom.

magduska2
30. okt 2016

@bodka13 no podla mňa automaty,alkohol,drogy..a pod je dosť silné kafe na jedného chlapa takže normálni asi neni...
Prečo žena ktorá je znasilnena je ticho a potom čaká ľútosť? Mala to riešiť hneď. .prepáč, ty ju poznáš že jej všetko veríš a ideš sa tu za ňu bit?
Koľko krát tu boli podobné vymyslené somariny...čo ti dáva istotu ze zrovna toto je pravda?
Ja si myslím že žena ktorú znasilní muž, nemá penize a je v situácii v akej je..tak nerieši na koňovi ci jej spravia druhý potrat..

anos18
30. okt 2016

@magduska2 A Teba uz nejaky chlap zbil alebo znasilnil, ze vies, ako by si reagovala?

magduska2
30. okt 2016

@moni244 Vedpráve..že to sa mi celé zdá divné...ako si napísala...zúfalí chlap po rozvode može žene ublížit..a nie to este ked je alkoholik,berie drogy a neviem čo ešte!
A nemyslite si tu niektoré...že žijem v rozprávke...nežijem!Tiež som nemala vždy na ružiach ustlané..ale toto mi hlava neberie..! Ja by som sama do takeho bytu neišla..a už keby aj nikdy nikdy by som mu to nedovolila prepiect!Prvé by som letela na políciu!a verim,že každa jedna normalna žena!

moni244
30. okt 2016

@magduska2 hlavne, keby som mala dcéru, s ktorou sa ako jej biologický otec môže stretávať, už keby nie kvôli mne, tak preto, aby som ju ochránila

magduska2
30. okt 2016

@anos18 Tak ja sa ta opýtam...a ty by si išla po rozvode sama do bytu chlapovi...a este takemu o ktorom vieš že pije,droguje?

marina1111
30. okt 2016

@mommynick to si dala peknu odpoved! Suhlasim.

sue
30. okt 2016

@magduska2 vieš čo znamená dať trestné oznámenie za znásilnenie?

Vieš čo to je ? Keď sa cítiš špinavá, zradená, ponížená, zneuctená, ísť na miestnu políciu, vôjsť, partička chlapov sa ťa spýta © o chceš, tebe je do revu, máš strach, hanbíš sa, tak zašeptáš, že podať TO. Opýtajú sa za čo. Opäť zabrbleš. Zdvihnú zrak, začnú si šepkať ...Vypíšu stručný zápis...a potom ťa vezmú a opisuješ...ak máš šťastie tak do podrobna opisuješ čo sa stalo a ako to prebiehalo tak 5x...kým sa konečne dostaneš na súd - ak vôbec...pretože ak si ihneď po znásilnení nešla k lekárovi, alebo ak si si oprala či vyhodila šatstvo, je šanca takmer nulová, pretože je to len tvoje slovo proti slovu toho zmrda...

Vieš o tom, koľko percent znásilnení v rodine / manželstve / medzi známymi nie je z týchto dôvodov ohlásených ?

Ach, naozaj musíš žiť pekný život 😊 (bez závisti prajem nech je taký navždy)

bodka13
30. okt 2016

@magduska2 pretože sa to volá syndróm tyranej ženy
Autorka vôbec nečakala ľútosť... Pytala sa či je možné podstúpiť interupciu skôr ako po odporúčaných 6 mesiacoch... Takých chlapov je veľa, našťastie môj taký nie je ( zatiaľ) a verim, že ani nebude
Nič mi nedáva istotu,že je to pravda ale nič mi nedáva ani istotu,že je to klamstvo....všimli ste si,že o všetkom pochybujeme? Ničomu neveríme? Prečo? Lebo sa to nestalo nám ( našťastie)?

magduska2
30. okt 2016

@anos18 a potom keby ta znásilnil tak by si si to ešte radšej nechala všetko pre seba !lebo šak aj tak mi nikdo neuverí"? ...prosim ta ved to sú taká somariny!

anos18
30. okt 2016

@magduska2 Na to Ti neviem odpovedat, kedze som nebola v tej situacii, ale predpokladam, ze nie. Ale zivot ma naucil, aby som nehovorila vopred, ako sa zachovam. Stalo sa mi mnohokrat, ze som tvrdila svato-svate, ze ked nastane urcita situacia, tak urcite, na 100% sa zachovam takto a takto.....A potom prisla ta situacia a zachovala som sa uplne inak.

bodka13
30. okt 2016

@magduska2 mohla ísť do bytu keď mal byť v práci, no nečakane prišiel domov...možno jej dovtedy nikdy fyzicky neublížil hoci zažili vo vzťahu všeličo zle tak nečakala že niečo také urobi....ale to sú všetko iba také keby

magduska2
30. okt 2016

@sue Každý žije život aký si zariadi..pozri sa nebudem ti tu vykreslovat čo všetko som zažila a nezažila! Poviem ti napriklad len tolko,že moji rodičia ked sa rozviedli ,tiež otec pil..a mamka si sama do bytu pre veci neišla..Išla som tam aj ja aj sestra aj moj manžel..a poviem ti že aj tak som mala strach čo bude! Takže možno som priliš opatrná..alebo si to volajte ako chcete,..ale!!!nie!!! sama by som tam určite neisla a bodka!
Neviem prečo sa tu vrháte teraz namna jak supy!To je moj názor!a ja vam ho nevnucujem...Pre mna zamna posliete autorke každa 50e na zaplatenie interupcie...
Ja poznám ludí ktorí sú v daleko vacších sračkách...tak tu zo mna nerobte princeznú na hrášku! a trápne fráze ako "más sladký život" si nechajte pre niekoho ineho!

magduska2
30. okt 2016

Chcete sa tu" obúvat do topánok" niekoho iného ale neviete prijat ani názor druhej strany!
Ja som povedala,že ak je to pravda tak je to strašné!neviem kde vidite niečo iné...ale mala by to riešit na trochu iných miestach a nie tu na konovi.ak jej takto ten človek ublížil a naozaj nedobrovolne..tak by mu to nemala nechat prepiect!

magduska2
30. okt 2016

Baby a ešte vy ste tak slepé alebo ste nemali žiadna čest vidiet nafetovaného človeka? Nehovorte mi že neviete ako by ste sa zachovali..ked pritom každá ked vidíte na chodníku fetáka radšej prejdete na druhú stranu..len aby vám alebo detom neublížil!

sue
30. okt 2016

@magduska2 nedurdi sa 😉 ja tak píšem kvôli tomu, že autorke rozumiem, ty jej nerozumieš a podozrievaš ju zo lži.

Btw k tomu "feťákpvi", poznám osobne 4 mužov, ktorí majú roky (10 a viac) problémy s drogami v zmysle, že ich užívajú denne, resp.viackrát do týždňa, sú závislí a ich klienti a v 2prípadoch ani ich rodičia o tom nevedia...

magduska2
30. okt 2016

@sue ja sa nedurdim...ale ako vieš že jej nerozumiem a ty áno. ..ja som tiež nemala život vždy krásny a sladký. ..a poznám aj alkoholikov aj fetakov aj týrané ženy. .ale asi jediné čomu naozaj nerozumiem je že autorka asi nemá žiadny pud sebazáchovy .. celkom ma baví psychológia a svojho času som čítala príbehy a policajné zapisi o znasilnen ch ženách. .a také že aj tam to nemá zmysel ho udať je proste kravina. To je moj názor...naozaj som sa tým nemala zámer niekoho dotknúť. .len ma dokáže nastvat ako ženy zo seba robia zbytočne obete a nebiju sa za svoju česť. .potom to tak aj v tom svete vyzerá. .potom ta kľudne ten chlap aj znasilní lebo vie ze ho žena aj tak neuda...a podľa mňa je to zbytočný začarovaný kruh

ewisam
30. okt 2016

@volterra no matematika nepusti 🙂 nie, na dusicky spominat nemusis ani post syndrom mat nemusis... ale to, ze ho nemas ty, neznamena, ze to kazdy bere s takou hrosou kozou ako ty, ved len si zabila svoje deti, ktore si mala chranit lebo sa ti prave nehodili... a trosku sa ti smyklo, sak co, je tam toho 😝
A podla akeho kluca si si vyberala deti??? Ze jedno sa dostalo do milosti a jedno nie? Ale vies co, nezaujima ma to, FUJ