icon

Interupcia pre vážny dôvod

mommynick
29. okt 2016

Dobry vecer.Ani neviem kde mam zacat.Pise sa mi o tom strasne..Dokonca mam depresie z mojej situacie,tak prosim, nesudte ma.
Som na Konikovi uz dlhe roky,no pre moju otazku som si zalozila novy nick,nakolko je to pre mna velmi tazke.K veci.V july tohto roku som podstupila UPT.Situacia ma k tomu donutila,nakolko sme mali s teraz uz byvalym muzom vazne problemy..(alkohol,drogy,milenky,automaty,no skratka vsetko zle,co si len bo vztahu mozete predstavit).Ja hlupana som sa snazila situaciu zachranit kvoli nasej 3rocnej dcerke,mali sme sex.Samozrjeme som brala antikoncepciu,ale na teste som si nasla dve ciarky a skratka mi situacia ani pri najmensom nedovolovala si babo nechat.Bolo to pre mna strasne tazke,ale moj muz sa mi smial do oci,ze je to moja vec,ale on druhe dieta nechce a mam sa zariadit tak,ako chcem,ale on sa na vychove podielat nebude.Tak som sla na interupciu.Uz sme aj rozvedeni vdakabohu,ale mam jeden obrovsky proboem,s ktorym sa po psychickej stranke nikdy nevyrovnam.Po rozvode mu samozrejme ostal byt,kedze ho nadobudol este pred sobasom,tak som nemala pravo na vyrovnanie a ani som necakala,ze by mi ho kvoli dcerke ten chudak nechal.Odstahovala som sa do podnajmu,ktory zvladam platit len tak tak,pri jeho 150€ vyzivnom.Ale uz zacnem o probleme,ktory ma zoziera.Koncom minuleho mesiaca som si bola v byte byvaleho pre posledne veci,ktore nam s dcerkou v byte ostali.A tam sa to stalo.Och,strasne sa mi o tom pise..Znasilnil ma..Samozrejme som po rozvode vysadila antikoncepciu,kedze ani v najhorsom sne som vztah a chlapa nechcela vidiet blizsie ako na 500metrov.A meskala mi ms,ja som si ani nevedela predstavit,ze po tomto strasnom zazitku ostanem este aj tehotna..a ono sa to vazne stalo.Test ukazal 2ciarky.Psychicky som sa zrutila.Moja otazka je...Na internete som citala,ze moznost podstupit interupciu je iba v dobe 6mesiacov od seba,cize dva krat do roka,ale ja som jednu podstupila v july..Niec je tam spomenute,ze obet trestneho cinu znailnenia moze toto 6mesacne obdobie porusit a ist na interupciu po znasilneni,ak si dietatko nemoze nechat.Som v takej situacii,ze len tak tak stihnem zaplatit najom a uzivit dcerku,druhe babo neprichadza do uvahy a ked si spomenie za akych okolnosti a s akym clovekom baby :( som na dne....Nemate s tymto niekto skusenost?Som rozhodnuta interupciu podstupit,ak sa to bude dat.Vela preplakanych noci,ale inak sa neda.Prosim poradte kde to mam riesit.Trestne oznamenie som nepodala,on je hajzel schopny ma aj zmlatit,keby sa dozvedel,ze som ho udala..Dakujem za kazdu pomoc...Pekny vecer :(

volterra
30. okt 2016

@ewisam viem,čo je antikoncepcia, ale to nebolo témou tejto diskusie, tu sa autorka potrebovala poradiť ohľadne UPT. Ja sa tu ničím neohanam, to ty si sa pýtala, ako som sa s tým vyrovnala a ako teraz žijem. No vyrovnala som sa s tým veľmi dobre, veľmi rýchlo, tak ako stovky iných žien, ktoré tento zákrok absolvovali, a takisto žijú ďalej spokojný život, lebo si ho dokázali zariadiť podľa svojich predstáv.

volterra
30. okt 2016

@mommynick prosím ťa, načo jej to vysvetlujes. Si dospelá žena, žiješ svoj život, robíš rozhodnutia, ktoré v určitých momentoch považuješ za správne, nemusíš nikomu nič zdôvodňovať. Ona ti nijako ináč nepomôže, ani financne, ani materialnou pomocou, ani dobrou radou. Len útočiť bude. Potrebujes to?

magduska2
30. okt 2016

@mommynick Zmaž tému..chod normálne k svojmu.gyn povec mu čo sa ti stalo..a je to!Lebo diskusia sa vrhá tam kde ani ty už nechces zachádzat!A ak je to realne viac už aj tak nepotrebuješ počut..

ewisam
30. okt 2016

@volterra A to ty ako vies, ze by som nepomohla, poznas ma? 😉 Ja mam v sebe chrbtovu kost... narozdiel od inych... na nikoho neutocim, je zakazane mat iny nazor? A pritakavat a utesovat naozaj nebudem, pretoze si myslim, ze je aj ine riesenie, nielen neda sa a hotovo

terezka1947
30. okt 2016

@bodka13 ten manzel bol asi problemovy od zaciatku manzelstva,nie?takze bohuzial,zivot si s nim skomplikovala
dost ho ma tazky,aj ked je to "jej" chyba,ze si ho vzala....ale to je lahke teraz mne,cudzej hovorit....jednoducho,mala ho asi rada...
ale skomplikovala si zivot uz aj dalsou interupciou,lebo urcite na nu nezabudla a teraz,znasilnenie...opat tehu...dalsia rana...a opat interupcia????
je to nabalovanie problemov
je velmi tazke nieco pisat
kazdy clovek si za zivot nieco nazil....ale osobne si myslim,ze napriek nechcenemu otehotneniu,resp.takemuto otehotneniu...neviem,ci nasledna interupcia to akoze vsetko poriesi
dalsie dieta prec....pre zenu to nie je len tak.....

prve dieta maju spolu....dalsie mali tiez,aj ked sa nenarodilo....teraz,tretie....znasinena vlastnym manzelom
ja neviem..ale autorka uz bez tak dost utrpela....je na case uz zamysleit sa a napriek vsetkemu si poridane zvazit dalsiu interupciu....je to dlasi napor na psychiku ☹

ewisam
30. okt 2016

@mommynick ale ja ta chapem, ze to nemas lahke, ja tiez cakam neplanovane dieta, tiez som nevyhrala na sportke, coskoro mam 3 deti takze aj to co potrebuju viem...takze celkom ruzove okuliare nemam, tiez sa musim obracat.. a Mam x prikladov v okoli kde sama mama vychovava 2 deti, choru mamu k tomu... nemaju na ruziach ustlane. Kamoska zo strednej ma 5 deti, rozviedla sa pomaly po 15 rokoch, tyrana chlapa, zneuzivana, bita, zivi ich sama ma 3 roboty...splaca aj jeho dlhy, vela jej pomaha rodina, preto som sa pytala...
a vlastne naco pisem, sak takych mudrlantov nepotrebujes... Nuz pekny den aj Tebe

sono2
30. okt 2016

@mommynick máš to teda zamotane. Že čo si mala urobiť atď ti nejdem písať. Stačilo zobrať tabletku po... Celkovo sa daj dokopy a rozmýšľaj predtým kým budeš konať. Lebo mi príde, akoby si nerozmýšľala. Na utp môžeš, prečo by si nemohla. Aj Každý mesiac. Ak je kyretaz dobre urobená, na sliznici nevidno po ms, že sa vôbec robila... Neviem ako ďaleko si tehu, ale v tomto vôbec problém nevidím. Akurát, že si humpluješ ženské veci preto, že nerozmýšľaš plus nechcem ani pomyslieť, čo by sa vo mne odohrávalo, nechať si zobrať 2 deti.

bodka13
30. okt 2016

@terezka1947 prežili spolu pekných 10 rokov, potom prišla situácia ktorú on nezvladol a riešil ju takto rôzne (alkohol, drogy,automaty, milenky,...)

Mnohé nečítate všetko... A potom sú z toho príspevky, ktoré ubližujú

haimi
30. okt 2016

@mommynick drzim ti silno palce a uplne ta chapem. Komentare, ze kde je jedno dieta, tak sa zvladne aj druhe. Ja teda neviem, ale nemam pocit, ze deti su taka lacna zalezitost, ze doliat vodu do polievky. Uz len plienky, krem na zadok, kocar, fusak, keby nahodou nemala mlieko dalsie peniaze do um.... Mna teda moje deti stoja penazi dost a teda vela im kupujem oblecenia z bazara z mk. Cize pri svk rodicaku 200eur minus 150eur najom, nic moc. To, ze ci adopcia, alebo potrat, to je uz na tebe, co lahsie zvladnes. Ja by som tiez tazsie psychicky znasala, keby to mimco kopalo v bruchu a aj by som ho videla a potom mi ho zobrali. A to nehovorim o tom, ked zije niekde, kde su ludia konzervativni, ze co bude este prezivat, ked bude chodit s bruchom a potom baba niet. Tie reci a otazky. Urcite aj vysvetlovanie dcere.... Cize psychika v prdeli, ze ho dala na adopciu a este sa vyrovnavat aj s okolim. No nic moc...

slunce3
30. okt 2016

No pokial ides cez sukromnu kliniku nikto sa ta nepyta kolko up si mala v ten rok. Ale samozrejme stoji toviac eur, ale nemusis ist ani ksvojmu gyndosovi,len prides zaplatis daju termin a ides. Nemam stym osobnu skusenost,ale mam blizkych ludi kt. To ovladaju.
Drzim palce nech to zvladnes a nech uz mas len stastny zivot, zjavne si si uz dost odsrala v zivote.

nakupy11
30. okt 2016

@mommynick ja,ked som absolvovala UPT tymi potr.tabletami,kamoska bola so mnou stale v kontakte,pre istotu,vsetko prebehlo ok,bolesti bolilen ako pri beznej menstruacii.Velmi rychlo bolo po vsetkom.(ku kazdej zasielke je prilozeny presny navod)Zelam ti,nech vsetkodopadne k tvojej spokojnosti,ostatne je nepodstatne

959touareg
30. okt 2016

@mommynick dam ti este jednu radu na zaver, aj ke som sa uz nechcela zapajat do diskusie....pises, ze ti tu bab poradili co a ako, to podstatne si sa dozvedela, tak najlepsie urobis, ked das diskusiu zastavit adminmi nakolko si sa uz dozvedela co si chcela a zbytocne ti mnohe komentare ublizuju a nerobi ti to dobre.
niektore tu komentare ku tebe su otrasne. to hranie, brnkanie na city, chcu v tebe ponechat zly pocit z toho co robis, aka si sebecka, hnusna svina....hrozne. kazda z tych svatic nech sa pozrie do svojho hrnca a nech sa laskavo stara o seba a moralizuje doma.sproste reci ako tu dole citam, ze ta a ta to dokazala aj ked pomaly zrala s deckami travu od hladu, pomahali vsetci dookola ako sa dalo...nehnevajte sa hviezdy, ale uvedomujete si co jej radite? vy by ste chceli zit ako posledne zobracky, cakali almuzny od kdekoho len aby ste inym ukazali ake ste hrdinky a ze pri jednom , dvoch deckach aj to tretie, stvrte zvladnete? bez muza, iba sama?to je co za zivot. si uvedomujete, ze take decko je na cely zivot nie iba na par rokov? kolko take decko stoji? studium, skolne, strava, oblecenie a ine osobne potreby? a donekonecna sa nikto nebude s pomocou hrnut...a vzdy je lepsie si dopredu uvedomit ci tie deti ked porodim zvladnem vychovat aby mali aky taky standard ako ich porodit a potom zit ako posledny bezdomovec s nimi. tie detvaky sa podakuju takej matke. najma ked sa im budu smiat v skole, skolke za to, ake su chudiobne, ze nemaju PC, mobil, maju stare handry...ved sa ani bavit s nimi nebudu ze , nic nemaju, lebo ved deti su bohuzial ake krute a bezcitne....toto chcete od nej????
za zastavam tvoj nazor. chodna potrat pokial vies, ze to nezvladnes a aj keby si to zvladla. decko pocate znasilneneim je chore mat. pri kazdom pohlade nan by sa aj me ukazovala a vracal ten hrozny obraz ked sa to stalo.acoaz by sa deckodozvedelo ako bolo pocate....to je tiez uzas. urcite by to suoer prialo. bolo som pocate vdaka znasilneniu. non koment.

poohie
30. okt 2016

@mommynick naozaj velmi neprijemna situacia. poradim ti obratit sa na poradnu, ktora sa venuje prave takymto pripadom: http://www.alexisporadna.sk/, mozes im aj iba napisat mail alebo zavolat... za pokus nic nedas.
mozno ti ju uz niekto odporucil, necitala som odpovede.
myslim na vas vsetkych v modlitbach! prajem ti, aby si bola z toho vsetkeho cim skor uzdravena!

terezka1947
30. okt 2016

@bodka13 ale cim jej ublizujem?
napisala som,ze zivot lahky nema,ale skomplikovat si to dalsou interupciou nie je riesienie.....lebo si ona sama opat ublizi...
ja nemoralizujem
ze som napsiala,co som napisala....je to moj pohlad,jasne,nemusi byt spravny..je pre mna cudzia
ale zase napisat jej,ze ma ist na potrat,lebo to vsetko vyriesi a urobi sa hruba ciara...neviem,to tiez nie je ono
je to tazke a je to na nej
ale ani jedno,ani druhe lahke nebude
uz je to na kazdej zene ako si co obhaji sama pred sebou...lebo na ostatnych sa moze vykaslat

ewisam
30. okt 2016

@959touareg ak to bola narazka na mna, tak spominane travu nezeru, ziju normalne, pravda musia sa obracat, ale kto sa dnes nemusi... Malokomu pecene holuby do huby padaju... Je to dokaz, ktory autorka chcela a sice, ze sa to da vyriesit aj inak ako len utekat na kliniku. A podla mna je uplne scestne si mysliet, ze ten kto ma viac deti je apripri chudak, bezodomovec a vyvrhel...ale to uz je ina tema

marietuska
30. okt 2016

akosi mi tu niečo nesedi..neviem ani preco hmmm..ale mam taky pocit, ze je to fake....jeden potrat, druhy potrat ..hm,znasilnenie ..gambling, milenky, a kadeco..neni toho akosi vela ?:D

pribinak
30. okt 2016

Tiez si myslim, ze toto je vymyslená téma
Ktora znásilnená zena by sa dalej stretávala s muzom, ktory ju znásilnil
Ci maju dceru alebo nie, utekala by na druhy koniec Slovenska
Neviem si predstavit, ze on pride pre dceru, ona mu otvorí dvere s debatujú o tom co kto kúpi dcere na Vianoce

Znásilnenie je devastačný čin, ak aj to neoznámila na polícii, tak aspon by sla po tabletky na gyndu, ved nema 14nast

mommynick
autor
30. okt 2016

@pribinak naposledy opakujem pre nechapajuce moralistky!!!!!!!Stykavali sme sa normalne po rozvode!!!!!Po tomto cine som mu malu este nedala?Nemtudom magyarom??????Citanie s porozumenim!!!!!

pribinak
30. okt 2016

@mommynick nemtudom! O situacii po znásilnení si este nepísala, takze opakujem nemtudom

mommynick
autor
30. okt 2016

@pribinak tak,ked som aj nepisala,tak nemas pravo pisat domyslave sprostosti...Skor,ako nieco napises si precitaj,co som pisala a co nie a potom sa vyjadruj k teme a nie z cesty...Nikde som nenapisala,ze mu malu s radostou odovdavam po tom cine,a ze ho nebodaj vitam s otvorenou narucou medzi dverami s kavou v ruke...Neuveritelne,ake ste niektore hnusne krute....

emili31
30. okt 2016

@mommynick nechcete to dieta donosit a dat mu sancu zit?je vela zien co nemozu mat deti a cakaju roky na adopciu..dajte sancu zivotu..to nic nestoji..

hindakus
30. okt 2016

No a to znasilnenie si neohlasila ani teraz?

pribinak
30. okt 2016

@mommynick ale ved ja ani nepisem, ze ho vitas s kávou v ruke, tak nebud útočná

mommynick
autor
30. okt 2016

@hindaku ked som sa spamatala a chcela to nahlasit,uz by s tym aj tak nikto nic nerobil.Sme na Slovensku..Tu treba vsetko riesit hned za horuca,aj ked viem,ze som to mala urobit,ale nedalo sa...Nedokazala som sa ani pozriet na seba a nieto este utekat na policiu..Nezazijes,nepochopis

mommynick
autor
30. okt 2016

@pribinak dobre,prosim uz to neriesme..Tema bude zmazana,zbytocne ma vycerpavaju psychicky tieto komentare este viac,ako som.Pekny vecer

pribinak
30. okt 2016

@mommynick to nie je len na Slovensku, vsade plati, ze ak nie je biologicky materiál a vysetrenie ako dokaz, tak sa policajný vyšetrovateľ nema čoho chytiť

druhynick
30. okt 2016

Aj keď Tvoj príbeh znie neuveriteľne, tak presne kopíruje môj život. Najskôr UPT, potom rozvod a potom znásilnenie od ex. Zostala som tehotná, ale nad potratom som vôbec neuvažovala. Dokonca ani vtedy nie, keď mi lekár povedal, že sa mi narodí postihnuté dieťa. Vďaka Bohu mám nádherné, neskutočné a hlavne zdravé dieťa.
Úplne chápem ako sa cítiš, ale ver mi, keď to tehotenstvo prerušíš, Tvoj život nebude jenoduchší. Je mi to ľúto. Veľmi, veľmi si ublížiš. Prosím, nerob to.

mommynick
autor
30. okt 2016

@pribinak presne to som tym chcela povedat..

hindakus
30. okt 2016

Ja sa na to pytam preto, ze zijem v cr a tu plati zakon, ze mas narok na interupciu aj v kratsom odstupe ako 6 mes. od poslednej, ak si otehotnela v suvislosti s trestnym cinom. No a kedze zakon je z roku 86 predpokladam ze na svk je ten isty

pribinak
30. okt 2016

@hindakus ved aj na Slovensku je v platnosti zákon, ze ak je domienka, ze zena je tehotna v dôsledku znásilnenia, tak moze podstúpiť UTP skor ako po 6mesacnej odmlke
Otazka je ako dokaze znásilnenie, uz aj poranenia ma zahojene, nebol odobratý Materiál, tak ako?