icon

Introvert- extrovert vo vzťahu

13. dec 2020

Ahojte.Poprosim o Vaše reálne skúsenosti /najlepšie kto žije taký vzťah/ak je jeden introvert a druhy extrovert vo vzťahu .Ked extrovert potrebuje spoločnosť ,ľudí okolo seba ,telefonáty a dianie ...trpi introvert veľmi v takomto vzťahu ?Akebo sa dá to nejako skĺbiť aby boli obaja spokojní ...či radšej si hľadať partnera približne rovnakého povahou ,introvert-introverta,extrovert-extroverta.Obávam sa ,že nie každý introvert bude vedieť pochopiť častú potrebu extroverta -ľudí okolo seba.Predsa len extrovert bude častejšie z domu preč,bude mat množstvo kontaktov ,telefonátov .A zase extrovert tazsie pochopí introverta a bude ho možno považovať za ,,čudáka ,,Akoby mali dva rozdielne svety ..dokažu dve tak rozdielne povahy fungovať aj roky spolu tak,aby boli šťastní ?Ďakujem

Strana
z2
scila
13. dec 2020

Dokážu, my fungujeme už 12 rokov 🙂
Ja introvert, muž extrovert. Aj keď sa hovorí, že každý introvert má v sebe aj určité percento extroverta a naopak. Ja nemám problém s mužovými večnými telefonátmi ani s tým, že neobsedí doma. Len keby so sebou častejšie brával deti, aby som mohla byť trochu sama 😂 Ale zas je pravda, že absolútne nechápe, že si najlepšie oddýchnem, keď mam kľud. Proste vidím ako na mňa skepticky pozerá, keď poviem, že si idem oddýchnuť pri trhaní buriny v záhrade. Ale ktorý chlap vlastne chápe ženu?!

pupavocka101
14. dec 2020

no my tak viac menej fungujeme, akoze ja tiez potrebujem niekedy spolocnost, ale nie je to tak casto jak muz a najma ja mam rada spolocnost, ale len mojich blizkych, inak moc nie, ze spoznavat novych ludi a moj muz je uplny opak, ten furt by niekde bol, ja nemam problem, tolerujem mu to a on mne to, ze sa velakrat vezmem sama a idem behat alebo na turistiku aj sama, proste musi byt nejaky vzajomny respekt

sari24
14. dec 2020

Podľa mňa je to o vzájomnej tolerancii. Ja som viac menej introvert, ale niekedy mám spoločenské chvíľky, že potrebujem byť aj niekde medzi ľuďmi. Partner je oveľa väčší extrovert, keby nebolo korony tak by stále dakde lietal. Zo začiatku to bolo ťažšie, ale v konečnom dôsledku ked je on vonku, tak ja oddychujem pri nejakom filme.
Ale raz dávnejšie som randila s jedným, ktorý mi fakt liezol na nervy tým aký bol introvert. Ked sme prišli niekam do podniku v meste a stretla som známych, ktorí nás volali k stolu tak zaryto tam nechcel ísť a nútil ma sedieť pri vedľajšom stole :D Bolo to fakt nepríjemné, lebo sme sa fakticky bavili len s jeho kamarátmi a akonáhle som chcela, aby prehovoril aj s mojimi, tak sa ofučal a chcel byť osamote so mnou. Preto to celé aj potom skončilo, kedže tam chýbal balans.

2zuzu7
27. dec 2021

@jana_eyre_2 mozem sa opýtať, a vy ste s kolkych súrodencov? ste najstarsia ci druha aj vasa mama bola introvert? a vas muz s kolkych je surodencov tiez su introverti, dosť ma tato tema zaujima, ďakujem

jana_eyre_2
27. dec 2021

@2zuzu7 ja mám 3surodencov, ja som najmladšia s výraznejším odstupom od sestier a brata.. mama bola introvert, silnejší ako ja si myslím.., ale napríklad babka, jej mama bola extrovert, veľmi obľúbená a známa v spoločnosti.. môj otec bol tiež extrovert..

Môj muž má dve staršie sestry, on je teda najmladší.. jeho najstaršia sestra je viac extrovert a stredná sestra introvert.. ich mama je extrovert a otec bol introvert 😅

2zuzu7
27. dec 2021

@lenkamatkova dobrý večer zaujima ma tato tema ohľadom, extrovertov a ich zenskej energie, snažím sa zistit ci prvorodene dieťa byva s veľkou energiou matky a pri dasom dietati tato energia ustupuje a zacina prevládať energia otca, teda ak vy ste introvert bola aj vaša mama? adebo ste druhorodena a muzska energia prevlada? vas expartner extrovert- prvorodeny? alebo to mal z jeho otca strany, prepáčte za dlhý sloh ale ešte neviem presne ako to formulovať 🙂

2zuzu7
27. dec 2021

@jana_eyre_2 ďakujem

lenkamatkova
5. jan 2022

@2zuzu7 hmm no takto, ja som druhorodená. Moja mama aj otec sú obaja extroverti. Starší Brat je taktiež veľmi spoločenský. Ale moja mladšia sestra je ešte väčší introvert ako ja :D
Čo sa týka môjho ex, neviem posúdiť či boli rodičia extroverti / introverti. Bol najstarší so súrodencov.

Strana
z2