Išli by ste niekam len preto, že sa to od vás očakáva?
Išli by ste niekam len preto že sa to od vás očakáva? Aj keď sa tam necítite dobre a máte z toho stres?
Na rozhodnutie mam už len jeden deň
Si dospelá, jednoducho by som povedala bohužiaľ nevyhovuje mi to už 3 mesiace mám naplánovaný výlet s kamarátkou bohužiaľ dozvedela som sa termín neskoro
No ja neviem? Je to taky problem? Kazdy si vypocul od nejakych idiotov debilne poznamky. Budes radsej pocuvat mamu potom? Ked neprides tak sa hlupych komentarov nezbavis.
A rodičom by som na rovinu povedala, že nebudem chodiť niekam kto má neustále potrebu nevhodne komentovať môj život, že je to pre mňa ponizujuce a odmietam to viac trpieť.
Krstiny dieťaťa tvojej sesternice určite nie sú udalosťou, na ktorej by si nesmela chýbať.
Asi bývaš s rodičmi. Normálne povedz nejdeš a viac to nebudeš opakovať. A tie nevhodne , nepríjemné otazky im odpovedz... prepacte nebudem sa vyjadrovať....
@elizabet173 áno s rodičmi. S tetou máme dobré vzťahy, keby tam nebola ich rodina tam by som aspoň na chvíľu rada šla. Lenže tete to nechcem povedať koli čomu sa tomu vyhýbam
Ja by som to urobila tak. Išla by som. Do kostola, dala darček a povedala, že sa necítim veľmi dobre a išla domov. 😃
Ona to možno aj tuší prečo tam nechcem chodiť ale asi si nevie uvedomiť ako sa cítim pri tých otázkach ktoré mi dávajú
Mám malý príjem na osamostatnenie sa
Ja by som im povedala nech si nechajú blbé reči pre seba ale nechcem si pohnevať tetu
Ona je celkom fajn ku mne
@elizabet173 lebo tiež si ich nechcú pohnevať
Mama vie prečo tam nechcem chodiť ale nechce si pohnevať tetu a jej rodinu
A to je aj tvoja teta slepá a hluchá? Ja by som ju zavolala na kávu a pekne povedala, že nech sa nehnevá, že ju máš veľmi rada a vazis si ju, ale poznámky ich príbuzných ťa neskutočne zranuju a ponižujú, tak k ním rada prídeš na kávu keď ich tam nebudú mať. Ak je teta rozumná tak nemá ani najmenší dôvod sa uraziť, a možno ich sama pri najbližšej príležitosti uzemni
Nacvic si zopár asertivnych zopár vtipných a zopár ironicky ch ak to už nepôjde inak odpovedí. A ber to ako komunikačné cvičenie. Pripadne na otázku, ktorá ti je nepríjemná odpovedaj proti otázkou?
Dám priklad: No Zuza, kedy už ukážeš dajakého fešáka? Odpoveď: Ujo, teta, Mara a vy sa ako mate?
Zdravie slúži?
Juro to vieš tebe sa nikto nevyrovná a ty si už zadaný, tak nič.
Prepac ale mas 30 ale prides mi jak male decko.
Keď som sa už veľmi nebavila s mojím ex( vtedy ešte manželom) a pozvali nás na oslavu, vyslovene mňa volali osobne. Vtedy som ešte súhlasila, neskôr ma muž nahneval, tak som proste povedala jemu, že nejdem, nechcem sa tam hrať na niečo, čo nie som, nebudem sa tváriť, že mi je tam prijemne. Nech im povie, čo chce, buď pravdu, že už spolu neplánujeme žiť, že s ním nikde nechcem ísť, alebo nech si niečo vymyslí. Povedal, že mi bolo zle, bolela ma hlava 🤣🤣 a bolo vybavené. Tak aj ty proste nechoď, povedz, že to v ten deň nie je dobre, a nech ťa mama ospravedlní, keď si ich nechce pohnevať, nech povie niečo čo ich nenahnevá 🤣
@elizabet173 s rodičmi nejaký vážnejší problém nemám. U nás nastáva problém keď je nejaká oslava u maminej sestry, ona má 3deti a oslavujú dosť často, všetko možné oslavujú, majú sa finančne extrémne dobre. Proste sa majú nadpriemerne. My sme stredná vrstva co sa financií týka.
Nie, a mala by som maximálne u p. co si pomyslia tí, ktorých nemusím. Píše sa mi to možno ľahko, lebo to tak žijem.
@tosomja po 20x sa vyhovoriť je už trochu blbé asi. Ja by som s tým problém nemala povedať im na rovinu ale beriem ohľad na rodičov a tetu, oni sú zvyknutí na iný systém, ze "ved sa patrí" 🤦♀️

Oni to budú brať ako urážku
Keď tam nepôjdem v prvom rade sa budú hnevať rodicia a bude hádka s nimi, budú mi to vyčítať
Keď pôjdem budem trpieť ja tam
Neviem ako sa zachovať
Ridicia mi vyčítajú že oni vždy prídu na návštevu atď k nám a prinesú drahý dar