icon

Išli by ste niekam len preto, že sa to od vás očakáva?

2. jún 2023

Išli by ste niekam len preto že sa to od vás očakáva? Aj keď sa tam necítite dobre a máte z toho stres?

autor
2. jún 2023

Keby to boli cudzí ľudia tak to mam u prdele
Normálne by som povedala že nejdem
Ale je to rodina to je najhoršie🤦‍♀️

autor
2. jún 2023

@jj298 tu nejde o medvediu službu... Ja osobne by som si takéto otázky nedovolila položiť nikomu. Je to o charaktere človeka... Niektorí ho žiaľ nemajú

jj298
2. jún 2023

ano máš pravdu. sú to nevhodné otázky ale staršia generácia to stále nechápe. preto si v hlave povedz, že vy ste debili, odpovedz až to bude takto bude, že určite sa dozvedia a koniec. hovoríš, že teta je fajn tak sa bav s ňou alebo inou sesternicou

mamkalentedkova
2. jún 2023

@tosomja presne toto napadlo aj mne ..asi by som to tiež tak urobila .Do kostola by som.slusne prišla ,dala darček / obálku a ospravedlnila sa ,že sa necítim dobre ,že na mňa asi niečo lezie a nerada by som nakazila bábätko.Slušne sa rozlúčila a odišla .

autor
2. jún 2023

@jj298 keď mi položia tie otázky tak mi to pokazí celý deň...

autor
2. jún 2023

@mamkalentedkova oni sú dotieraví. Keď už pôjdem do kostola tak budú naliehat aby som šla aj na oslavu. Mňa ako prvé napadlo že sa vyhovorím na kŕče v bruchu. Momentálne mám menzes a vtedy mávam ozaj silné bolesti ktoré trvajú aj niekoľko hodín....ale to je asi taká prvoplánová výhovorka

jj298
2. jún 2023

nemože ti predsa nejaká otázka od niekoho pokazit den. hlavne ked vieš, že príde. strašná citlivka si. fakt, kto nedostal nejakú takúto debilnú otázku od príbuzných aspoň 100 x nech sa prihlási.

autor
2. jún 2023

@jj298 oni vedia pri tejto téme vydržať aj hodinu, ja si s tými ľuďmi ani nemám čo povedať. Ja som mentálne inde ako oni... Oni žijú v predstave že každý človek je rovnaký a musí žiť rovnako. Proste s dementom do koľají neprídeš

autor
2. jún 2023

A oni niesu moji príbuzní....je to rodine manzela mojej tety

autor
2. jún 2023

Moji príbuzní mi takéto blbé otázky nedávajú

autor
2. jún 2023

Tak prečo by som ich mala tolerovať od cudzích ludi?

janetinka27
2. jún 2023

Velmi sa tym trapis, mas vopred stres. Su to len ludia. Nedovol im omielat nieco hodinu. Postav sa, odid, chod na wc, odsadni si k niekomu inenu, zmen temu. Ved co by o tebe mohli hodinu rozpravat. Ja uz som parkrat pouzila vetu: zmenme temu. V zivote budu aj horsie situacie.neboj sa ozvat, ked sa citis neprijemne.

majkamasar
2. jún 2023

Vias ake su otazky na zenu? Ak si slobodna - mas uz niekoho? Ak mas niekoho - kedy bude svadba ? Ak uz bola svadba - a kedy planujete rodinu? Ak mas jedno dieta - kedy druhe? Ak sa ti narodi tretie- si normalna 3 deti. Takze to mas tak. Nikomu nikdy nevyhovies. Pokial ide o rodinu ja by som ich rychlo uzemnila co ich do toho nech sa staraju do seba. A este k tej situacii Nedavno sme mali v rodine podobnu situaciu a to manzelova sestra ma 37 slobodna pozvali sme ju na oslavu kde bola cela blizka rodina asi 20 ludi a neprisla a dost sa nas to dotklo. Takze skor by som riesila tych co ta pozvali ako tu daleku rodinu.

autor
2. jún 2023

@janetinka27 ja ani nemám rada rodinné oslavy, hlavne s takými ľuďmi nie... Je mi proti srsti usmievať sa na nich len z povinnosti. Celkovo takých ľudí nemusím

jj298
2. jún 2023

a ved sa postavím a odídem. ak máš problém sa ohradiť slovne, jednoducho povedz, že ideš na wc, pre koláč, pre vodu a sadni si k niekomu inému. ešte píšeš, že to ani neni rodina a takto si to berieš. nechápem

autor
2. jún 2023

@jj298 lebo si nechcem pohnevať svoju rodinu. Ale nejako to už dopadne... Mozno tam vôbec nepôjdem a nech si každý myslí co chce. Prinajhoršom sa urazia ale to bude ich problém

jj298
2. jún 2023

ako si pohneváš rodinu, keď sa na nejakej oslave budeš bavit s niekym s kým si máš čo povedat a nebudeš jak kvočka sediet pri ludoch, čo ti lezú na nervy?

pralinka25
2. jún 2023

kazdy ma svoje sabe miesto ale mozno by pre teba aj do buducna bolo fajn na svojom slabom mieste popracovat. tie otazky co ti davaju nie su nicim vynimocnym. kazda sme sa s nimi stretli.
tiez som nemohla otehotniet dlho ale mna tieto otazky nezranovali pretoze za prve ludia ktorim som to povedala mi ich nekladli a tym ktorim som nepovedala nic som zas nemala pravo vyciat kedze nemaju odkial vediet ze ma to mrzi. skratka to je taka bezna konverzacia ako temy o pocasi.
neber to od nich tak vazne. v skutocnosti ich to ani asi nezaujima a je to pre nich taky small talk (absolutne nevhodny ale bohuzial v nasej spolocnosti ustaleny a chvilu potrva kym sa to zmeni.) skus sa od toho odosobnit. ber to ako debatu o pocasi. nauc sa par odpovedi a mechanicky ich pouzi. stretnes sa s tym totizto asi este casto a nie len v tej rodine. a celkovo clovek by mal vediet reagovat a stravit aj nepohodlne otazky a vediet s nimi bojovat. vytvorit si obranny stit.
nemusis tam ist. ale ja by som ich asi brala ako taky maly trenazer na natrenovanie si reakcii na blbcov. na 100% ich v zivote este stretnes dost a budes uz pekne vycvicena. ber to ako hru, lekciu trening, skusaj si rozne reakcie, odpovede
ako hovorim vzdy sa najde nieco co nas zrani. treba si k tomu ale vytvorit mechanizmy aby nas ludia nemali sancu zranovat. utek to ale nie je. nepojdes na krstiny tak ti ich nepolozia ale mozes sa s tymi otazkami stretnut tak ci tak inde.

reenie
2. jún 2023

Je to veľmi príjemné a oslobudzujúce takých ľudi s úsmevom a pomocou pár slov poslať ich niekam..Stači milý úsmev a presadnúť si inam, alebo prihovoriť sa niekomu inému..Na nevhodné otázky vôbec nemusíš odpovedať.. Pochopia, ak nie, zvyknú si, že s nimi svoj život nebudeš rozoberať. Škoda sa preto izolovať a vyhýbať ľudom, ktorych máš rada.

autor
2. jún 2023

@pralinka25 nechcem tam ísť lebo sa medzi tými ľuďmi necítim dobre a nemám si s nimi čo povedať. Ak by som šla tak by to bolo čisto len z povinnosti a nudila by som sa tam. Respektíve by som sa pozerala ako sa iný zabávajú. Podľa mňa by žiadny človek nemal robiť niečo co sa mu nepáči a v čom sa cíti zle. To sú proste tie zaužívané vzorce správania. Ísť niekam z povinnosti. Nemám problém povedať niekomu niečo na rovinu ale ide o to že naozaj sa medzi tými ľuďmi necítim dobre a doslova tam trpím. Oni preberajú také témy ktoré mňa vôbec nezaujímajú. Proste sú to sedláci...

jj298
2. jún 2023

aj tak vieme, že tam pojdeš

autor
2. jún 2023

@jj298 v nedeľu dám vedieť ako to dopadlo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
2. jún 2023

@elizabet173
no chcela som pisat v ramci slusnosti inak by ma mozno aj blokli 🙂
Preto som aj napisala, ze v mojom pripade. Ale tiez som bola kedysi vacsinou tobmile zlate dobre dievca. Zivot ma vyfacka a naucil. Je vsak pravdou, ze pokial je tam zdravotny problem, nie je to jednoduche.

jj298
2. jún 2023

@elizabet173 ano máš pravdu do istej miery. ale na každej akcii sú ludia, ktorých máme radi a ktorých nemusíme. prečo by som si stretnutie s tými čo mám rada mala kaziť tou druhou skupinou. prečo by som sa mala kvoli idiotom izolovat? snažili sme sa o bábatko 7 rokov, s mužom sme boli 12. takých nevhodných otázok som dostávala milion na každej oslave. a teraz čo? no pousmiala som sa. niečo som jednou vetou odpovedala a išla za tými, s ktorými som ten čas tráviť chcela. ktorí sa ma to nepýtali, ktorí sa vedeli bavit aj o niečom inom. nie je to autorkina akcia a hostitelka si može pozvať koho chce. a neísť tam lebo niekoho nemám rada a správať sa štýlom "bud pojdem ja alebo blbý ujo fero vyber si" je strašne detinské.

jana_eyre_2
2. jún 2023

Rodina manžela tvojej tety je asi toľko čo kolegovia v práci.. pýtala si sa, čo by robil niekto iný, ja by som nešla tam kam sa mi nechce len kvôli očakávaniam iných.. tak či tak - je úplne jedno kto by čo robil, ty si aj tak urobis podľa seba..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jamimo
2. jún 2023

nechodím niekam preto, že sa to očakáva. Idem vtedy, keď to tak cítim, mám/mala som s dotyčným/nou pekný vzťah. Napr. nebola som otcovej sestre na pohrebe. Ževraj by sa patrilo... Ja som to tak necítila, nemala som s ňou "vzťah" emočnú stopu... Nevidela som ju 20 rokov. Nešla som. Alebo susedovi na pohreb. Mama mi čistila žalúdok, že by sa patrilo... No nepatrilo, bol to pre mňa cudzí človek z vedľajšieho bytu. Dobrý deň, dobrý deň, dovidenia. Mám dosť rokov na to, aby som vedela čo mám robiť a zatiaľ som svojprávna 😉

tosomja
2. jún 2023

Ja neviem, neverím, že zajtra budeš stredobodom pozornosti práve ty. Opýtajú sa, ignorujem, nechcem odpovedať, zmením tému, alebo poviem len "neviem" a neriešim. Napijem sa, dám si zákusok, usmejem sa na niekoho. Nájdem si niekoho, s kým sa dá rozprávať, keď sa pridá niekto kto zase bude rýpať, otočím sa k inému.