Išli by ste žiť do Dubaja?
S tým, že neovladate reč, nikoho tam nepoznáte, nemáte zabezpečenú prácu a máte deti na strednej škole. Dá sa tam nejako odraziť? Nejedná sa o mňa.
@dlucy no zivotny. Nemyslim tym peniaze. Myslim tym nekonciacu horucavu, skoro nemozne vonkajsie aktivity, nehostinna krajina. Ja som zvyknutna na zelen a travit hodiny vonku v prijemnej klime pre moju psychicku pohodu, umrela by som, keby som musela chodit z prace do mallu travit cas, pripadne sa vypekat na plazi😃 to je moja predstava zivota v dubaji
@majlo1234 úplne s tebou súhlasím, poznám pár ľudí a presne to tak je, život sa odohráva v nákupnom centre a na pláži (v čase keď nie je 50 stupňov). Príroda a zeleň žiadna okrem umelých parkov. Bola som tam týždeň, na dovolenku za mňa ok, ale žiť nikdy. Bola som tam na jar a keď som sa vrátila a "mohla voľné dýchať" a kochať sa jarnou prírodou bola som neuveriteľné vďačná, že tam nemusím žiť 🙂 Ale na dovolenku za mňa ano.
@oli_gapelodiegant a ešte teda v cluboch
Nie, nevyhovuje mi že je tam v zime otrasne a v lete teplo ako v pekle. Nevyhovovalo by mi ani to množstvo turistov, nevyhovovalo by mi že tam nie je žiadna reálna pekná súca príroda a domy/byty v ktorých by som bola ja ochotná bývať, teda žiadne stuchliny škaredé čierne stoja príliš veľa. Zároveň nechcem podporovať krajinu, ktorá vykorisťuje slabších.
Čiže ja by som tam nešla aj napriek tomu že viem jazyk a nemám žiadnu guľu na neho prikovanú.
Ludia tam maju domcek a musia si pytat povolenie, ci si mozu dat skrinu na balkon...povolenie postavit si do zahrady co chces..umelo vytvoreny dazd inak sucho....ked chces tankovat musis si zavolat kamion on ti natankuje...v noci postrekuju jed proti hmyzom... no neviem ja tam tiez nevydim nic pekne na tom....a som si ista, ze to co je takto umelo vytvorene nieje vhodne pre cloveka a o par rokou tam ludia budu utekat..ja som skor za hory, prirodu, slnko a dazd, jar a jesen
Nešla by som tam, ani keby som ovládala reč, mala tam známych, mala zabezpečenú prácu a nemala deti na strednej škole.
Ja by som nesla ani keby mam vsetko zabezpecene.
nie
@dlucy to ta pobavilo len preto, ze si to nepochopila.
@babulkomale da sa to pochopit aj tak aj tak.
Poznám takého co tam ma nehnuteľnosť ale chodia tam len na dovolenku, bývať by tam nechcel
Zili sme tam, takze ti viem dat celkom kvalifikovanu odpoved 😀
Dubaj je presne taky, aky si ho urobis, ale zaroven strasne vela zavisi od zivotneho stylu a zalub. Clovek, ktory ma rad prirodu, les, luky, turistiku, ci prechadzku po meste, sadnut si v centre na kavu, tam stastny zrejme nebude. Clovek, ktoreho naozaj zaujimaju spolocenske problemy a politika tiez asi nie.
Do Dubaja vsetci idu iba docasne, preto je na jednej strane lahke, na druhej zaroven velmi tazke najst si tam kamaratov. Kazdy odtial raz odide, takze je tazke budovat vztahy s tym, ze raz sa uz proste pravdepodobne nikdy neuvidite, vsetko je teda dost povrchne.
Zaroven do tychto krajin sa chodi zarobit - das si nejaky ciel a v momente, ako si ho splnis, sa posuvas dalej/inam, pretoze stale zijes s pocitom, ze kedykolvek sa nieco zosere (praca, politika, rodina, cokolvek), si out. Inak to maju iba ludia z tretich krajin, ktori doma nemaju ziadnu buducnost, pre tych je to zivotna sanca (zvacsa aj pre cele ich rodiny). Ludia ktori nemaju ziadny backup plan na to dost casto nepekne doplacaju.
S dostatkom penazi je tam zivot ovela pohodlnejsi ako v Europe - vsetky sluzby pridu za tebou domov, ked nechces, nemusis pohnut ani prstom.
Nevyhody - human rights, celkovo pozerat sa na drvivu vacsinu ludi z Azie, ktori tam ziju casto vo fakt strasnych podmienkach nie je pre kazdeho - niekto to vie odignorovat a odosobnit sa, ale cloveka s nejakym socialnym citenim to zakazdym trochu zamrzi a zaskoci. Taktiez nejaka zakonna ochrana v praci prakticky neexistuje. Zapchy su priserne. Kvalita vzduchu tiez. Vsetci vsade chodia autami a vsade je nonstop prach a piesok. Dubaj tiez laka aj tu pre mna najnechutnejsiu skupinu ludi, kadejakych zbohatlikov, celebrity, radoby modelky, prostitutky, dealerov, toto ja absolutne neznasam. Ale zase toto sa lahsie vytesnuje, respektive clovek s tym nepride az tak do kontaktu ako prave s tymi chudobnymi workers.
Takze pokial tam ma clovek dopredu zabezpecenu pracu s dobrym platom, ktory fakt pokryje dobre ubytovanie (kvalita velmi vela budov a domov je tam absolutne katastrofalna) a pripadne skoly pre deti - v takom pripade risk moze byt zisk, aspon docasne 🙂 Idealne ked praca dovoluje aspon na letne prazdniny odist niekam do normalneho pocasia.
Inak by som tam urcite nesla len tak skusat si zivot v zahranici, to je cesta do pekla.
Však ano. Mňa tá vyspelosť láka. Ja lúbim moderné infraštruktúry a tak. Na slovensku keď chceli veterný park tak aj to spisovali petície že to nechcú. Na slovensku ludia chcú žiť v praveku. Furt len zeleň zeleň nech sa s tým zadrhnú. Ja chcem mrakodrapy a pod.

@majlo1234 tak toto ma pobavilo ze nizky komfort 😂