Išli by ste žiť do Dubaja?
S tým, že neovladate reč, nikoho tam nepoznáte, nemáte zabezpečenú prácu a máte deti na strednej škole. Dá sa tam nejako odraziť? Nejedná sa o mňa.
ak by mala milion eur na ucte tak mozno
Jedine v tom pripade, ze som odbornik vo svojej profesii a dobre mi zapkatia + stredoskolaci s tym suhlasia… ak by som si odpovedala na tieto otazky ano, tak ano, isla, ale iba docasne… vela SK inzierov je pozyvanych do Dubaja, nase technicke skoly su stale dobre. Mam viacero znamych, co takto vycestovali, ale vsetci docasne… kvoli peniazom a zvlast pre stavbarov to bola aj obrovska pracovna vyzva…a skusenost. Natrvalo nepoznam nikoho.
Nie. Dubaj je hnusny gyc.
Nieee, boli sme tam dva týždne a stačilo mi. To teplo by som zvládla, ale ta klimatizácia všade. Ja som prakticky dva týždne nemala hlas, ale vôbec. Neviem si predstavit takto žiť stále. Plus tam nie je reálna príroda, milujem vôňu lesa, stromov, pokosenej trávy, dažďa, toto by mi chýbalo. Tam sa nedá ísť prejsť do prírody, len v meste kde je trochu zelene. Ale na otvorenom priestranstve som stále mala piesok v očiach a zuboch len čo zafukal vietor. Pracovne na par týždňov ano, ale žiť tam nastalo nie.
Žienky a náhodou Meldikovych nesledujete? :D oni totiž tam sú a teda ich Dubaj očaril, že tam chcú ostať.
nie
nikdy
Nikdy. Týždeň som tam bola a išla som skapat z tých ich klim. Určite by som išla ak tak inde.
A myslíš ze deti na strednej ta nepotrebuju?
Jasné že áno. Tam aspoň je všetko moderné a skvelé a nie také zaostalé ako v strednej európe. Ale ako slobodný, nie keď mám rodinu.
@terezka2911 lebo je to daňový raj...prečo asi iné...veľa ľudí tam má takto nehnuteľnosti a ukryté svoje peniaze pred slovenskými danami
Bez jazyka neviem čo konkrétne sa tam dá robiť... Proste jazyk musíš vedieť aspoň B2
Treba si tam platiť súkromné školy, na to netreba zabúdať... Život tam je celkom nákladný, ale zas vieš aj zarobiť...záleží vo chces robiť...
Ak nic odborné nevieš, máš malý budget a nevieš ani jazyk tak je to rýchla samovražda
nedostanú pobyt. zase až také jednoduché nie je zostať tam trvalo 😉
@blonde_bella ja si tiež neviem predstaviť ísť tam bez aspoň angličtiny. Ako by si tam našla pracu a co bežný život? Aby tam človek robil niečo na úrovni, potrebuje v prvom rade jazyk a potom nejakú špecializáciu, prax. Neviem si predstaviť ísť tam len tak bez ničoho.
Anooo , do 30 minut by som bola pobalena 😀🙏🏻pozeram blogy ohladne toho ako sa tam zije … a hned by som sla bez vahania ak by sa naskytla prilezitost. Skus si pozriet blogy na nette a nieco toho stylu od ludi ktori tam ziju.
Nikdy! Ja viem ze mi to nikto neuveri, ale ja by som tam nikdy nesla ani na dovolenku. Je mi vyslovene proti srsti moje tazko zarobene peniaze strkat prachatym sejkom do vrecka. A dovolenkovat medzi mrakodrapmi je tiez to posledne po com tuzim. Takze nie…ani zit, ani dovolenkovat. Tiez by mi chybali hory.
Nikdy. Z moralneho hladiska.
o aky jazyk sa jedna? Arabcinu nepotrebujes. Komunikacny jazyk v takmer vsetkych krajinach Middle East je anglictina. My sme zili roky v Saudskej Arabii. Nikde, ale nikde do zahranicia by som nesla bez zabezpecenej roboty (so vsetkym vsudy, cize contract a poistenie), bez zabezpeceneho a isteho ubytka a ked mas skolopovinne deti, tak uz dopredu dohodnute skoly. Bez tohto vsetkeho musis mat na konte tazke prachy na niekolko mesiacov a aj tak je otazne, ci najdes robotu, lebo len tak to tam nejde. Tiez tam nechcu hocikoho. Firma mojho muza vyslala, zabezpecene a platene sme mali vsetko firmou, pobocky maju aj v Dubaji a Abu Dhabi. Skoly lokalne neprichadzaju pre nas do uvahy. Moje deti chodili do British school. Vsetko sukromne, taktiez zdravotne poistenie atd.
Mali sme tu moznost, lebo manzel dostal pracovnu ponuku do Dubaja, mali by sme zabezpecene aj byvanie. Ale mne je to tak vzdialena krajina, ze si nedokazem predstavit zit tam. Umrela by som tam do 3 dni, nie to este, ze by som tam mala zit nejaky bezny zivot.
Ja by som tam nechcela zit, ale sestra mi zije v abu dabi, slobodna, bezdetna, isla tam za pracou a je velmi spokojna. Ovlada anglictinu a nemcinu
Ta tvoja kamoska ktora tam chce ist je bud dobrodruh, alebo si povedala, ze citoslovcia aj v inych jazykoch mozu vyzniet podobne a za ich pocuvanie mozno nejaky šejk lepsie zaplati, no aby ju potom realita neprefackala tak, ze o nej budeme o par tyzdnov pocut v TV novinach ... Lovit zazitky tam chodia teenagerky, ale nie zeny s odchovanymi detmi.
Kludne. Kamoska isla pred 15 rokmi. Ze si zarobí a za 2-3 roky sa vrati. Hladala rozne pracovne ponuky po svete. Rozposielala zivotopisy kade tade. Nikoho nepoznala. Ozvali sa jej, ze ju zoberu. Vyskúšali ju z jazyka a na prve osobne stretnutie jej zaplatili letenku a mala prvu zmluvu na 1 rok. Uz sa nevrátila. Pracuje na klinike a je je super. Ak by som isla s detmi a mala istu pracu, kludne by som sla.
Nie. Neviem čo na tom Dubaji všetci vidia.
nie,
Nie hrozne mesto ,hrozna krajina teplo,beton ,piesok.nie.
Nie, nikdy. Nevydržala by som v tej umelo vytvorenej kráse.
A co ta tam taha? Pre mna ina mentalita, otrasne teplo, ziadna pekna priroda tj nizky zivotny komfort pre mna, nesla by som
ani na dovolenku 🙂
ani keby mi platili za nic...ani na dovolenku....

Nieeee, to teplo by má zabilo. Nič len kopa piesku. Tie vyjdeš za mesto, tak príroda, luky, lesy, potok, ….tam “Sahara”