Ja a môj nechápavý manžel
Dobry vecer, s mojim manzelom sme spolu 8 rokov, mame2 deti. Momentalne sa na mna pridruzila zdravotne problemy a manzel mi to vycita.
Upresnim mame rocneho synceka a vzdy ked idem k lekarom musi byt s nim, kedze nemame nikoho kto by nam pomohol a on mi to vycita, ze musi ist do prace a ze naco chodim k lekarom ze som simulant a lutujem sa. Velmi to boli, ked sa nemozem zdoverit svojmu manzelovi, aby som to upresnila liecim sa neuspesne na neuralgiu a tak teraz beham od lekara k lekarovi a moj manzel to nechape, velmi mi to ublizuje. Ked sa mu chcem pozalovat,tak ma vzdy odbije, ze jeho to nezaujima a ci by som chodila k lekarom keby som bola zamestnana, kto nezazil tu bolest trojklanneho nervu tak nepochopi. Ked dostanem ukrutnu bolest, tak aj to mi vycita... Uz sa to tak nabaluje ta jeho zlost na mna, zato, ze ma postretla tato choroba, ze ho zacinam nenavidiet. Ako moze byt jeden manzel tak nechapavy voci svojej zene? Velmi to boli... Nikdy som od neho nepocula neboj bude dobre, len pocuvam, ako on musi pracovat a nie aby bol koly mne doma ked jabeham po lekaroch, minule ma strasne ranil, povedal mi, ze ked ma zit so zenou co ma zdravotne problemy si radsej najde druhu.
A toto je vzdy ked sa nieco udeje u nas doma, chapem, musi ist do prace , ale ja som si chorobu nevybrala a s rocnym dietatom behat po lekaroch sa neda, aj Vy mate doma takych nechapavych partnerov?
@mamavera hm, problem je v tom ze kym su ludia na zaciatku vztahu zalubeni, tak radi a ochotne okolo toho druheho skacu...
@jklara v tom pripade som asi tvoj prispevok nepochopila dobre. Ak sa tak stalo, tak sa ospravedlnujem...
@violka38 Nerieš, to je typ človeka, ktorého pocity druhých nezaujímajú, pretože vidí len seba. Nejaké traumy vo výchove v detskom veku, ktoré osobnostne nezvládol, napr ak by jeho otec silno udrel matku, on to videl a ako malé dieťa to pochopil tak, že je lepšie neprejavovať žiadne city. To je len príklad. A nezmeníš to, môžeš len svoj postoj, že to budeš brať s nadhľadom. Samozrejme, že starostlivosť o dieťa poriešiš tak, aby sa manžel zapájal, ale z jeho rečí si nič nerob. Proste tak vyrástol a je to tak. Je to necitlivé, ale od neho sa pochopenia nedočkáš, nečakaj, že mu jedného dňa trkne, čo všetko robíš pre rodinu a donesie Ti mega kyticu s odpustením. Jeho vnímanie reality je odlišné od nášho vnímania, to máš ako autistu, napr. Monka. Treba to akceptovať a naučiť sa s tým žiť. Neviem, či má zmysel mu hovoriť, že jeho výčitky Ti ubližujú, pretože viem, že ak urobíš všetko preto, aby Ti nevyčítal napr. neumyté okná, tak Ti bude vyčítať napr vodný kameň v bubne práčky. Pre neho je to štandardné správanie a ak to nepovie, určite si to bude myslieť.
čo tu čítam tak to je katastrofa môj partner ma stale podrzí ked mam nejake problemy este sa aj pýta ci som bola co mi povedali aka bude liecba lieky mi davkuje cele 2 tyzdne riesil domacnost obchod dieta postaral sa o mna ked mi bolo najhorsie mala som tazku anemiu nefungovala som teraz ked potrebujem ist na kontrolu atd ostava doma stale si to nejak vybaví a to ma dost prísneho sefa...v stredu mi bolo zle rano siel do prace na piatku odrobil hodinu vratil sa domov a odniesol malého do jaslí ja som nebola schopna nevladala som neviem si prestavit ze toto by robil moj partner čo tebe na druhej strane ked on bol chorý alebo siel na operaciu tiez som sa postarala ved ak je tam laska.....tak ako moze toto povedat svojej polovičke ?urcite by som to riesila vaznym rozhovorom....
@marionmarion ako ktorí, tí, čo nechcú skákať celý život sa k robote postavia tak, aby aj ten druhý mal miesto. Môžem mužovi predsa aj inak dať najavo, že ho ľúbim, ako tým, že mu budem robiť slúžku. A ako mi potom svoju lásku dáva najavo on? Rečami? Spoza hory špinavého riadu mi vyznáva lásku?
ja teda doma takeho nemam.. uz niekolky krat citam, akych hrozne zmyslajucich muzov maju niektore zeny.. preto by ma zaujimalo, to kde ste ich hladali?
tieto veci patria k psychickemu tyraniu...nastastie mam teraz partnera ktory je chapavy a empaticky...predtym som mala nieco podobne co mas teraz a dovi a dopo...

@marionmarion ty máš teda vyrývačskú náladu. Prečo by mi nič nemali hovoriť rešpekt a empatia? veď ja práve to hundranie už považujem za bežné, nehádam sa za to, skôr sa to snažím otočiť na vtip, nech to trochu odľahčím a nepripúšťam... ináč máš vo všetkom pravdu, len nechápem, o akom mojom postoji tu píšeš, keď moj je vlastne ako tvoj - si myslím, že partneri majú pri sebe stáť a sa podporovať, tak ako to tu napísali ďalšie baby, ako v manželskej prísahe - aj v zdraví aj v chorobe.... a ja by som pri mojom stála (a stále stojím) bez reptania.... ostatné moje slová si asi poriadne nečítala, alebo si ani to ostatné nepochopila, súdiac podľa tvojej "odpovede"