icon

Ja a môj nechápavý manžel

violka38
28. apr 2014

Dobry vecer, s mojim manzelom sme spolu 8 rokov, mame2 deti. Momentalne sa na mna pridruzila zdravotne problemy a manzel mi to vycita.

Upresnim mame rocneho synceka a vzdy ked idem k lekarom musi byt s nim, kedze nemame nikoho kto by nam pomohol a on mi to vycita, ze musi ist do prace a ze naco chodim k lekarom ze som simulant a lutujem sa. Velmi to boli, ked sa nemozem zdoverit svojmu manzelovi, aby som to upresnila liecim sa neuspesne na neuralgiu a tak teraz beham od lekara k lekarovi a moj manzel to nechape, velmi mi to ublizuje. Ked sa mu chcem pozalovat,tak ma vzdy odbije, ze jeho to nezaujima a ci by som chodila k lekarom keby som bola zamestnana, kto nezazil tu bolest trojklanneho nervu tak nepochopi. Ked dostanem ukrutnu bolest, tak aj to mi vycita... Uz sa to tak nabaluje ta jeho zlost na mna, zato, ze ma postretla tato choroba, ze ho zacinam nenavidiet. Ako moze byt jeden manzel tak nechapavy voci svojej zene? Velmi to boli... Nikdy som od neho nepocula neboj bude dobre, len pocuvam, ako on musi pracovat a nie aby bol koly mne doma ked jabeham po lekaroch, minule ma strasne ranil, povedal mi, ze ked ma zit so zenou co ma zdravotne problemy si radsej najde druhu.
A toto je vzdy ked sa nieco udeje u nas doma, chapem, musi ist do prace , ale ja som si chorobu nevybrala a s rocnym dietatom behat po lekaroch sa neda, aj Vy mate doma takych nechapavych partnerov?

lyzzy
29. apr 2014

@violka38 ....nie nemame.A keby sme takeho mali tak by uz nebol mojim partnerom.
Lebo....zivot je ako hojdacka.....teraz on pracuje a ty sa boris ale smahom ruky,za sekundu sa to moze otocit.
On moze ochoriet,nebude moct pracovat a ty sa budes musiet postarat.A vtedy co?....budes mu hovorit ze je kripel,simulant atd
Ked laska raz zacne tak nema koniec,nema podmienky.LUbis toho cloveka a hotovo.Bez ohladu na to ci je chory,zdravy....sikovny,mantacky.
Toto nie je laska.

janickacrazy
29. apr 2014

@violka38 Záleží aj na tom akú má tvoj manžel prácu, ale sama asi dobre vieš, že nemože stále vymeškávat, to sa v dnešnej dobe žiadnemu šéfovi nepáči. Moj manžel je super, ale keby mal so mnou chodit každý týžden po lekároch, tak tiež by nešiel alebo by malého nepostrážil, možno raz, dvakrát, ale nie stále, to je normálne, ved musí aj pracovat. To nemáš žiadnu kamarátku alebo sestru, ktorá by ti pomohla? My sme tak chodili obidve so sestrou, vzali 2 až 3 deti, najskor išla ona k doktorovi, ja som deti postrážila či už vonku alebo v nemocnici, podla počasia, potom sme sa vystriedali a všetci boli spokojní, manželia v práci zarábali, deti zabavené, my vyšetrené, no problem.

marionmarion
29. apr 2014

@jklara a tebe asi slova respekt a empatia nic nehovoria, ze? Hundrat po tolkych rokoch za blbosti je normalne...no ak jeden z partnerov ma vazny problem a ten druhy namiesto toho aby pri nom stal a pomahal, iba kritizuje a vykrikuje, to v poriadku nie je ani nahodou! Keby si vazne ochorela ty a manzel by ti stale vyhadzoval na oci nieco, za co vlastne nemozes a tvrdil by ze simulujes, aj vtedy by si mala postoj, aky mas teraz? To sotva... 🙄
Keby ochorel on, ta by si sa ako zachovala? Tiez by si mu to vykricala? A pride ti to este aj normalne??...no neviem ake kto ma vztahy, ale ty to mas trosku pomylene v tom co ma byt zakladom pevneho vztahu, z nas dvoch nie ja som ta, co nepochopila... 😝

marionmarion
29. apr 2014

@violka38 ak je tvoj problem dlhodoby a lekari si s tym nevedia rady, skus vyhladat psychologa, lebo moze ist o psychosomaticke ochorenie...a kludne to moze byt sposobene aj s tym ako sa citis vo vztahu s manzelom... 😠

anina63
29. apr 2014

@jklara 😀 😀 😀 som sa dobre zasmiala.Keby som sa mala s mm rozvádzať,tak za tých 30 r.čo sme spolu,by som bola najmenej tisíckrát rozvedená 😀 Teraz sa ide rozvádzať pre všetko.....aj,že si mucha sadla na nos 😀 Máte deti..............

violka38
autor
29. apr 2014

Baby dik, ja trpim zapalom trojklanneho nervu, kde mam teraz kopec vysetreni nechcem vypisovat mam nalezy, ktore sa musia riesit a s rocnym dietatom, behat po neurochirurgoch proste nejde, nech si kto chce co chce hovori proste to nejde. Ked mam obycajnu anginu tak samozrejme nikdy neziadam o pomoc berem si dieta so sebou dokonca aj starsie dieta so mnou chodilo vsade kym bolo mensie. Nie nemam nikoho kto by mi pomahala cela domacnost je na mne a mm pracuje a ja sa staram o domacnost a deti. Nikdy som nemala chvalabohu vaznejsie problemy , zial ani tuto diagnozu som si sama nevybrala prisla a ja sa nou borim co ine mi ostava, a samozrejme mm sa uz nestazujem nema to vyznam ked som sa mu snazila vysvetlit, ze mam bolesti chcem chvilu oddychu tak mi povedal, ze to tak urcite neboli ako sa tvarim, takze uz sa nestazujem a vsetko si riesim sama, zial male rocne dieta nedokazem brat po vysetreniach akých teraz chodim.... Ja som si chorobu nevybrala, aj ja by som bola radsej bez tejto diagnozy . Ale dakujem , ze kazdy príspevok, proste u nas to bolo tak, ze vzdy vsetko okolo domacnosti riesim iba ja, chod domacnosti, deti, vsetko a mm je ten , co zas zaraba a zial teraz ma postihlo toto co musim riesit a uz je doma zle nedobre.
Raz som mala tiez vaznejsi problem ked som musela na operaciu a to mi mm povedal, ze ci to mam take nutne aby som musela ist na operaciu...... a to som lezala na are opuchnuta a vtedy ma prevazali do inej nemocnice na operaciu... uz vtedy som si povedala , ze preco sa tak ku mne sprava ved ani ja nechcem aby som mala problem odvtedy som bola klop klop relativne 9 rokov ok, az teraz kedy mam neuro problemy,
Este raz vdaka za kazdy nazor, krasne den plny zdravia

stano4000
29. apr 2014

@violka38 tvoj manzel je slusne povedane debil ak nechape ze manzelka ma zdravotne problemy ktore ju obmedzuju v beznom fungovani... bolest nie je nic prijemne a to by mal chapat kazdy clovek... pretoze bolest bezne zazivame... iba zeby tvoj manzel nechapal co je bolest.. to je druha vec

mysicka36
29. apr 2014

Mňa by takéto chovanie ranilo asi najviac. Viac ako nejaká nevera alebo čo.
Len aby sa mu neprihodil nejaký úraz, kde by zostal na vozíku alebo iné...

janickacrazy
29. apr 2014

@violka38 Hmm, tak nech ti zaplatí nejakú opatrovatelku pre deti, ked si ty u lekára, ked s malým nemože ostat on. Si si ho zle naučila už od začiatku, že všetko okolo detí a domácnosti robíš sama. Sú to aj jeho deti, takže by ti mal s nimi pomáhat, takisto aj v domácnosti može dačo aspon sem tam urobit. Ved mu ich nechaj na víkend doma a nech si to užije a ty chod niekam k rodičom alebo ku kamarátke, ved aj ty si potrebuješ oddýchnut, nie stále byt v jednom kole. To ani s malým nechodí von ani nič? No ja by som mu ho pekne nabalila v sobotu a šup von na ihrisko. Baby kedy si tých chlapov prevychováte už niektoré? 😕

marionmarion
29. apr 2014

@janickacrazy prevychovat chlapa? 😀 si ma pobavila...ziadny dospely clovek sa prevychovat neda, vychovavat ho mala jeho matka. Mozes ho iba buzerovat, nutit do veci co on nechce a potom sa ti rovno zbali a dovidenia...ze prevychovat 😀 😀 😀

lyzzy
29. apr 2014

@marionmarion ...ale da sa da.Len treba vediet ako na to 😉

veronicka1901
29. apr 2014

Baby, vy ste niektore fakt hrozne necitlive ☹. Zasa ste si dobre zgustli na autorke diskusie, boze, len chcela radu, mozno nema vo svojom okoli tolko zien, ktore maju male deti a chcela vediet, ako sa k tomu stavaju ini partneri. A vy ste jej este nalozili, ach jaj 😒 .
Ja nastastie taketo problemy nemam, zdravotny stav ok vramci normy, ale verim, ze moj manzel by ma podrzal. Ak nie, neviem, ako by som to riesila, predsa len, mame dieta a to nie je len tak, ze zbalit sa a odist.

anina63
29. apr 2014

@violka38 Ahoj @violka38 držím ti veľmi palce,aby sa ti čím skôr polepšilo.Tie zápaly nervov sú veľmi bolestivé......a ver,že každému sa raz všetko vráti,aj ked hlavne to zlé neprajem nikomu.

janickacrazy
29. apr 2014

@marionmarion Tak nemyslela som to úplne doslovne, ale nejaké kompromisy sa hádam dajú urobit, hlavne to treba riešit na začiatku vztahu, ked je muž ešte k tomu aj ochotný, nie po 10 rokoch, ked si zvykne, že už nič nemusí a pohoda lesná. Moja mama mi vravela, že moj ocko tiež jej zo začiatku nepomáhal, ale postupne sa naučil, sú spolu 40 rokov a pomáha jej so všetkým a dokonca rád. Každé ráno ide na čerstvé rožky, pomože ošúpat zemiaky, ked bol trochu mladší cez prázdniny opatroval 3 vnúčatá (3,4 a 6ročné) úplne sám celé dni, lebo mama ešte chodila do práce, proste ideálny manžel, lenže toto sa buduje celé roky a ženy si musia dat pozor na to, akého muža chcú mat vedla seba. Netvrdím, že sa to dá s každým exemplárom, ale treba sa aspon pokúsit. 😉

marionmarion
29. apr 2014

@lyzzy da sa tak maximalne nutit. A ty si robis iluzie 😉

lyzzy
29. apr 2014

@marionmarion ....ale prosim ta.Co si ja robim a nerobim nechaj na mna. 😀

marionmarion
29. apr 2014

@janickacrazy ale samozrejme, kompromisy sa daju robit vzdy...ale kompromis znamena ze muz s tym suhlasi a pristupi na nejaku dohodu, kym prevychova znamena ze zena ho chce menit podla svojich poziadaviek bez ohladu na to, ci to on chce alebo nie...a to je rozdiel...
@lyzzy ved si to kludne nahovaraj, mne je to fuk 😀 😀 😀

lyzzy
29. apr 2014

@marionmarion ...vsak ale co si taka bububu.Klidek.

marionmarion
29. apr 2014

@lyzzy ja som kludna, pisem iba svoj nazor, to mozem, nie? 🙂

celasapremenim
29. apr 2014

@violka38 nejakeho debila si si nasla sa mi zda, prajem mu, nech to tiez dostane, coskoro

veronicka1901
29. apr 2014

Mna by celkom zaujimalo, komu a comu by pomohlo, keby ochorel aj manzel?

mafin152
29. apr 2014

http://www.zdravie.sk/forum/2063684/nechapem-ma... tak rocnu dcerku, alebo rocneho syna?

adri266
29. apr 2014

@mafin152 no odpadnem..a tam pise, ze ma tri deti...do kelu, ta to co??? 😕 😕 😕
To nas MK uci, ze ani vlastne materi nemame verit??? 🙄

celasapremenim
29. apr 2014

@veronicka1901 uveril by jej, ako strasne to boli a ze naozaj sa to neda riesit s rocnym dietatom v naruci
neviem si logicky vysvetlit, ked mu ona povie co jej je, zdiagnostikuju jej to u lekarov, ide na operaciu, moze si o tom cokolvek precitat, ze jej dokaze vycitat tie veci, co popisuje hore a este ju nazvat simulantkou, matku jeho dvoch deti
tak nech si to zazije, ked to inak nejde
tak som to myslela

no teraz som si az vsimla co dala mafin a to prosim vas, poucte ma, vymyslat si nejake imaginarne problemy, to je nejaka psychicka choroba? co z toho ti ludia maju, uz tu myslim par takych pripadov boloí :(

veronicka1901
29. apr 2014

@celasapremenim chapem, ze by jej uveril, ale reakne by to podla mna nic neriesilo, podla mna je vztah nastrbeny tak ci tak 😒

michal13
29. apr 2014

prepáč že to tak poviem ale máš doma poriadneho idiota.... ako sa môže takto k tebe správať??? Ja t moju zasa len posielam všade možne a ona odmieta... a pritom vidím že má tiež problémy a hlavne po pôrode... a je úplne normálne že muž robí a žena sa stará o deti... ja stávam ráno o štvrtej a prídem domov o piatej poobede a aj keď som niekedy poriadne unavený, tak sa snažím zabaviť deti aby si žena odýchla a cez víkend k mladšiemu krpcovi stávam ja aby si ona pospala. Tvoj muž by sa mal nad sebou poriadne zamyslieť...

moonlight1210
29. apr 2014

@celasapremenim s tym ze bol ten isty text zaveseny na viacerych forach s miernymi upravami som sa uz stretla. Moze to znamenat snahu o klamstvo, lebo niekto chce polutovat, ci ziskat pozornost, alebo bavi ho vytvarat pribehy.
Ale zase, menit zakladne fakty tak, aby priamo nepoukazovali na realitu, je rozumne. Vo virtualnom svete. Nikto, kto dava nieco takto zo svojho sukromneho zivota všanc vsetkym (a vobec neovplyvni, kto vsetko to bude citat), netuzi, aby ho spoznali a mohli sa mu v zivote vdaka tomu aj realne pohrabat.

mamavera
29. apr 2014

@marionmarion ešte je ďalšia možnosť hneď na začiatku vzťahu nezačať okolo neho skákať a dať mu jasne najavo, že domácnosť je oboch. Podľa toho, ako sa k tomu postaví, riešiť budúcnosť vzťahu, tiež by ma nebavilo niekoho dospelého vychovávať, na to mám deti.

celasapremenim
30. apr 2014

@veronicka1901 ja mam pri citani niektorych popisov vlastnych mazelstiev tymi zenami pocit, ze uz ani nie je o co stat tam

veronicka1901
30. apr 2014

@celasapremenim Ved prave ☹