Ja a svokra - pomoc
Baby poradte,či už ja fakt vyhladám problémy a nafukujem to aby som sa mohla hádať,alebo je to opodstatnené a máte aj vy skúsenosť!!!! Bývam u svokrovcov,svokor v pohode ale svokra no coment,už začínam byť na nu totálne alergická a nedokážem s nou už viesť ani normálny krátky rozhovor,všetko čo povie ma už neskutočne vytáča....Tak začnem po poriadku,máme 2 deti a švagrina tiež ktorá býva kúsok od nás,jej dcéra je pre nu bohyna,ktorá pracuje a treba jej s detmi pomáhať,ked potrebuje ona pomoc nemá svokra s ničím problém,nič jej nieje proste urobí pre nich všetko.....a moje deti sú úplne niekde na poslednej kolaji,ked boli malinký nikdy ich nekočíkovala,nestrážila,neopýtala sa ako sa maju či su zdravý nič,len ked príde hore ku nam rozpráva len o sebe o svojich starostiach,chorobe a samozrejme o dcére ako jej treba s detmi pomôcť....ja mám muža ktorý pracuje v zahraničí a som na deti,na domácnosť sama. Ked ja niečo od nej potrebujem čo sa tíka deťí,tak má pol hodinový preslov ako nemôže strážiť,ako ma robotu,aká je chorá atď...teraz strážila švagrine malého ako vždy a moja dcéra sa chcela ist za nim hrať a ona ju tam ani nepustila,že ona je chorá a neustráži dve deti a proste výhovorky a že nechce aby to od nej moa dcéra dostala,tak švagrinin malý tam môže byť ten to nedostane ale moju dcéru už poslala preč,že ju chce len chrániť....dnes zase prišla,že ako by si aj môjho malého zobrala a postrážila ho,ale .....a zase to ale,vždy sa velice ponúka ale vždy na konci vety je veľké ALE,že je ešte po chorobe a nemôže byť s ním aby to náhodou nedostal od nej,že predsa je malý,pritom je týžden po chorobe ktorá bola že asi ani žiadna,ale to že tam mala zase švagrinu s deťmi to jej nevadilo,to už nemôžu oni od nej dostať???? Proste všetko sú to podla mna len obyčajné apsurdné výhovorky,ked jej to pasuje je zdravá a ked nie tak je chorá k smrti....keby bola tak zle natom nepustí tam ani švagrinu s detmi!!!!! len sa vyhovára,ale najviac čo mi lezie na nervy ako sa strašne ponúka,trepe uplne od veci a pritom vie že moje deti ju nezaujímaju a nepostrážila by mi ich,vždy povie,no ja by som ti malého zobrala,ale som chorá,ale idem preč,ale príde návšteva...načo to vypráva ako by pomohla,ked nepomôže????? ja už mám nervy v kýbli,nikdy nebola s mojimi deťmi ani na prechádzke,ani ich nikam nezobrala,len maximálne na chvílku na dvor a konečná....ja už fakt neviem či držať ústa a myslieť si svoje alebo už vypeniť a všetko jej vykričať...máte aj vy takéto skúsenosti,ako ste to riešili? už som si aj povedala,že ju kašlem že jej nebudem deti pchať ked o ne nestojí ale vždy ked začne tie svoje výhovorky a trepať pol hodinový rozhovor ako by to akoby hento tak proste sa len držím aby som ju neposlala do.....zadku!!!
@karolinava ja mam svokru 150 km,vnúčatá ma len tieto dve a nestrazi ich vôbec..mne sa to nezdá.
@pribinak práveže ona ešte presviedčala nás len aby sme neodchádzali,začala plakať že čo si tu oni samy počnú ked odýdeme,že ved oni takú chalupu neuplatia,ani by ju samy neuplatili,ked sme povedali,že pojdeme preč tak vyvádzala a prosila aby sme ostali,keby tu naozaj ostali samy ona si dobre uvedomuje že to neuplatia,na taku chalupu aku maju jedine dve rodiny musia byt aby to utiahli...
@karolinava nech si do tej chalupy nasáčkuje dcéru, ak ju neutiahnu, to nie je váš problém.
@karolinava Nezmeniš to iba sa zbytočne tym trapiš. Ja s tym už nemam problem. Pochopila som, že ine to už nebude. Moja svokra ma tiež len vyhovorky a mňa najviac trapilo, keď mojej cerke vybrali mandle a začalo jej po operacii prepačte ale doslova pachnuť z ust vtedy jej babka povedala, že ma k nej zakaz vstupu. No a na to som už musela reagovať. Aj mne je ľuto stale deťom vysvetľovať, že to babka je taka ale musime ju mať radi taku lebo je to starši človek a staršich si treba važiť. Ja sa snažim vypomocou ak niečo potrebujem mam opatrovateľku ak ta nemôže volam moju mamu. Ani moja svokra nekočikuje ale ja si poviem len veď ona tym straca nie ja. Ma krasne vnučata a ak jej to nie je ľuto že s nimi môže byť tak jej problem. Ja sa spravam tak že ju nepotrebujem. No keď bude stara a vnučata k nej nezajdu nech sa nečuduje veď každemu sa raz všetko vrati😇
@inull5 ale hovorím,žeby ste vy boli v takejto situácii a pred vašimi očami ste videli,že svokra stráži napríklad švagrove deti,zbožnuje ich a ma k nim vztah a vaše dieťa by odhánali,nemali o nich záujem a robili také rozdieli,tak chcem vidiet vašu reakciu ako by ste sa potom zachovali a či by vas to netrápilo,brali by ste to s chladnou hlavou??? pochybujem
U nas je zas to ze svokra robi rozdieli medzi svojimi detmi. Moj muz je prenu obycajne hovno a druhy syn je boh a samozrejme sa to odzrkadluje hlavne na vnukoch. A tak isto ak som potrebovala aby prisla k malemu vzdy mala vyhovorku ale ked potrebuje druhy syn tak leti aj o polnoci. Vies mam muza tiez zahranici tak dakujem bohu za moju mamu za ked potrebujem pomoct tak pomoze. A ako som to riesila: Ja som si svoje povedala a viac ju vidiet uz nikdy nemusim ...aspon bude v rodine pokoj. Ale u Teba je to ine. Na tvojom mieste by som nechala muza nech jej dohovori alebo by som ju nikdy onic neziadala a ak by som nieco potrebovala nasla by som si niekoho cudzieho kto by pomohol. Ak byvate na dedine tak by svokra nezniesla ze niekto cudzi pomaha a mozno by si troska stupla do svedomia. Hlavne drzim palce . A kto nezazije - nepochopi.
@karolinava co si postavili, tak si mali utiahnut. ked nie, tak predat a kupit nieco mensie. ale to by tvoj muz nemohol byt slaboch a nedat na mamickine krokodilie slzy.
veru, niet ti co zavidiet. len sa treba odstrihnut a potom ti svokrusa nepride ani na mysel. takto sa budes zbytocne umarat, co tvoje deti, svagrinie deti a svokra.
@karolinava ale to je jej problem, nie tvoj
Ty a tvoj muz začnite riesit vlastne bývanie, predpokladám, ze jed robi vínku, zrejme slušne zarobí a nieco uz musíte mat sj našetrené
Je to na tebe! Ty musis prísť a povedat, teraz ideme do banky s ideme riediť vo a sko, u vašich uz bývať nechcem a nebudem!
@timea7 dcéra od nich pred 5 rokmi ušla,radi jej pozemok a ona išla stavať,sama povedala,že by tu nikdy neostala,vedeli že môj muž je taký mekký,že on s nimi ostane....a ja som ešte hlúpejšia že som sem išla,keby som od začiatku trvala na svojom,že sem nejdem tak možno by bolo všetko iné,ale bola som mladá,tehotná a tešila som sa,že budeme samy,no a tu to je...
@karolinava vies, ty stale riešiš švagriná a jej deti, ale to je blbost
Tvoj hlavný problem je, ze nemas vlastne byvanie a trcis uz roky u svokry
Z pohladu svokry: preco by dcere nepostrážia deti, ona pracuje
Neveste strážiť deti? Ale ved ina je doma, nepracuje
Logika ju nepustí, musis sa pizriet na vec sj z druhej strany
@daakotaa presnéééé,bože ty ma chápeš...svokra nechcela dcéru ani do kostola zobrat,mala okolo toho tolko rečí a vyhovorieť,tak som to vzdala,že dobre nechajte tak ja si to zariadim,tak som poprosila jednu známu od nás aby dcéru zobrala ona,ta známa nemala s tým problém no ale ked sa prišlo s kostola to bolo zla,že ako to vyzerá pred cudzými ludmi,ked dcéra chodí s druhými ako oni ako starý rodičia teraz budu vyzerať a ked som jej nato povedala,že šak vy ste ju zobrať nechceli,tak to začala prekrúcať že to tak nebolo,že ona by ju zobrala a zase výhovorky a vyšla som s toho ja najhoršie,že som to všetko poprekrúcala...
@karolinava bola tu založená diskusia a je sloboda prejavu..nemusím odpovedať na otázku,ale keď teda chcete odpoveď..nech sa páči-1.nebyvala by som ani u mamy,nieto ešte u svokry..s mamou mam super vzťah ale každé dlhodobé spolužitie si vyberie svoju daň..2.si doma s 3 ročným dieťaťom ktoré je relatívne samostatné,to druhé už úplne takže celkom dobre nechápem čo nevieš bez pomoci spraviť..3.si celý deň doma,predpokladam že nemáš 6 izbový dom ktorý treba riadiť,hospodárstvo,kone,kraby zajace..takže v podstate vstanes,urobíš deťom jest,mala ide do školy,malý možno fo škôlky,spraces,dva krát do týždňa operies,vyvesis,zvesis a odlozis..doobeda navaris..A máš voľno,nemáš doma chlapa,netreba po ňom upratať,prať...A keď aj je ten malý doma,tak to všetko sa dá pri ňom..predpokladám že máte prerobené poschodie,kde je nejaká kuchyňa,dve tri izby a kúpeľňa,to by dom "lizala" dva krát denne pri dvoch deťoch.takže neviem co také máš v domácnosti hrozne robiť keď nechodís fo roboty..
@karolinava ako to bude vyzerať pred druhými? Tak sko to je! Buduci nedelu mate šancu na reparát a zatváram dvere
@pribinak asi to tak je,máš pravdu,len vždy som chcela že aspom na chvílu keby ho na prechádzku zobrala,nič iné som nechcela,alebo ked som potrebovala po lekároch s dcérou chodiť to su také situácie kedy fakt sa nezaobýdem bez pomoci aj tak som pomoc nemala,vláčila som malého zo sebou po nemocniciach....
@karolinava Skoda, ze u nich byvate, prerusila by som s nou inac kontakt. Tak ako to uz bolo pisane, ono sa jej to vrati o 10-15 rokov, ked jej oblubeni vnucikovia o nu nezakopnu. V tejto situacii by som si vzdy pre nu pripravila tiez nejaku vyhovorku preco jej prave nemozem pomoct a na jej poznamky by som reagovala ironicky.
@inull5 zase úplne od veci odpovedajte bud konkretne nato načo som sa pýtala a ak nie nevyjadrujte sa...chodíte okolo horucej kaše a neodpovedáte konkrétne....keby ste čítali pozorne moje príspevky tak by ste zistili,že v niektorých situáciach tu pomoc potrebujem kôli dcére aj ked je samostatná ako píšete ked nečítate pozorne nekomentujte....
@karolinava ja ta chápem, ale ved co je take strasne zobrať sj druhé dieta zo sebou? Vsak tak fungujú cele kopy zien
Ja som najmladšia zo 6 súrodencov, mne naši s deckom nepomôžu ani 10 percent co pomohli sestrám, bratom vi svagrinam ....a žijem, dýcham, proste to je zivot
Nemas ziadnu kamosku ci susedu vo vy ti teda postrážila syna, ked ides s dcérou k mudr?
Ved sj zo je riesenie
@karolinava aj som si myslela ze je taka bosorka 🙂. pozri, zariad sa bez nej. popros vzdy cudzich..ona to neznesie a potom jej slusne povedz ze o Tvoje deti zaujem nema. A mozno jej to dojde a ked nie aspon bude chciet pred ostatnymi vyzerat pekne tak sem tam ti ich postrazi.
Viem o com pises a velmi sa cudujem nad ostatnymi komentarmi. Kto nezazije - nepochopi. A ja nevhapem
@daakotaa presne kto nezažije nepochopí,preto nechápem ani ja prečo sa tu vyjadrujú hlavne také krásavice čo apsolútne nevdeia o čom to je a nezažili to...
@karolinava jasne ze by som tým nebola nadšená a vadilo by mi to..ale nezmenis to..ja by som sa vykašľala na ňu,deťom to vysvetlila,aby za ňom nechodili a príde čas keď sa ti bude možno prosiť aby s nimi.mohla byť.
@pribinak vieš ale na niektoré vyšetrenia ked má dieta dve barle,poluvicu tela v sádre a v aute ti leží na zadných sedačkách ,ty ju musíš dvýhať,pokladat a držať ju aby nespadla tak to su situácie,že musíš byt sustredená len na pomoc toho jedného dieťata inak sa to nedá,nemôžeš po ceste nahánat 2 ročné a plus dieta po operácii na barlách nechať kráčat samé,proste su situacie kedy ta pomoc je nevyhnutná...
@karolinava tak ako ti radi vyššie,vždy si nájdi niekoho iného,tak.ako s tým kostolom čo si spomínala,časom jej to.bude trápne a ak bývaš na dedine všimnú si to ľudia,budú ju ohovárať.
@karolinava nevsimaj si to..aj tak sa mi najviac paci to ako ti pisu ze svokra ti pomaha tym ze tam byvas.....🙂 nie je to nahodou tak ze to vy im pomahate...
@inull5 ved ju všetci v dedine poznaju vedia aká je 🙂 málo kto povie na nu niečo pozitívne,ten kto ju pozná sa jej vyhýba ona nemá ani moc kamarátok,lebo to su len klebety....ked jej aj muž vyčítal prečo sem mat nezoberie malého von tak hned urobila herečku zo seba,že ale šak mám povedať ked chcem,že ona ho zoberie a ked jej aj poviem,tak zas len výhovorky....ale nemá to význam riešiť,nič tým nevyriešim musím sa s tým popasovať sama,chcela som sa len vyrozprávat,vykecať aspom to zo seba dostanem trochu,lebo už to bolo dnes na mna moc...
@daakotaa tak-tak presne ona nás prosila len aby sme ostali,že to neutiahnu samy...boli sme už vela krát v štádiu že ideme balíme,ale muža vždy ona obmekčila,že ako ich tam možme nechať samých,ved oni nemaju s čoho,jedna rodina že to nemá šancu uplatiť,,,,aj s mužom už sme mali všeliaké chvíle,hádky kôli tomu atd...jááj nieje to také lahké...
@karolinava uz som sa to pytala asi 10x, na vysetrenie vies, ze pojdes aspon par dni vopred, fakt nemas kamosku co vi ti postrážila syna?
Muz si nemoze zobrať volno-dovolenku? A nemusis sa svokre doprosovať
@karolinava asi by som fakt riesila vlastne byvanie. Myslim ze to budes mat este horsie ked nastupis do prace. Muzovi vysvetli ze ty s nou byvas a nie on ( neviem ako casto chodi domov). A ked budes sama bude ti lepsie. Upraces - Neupraces, Navaris- Nenavaris. Ja som s malym tiez sama , muz chodi na 3 tyzdne...co stihnem urobim a co nie ma pocka. A maly je taky pomocnik 🙂 ja posadim a on vykope🙂

@maca_p kedykoľvek môžu predsa odísť. Nedržala im dýku za chrbtom, aby tam bývali. Skôr mám pocit, že rada - odsťahujte sa a choď do práce, kde si už mohla dva roky byť, sa jej veľmi nepáči ....