icon

Ja a svokra - pomoc

karolinava
3. apr 2016

Baby poradte,či už ja fakt vyhladám problémy a nafukujem to aby som sa mohla hádať,alebo je to opodstatnené a máte aj vy skúsenosť!!!! Bývam u svokrovcov,svokor v pohode ale svokra no coment,už začínam byť na nu totálne alergická a nedokážem s nou už viesť ani normálny krátky rozhovor,všetko čo povie ma už neskutočne vytáča....Tak začnem po poriadku,máme 2 deti a švagrina tiež ktorá býva kúsok od nás,jej dcéra je pre nu bohyna,ktorá pracuje a treba jej s detmi pomáhať,ked potrebuje ona pomoc nemá svokra s ničím problém,nič jej nieje proste urobí pre nich všetko.....a moje deti sú úplne niekde na poslednej kolaji,ked boli malinký nikdy ich nekočíkovala,nestrážila,neopýtala sa ako sa maju či su zdravý nič,len ked príde hore ku nam rozpráva len o sebe o svojich starostiach,chorobe a samozrejme o dcére ako jej treba s detmi pomôcť....ja mám muža ktorý pracuje v zahraničí a som na deti,na domácnosť sama. Ked ja niečo od nej potrebujem čo sa tíka deťí,tak má pol hodinový preslov ako nemôže strážiť,ako ma robotu,aká je chorá atď...teraz strážila švagrine malého ako vždy a moja dcéra sa chcela ist za nim hrať a ona ju tam ani nepustila,že ona je chorá a neustráži dve deti a proste výhovorky a že nechce aby to od nej moa dcéra dostala,tak švagrinin malý tam môže byť ten to nedostane ale moju dcéru už poslala preč,že ju chce len chrániť....dnes zase prišla,že ako by si aj môjho malého zobrala a postrážila ho,ale .....a zase to ale,vždy sa velice ponúka ale vždy na konci vety je veľké ALE,že je ešte po chorobe a nemôže byť s ním aby to náhodou nedostal od nej,že predsa je malý,pritom je týžden po chorobe ktorá bola že asi ani žiadna,ale to že tam mala zase švagrinu s deťmi to jej nevadilo,to už nemôžu oni od nej dostať???? Proste všetko sú to podla mna len obyčajné apsurdné výhovorky,ked jej to pasuje je zdravá a ked nie tak je chorá k smrti....keby bola tak zle natom nepustí tam ani švagrinu s detmi!!!!! len sa vyhovára,ale najviac čo mi lezie na nervy ako sa strašne ponúka,trepe uplne od veci a pritom vie že moje deti ju nezaujímaju a nepostrážila by mi ich,vždy povie,no ja by som ti malého zobrala,ale som chorá,ale idem preč,ale príde návšteva...načo to vypráva ako by pomohla,ked nepomôže????? ja už mám nervy v kýbli,nikdy nebola s mojimi deťmi ani na prechádzke,ani ich nikam nezobrala,len maximálne na chvílku na dvor a konečná....ja už fakt neviem či držať ústa a myslieť si svoje alebo už vypeniť a všetko jej vykričať...máte aj vy takéto skúsenosti,ako ste to riešili? už som si aj povedala,že ju kašlem že jej nebudem deti pchať ked o ne nestojí ale vždy ked začne tie svoje výhovorky a trepať pol hodinový rozhovor ako by to akoby hento tak proste sa len držím aby som ju neposlala do.....zadku!!!

Strana
z7
timea7
5. apr 2016

@sardinka335 ja som už bližšie tej svokre, ako neveste, tak sa snažím vcítiť aj do jej pocitov. Znovu opakujem, že sa mi robenie rozdielov medzi vnúčatami protiví a ak by som toho bola svedkom, asi by som nedokázala udržať jazyk za zubami. Ale ak by som mala v dome nevestu, ktorá má dve deti v takom veku, do práce sa nehrnie a ešte uvažuje nad tretím dieťaťom, tak by sa asi bola celá happy 😝 😝 😝 😝 . No už sa zakladateľka témy zrejme neozve, lebo sme ju nepotľapkávali po pleci a nepritakávali jej, aké to má ťažké. No nemá to ľahké, to netvrdím, najmä, ak mala dcérka zdravotné problémy. Ale tým, že tu bude donekonečna riešiť to, čo sa vyriešiť nedá a nijako sa nepričiní, aby svoju situáciu zlepšila, si nepomôže. Ak by pracovala už dva roky, mala by peniaze na prenájom aspoň dvojizbového bytu, aj pri nízkom zárobku. Nemám rada, keď niekto donekonečna bude riešiť ako sa niečo nedá, nie hľadať spôsoby, ako by to išlo. Nakoniec napíše takú capovinu, že by to svokra finančne neutiahla. Na jednej strane jej ide totálne svokra na nervy, na druhej rieši, že to finančne nezvládne. Čiže ďalšia z výhovoriek. Viac krát jej bola navrhovaná, myslím aj od teba pomoc kamarátiek, nereagovala. Veď to bolo bežné, išla som na gyndu, kamoška mi postrážila moje, išla ona k zubárovi, tak som postrážila ja jej.

eliskaevicka
5. apr 2016

Každý má iný rytmus života. Jeden je rozlietany celý deň, A niekto len hnije doma A narieka. Poznám jednu mamičku. Je doma už šesť rokov.mala chodí do škôlky do tretej. Keď ma ísť pre ňu zavolá svojej mame že je unavena nech si ju na hodinu zobere.a mamička má celý deň pokoj. Manžel za hranicami a len mu plače ako má toho veľa.. Do toho začne hodnotiť druhé matky ako sa nestarajú. Poprípade ich poohovara že čo sú zač. A ako matka roka sa zobere aj na dva týždne do Nemecka za manželom... Pretože si potrebuje oddýchnuť.. S toho nič nerobenia.. A malú nechá babke ktorá má zdrav.problemy.... Len nechápem že ju ešte do p...I neposlala

pribinak
5. apr 2016

@timea7 dobre napisane, skoda, ze zakladateľka temy tak malo reaguje, mizno by to bolo viac pochopiteľne keby konkretizovala preco potrebuje pomoc, ked to akosi vacsina nechápe

katka2602
5. apr 2016

Nereaguje na otazky, ze je dieta v skole, nereaguje na otazky preco nie je mladsie v skolke, nereaguje na otazky kde su jej rodicia, nereaguje na otazky preco si nenajde robotu. Ale kazda co napise svoj nazor, tak je zla, lebo odpoveda inak ako si to pani zakladatelka predstavuje.

kllamarka
5. apr 2016

@katka2602 🙂) Hlavne nereaguje na to najpodstatnejsie, preco riesila 3tie dieta. Tak si myslim, ze predsa by jej to viac vyhovovalo ostat dalsie roky doma s tretim ako ist do prace (aspon na cas - sak tretie moze aj neskor).

katka2602
5. apr 2016

Niekde vyssie pisala, ze muz aj chcel sa osamostatnit, ale niekde daleko. Tak sa pytam ak je svokra zla, deti s nou nemozu mat nejaky extra citovy vztah. Preco neodide? Argument, ze 7 rocnemu dietatu by musela menit skolu je dost smiesny. Druha vec boli by ako rodina castejsie s otcom. Tieto rozhodnutia nechce, ale nepaci sa jej chovanie svokri. Ono svojra si kludne moze povedat, ze jedno dieta v skole druhe uz 3 roky takze sa pri nom "nepretrhne," do roboty nechodi tak s cim jej mam pomahat. Ale to odhananie vnucat je na figu. Ale napr. ak je svokor v pohode, preco ich nepostrazi on? A ak by potreboval pomoc, tak by poprosil svokru on a uz by to bolo ine.

evkafekete
11. apr 2016
Používateľ evkafekete je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evkafekete.

@mimka161 ja si to ani neviem predstavit, ze by som jedno dieta brala inak ako to druhe. Pride mi to ako uplny nonsens :/

Strana
z7