icon

Ja alebo on?

4. feb 2023

Ahojte, idem sa vyliat, pretoze nemam realne komu a uz mi hrabe dostatocne. Potrebujem podporu a nie odsudzovanie, prip. rady ako pokracovat. :(
S mojim hercom sme 11 rokov spolu, z toho 3 roky manzelia a uz ma ide kvalitne roz……. Vobec si nevazi, co robim pre nasu rodinu, sprava sa ku mne ako ku nejakej otrokyni, ktoru by chcel mat, je drzy pred nasim dietatom, proste doziera ma to, kedze sa to stupnuje a mna cim dalej tym viac odpudzuje to, ze mu chyba empatia voci mne, ze si ma uz len ani ako matku jeho dietata nevazi, ze som mu dala vsetko aj po dusevnej, citovej a materialnej stranke ked tak nad tym rozmyšam.a vraj ho citovo ja vydieram..
A uz fakt neviem, neodpoveda na to, dokedy ma chce menit a nikdy mu nie je nic dobre, lebo vzdy si nieco najde…..
1. Zmyvam podlahu poriadne 1-2x do tyzdna
2. Kazdy den aj 2-3x do dna pustam robota na vysavanie aj zmyvanie
3. Kazdy den 1-2x nakladam, vykladam mycku
4. Varim kazdy alebo kazdy druhy den, nam aj drobcovi zvlast parkrat
5. Chodim na nakupy peso, tasky aj drobca vlacim so sebou
6. Hram sa s malym, krmim ho, staram sa o neho
7. Periem, vykladam, zehlim, odkladam 3x do tyzdna, 2-3 bubny
8. Vencim psa 3-4x do dna, kedze je uz senior
9. Sex ked on ma chut a ja som unavena az zaspim s drobcom o 19, alebo proste nevladzem a este mi treba vecer navarit.

Meviem, to fakt kazda z vas chodi s rentou v pase, vysavacom v ruke a zbiera kazdu omrvinku, odklada stale hracky, ked sa aj hrate s deckom, tak mu zoberete hracky lebo pride ocko a treba upratat ten bordel (hracky)? Mate doma taky poriadok, ze mozte lizat zem? Lahate chlapovi kazdy vecer v podvazkach a steklach? 😂

Bud som ja pohodlna, alebo neviem ale otrok domu ani otrokyna chlapovi nemienim byt…. 4.rok spolocneho suzitia v jednej domacnosti prestavam davat, nemam cas na seba, pretoze aj ked opytam, nemozem lebo uz mam v hlave fixovane ze treba popratat a odlozit po sebe veci, a tak ma prejde na vsetko chut…. A vecne nieco vycita, pritom on tiez nie je dokonaly a vie to velmi dobre. Uz mi to jeho spravanie pride totalne zadubene a despoticke. Akoze neviem, naozaj uvazujem, ze si vytlacim papiere a ideme prec od seba, hoci ja hlupana som mu este aj pol nehnutellnosti darovala v tehu hej, vsetko zariadila, a teraz ked si predstavim toto cele riesit este k rozvodu, ze mu mam nieco vyplatit aj z niecoho do coho nedal nic, je mi z toho zle a prechadza ma chut… fakt eviem ci zotrvavat alebo ukoncit a ist do takychto nasledkov, navyse sice dieta male, ale uz rozumie velmi dobre veciam, a lubi nas oboch lebo obaja sa mu venujeme na plno, no na dalsej strane, nechcem aby vyrastal defakto bez otca, resp v nejakej podrbanej striedavej starostlivosti…. Neviem ci sa obetovat uplne pre dieta, a zatat zuby, alebo sposobit rozruh s dopadom nejakym na moje dieta…. Ale uhz som unavena, s mojim starym rec nie je… a ja sa uz tiez normalne bavit neviem, ked zacne zlahcovat, potom utocit, vykrikovat, a siahat do 10 rokov starych veci, buchnem az tak, ze uz neviem rozmyslat a on odchadza… nechava doma mobil, vsetko berie aktl a potom cakam ci sa bud vrati alebo mi zavola nemocnica, ze mu drblo a urobil si nieco, kedze v minulosti bol zo mna na “prasky”…. No a take, ze nastavme si pravidla, co ste…. Nastavime a hned sa porusia… rozmyslala som este tak, ze mu to dam vyzrat a nebudem sa s nim rozpravat, no neda sa, jedze komunikovat o dietati musime a potom sa pripajaju postupne dalsie rozhovory. … najradsej by som odisls daleko si prevetrat hlavu, vyjasnit co chcem, ale moje dieta nenecham nikdy v zivote, pokial to nebude nieco vazne ohrozujuce na zivote.

Asi som fakt blba, ale po poslednych skusenostiach, kde som ako posledne sa modlila, nech neskoncim na onko, kto sa postara o moje dieta, a moj z toho mal zabavu 4 mesiace a pol rok predtym v nemocke, kde som dychala kyslik, jedine co viem, ze chcěm zit pre svoje dieta a byt stastna bez dehonestacie a urazania. Pretoze tak sa citim ;(

autor
4. feb 2023

@beataxxx rozmyslala som, ale to by som si pripadala asi divne. Stale je pre mna prvorade dieta, ale po tomto vsetkom uz asi naozaj nepohnem prstom a budem s drobcom von kolko sa bude dat, aby pocitil, ze teplo domova nie je len o poriadku a cistote.

loliki
4. feb 2023

Nie, vôbec nie si švihnutá. Si unavená a vyčerpaná. Potrebuješ oddych a objatie. Tvoj muž však potrebuje intímnosti. Buď ho vyčerpaj na takú úroveň ako si vyčerpaná ty, alebo ty si oddýchni na takú úroveň, ako je on. Potom môžete komunikovať ako chcete.

nadazdi
4. feb 2023

Sama si sťažuješ najkrajšie životne obdobie. Nerob to. Nedá sa s deckom aj po vonku labzovat a aj mať domácnosť v 100% stave, uženieš sa. 5 rokov som bola doma na dovolenke, pozrela som cely netflix, s deťmi som spala každý jeden obed, upratovať po sebe som ich učila od plienok - lebo to ich ešte bavilo 🤣 zvoľni ty, ak sa mu zdá že nerobíš dosť, tak sa s ním nehadaj o tom čo všetko robíš, lebo skončíš na psychiatrii a potom zisti, že čo ta starostlivosť o dieťa a domácnosť obnáša, ale už ti to na tej psychiatrii môže byt šumak.. uzi si dovolenku, zachvilu ideš do prace a toto ta bude čakať nedotknuté doma po 8-12 hodinách v robote 😅

nikaeli
4. feb 2023

Najprv si si vyliala srdce, koľko sa doma denne namakáš a keď tu máš reakcie, že prečo - začo - načo, tak sa obhajuješ, že je to vlastne normálne.. čo si teda očakávala? že ťa poobdivujeme a zároveň poľutujeme? ak ti to nevyhovuje, zmeň to.. ak je to normálne, zmier sa s tým 🤷🏻‍♀️ my sme doma 4 a nejeme 3x z toho istého taniera, napriek tomu ide umývačka max raz denne.. v celom byte máme koberce a každý deň prebehnem izby tyčovým vysávačom, zaberie mi to pár minút. Ísť so psom 3-4x von je podľa mňa minimum bez ohľadu na jeho vek 😉 Nespomenula si wc a kúpeľňu a ešte smetie 🙃 budeš to takto zvládať aj po materskej, keď pôjdeš do práce?

autor
4. feb 2023

@loliki no praveze, cim viac intimnosti som mu dala, tym horsie sa spraval… proste “seka dobrotu” len vtedy, ked to velmi chce.

autor
4. feb 2023

@nadazdi asi mas pravdu. :( zapodievam sa muzom namiesto dietata, kde by som mala ine veci vymyslat pre seba a toho drobca.. hoci vymyslam, ale uz aj napady dochadzaju,

majlo1234
4. feb 2023

A ten poriadok robis kvoli sebe? Ci len kvoli nemu? Ja ak robim, tak hlavne pre moj dobry pocit. Podlahy umyvam napriklad tak raz do mesiaca, a mozno aj menej casto. Nenavidim to, tak to proste nerobim, lwn lokalne zotriem, ak mi nieco kycne. Robot ide kazdy druhy den sam, mam este k ruke tycovy vysavac, to sup sup povysavam.
Varim kazdy deuhy den, super rychle jedla, dlhsie len ked je muz doma.
Hracky pracem az vecer, ked dieta spi, ak vobec-aj tak ich zas vyhadze, a pre mna to nedava zmysel.
A aj napriek tomu muz nepinda.
Takze chyba nebude v tvojom slabom upratovani, ale v slaboduchosti tvojho muza

autor
4. feb 2023

@nikaeli neobhajovala som, ale odpovedala 😂 a ano nespomenula, to uz asi automatocke kazdy den zabrizgane zrkadlo od pasty, mydla, … 😂 ach clovece, pozdvihla si mi naladu, dakujem pekne

autor
4. feb 2023

@majlo1234 poriadok robim kvoli vsetkym, ale hlavne kvoli muzovi, lebo ten frfle. Hracky nie su tolko, drobec upratuje tiez, ale ci jedna, ci dve alebo pol izby nie na svojom mieste je bordel. Takze ais tak, dakujem

autor
4. feb 2023

Vsetkym vam dakujem za vase vyjadrenia … po tomto som usudila, ze davat nieco na MK je zbytocne, avsak stale sa najdu prijemne duse, ktore sa snazia pochopit a poradit, ale hlavne podporit. Dospela som k rozhodnutiu, vykaslat sa na vsetko a uzivat si pohodu s dietatom v bordeli, spine ako praskatka. 🙂 a hen ten nech si upratuje a upratuje aj po nas. Uzijem s drobcom, ked sa zamestnancam a poriesim aj menzela, ktory ma odsava uz niekolko rokov. 🙂 dakujem vam, prajem dobru noc

moonlight1210
5. feb 2023

Vypni. Proste pre zaciatok niektore svoje akcie preried a ine vypni. Nemusis robit vsetko, vzdy a stale. Naozaj nemusis. Ibaze by si chcela.
Neurob to naraz (to by bol sok i pre teba), ale jednu po druhej.

Bude frflanie, vycitky, porovnavanie, suboje Kto z koho (kto toho robi viac; kto, co musi), atd. Ale nech.
Obmedzuj kvantitu a nutnost tych cinnosti jednu po druhej od najjednoduchsich. A ked zistis, ze to vies dat (a jeho frflanie na to ignorovat), postup k narocnejsim.
Nepresvihni bod, ked sa stanes bordelarkou. Teraz si vsak naopak az uzkostlivo cistotna. A zijes podla pravidla “len aby on nepovedal” (a on i tak povie). To potrebujes “poliecit”. A jeho z toho tiez.
Pri postupnom “vypinani” si on skor zvykne, ze to, ci ono sa u vas nerobi tak frekventovane. Presne ako si zvykol, ze casta frekvencia je vlastne standard a moze este na teba došliapnuť, aby si makala viac.

Plus ti treba od drobca vypadnut do prace, medzi ludi (doslova zavriet dvere a zmenit prostredie). Mat v mysli i ine veci, ako domacnost. To dost pomoze sa odputat od niektorych problemov a riesit ich viac s nadhladom.

miadi
5. feb 2023

Ste spolu 11rokov . Ak taky Nebol a je taky len teraz . Moze to byt blbe obdobie ktore sa raz skonci a vykomunikuje. Asi mate obaja ponorku. Padaju na vas steny a idete si na nervy. Este je tu moznost ze niekoho stretol. Kamosku ked partner podvadzal “ vsetko “ robila zle. Vadilo aj ze dycha. Nepovedala si podstatnu vec ci ho este milujes ?

jj298
Odpoveď bola odstránená
natalka13
5. feb 2023

vyrabas si pracu a stazujes sa.
Ked som bola doma vsetkonokrem velkych nakupov som robila tiez, ale s rozumom a v RD. Cize +zahrada terasa.
Aj ked boli deti velke mycka sla1x denne.
Pracka tiez ked prisli treningy-plavanie tenis hlavne vela uterakov.
Vysavac 1x do tyzdna, umyt podlahu 1x do tyzdna. Ak trebalo po detoch stacil rucny a to zvladne obsluzit aj chlap ked treba mam to vyskusane.
Varila som denne, ked som v praci striedame sa ci pri vareni vysavani v zahrade....
Nepere nezehli.

Su tu zeny ktore denne umyvaju podlahy tyzdenne vymienaju postelne pradlo denne pyzama celej rodine......
Kto ako potrebuje.
Ak to tvoj potrebuje mat denne zmyte nech sa paci ukaz mu kde je mop.
Ze nejete nic mrazene to je tiez tvoj problem, varit denne kusok mrkvicky a zemiacika neskor 2cm masa na prikrm je tvoj vyber.

Skusil by moj kritizovat ze je zle povysavane. Nech sa paci ak to vies lepsie.
Ale vazne nikto nema pravo ta deptat a vyzadovat po tebe denne umytu podlahu a denbe sex ak si to neprajes.

som_realistka
5. feb 2023

Ahoj, darovacia zmluvu môžeš zrušiť, a áno nie je to len tak, ale máš na to dôvody, porad sa s právnikom. Ja som po rozvode riešila spoločnú hypotéku, za ktorú sa renovoval jeho dom - ano keď sme brali hypo bola som naivná hus- a napriek mudrrym a zastrasujucim rečiam právnikov to nakoniec islo. Tiež to chcelo papierovacky a šikovného právnika a finančného poradcu.

beataxxx
5. feb 2023

Mozno je taky typ, ktory si nevazi mile starostlive domace gazdinky, mysli viac na seba, niekedy treba byt trosku egocentric-ved on taky asi je

h2o2
5. feb 2023

No jasne že cez súd, mne to nemusíš hovoriť čo to obnáša. Nabuduce budeš aspon opatrnejšia. Ale keď tak čítam v konečnom dôsledku si to všetko robíš sama. Ale zase nevyzerá to s tvojim mužom zase tak zlé. Treba si to s nim vydiskutovať a nie sa tu sťažovať .

nadazdi
5. feb 2023

Vieš čo, keď upraceš raz za dva tri dni, tak absolútne nebudeš žiť v bordeli.. v bordeli žijú ľudia čo neupratuju vôbec 🤣 a hlavne je 21. storočie, pračky, sušičky, umývačky, robotické vysávače, akože zas sa v tej domácnosti tolko nezapotime 😁 uvidis že to bude lepšie, keď trochu zvolnis.. zivot si musíme zjednodušovať ❤️ s malým si pospi v objatí, začni pozerať nejaký seriál, rob všetko čo ta baví, labzujte po auparku, to je jedno, fakt je to krásne obdobie, ja sa vždy teším na každú OČR 😂

mk1111111111
5. feb 2023

Tak ja som sa asi stratila, ved najprv pises, ze co vsetko robis, neskor pises, ze to vsetko robi vlastne aj on, potom vlastne aj dieta hracky upratuje. Tak, kde je vlastne problem?

basska_b
5. feb 2023

Ja som si to precitala cele, ale teda nepochopila som, s cim KONKRETNE je tvoj muz nespokojny. Vycita ti, ze mate spinu? Ze sa malo venujes malemu? Ze malo sexujes s nim? Neprejavuje ti dostatocnu vdaku za tvoje obete? Aku formu by mala mat ta vdaka, dary, obdivne slova, umoznenie ist na masaz, do kina, postrazenie maleho?

My vieme, ze si super, ze sa staras a upratujes, ale treba riesit konkretne veci, ak chces napravu. Nevieme vyhodnotit, kde a ako to medzi vami skripe. Lebo ten text vyznieva dost hystericky. Ja akoze chapem, ze mas dost, chces to dat von, anonymne, na konika. Jasne, mas na to plne pravo. Ja som si to dokonca aj precitala a odpisujem. No zial ti takto neviem vobec poradit nic. Ked ti aj tuto poradil niekto, tak "neda sa".

viestta
5. feb 2023

Ty nemas problem v tom, ze robis vela a on malo. Vy mate vztahovy problem, je k tebe arogantny a neoceni to co robis. Toto nevyriesi any zvyseny pocet umyvania dlazky ani nevarenie. Proste vy mate problem medzi sebou, vsetky domace prace spravene aj nespravene su len zastupny problem. Ries svoju sebauctu, ries jeho aroganciu, ries vasu vzajomnu komunikaciu a nie to ci je dost umyt dlazku 5x denne alebo staci raz za tyzden.

liljana
5. feb 2023

Alergik si kupi psa do bytu ...??? Hm. Potom buzeruje okolie do nezmyselnej cistoty.
Prehanas to s upratovanim, alebo to prehanate s robenim bordelu. To co popisujes, stihame my vsetci popri praci. Lenze sme zvyknuti a pride nam to normalne. Pracujuci ludia snad nemaju deti, neupratuju, nejedia,... a prach im doma nepada? Len to robia na 80-90%, rozdelit na vsetkych, dohodnut sa a snazia sa si zefektivnit prace doma. Velke upratovanie si nechavaju na sobotu. Venuj sa co najviac dietatu a uber to nezmyselne cistenie v domacnosti.
Sadnite si a dohodnite, co ma zmysel robit a co nie. Aby ste rodicovsku nestravili v zbytocnych hadkach. Ze obaja si myslite, ze ten druhy nerobi dost. Jeden doma a s dietatom, druhy v praci a doma.
Byt sa neprepisuje na druheho kvoli modrym ociam a hormonom. Treba si ho odrobit, nepada zadarmo z neba. Ked niekomu das nieco zadarmo (neratame deti, tie by to raz aj tak zdedili), malokedy to konci dobre. Ten co prepisal, o tu svoju polovicu vacsinou pride. A druhy sa smeje, ako v dnesnych casoch a dnesnych cenach bez prace prisiel k polke bytu.

eva8
5. feb 2023

Chápem ťa. U nás bolo tiež všetko zle....
Nechceš rady, no aspoň trosku:
Vysávač by som pustila hodinu pred príchodom manzela
Venčenie psa by som spojila s príjemnou prechádzkou s dieťaťom a s nákupom.
3 bubny práčky každý druhý deň sa mi zdá veľa.
Hrnce nedávaj do myčky, ušetris miesto a nebudeš ju tolkokrat zapínať. Ušetríte vodu aj elektrinu, hlavne prácu. Dieťaťu daj v kuchyni koberček a reálne varešky, nech všetko robí s tebou, kým tie hrnce umyjes.

Ex tiež odchadzal, štrajkoval a bála som sa o neho, že sa mu nieco stane. On vôbec nepomahal, vykrikoval, že mi robí charitu, keď som bola na materskej s ročným dieťaťom, dcérka bola už prvacka.
Opisujes, že je pracovitý a má s dieťaťom vzťah, tak odíď na víkend sama k tvojim rodičom si oddýchnuť a uvidíš, ako sa situácia vyvinie. Podľa toho sa zariadite ďalej.

0kristina0
5. feb 2023

Podla mna ti kvalitne prepina z materskej. Skus sa zamysliet nad sebou, ci si po narodeni dietata nezmenila spravanie. Z toho moze plynut zmena spravania tvojho muza.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
lujza123
5. feb 2023

Podľa mňa to preháňas s tými domácimi prácami. Ani by ma nehlo upratovať častejšie ako raz za týždeň.

Skus zmeniť taktiku. Na jeho frflanie iba sucho odpovedz "sprav si sám keď vieš lepšie"
Alebo len s nim súhlas, úplne bez emócií "áno, sú tu rozhádzané hračky", "áno je špina na zemi" a pokračuj ďalej vo svojej činnosti, ani náznak toho ze by si to išla spraviť, alebo nejaké vysvetľovanie ze si nestihla, alebo ze si to predsa robila.
Ak by to vyeskalovalo do nejakej hadky tak normálne mužovi oznám ze takto si spokojná, viac upratovať nebudeš a pokiaľ ma s tým problém môže to urobiť sam alebo ísť bývať inde. Muž si dovoľuje len toľko, koľko mu ty dovolíš.

Uvedom si ze je to aj tvoj domov, tvoja materská, tvoj čas. Venuj sa dieťaťu, domácnosti len v rámci prežitia - navar si jednoduché jedlo, večer pozhrnaj hračky na jednu kopu a nájdi si nejaký koníček, skus beh super prečistí hlavu, ukludni.

Naozaj niesi povinná spĺňať niekoho predstavy ani ocakavania. Ja zduse neznášam keď ma niekto buzeruje. A nie žena na materskej nemusí mať nabliskanu domácnosť, v skrini komíny a na večeru 4 chody jedla presne o 18.00

zorkahorka
5. feb 2023

Ty brdo, neprehanaj! Vysavam 2x do tyzdna, dlazky umyvam raz, varim 2x do tyzdna na viac dni, periem zvycajne cez vikend 3 práčky a z nich zehlim minimum... ty si otrok!

autor
5. feb 2023

@lujza123 dakujem

autor
5. feb 2023

@zorkahorka vdaka

vestec_jozef
Odpoveď bola odstránená