icon

Javia záujem starí rodičia o vnúčatá?

24. feb 2025

Ahojte, ako to prosím máte zo starými rodičmi ? Javia záujem o svoje vnúčatá? Ja mám svoju rodinu ďaleko,ale vždy keď ma moja mama prázdniny a dá sa jej tak si ich vezme robí v
školstve, ale svokrovci žijú od nás 10 km, svokor ma 51 rokov a svokra 56 rokov obaja pracujú na ranné, ale teda u nich nevidím nejakú snahu, keď majú narodeny Vianoce a sviatok tak kúpia darček, ale pre mňa je to nepodstatné skôr by som prijala keby nám pomohli tým že si zoberú občas deti na postraženie a ani spať tam nemusia stačí keď ich len postrážia a nič, pre nich je to len robenie policajtov keď sú tam, napísala mi to a mňa to tak zabolelo, iné vnúčatá mať už nebudú majú iba syna môjho manžela a ten sa už na nich úplne kašle on popri práci ešte aj študuje externe vysokú školu a mne svokra zavolá či ma ukončené predmety a to je všetko, hlavná vec že pred kamarátkami a pred ostatnou rodinou hovorí ako si vždy priala že bude mať plný dvor deti a teraz sa jej to splnilo na vnúčatach a potom mi napíše toto že robia len policajtov a to mi máme deti ako med, najstarší ma 7 rokov ten tam už nechce chodiť kvôli týmto rečiam lebo počul ako babka hovorí že si budú maximálne brat len dve deti, a tvrdí ako nevládze a každú chvíľu niekde s kamarátkami po výletoch…

Strana
z4
kavasmliekom
24. feb 2025

@cafelatte pochopila som to tak, že ona chce, aby babka zobrala vsrtky deti naraz, lebo chce mať voľno 😄

cafelatte
24. feb 2025

@kavasmliekom tak to je nereálne to je jasne

kaca222
24. feb 2025

@markusrasford ak si neviem dovoliť opatrovateľku, tak si ich musím opatrovať sám. Starí rodičia nie sú povinní robiť pestúnky.
A výlet, kúpalisko či klzisko je akože kľudnejší program pre babku s dedkom? Mojich rodičov by od stresu vykotilo, veď tam musia dávať pozor ešte 3 krát toľko čo doma

katrinka233
24. feb 2025

boze tolko ludi tu pise ze sa im nedivia ze nevezmu obcas deti… ja sa teda divim velmi a nechapem to… moja mama si pyta sama od seba syna raz do tyzdna minimalne a to tam este aj chodim, on ju miluje, maju krasny vztah, svokra detto... ale aj keby to je o tom ze nemaju radi male deti, tak v rodine si treba pomahat, za par rokov ked budu stari budu chciet oni pomoc od vas, potom sa tes ako ich mozes poslat do zadku, ved na co pomahat, na starobu by som sa na nich vykaslala ked oni ti teraz niesu ochotni pomoct

kavasmliekom
24. feb 2025

@katrinka233 nemyslím, že im nepomôžu, ale uznaj, že 3 deti, či koľko ich má, chce dať naraz preč...a prečo? Len preto, že potrebuje upratať? Alebo navariť? Ci kvôli čomu? Keby napísala, že sa 7 ročne pýtalo k babke a ona ho odmietla, ok...ale ona VSETKY deti naraz chce dať. A to ona nezvláda podľa mňa, prečo by mala zobrať od rána do večera babka? Na tie 2 hodiny môže prísť k nim, vziať ich na ihrisko, do cukrárne, malé do kočíka a ona si môže oddýchnuť. Len stsle nedala vysvetlenie, prečo vsrtky naraz a z akého dôvodu...mozno by sme viaceré mali iný pohľad na to.

katrinka233
24. feb 2025

@kavasmliekom priznam sa ze som necitala vsetky komenty tak neviem o tom ze chce postrazit 3 deti naraz, ak je to tak, tak ok, beriem spat😄ja mam len 1 dieta a som tehu s druhym a vyslovene POTREBUJEM aby mi ho niekto zobral raz do tyzdna aspon na 4 hodiny, chcem rande s muzom, kino, alebo len nic nerobit, nastastie tu pomoc mam, ale syn je lahko zvladnutelny, mozno preto

marca12
24. feb 2025

Deti sa inak spravaju doma a inak na prazdninach. Mozno im ozaj treba robit policajta,ak sa hasteria a starki na to nemaju nervy. Mozno,ked budu vacsi,rozumnejsi,tak ich zoberu. Nie kazdy ma povahu venovat sa detom. Treba to respektovat,aj ked ta to mrzi a predstavovala si si to inak

minenkaa
24. feb 2025

@katrinka233 ale veď v rodíme sa ma pomáhať a nie poslať rodičov v starobe do riti,pomoc pre rodičov je podmienená starostlivosťou o vnúčence?

katrinka233
24. feb 2025

@minenkaa nie je podmienena, ale presne ako pises, pomahat treba, vnucata by mohli raz za 1 mesiac zobrat na pol dna aj keby sa im nechce a otravuje ich to, ked uz nie kvoli vnucatam tak kvoli synovi a neveste nech maju aspon chvilku klud… sak ani pracuju a chcu svoj klud a autorka pise ze raz do mesiaca, to mi pride ze by sa clovek vedel obetovat… lebo to budu v starobe ocakavat tiez, hoci sa synovi a nevedte nebude “chciet”
ale niekto mi tu napisal ze autorka chce odovzdat 3 deti naraz, tak to je tiez zas celkom ina situacia…

elzena2
24. feb 2025

@katrinka233
@kavasmliekom ona píše "týto naši majú 4 vnúčatá a jedno dojčím" a "iné vnúčatá mať už nebudú majú iba syna môjho manžela". Čiže mne to vychádza, že ma 4 deti.

minenkaa
24. feb 2025

@katrinka233 mne sa napríklad nepáči ,že starí rodičia sa majú zaťať aspoň raz za mesiac a starať sa o vnúčatá ,aby rodičia mali trochu kľud ,ako prečo, načo ,každý si spraví deti dobrovoľne a taký počet aby to zvládol

elzena2
24. feb 2025

@minenkaa mohli by sa zatat, no nie, aby rodicia mali klud, ale aby vnúčatá mali zazitky so starymi rodicmi. To je ako vylety s deťmi, tiež chceme, aby si to deti užili a mali spomienky a nerobime program len tak, aby sa pacil primarne nam dospelym. Hoci je to mozno otravné, stresujuce a casto aj drahsie, ak sa musí program prisposobit detom.

autor
24. feb 2025

@kavasmliekom tak to si zrejme pochopila zle 😉

autor
24. feb 2025

@kavasmliekom je mi az nepríjemne, čo tu píšete a verím že raz to možno pochopíte keď budete mať svoje vnúčatá alebo deti, alebo nepochopíte a budete celý život sama.. jednoducho plaču keď idú po jednom, občas sa aj sami pýtajú k babke a odmietne ich ale to je jedno nepoznáte fakty.
@katrinka233

autor
24. feb 2025

@minenkaa ja mám napríklad starú mamu s maminej strany ktorá mala tiež taký istý vzťah ku mne a bratovi ako opisujete vy. A viete čo vám poviem? Presne taký istý mám aj ja teraz, totálny nezáujem, napíšeme si tak raz dva krát do roka keď sú Vianoce a narodeniny 😉

minenkaa
24. feb 2025

Ja mám presne taký istý vzťah s jednými starými rodičmi ,nič celý zivot a nikdy som tým netrpela a ani nik iný ,druhí stari rodicia mali vnúčatá na krku stále a teda je mi ich teraz keď sim dospela ľúto ,tak moc boli ochudobnení o svoj kľud a aj sim to povedala svojim rodičom,že sa môžu hanbiť

sense
25. feb 2025

@katrinka233 píše to hneď v úvodnom príspevku že syn tam nechce ísť lebo počul že babka povedala že si ich vezme Max len 2 deti a nie naraz lebo nevládze a nechce robiť policajta.
Čiže ono je jedno mať jedno dieťa a mať viac detí na starosti.
A autorka píše že deti sú poslušne...no neviem ale ešte som nevidela súrodencov s malým vekovým rozdielom (keďže najstaršie má 7) žeby len doma ticho sedeli a suchali nohami, a poslúchali na slovo a nikdy sa nehasterili. A možno babka na toto už nemá nervy a preto by si ich vzala Max po jednom,dvoch

som_realistka
25. feb 2025

Pises ze maju po 50, pozri sa na to aj z ich strany, pracuju na plny uvazok, a tiez si pitrebuju oddychnut. Nevies ako sa citia po praci. Ja mam 50+, robim s ludmi a cez vikend by som najradsej nikoho nevidela.

vevapeto
25. feb 2025

“Kedysi si chodila k babke a tešila sa”… lenže terajšie babky ešte pracujú a budú ešte dlho. Ja keby som v 51 prišla unavená z prace a do toho mi nevesta prinesie vnúčatá, tak neviem… moja svokra (65) nepracuje, 4 ročnú dcéru mi postráži kedy chcem, má na ňu ešte trpezlivosť ale moja mama je o dosť mladšia, pracuje na smeny tak bohužiaľ.

autor
25. feb 2025

@som_realistka
@vevapeto je mi ľúto že ste tiež toho názoru že raz za čas si zobrať na pár hodín vlastne jedine vnúča je otravovanie 🥲 ale s kamarátkami každý víkend je pre moju svokru, ale keď ju raz za čas poprosím tak to uz nie.

autor
25. feb 2025

@sense samozrejme že sú aj hravé, ale teda zle deti nemáme 😉

autor
25. feb 2025

@vevapeto a predstavte si že aj moja babka a dedko pracovali a chodili sme 😊

sense
25. feb 2025

No ale pre babku to môže byť veľa. A prečo máš problém nech si babka vezme len jedno dieťa a potom iné dieťa, prečo má mať všetky naraz?
A akú prácu má babka s dedkom? A teda veď tvoje chodia k jednej babke ,tak treba akceptovať aj to že druhá babka záujem nemá z akéhokoľvek dôvodu. Deti neprichádzajú úplne o vzťah so starými rodičmi, aj keď teda majú ho len s jednymi

darmasiswa
25. feb 2025

je zaujimave, ako sa snazite svoje ocakavania presunut na ine osoby, ktore maju zjavne ine potreby. A ak vase ocakavania nie su naplnene, je vam to luto, a koncime o pointe budovania vztahov. Treba brat kazdeho takeho aky je, a menit mozeme iba seba sameho. A nema byt vam co luto, co poznam, ked vnucata vyrastu a dospeju, mnohokrat sa odstahuju, a vtedy ich vybudovane vztahy koncia tak ci tak iba pri 4 rocnych sviatkoch. ja by som budovala vztahy s respektom, toleranciou, a tak, aby kazdy bol spokojny podla svojich potrieb

stephania0987
25. feb 2025

Milá autorka, mám 1 dieťa, rodičov aj svokrovcov 10 minút peši od nášho domu, svokrovci prídu 2x do roka vypiť kávu keď ma manžel narodeniny a keď sú sviatky, a moji rodičia prídu len keď ich prosím prosím že potrebujem niekam ísť aby postrážili, sami od seba nepríde nikto pozrieť vnúča, mne samej mi to je ľúto lebo ja som mala s babkou pekný vzťah, podotýkam všetci sú na dôchodku, nechodia do práce, iné vnúčatá nemajú
Ale beriem to tak, s manželom si nejako pomôžeme navzájom, aj keby nám niekedy padlo vhod mať čas len o samote, ale mať deti bolo naše rozhodnutie

brigitte93
25. feb 2025

Moja mama byva 250km od nás, na prázdniny berie dceru na 2 týždne aby sme si oddýchli trochu aj my. Svokra nič. Býva 50km. Len jej napíše správu raz za čas a tam to skonci. Furt narážky na kilá ( dcerka nie je tučná ale ma par kg navyse) par krat hodi jej foto na fb kde tiež jej kamarátky komentujú ze pekná slecna ale nevynechaju komentár na kilá a ona ani raz nezastane svoju vnučku. Je to ex svokra . Raz za čas ide dcera k nej na víkend. Tak raz za 2mesiace .

kavasmliekom
25. feb 2025

@brigitte93 ja by som jej k tej fotke napísala, či dostala povolenie uverejniť vašu dcéru na sociálnu sieť.

kavasmliekom
25. feb 2025

@stephania0987 ani vy tam nechodíte?

pauli222
6. apr 2025

Žiaľ, treba to zvládnuť vlastnými silami, za pár rokov budú deti samostatnejšie, vám ako rodičom sa trochu poľaví a starí rodičia s vnúčatami nebudú mať žiadny vzťah.. Žiadne fotky im neposielať..
Presne to poznám, porovnávanie vnúčat na káve s kamoškami, ale nevie o vnucati nič..
Žiadny vzťah k deťom, žiadny k vnucatam..tak to je, tieto studené psie čumáky si splnili povinnosť a toto sú v ich očiach vaše povinnosti..
Takýchto rodicov, čo sme boli všade strčení na varovke je nás dosť, ale nám varovať nemá kto.. Ale určite je to lepšie, než by mali mať zlý vplyv..nasilu nič nie je dobre..

Strana
z4