icon

Je 33-ročná žena už stará na deti?

18. jan 2023

Ahojte,

nikdy som neodkladala materstvo, ale stalo sa lebo sa nenasiel nikto kto by deti chcel a budem mat coskoro 33rokov a pride mi to uz vela na to aby som mala dieta. Navyse ked mi kazdy hovori ze mam cas, od chlapov, po zeny ktore v mojom veku uz mali za sebou tri porody. Som uz podla vas stara? Rozmyslam aj nad zmrazenim vajicok

joannita
18. jan 2023

@liljana v 33 splatena hypo na polovicu? To v 16 si ma vziat uver na byt? 😃
Vacsina ludi si este len v 33 kupuje byt....

top_manazerka
18. jan 2023

Sorry ženy, ale ako jej pomôže zmrazenie vajíčok? Jednak je to dosť invazívna metóda (hormonálna stimulácia, riziko hyperstimulačného syndrómu) a jednak jej predsa nikto negarantuje, že o xy rokov sa tie vajíčka aj podarí oplodniť partnerovými spermiami a že ak sa aj oplodnia tak že sa uhniezdia (aj maternica starne). Toto sú len také barličky na oklamanie prírody. Každé tehotenstvo nad 35 rokov je diagnostikované ako geriatrická gravidita a lekári sú v pozore. Tak si tu nemažme medové motúzy. To, že nejaká Judínyová, Sklenaříková, Janet Jackson porodili aj okolo 50tky ešte neznamená, že to je bežné, správne a zdravé. Tie "celebrity" totiž majú za zadkom suitu doktorov, ktorí im to tehotenstvo doslova vypiplajú. Všetky určite rodia sekciou a na starostlivosť o dieťa majú zástup pestúnok. Teraz najnovšie som zachytila, že Hillary Swank v 48 rokoch čaká prvé dieťa - dokonca dvojičky. Kde bola doteraz?

top_manazerka
18. jan 2023

@joannita jasné, že je to kravina. 6 rokov splácam hypotéku 800 eur mesačne a nie som ani v tretine..

luccija
18. jan 2023

@top_manazerka nikto jej nic nezaručí, ale vždy lepšie mať vajíčka z veku 33 r ako nedaj Boh prísť do menopauzy či ochorieť na rakovinu nič neobvyklé pred 40 aj skôr a podstúpiť horšie vyšetrenia a naháňanie za vajíčkami.Nielen celebrity rodia vo vyššom veku polka mojich kamarátok má deti po 40 r jedna dokonca v 44 každá prirodzene a zdravé deti.
Moja kamarátka ma 34 r a rakovinu prsníka veľmi banuje, že si nedala odobrať vajíčka človek nikdy nevie čo ho čaká
myslim, že o pár rokov to bude bežná vec, tak ako voľakedy bola rarita umelé oplodnenie a teraz je to normalne

mmoni89
18. jan 2023

No takto, stará isto nie, tiež mam 33😄ale, som rada ze mam 3deti odrodene už. Najmenší ma 3,5roka. Neviem si predstaviť teraz začínať s deťmi. Proste už to nieje ako keď som mala 25 😄takže ak sa dá tak čím skôr. Ale zas občas si človek nevyberie

joannita
18. jan 2023

@top_manazerka k tej Hillary Swank a k vacsine inych ziem ktore rodia pred 50tkou......Vies, existuje take nieco ako neplodnost a pokusanie sa o dieta 🙂 cize na otazku kde bola doteraz, ti odpoviem za nu. Bola na klinike reprodukcnej mediciny 🙂

konikkon
18. jan 2023

Vo veku 33 rokov si v najlepšom veku na materstvo.
Najväčší počet matiek dnes je vo veku 30-34. Neustále stúpa počet matiek aj vo veku 35-39. Naopak, tých mladších ubúda. Dokonca, matiek vo veku 20-24 ubúda rapídne a enormne. Čoskoro budú takéto mladé mamičky úplne raritou. Časy, kedy mamičky rodili hneď po škole sú už dávno za nami. zlepšuje sa zdravotná starostlivosť, životný štýl, priemerná dĺžka života. Naopak, matky sa chcú aspoň trochu zabezpečiť pred privedenym potomstva na svet.
Zdroj foto; ŠÚ SR

luccija
18. jan 2023

@mmoni89 nevieš si to predstavit, lebo už máš 3 a čo to s nimi odzite🙂každý vnáša do diskusie svoje pocity , únavu a zážitky.Tak ako ja neviem aké je rodiť v 22r, ale moje kamarátky aj po 40 tke normálne športujú, chodia do práce nevyzerajú, že ich to skolilo a nevládzu🙂

luccija
18. jan 2023

@konikkon tak ako voľakedy po 35 posielali na amnio a teraz zase poisťovňa navyšila vek dokedy preplatia umelé oplodnenie.Bolo to 39 r teraz tuším 40?41?

top_manazerka
18. jan 2023

@joannita no určite.... :D lebo v 48 rokoch je väčšia šanca na IVF ako v 30tke.. somarina

top_manazerka
18. jan 2023

@joannita ono je to o tom, že tým "celebritám" už chýba len dieťa k dokonalému životnému štýlu. Sklenaříková ked bola v najlepších rokoch na rodenia tak decko nechcela - lebo modeling. A zrazu, pred 50 ju osvietilo, nie?

maryetta
18. jan 2023

Trošku odlahčene.
Mam 33 a nemienim dat moje 3deti bokom.
Mam rovesnicky ktore dieta nemaju. Alebo teraz čakaju prve.

joannita
18. jan 2023

@top_manazerka ty necitas co pisem. Nechapes ze niekto sa snazi o dieta ROKY? Napriklad ako ja? 11 rokov som behala po klinikach a nepodarilo sa mi porodit dieta. Rovnako tak aj Judiniova, Swank a dalsie? Tiez sa ROKY snazili o dieta, az sa im to podarilo pred 50tkou?

joannita
18. jan 2023

@top_manazerka sklenarikova nechcela dieta nie LEBO KARIERA. ona mala psychicke problemy. Urcite si najdes kopec clankov o tom.
Mimochodom ty mas deti? Kedy si ich mala?

banalu
18. jan 2023

Ja som mala prve ako 34 rocna 🤷‍♀️
Ale mam kamosku, ktora si v 36 povedala, ze kasle uz cakat na toho spravneho, vybrala darcu spermii a ma krasneho uz 6 rocneho chlapceka a je spokojna.

rk123
18. jan 2023

necitala som komentare ale.
za mna je 33 uz najvyssi cas, ale stara nie si. ja som rodila 34 rocna.
co sa tyka zmrazenia vajicok to by som hned isla, pre istotu. ja som aj vravela muzovi ze dcera pojde v 20tich na odber a zmrazi si vajicka pre istotu. ked bude potom nahodou v 35/40 chciet babo aby mala “zalohu” 😀

mmoni89
18. jan 2023

@luccija nemyslela som to tak ze by ma to skolilo 😄práveže som rada ze som ešte relatívne mladá a mam energiu robiť niečo s tými kilami po pôrode a ešte si možno raz budem užívať svoje vnúčatá 😄taktiež mám kamarátku ktorá mala jedni dieťa pre 30,druhe ako 36rocna a pociťuje to ze naozaj ten vek tam hra rolu. Ale samozrejme každý človek je iný a inak to pociťuje, ja som chcela mať deti do 30tky.

stannkal
18. jan 2023

Ja som mala prvé v 35. Nie, 33 ročná žena nie je stará na deti, kým ovulujes môžeš mať deti. Faktom ale je ze s vekom klesá šanca otehotnieť a rastie riziko rôznych komplikácií ci už u tehotnej ženy alebo u nenarodeného. Po 35 dramatickejsie. Rovnako u partnera, s vekom klesá kvalita spermií. Čiže to je ten hlavný problém s vyšším vekom, či sa ti vôbec podarí to dieťa mat. To, že žena okolo 35-40 už tolko nevládze, je podľa mňa bullshit, to závisí v prvom rade od jej životného štýlu a postoja a nie od veku.

joannita
18. jan 2023

@rk123 neodporucam v 20 si dat zmrazovat vajicka. To nieje tak ze pride na kliniku, zoberu vajicka a hotovo. Musia ju nadopovat hormonmi, aby sa jej vytvorilo tych vajicok co najviac.
A prave aby tato hormonalna "liecba" v tak mladom veku nesposobila, ze bude naozaj neplodna....

rk123
18. jan 2023

@joannita ja som odber vajicok absolvovala viem co to znamena 😀
hlavne o 20 rokov uz budu veci uplne inak

autor
18. jan 2023

ahojte tak dakujem za reakcie, necakala som ich tak vela 🙂
necakala som z rozmaru do tohto veku, proste predosly partner sluboval a skutek utek a mne hlupej usiel cas
teraz mam druheho, ale zas hned si nechcem robit dieta, zas chcem ho mat s niekym o kom viem isto ze sa hodime k sebe
aj zabezpecena som
len ma skor uz depta to okolie, rodina, reci stale ako uz by som mala ist do muzea a nie nad detmi rozmyslat 🙂

joannita
18. jan 2023

@rk123 tak potom ked si to absolvovala a aj napriek tomu ze vies co to obnasa chces to iste pre dceru tak 👏
Ano za 20 rokov to bude este viac "prehormonované"

rk123
18. jan 2023

@joannita milujem mudrlantky. ja som odpovedala autorke, nepytala som sa na nazor ci mam dat dcere zamrazit vajicka alebo nemam.
takze tieto “prehormonovane” rady si nechaj.
a veru, absolvovala by som to kludne zase ☺️

daniela_es
18. jan 2023

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbm...
Akurát počúvam toto, rozhovor s lekárom z repro centra, na začiatku rozpráva o tom, čo odporúča ženám okolo 30, ktoré chcú mať deti neskôr.

panizima
18. jan 2023

Mala som prve dieťa v 34 a druhe v 36r

dudos
18. jan 2023

Na dieťa nie si stará, povedala by som, že si v najlepšom veku založiť si rodinu. A vajíčka by som si dala zmraziť, Radím to aj mojim kamarátkam pri rozhovoroch o založení si rodiny, majú rôzne dôvody pre čo ešte nemať deti a vek sa im blíži ku 40.
Život nám prináša každý deň niečo nové a aj naše postoje sa časom menia a aj nároky. Tak ak by sa náhodou rozhodli pre rodinu vo vyššom veku im odporúčam “uskladniť” si svoje možné budúce potomstvo.

joannita
18. jan 2023

@rk123 👏👏👏👏👏👏👏👏

ropucha6
18. jan 2023

Naozaj chces pocut od cudzich zien na internete, ci si stara? 🙂) ved zalezi, ako sa ty citis. Mozno stretnes buduceho otca deti zajtra a mozno az o 10 rokov…ak mas vhodneho partnera a podmienky, asi by som neotalala, zas nemusi sa to ani hned podarit, ale rozhodne by si nebola nejakou raritou…bezna vec dnes.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená