Je 33-ročná žena už stará na deti?
Ahojte,
nikdy som neodkladala materstvo, ale stalo sa lebo sa nenasiel nikto kto by deti chcel a budem mat coskoro 33rokov a pride mi to uz vela na to aby som mala dieta. Navyse ked mi kazdy hovori ze mam cas, od chlapov, po zeny ktore v mojom veku uz mali za sebou tri porody. Som uz podla vas stara? Rozmyslam aj nad zmrazenim vajicok
ja som mala druhe dieta v 33 rokoch a podla mojho nazoru idealne pre dieta aj zenske telo je odrodit deti do 30tky. v 25 rokoch behas po porode na druhy den ako srnka, vahu zhodis do tyzdna a v 30+ mozes na toto zabudnut.. V gynekologii prvorodicka od 35 rokov je uz geriatricka rodicka a uz ani vraj nema dovolene rodit prirodzene, to asi o niecom svedci. A vraj od 35r sa rapidne zvysuje pravdepodobnost ,ze dieta bude mat Downov syndrom .
@isabella15 Nesúhlasím celkom. Druhé dieťa v 38, po príchode z pôrodnej sály som bola schopná normálne chodiť, ísť sa osprchovať atď. Po týždni váha ukazovala predtehotenské číslo. Pôrod bleskovka (necelé 4 hodiny od prvých kontrakcií, doeťa bolo na svete o necelú hodinu po príchode do pôrodnice a to som rodila hypertrofika).
@isabella15 To kde si prišla na takú hlúposť, že po 35-ke nie je dovolené prirodzene rodiť? Ani raz mi nebola navrhnutá sekcia (38 rokov a hypetrofik).
@isabella15 radšej autorku nezavadzaj. Ja som rodila v 33 a 37 r., po prvom, ťažkom porode som bola KO niekoľko týždňov, ba až mesiacov, po druhom bezproblémovo pôrode som bola OK už na druhý deň. Oba vaginalne, o cisárskom vplyvom veku nebolo ani reči, to keby mala žena tak po 45ke, vtedy možno (nie naisto) by bol cisársky kvôli veku.
@isabella15 to co su za hluposti 🙂 vacsina mojich kamosiek po 30tke, 35tke vyzera po porode lepsie ako predtym. 35ka urcite nie je indikacia na cisarsky rez, odkial mas tieto informacie? Mas tam privela vraj na moj vkus. Ja som rodila pred 3 mesiacmi, 36+, ked som sa pytala gynekologa, ci som uz geriatricka rodicka, len sa zasmial 🙂 Urcite to telo je v lepsej kondicii v 25ke, to nepopieram, ale pre mna bolo dolezitejsie to dieta a seba aj zabezpecit.
Nemraz vajíčka, nestráca čas a radšej hľadaj chlapa, nech ti to bejby spraví. Je to ťažké, známa s takýmto problémom-šialená túžba po decku, chlap nikde... sa dala oplodnit anonymne. 🍀
Moja mama mala prvé dieťa v 33. Do 43 stihla 7 zdravých (momentálne už dospelých) detí porodiť 🙃
Uplne v pohode. Nie si stara. Ja prve v 37 a bolo to ok

@jabadabadu no tak ďakujem za pochvalu, ale ja som len pragmatik. A niekedy to tiež nechápem - hak je svinstvo, hormóny a biznis farma firiem. Pritom stimulačná liečba pred odberom vajíčok má asi tak 100x viac hormónov a hrozia pri nej vážne komplikácie. A vajíčka sa odoberajú v narkóze - čiže ešte aj predoperačné vyšetrenia treba. A vooooobec aleže voooobec to nie je biznis ... :D