Je bezpečné nechať deti prespať u svokry?
Dali by ste prespať svokre dieťa onedlho 8 mesačné a chlapca o mesiac 2 ročného. Svokra videla malú naposledy pri narodení a syna v apríli raz za tento rok. Muž chce aby sme spolu išli na rande a večeru a wellness aj cez noc prespali a nechali ich u nej. Ja sa bojím nemajú tam postieľky ani zvyknutí su tam není. Dcéra sa nad ránom dosť často budi. Či si myslíte vy ?
Neviem či to ja preham či má muž pravdu. Nechcem nikomu ublížiť
Určite nie takéto bábätká, ak ledva poznajú babku
Nie. Však ju tie deti nepoznajú.
Úplne iná situácia by bola ak by ste sa pravidelne navštevovali s deti ju poznali
Navyše to mladšie nemá ani rok
@anonym_autor nie celu noc ak mate take male deti ktore nie su zvyknute na babku. Mozno na veceru by ste ist mohli
Keď sa take babatko ešte budi v noci tak nie. Bude ta hladat a čo potom? Svorka necha vyrevat dokym nezaspi od únavy, viac nespraví, a to mi nepríde v pohode
A už duplom keď to je pre nich cudzi človek, naposledy to babatko videla pri narodení, no ďakujem pekne
@anonym_autor nie. Nie kvôli svokre, ale kvôli tebe. Nič z toho rande mať nebudeš.
Ani omylom. Urcite nie
Nedala. Dvojrocneho keby chcel ale 8m ani nahodou
Manzel ide na to zhurta...nie nenechala by som dieta s prakticky cudzim clovekom, asi treba najskor niekde zacat, nas maly bol so svokrovcami velmi casto a napriek tomu sme zacinali, ze svokra u nas v znamom prostredi, uspala som jej a sli sme pri dom na pohar vina, potom u nas uspala ona, potom uspala u nich a my pri dome v prvej restike, aby sme do 10 min. doma boli a az potom sme si trufli nechat prespat (mal vtedy rok).
Takze v skratke - nie v stave v akom popisujes.
Že vôbec nad tým rozmýšľaš... Absolútne nie! Opýtaj sa muza či by nejakej susede alebo niekomu cudziemu dal svoje dieťa prespať na noc. Pretože presne toto ona je pre vaše deti. Hlavne pre menšiu, však pre ňu je to úplne cudzí človek, keď ju videla len keď sa narodila. A mala teda babku nevidela nikdy, ak spolu nevedú ani videohovory.
Ten 2rocny ak má babku rád, a chcel by, tak jeho áno možno, ale malú v žiadnom prípade. Oželela by som aj celé rande, veď čo by to bolo za rande keby celý čas rozmýšľaš nad tým čo sa tam deje, ako to zvláda aj svokra a hlavne malá. Veď ona nepozná ani tvoje metódy, spôsoby uspávania, čo na malú zaberá, čo má rada.
nechala, ale iba za podmienky, ze babka bude u vas doma, teda deti budu spat vo svojom znamom prostredi.
Inak nie, ani za milion.
Ja by som dala, ak poznajú babku. Môj bol prvýkrát pred dovŕšením 6 mesiacov. Ale babku poznal, videl ju často aj na dlhšiu dobu. Ak ju videli @2x za zivot, tak nie.
Na 100% nie. Ani toho 2r.,ak na seba nie su zvyknuti a nikdy u nej nespal.
@anonym_autor ak deti na ňu nie sú zvyknuté tak na celú noc nie. Alebo aspoň nech príde k vám, aby boli deti doma, nie v cudzom.
nie, babka je pre deti cudzí človek. Ak by sa pravidelne stretávali a išla by strážiť k vám, tak by to bola iná reč.
Nie v žiadnom prípade by som nenechala, však je to cudzia žena pre tie deti, ak by vydržali tak dve hodiny max by som nechala, alebo nech príde ona k Vám to je idealne
Ešte nevieš či babka bude s tým súhlasiť a už stresuješ
@anonym_autor nie nenechala, ja som nenechala ani svojej mame pri ktorej sme bývali. Sú to maličké deti obe. A ani by som nerozmyslala nechať svokre ktorú deti ani nepoznajú
Skús sa opýtať pediatričky, či ich nepostráži... Tá tie deti videla viac krát ako ich babka.😔
Ale k veci. Nie. To 8 mesačné dieťa je už dosť vnímavé a neviem si predstaviť, že sa napr. v noci zobudí a bude tam "cudzí" človek.
Ešte nevieš či babka bude s tým súhlasiť a už stresuješ
@anonym_752de0 ona súhlasí
@anonym_autor nehrozí, aby som nechala dieťa (nieto deti) žene, s ktorou sa nemusíme a už vonkoncom v tak nízkom veku (ani mojej mame).
Za takýchto podmienok určite nie a aj sa čudujem, že babka s tým problém nemá.
Nechávala som 14mesacne dieťa na o s mojou mamou (išli sme na svadbu), ale už nebol kojený, v noci sa nebudil, a potom keď mal 2 roky a menší 8mesiacov, tiež ich strážila mama do polnoci (vianočný večierok). Ale vždy prišla mama ku nám, kde sú zvyknutí a deti s mojou mamou majú pravidelný kontakt, ostávajú s nou pravidelne 2-3hod sami, kým ja niečo vybavím.
Skús sa opýtať pediatričky, či ich nepostráži... Tá tie deti videla viac krát ako ich babka.😔
Ale k veci. Nie. To 8 mesačné dieťa je už dosť vnímavé a neviem si predstaviť, že sa napr. v noci zobudí a bude tam "cudzí" človek.
@anonym_3d8e1f Akože toto bolo take ze smiech cez slzy s tým pediatrom 😂 ale v podstate je to taká ironická pravda.
To už aj pediater by mi prišiel vhodnejší. Nie cudzia teta.
Moj syn ma 1rok a 2m a ani svojim rodicom by som ho nedala na noc. Take male babo potrebuje rodicov predovsetkym mamu ☺️ na prechadzku, kocikovanie atd ok ale cez noc by sa dieta malo citit bezpecne, a to je pri tak malom veku jedine s ludmi, ktorych pozna - s rodicmi
@anonym_autor svokra pokiaľ ťa nemá rada, môže si to vybiť na tvojich malých deťoch. Aj také suky existujú.
@anonym_autor určite nie. Ako sa správa keď sa v noci zobudí, že napríklad ty si tam není? Že by bol len muž.. napr. u nás je už aj to problém, nieto ešte babky... Ona večer a v noci len mňa hľadá.. pokým nepočuje môj hlas tak sa neukludni.. a môže ju muž čičikat koľko chce.. takže u nás zatiaľ nehrozí nikto iný len ja ... A to ma malá 14 mesiacov.. neviem si predstaviť od nej odísť.. cez deň ju berú von ale večer a noc- to ešte nehrozí..
Nedala, ale urcite by som zabezpecila, aby deti babku videli castejsie…
@anonym_autor nie nie a milión x nie.

Ešte musím podotknúť, že so svokrou sa nemusíme ale svokra je mužov miláčik. Do všetkého nám zasahuje ale mužovi to neprekáža nikdy jej nič nepovie. Mne áno ale jej nikdy nič. Pre toto ju nemusím. K nejakým hádkam medzi nami nedošlo. Ale cez muža je to dosť často. Ja som tam prestala chodiť lebo som to už nedávala. Tie reci za mojím chrbtom.