icon

Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?

6. jan 2024

Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.

Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...

On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?

martina21
7. jan 2024

rozumiem ti ja som bola tiez dlho sama az velmi dlho, nakoniec som sa osamostatnila, lebo som dostala ten obecny byt a teraz ked som taka samostatna zistujem ze chlapa vobec nepotrebujem. Nie som uz ochotna tolerovat kadejakych mudrlantov s debilnymi otazkami, ktory netusia o com je zivot a co som si ako samozivitelka musela preskakat, syn uz ma 16, uz je dobre, to najtazsie obdobie za nami.

kate211
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 I s prespankyne s relativne malym peniazom sa moze stat zena zaujimava pre muza. Len jej jedina vizia do buducna nesmie byt to, ze budem u rodicov a chlap si pride po mna.

mircalla
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 V tej pripade to skutocne nelogicke je. Ten prijem je tak zalostne nizky (cakala som viac), ze jej nic ine neostava. Jedine si najst lepsiu pracu, pokial to je mozne.

martina21
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 uplne suhlasim

autor
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Kazdy je v zivote stastnejsi,ked ma pri sebe niekoho o koho sa moze opriet.Taktiez,syn by chcel surodenca.Zivot samotnej bez lasky neni bohvieco.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@kate211
Aka vizia?
Prijala riesenie, ktore v danom case a situacii bolo pre nu a jej dieta najlepsie. Ved jej rodicia nie su predsa odpad ze "fuj byvam s rodicmi". Praveze je to fantasticke, ak maju dobre, kvalitne a respektujuce vztahy. Normalny vyrovnany muz toto nebude riesit. Bud danu zenu vnima ako kvalitnu partnerku na cely zivot alebo nie. A ak riesi peniaze, byty a pechtle mechtle, tak nech sa "odpazi" - to je pre mna odpad.

martina21
7. jan 2024

@mircalla 830 eur je zalostne nizky?? v nasom kraji je to dobry prijem pre zenu na jednu zmenu, ja mam 1000 ale stym ze mam k praci brigadu

kate211
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Ved ale ona sama pisala, ze uz by od nich (rodicov) aj odisla, ale nema ako. Ona v podstate jedinu moznost vidi v chlapovi.

mircalla
7. jan 2024

@martina21 Vratene rodinnych pridavkov teda minus 70(nepamatam si presne kolko je na dieta ccca 70) je 760 eur v cistom zalostne nizky prijem.Priemerna hruba mzda je cez 1400 eur, co je vyse 1000 eur v cistom. Co je tiez nizke, ale dobre
Ci mam nazvat prijem hlboko pod priemerny plat vysoky?

simca06022011
7. jan 2024

ja by som sa ho rovno opytala, ci mu to prekaza:D podla mna su tie opznamky trapne, take detinske.

marsmykkok
7. jan 2024

Hlavne prosím si s tým chlapom nerob decko skôr ako o pár rokov ked budeš mať vlastné bývanie na hypotéku alebo spoločné s ním, nech neskončíš u rodičov s dvomi deťmi na krku.

mircalla
7. jan 2024

Sustredila by som sa na dieta, vztah brat zatial nezavazne a nie uz snivat o spolocnom byvani. Najma po predoslej skusenosti. Poznate sa velmi kratko.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@mircalla
Ano, pokial to mozne je. Ale treba si uvedomit, ze nie je mozne sa na svet pozerat iba cez nas pohlad, nas zivot, nase schopnosti. Pracujem s ludmi a musela som pochopit, ze nebudu vsetci taki, akych by som chcela mat. Proste kazdy clovek ma inu kapacitu, ine schopnosti, ine ambicie, ine limity, ine pozadie, ine fungovanie... Darmo tu budes masirovat mozog babe, co robi niekde v podnikovom bufete a vrcholom jej schopnosti je to, ze vie nablokovat 15 deka parziskeho salatu, uskutočniť platbu kartou atd.. alebo dievčatu v administratíve, kde na danú prácu fakt nemusís mat ani maturitu.

Ten start zivota a tiez podpora rodiny robi sakra vela.

mircalla
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Tak zakladatelka ma Bc, takze usudzujem. ze ma na viac

martina21
7. jan 2024

@mircalla to aka je priemerna mzda co hovoria v spravach ma od reality daleko, mozno ak v bratislave, na stredom slovensku smer vychod mozeme o takej snivat, ak sa bavime o plate zeny napriklad v obchode v nejakej vyrobe a pod. nie kazdy ma vysoku skolu a kvalifikovanu robotu. ale mimo zapadneho slovenska sa naozaj tolko nezaraba.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@mircalla Myslim ze obe vieme, ze na sk si vysoku skolu spravi doslova "ten kto chce", nie "len ten kto ma na to"

kate211
7. jan 2024

Autorka, a mysliet teraz na dalsie dieta je nezmysel. Vazne. Bohuzial, teraz sa uplne o seba nedokazes postarat. Nerob si dalsie dieta ak nemas vlastne byvanie. Skus najskor toto vyriesit a potom uvazuj o surodencovi pre syna.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@kate211 Ale urcite by nesla do vztahu len z dovodu odstahovania sa od rodicov. Len proste teraz nevidi na to moznost a ani tomu zmysel a je logicke, ze ak by sa vydala, tak budu mat s muzom uz samostatnu domacnost.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

Autorka,

ďakujem za odpoved.

heleninamama
7. jan 2024

Autorka, prosím Ťa, napíš, čo si študovala a či niečo z toho v práci využívaš? Študovať si to išla so zámerom mať sa v budúcnosti lepšie alebo si si len chcela predĺžiť mladosť a toto bolo blízko, ľahké, brali každého...? Lebo toto je nonsens. Zabíjať čas v škole do 23 a potom robiť niekde za minimálnu mzdu.

mircalla
7. jan 2024

@heleninamama Presne to si myslim aj ja. 5 rokov si robit BC a mat takyto plat. A nie je pravda, ze zeny s detmi neberu atd. To su take MK klise....

kate211
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Tak z toho co tu popisala je to pre mna zrejme. 'Uz by sa aj odstahovala', ale nema ako. Riesenie je, ze pojde s chlapom do podnajmu alebo si kupia vlastny byt. Toto este chapem. Ale najhorsie na tom celom je, ze by to chcela riesit asi hned, lebo potrebuje lasku, neskor bude neskoro a teraz, ze preto, lebo syn potrebuje surodenca. V jej aktualnej situacii sa jej navrhovane riesenie velmi aplikovat neda - teraz si byt asi nekupi, ked ma nasetrene 2000 eur (ved to neni ani na rezervu) a podle jej platu neni schopna platit ani polku podnajmu.

Keby sa len tak nastahovala k chlapovi, tam spolodila tiez, ved este by mohla skoncit u rodicov a nie s jednym, ale s dvoma detmi.

Ona by mala proste pockat u rodicov. A sestrit. A ked bude mat co-to nasetrene, prispeje na kupu bytu a kupia si ho spolocne s nejakym partnerom, najlepsie manzelom. Takto bude mat aspon nieco po pripadnom rozvode/rozchode. Takto nebude musiet ist k rodicom a tam cakat - cakat na to, az si ju pride niekto odviest.

autor
7. jan 2024

@heleninamama Robim socialnu pracovnicku na urade.Studovala som socialnu pracu.

marsmykkok
7. jan 2024

@kate211 s posledným príspevkom súhlas, ja nepochopím ako môžu byť niektoré ženy také sprosté a naivné a ešte ak majú za sebou riadne negatívnu skúsenosť, čo by ich mala určite poučiť. Však to je riadne hnusné že ju chlap nechal s deckom na krku a neplatí jej ani cent a je mu jedno, či má jeho decko čo jesť. Po takej skúsenosti by nemala chlapom veriť ani nos medzi očami a ona ide robiť súrodenca s niekým kto jej už teraz nesedí. To bude presne taký tip ženy potom 4-5 deti a každé s iným otcom a každý ju opustí a každý nebude riadne platiť, lebo je proste naivná a takí hajzlíci sa na ňu budú lepiť.

autor
7. jan 2024

@heleninamama Tu lepsiu pracu od 7:30-16:00 nezozenies.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@kate211
No lenze faktom je, ze s takým prijmom co setris, to je dnes nič. To si akurat mozes nasetrit za 2-3 roky na novu kuchynu, gauc.

Ja osobne na jej mieste by som ani v sne neuvazovala nad dalsim dietatom

zmrzlinka2021
7. jan 2024

Autorka,

len také odporúcanie: neries, ze tvoj syn chce surodenca. To nie je kupa skrecka pre dieta, ktore sa na skrecka po tyzdni vybodne a ty sa on na dalsie dva roky postaras. Jedine ty budes mat na starosti druhe dieta, ty ho budes financovat, starat sa on, nie tvoj syn.

A ak predsa len najdes skveleho muza, najprv sa stan jeho manzelkou, az potom matkou vasho spolocneho dietata.

kate211
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Setrit a casom sa poobzerat po inej praci, ked syn bude vacssi a zo skoly bude prist schopny sam. Skusit doplnit vzdelanie. Ja by som v jej pripade nad dietatom ale ani nad ziadnym chlapom neuvazovala. Teraz nie. Az casom o 5-10 rokov. Lebo este stale mi vychadza jedine: ona caka, ze pride niekto, kto si ju vezme, kupi jej byt a zriadi jej synovi surodenca.

jana_eyre_2
7. jan 2024

@kate211 sám o seba sa postarať je asi celkom jednoduché.. ale slobodná matka s dieťaťom to má asi o dosť zložitejšie nemyslíš?

kate211
7. jan 2024

@jana_eyre_2 Ale to neznamena, ze teraz len caka na princa, lebo ona potrebuje lasku. Caka az si ju princ odvezie a teraz (v budocnosti to bude mozno ine) sa komplet o nu postara.