Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?
Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.
Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...
On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?
@romi0310 Mozno by si mala sama od seba zacat tym, ze si prestanes vymyslat. Nakolko v inej diskusii pises, ze si bola v Amerika na 3 tyzdnovom vylete financovanom manzelom (ako inak), nie ze si tam 3 roky zila. No nevadi. Internet znesie. Skoro to iste. ja osobne proti zakladatelke nic nemam, s tebou to je uz trosku ine.
A pomerne casto pises ostatnym, ze sa maju spamatat a su zadubene truby. Zaroven ale nemas rada povysovanie, ktora sama predvadzas v neuveritelnej miere.
@romi0310 Zvlastne, ze na moju reakciu si cas najdes. Taktiez dopodrobna rozpisat zivot bratislavcanov cumiacich z okien. Ale pre strucnu radu autorke, tak to nie.
To je tak, melie, pliete, moce v kazdej diskusii, ale ak sa autor spyta na konkretnu radu, tak nema potrebu prispievat.
Autorka, ja síce nie som za nejaké bývanie u rodičov, keď je človek zdravý a ma prácu, ale príde mi divne, že on tak zadrapcivo vyzveda. Pokiaľ si mu vysvetlila ako to funguje v tej kúpeľni a pod, nedáva zmysel, aby to stále riešil, môže to byt divný chlap. Ake možno to chce len lepšiu diskusiu a uzavriete tu tému. Jedna vec, argumentuješ tým, že je výhodnejšie bývať u rodičov, lebo na hypo ba trijizbak nenašetrís. To radšej radšej nehovor, podľa mňa. Človek, ktorý sa chce osamostatniť si kľudne kúpi jednoizbak a osamelemu rodičovi s jedným dieťaťom skromný jednoizbak stačí. Inak reči o troijzbaci vyznievajú len ako výhovorka, prečo ostať doma,,lebo ved aj tak tak veľa nezarobim, tak nemôžem odísť…..kto chce ísť, ide do malého a ma súkromie. Chceš byt u rodičov, vyhovuje ti to pri dieťati, tak si za tým stoj. Ak bude ďalej zadrapovat, povedz že keby si bývala sama, tak musis stále na kazde rande nosit aj dieťa,,lebo by nemal kde a s kým byt malý.
@romi0310 A preco im venujes pozornost v diskusii, kde realne nevies zodpovedat autorke dotaz? To vazne mas za potrebne sa chodit hadat do diskusii, kde odmietas dat radu autorke, ktorej problem sa v diskusii riesi? To ty bezne vstupujes do rozhovorov ludom, kde nemas cim prispiet a zacnes motat o tom ako ti kazdy zavidi? Tomu sama neveris, ci preco mas taku potrebu?
@romi0310 Citujem z inej diskusie: zeny, uz sa spamatajte s tymito vyjadreniami. Strasne ste tu niektore zadubene
Dalsia diskusia:
Mne to pride, ze tu su ectremne feministky, ktore sa strasne biju do prs, ake su samostatne a ze nejaki chlapi ich ani nezaujimaju.
Ano, my sme tu povysenecke, ty si ta dobra. Pochopila som dost z tvojich prispevkov. Si domaca putka, ktora sa podriaduje manzelovym potrebam (samozrejme preco nie, kedze ta financuje ako sa ti paci), ale bez vlastnej sebarealizacie, prave preto ti strasne vadi, ked je nejaka zena nahodou aspon trosku uspesna. Aspon to tak vyzera.
Ale teda dobre, mozeme to ukoncit. Autorke odpovedat na jednoduchu otazku nechces, a na nas uz nemas naladu.
@kate211 autorka riesila uplne nieco ine, ako ste tu zacali vy riesit. Ona sa absolutne nepytala, ci sa ma odstahovat od rodicov, ale na zvlastne soravanie muza, s ktorym sa stretava. Vy ste tu od nej zacali vytahovat uplne pre vas nepodstatne informacie a snazili ste sa ju zhodit. Ze vyziera rodicov, ze je leniva a pod dristy, ktore nemas odkial vediet. Davate tu nevyziadane rady o o ktore autorka absolutne neprosila
@mircalla a co je na tych vyjadreniach urazlive prosim ta?:D ja nie som ziadna domaca putka 🙂 ty mas neustalu potrebu davat mi nejake oznacenia, lebo ta neskutocne skrie to, ked nejaka zena ma financnu oporu v muzovi, pomoc od rodiny a neznesies, ked niektore zeny ziju iny zivot, ako ty sama. Pokial by si nemala od zaciatku blbe reci na autorku a netvarila sa ako pupok sveta, tak by som nemala absolútne potrebu s tebou o niecom diskutovat. Ale bohuzial, tie tvoje povysenecke narazky ma nenechali chladnou a musela som reagovat. Ja len nemam rada, ked tu niekto prosi o radu a zoskupi sa tu banda zien, ktore vyuzivaju slabost jedinca a ako supy sa na neho vrhnu a este viac ho chcu oslabit.
@romi0310 A teba kolkokrat oznacila v tom fore? Len raz. Na to dostala odpoved, ze nemas potrebu prispievat. Aka informacia je nepodstatna? Mne autorka vzdy odpovedala. Nemame odkial vediet? Ved autorka toho napisala dost z dost konkretnymi informaciami. A ako je pre nu podstatna informacia, ze tebe zavidia bratislavcania cumiaci z okien? Pre nu bola podstatna informacia, ze ako si to mala ty ohladne najmu a byvania v zaciatku vztahu, ked si bola nezamestnana. Tejto odpovedi sa nedockala, lebo ty jej neodpovies. Ved kto by chcel spravit zo seba moralne dno. Naco si tu ty prisla? Ja som si z teba odniesla akurat to, ze ti zavidia vsetci bratislavcania z okien. Poviem ti, tak tato informacia ma v zivote bude posuvat raketovou rychlostou. Teba o radu prosila a nedockala sa jej. Tak naco si tu ty prisla? Povedat svetu, ze ti zavidia bratislavcania v oknach? To si nemozes otvorit okno na dome v Martine alebo NewYorku a vyhlasit to ludom z okna?
@romi0310 Mne tiez autorka normalne odpovedala na otazky. Nezda sa mi, ze by bola urazena, ci mi tu nadavala. V podstate po par dalsich prispevkoch uz tomu, ze preco je s rodicmi ovela lepsie rozumiem. Ty si ale celu diskusiu strhla na seba. Mas potrebu komentovat nas, ale ked dostanes otazku na telo od autorky, si ticho. Ale uplne rozumiem preco. Naco by si nahlas priznavala to, co uz davno vieme....
@kate211 :D zas tie tvoje vymyslene scenare:D kde som zas pisala, ze mi zavidia Bratislavcania?:D moralne dno?:D moralne dno je pre teba to, ked zena je bez prace? Tak gratulujem, ze ty ai bola tak sikovna, ze si vzdy mala pracu, plne kapsy peňazí. Vies, my sme tu viacere chuderky, ktore boli aj bez prace, aj sa nechali pozvat na kavu od muza. Ja sa za svoj zivot nehanbim. Ale ked ta to taj strasne zaujima, tak to napisem, lebo hadam by si kvoli tomu ani nezaspala :D
@ako som spominala, ja som zila dost dlho v rodickovskom dome. Ked som ho spoznala, tak sluzil v Ziline a mal pri Ziline chalupu v podnajme. Chodievala som k nemu, ale kedze byval casto stale niekde mimo svk kvoli praci, tak neskor podnajom zrusil a byval bud u nas alebo u svojich
rodicov alebo na vojenskej ubytovni. Potom sme boli rozideni, ja som mala iny vztah. Ale po nejakom case sa nam opat cesty stretli a pol roka na to, sme odisli do Ameriky, nakolko mu tam bolo ponuknute miesto. Za zarobene peniazky, sme si postavili dom. Moje moralne dno, nech sa paci
@mircalla my dve zijeme diametralne odlisne zivoty. Ty nechapes moj zivotny styl, ja tvoj. Nikdy ti nebude kazdy sympaticky a nikdy nebudes s kazdym suhlasit. Moj zivot pochopia jedine zeny, ktore nieco podobne maju doma. Takze neocakavam, ze ho pochopi kazdy :D a v konecnom dosledku mi to moze byt ukradnute, hlavne, ze to vyhovuje mne a mojmu manzelovi
@romi0310 A nasla si si v zahranici pracu?Ja som uvazovala o zahranici,len neviem ci by som zvladla ubytovanie zaplatit,najst si pracu s vhodnou pracovnou dobou a ako by nas celkovo zahranicie prijalo.
@romi0310 A ako to bral tvoj,ked si bola nezamestnana?Vsetko platil on?
@romi0310 Inak kamaratka takto odisla zit do Nemecka s priatelom.Ona sa vratila,lebo tam to bolo obtiazne s pracou skrz jazyk.On potom chodil na turnusy a ona sa vratila na vychod.
@autorka ano, zo zaciatku som normalne pracovala, ale potom som otehotnela a v NATO maju manzelky s deťmi ine pravidla, ako tie bezdetne;) a ked sme sa zoznamili, tak ja som bola asi mesiac na urade prace a este so mnou chodil aj na pohovory a kazdy jeden sme spolu riesili. On ma neskutočne podporoval hned od zaciatku a nikdy mi nedal pocitit, ze som nieco menej. Ja som pri nom ziskala neskutocny nadhlad a naucil ma vela veci. Nikdy ma nebral a ani neberie ako nesvojpravnu putku 🙂 to len tu niektore nadobudli pocit, ze ju tu zo mna urobia. Od zaciatku spolu riesime vsetko. To, kde smerujeme, ci to chceme obaja a pod. A tak isto to bola aj Amerika. Ja som bola ta, co s tym hned suhlasila, aj ked on dobre vedel, ze pre mna to bude narocne, nakolko som nevedela poriadne jazyk, navyse byt bez neho cele dni, ked on bude behat po celej Amerike po cvičeniach, v cudzom prostredi. Vedel, ze som velmi spata s rodinou, ze mi budu neskutocne chybat, moj pes takisto. Bolo to narocne velmi, ale našťastie tam bola brutalna komunita, navzajom sme si pomahali a doteraz mame silne priateľstva a vazby 🙂 tam boli aai vsetky národnosti a dostali sme tam aj dom. Takze o to sme to mali jednoduchšie. Ja osobne by som sa sama do zahranicia neodvážila, ale to som ja. Ty mozes byt v tomto uplne ina 🙂
@romi0310 Uz sa prestan strapnovat. V tejto diskusii si jedina ty, ktora dava najavo, ze zeny, ktore maju ine poziadavky na muzov a byvanie su nuly. Naopak aj muzi na zeny. Ze treba vyuzivat pomoc od rodiny, nezadlzovat sa koli bratislavskym jednoizbovym byteckom. Ty nechapes, ze inym sa to hnusi a preto to chcu inak. Preto su vsetky podla teba nuly.
@autorka a co sa tyka muza, ten spravny muz pochopi tvoju situaciu. Sama pises, ze pracuješ, nie si ziadna lenivka a ani nesvojpravna. Mozno aj tento je fajn chlap. Len mozno nevie odkomunikovat veci a iba sa pyta, lebo ho to zaujima 🙂 ja byt tebou, tak Využijem nejaku dobru chvíľku, ked vam bude spolu dobre a porozoravam sa s nim narovinu. Ako si to predstavuje, ci si vie predstavit zit so zsnou, ktora uz ma dieta a vsetko vylozit na stol. Ty nemas co stratit ;)
@romi0310 A aku pracu sa ti na zaciatku podarilo najst v zahranici?A kolko si si nasporila?U nas na vychode je nonsens,aby niekomu dali len tak dom zadarmo.V zahranici taktiez,tam bola kamaratka s priatelom v podnajme.
@romi0310 No vies,len ja nechcem byvat u muza v cudzom bez uspor a bez prace.Raz som tak uz bola a skoncila som u rodicov.Bud spolocny podnajom alebo chcem nasetrtit ja sama a prispiet na spolocny byt.Len mne to ide strasne tazko so 150eurami mesacne.
@autorka my sme tam viacere pracovali v jednom campe. Tie, co sme nevedeli jazyk, tak sme robili rozne pomocne prace. Inak, ja som sa za pol roka naucila uplne skvele anglictinu, takze to bola pre mna neskutocna prilezitost. Zahranicie printeba by bolo idealne ak by si tam mala aspon nejakého znameho, ktory by ti pomohol so všetkým. Lebo tam musis vybavit viacero veci ohladom seba aj dietata. My sme mali neskutocnu vyhodu, lebo nam vsetko vybavila muzova praca. V tomto je NATO na velmi vysokej urovni. Iba viza sme si vybavovali. My sme sa aj preto s manzelom narychlo zosobasili, lebo ako partnerka, by som nemala sancu, ani s vizami a a pod
Ja by som ti tiez radila, ako aj ostatne zeny vo fore, momentalne sa sústrediť viac na seba a na syna a vsetko ostatne pride casom. Pokial ti nevyhovuje praca, skusit najst nieco lepsie, ale pokial chces robit pracu v socialnej sfere, tak taka je viacmenej platena rovnako aj v inych castiach svk
@romi0310 Tak to mas super,ze ti manzel zabezpecil taky zivot.Ja som uz jedneho takeho mala,on mal velmi dobre platenu poziciu,zili sme v Nitre,potom zdrhol a mne so synom nedal nic.Vratila som sa do Sobraniec.Manzelstvom by som nic nevyriesila,lebo vsetko bolo jeho uz predtym.
@romi0310 Ja teraz chcem skor ten spolocny podnajom alebo nasetrit,aby som mohla uz aj ja prispiet do niecoho vlastneho.Nechcem byt uplne zavisla na muzovi.To som uz raz zazila.
Nie je vsetko vzdy ruzove ani u mna, neboj 🙂 zivot s vojakom je o neustalych zmenach. My sme sa uz viackrat stahovali, strasne velakrat som bez neho aj par mesiacov, takze zas v tom je nevýhoda. Ale ja by som nemenila. Toto všetko ma neskutocne posunulo vpred a neviem si uz predstavit iny zivot. Ja som vzdy bola akcny clovek, takze ja mam zmeny rada 🙂 musis si sama polozit otazku, co od zivota ocakavas, co ocakavas od partnera a ci aj to, co ocakavas, splnas aj ty sama. Ako sa hovori, pre jedno kviti, slnce nesviti a to, ze ti nevysiel tento vztah neznamena, ze dalsi nevyjde 🙂 ale v prvom rade sa treba sustredit viac na seba, ako na muzov 🙂

@romi0310 Odo mna dostala autorka niekolkorat rad, ktore su podla Teba ubohe, lebo ty by si to spravila inak. Ked sa ta autorka spytala ako, odpoved nedostala, lebo keby si jej ju napisala, asi by si sa sama pred sebou citila ako moralne dno.
A zasa ideme mimo temy a vyhybame sa otazkam autorky... Zacneme zas tu o Marke, Zuzke, Terke...