Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?
Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.
Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...
On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?
@ivik4 On ma poznamky len k tomu byvaniu. Inak vsetko v pohode. Syna uz tiez videl, pyta sa na neho, dokonca vymyslel na buduci tyzden aj program so synom.
Ale co, aky je mladý pan múdry. Opýtaj sa ho, ci mu nevadí jazdit na jeho 5-ročnej audine, a ze prečo nema minimálne najnovší model BMW. Chytralek.
A ty chces co? Nastahovat sa k nemu? Alebo kupit spolocne byvanie? Na zaklad hypo potrebujes 20%. Ked ty nemas ani 10%, zvysok ma dofinancovat on? A co rezerva? Ci chces aby predal svoj byt a kupil ti za jeho financie spolocny?
@ivik4 súhlasím, aby z neho nebol nejaký namyslený nadradený chlap.Po 6 rande mať takéto blbé narážky by mi vadilo.Ine je spýtať sa tak aké máš plány do budúcnosti?Ja nevidím nič zle na tom, že žije s rodičmi, keď vyzerá, že si nezavadzaju má pomoc atď...ako slobodná mama by som tiež zvažovala či dam 500 eur za podnájom, keď môžem byť doma čo to našetriť.Zase nerobme z ľudí čo žijú v dome s rodičmi luzrov.
A ked zacnete spolu zit, casom sa rozidete (ano, aj to sa moze stat), aky mas plan? Kam pojdes, ked sama o seba si sa este nikdy nestarala?
Inak mňa by veľmi zaujímalo, že tie, ktoré tu buzerujete autorku, že koľko ste vy mali našetrené, či koľko ste platili vy zo svojho, keď ste riešili s partnerom spoločné bývanie. Či ste všetky išli 50:50, čo sa týka financií. Je to spravodlivé.. Zrejme aj u viacerých tu tak bolo, ako čítam príspevky..
prečo by šiel do podnájmu? Takú blbosť nečakaj. Vlastní byt, to co don dá mu aj zostane, nie ako podnájom, to by boli vyhodené peniaze.
Obaja ste ako deti. Ty čakáš, že s tebou pôjde do podnájmu, on provokuje so zbytočnými otázkami. Ak mu to vadí, nech ide ďalej. Bud ma empatiu a pochopí tvoju situáciu, alebo nie a bude ta takými rečami tak trošku zhadzovať
@marsmykkok s jedným deckom ich je dosť, ? my sme bývali u mojich rodičov 8...ja s manželom , 4 deti + moji rodičia...
1 kuchyňa, jedna kúpeľňa, 1 WC... naše najkrajšie roky - doteraz s manž. na to spomíname...
@autor ja som nečítala diskusiu ale predstav si,že takto býva moja sesternica a jej vyvolený sa dokonca k nim aj nasťahoval🙂 majú tú kocku dvojgeneračnú ako sa volakedy stavalo.Lebo sesterka dupla nohou že ona za drahé byty a ani domy dávať nebude že načo ked to majú takto a veru nažívaju si spokojne,neviem že by sa hádali o tom.Oni s mužom a ich dieťaťom bývajú hore a rodičia dole.Na rozvod to tam nevyzerá ani po 16 tich rokoch manželstva a spolubývania a to by mohli isť preč bývať.Lebo jej chlap je šikovný murár dobre zarobí takže v peniazoch to nebude ale proste sesterka bola zvynutá v rodičovskom dome bývať
@luccija tiež som žila roky s rodičmi... dlho som bola sama so synom a neskutočne mi pomáhali...
moji susedia bývajú s rodičmi už min. 15 r. ...oni na prízemí, mladí na poschodí... a pred domom 5 aut - každý má svoje.
Pochybujem že si pôjde kúpiť s tebou byt na hypotéku alebo do prenájmu platiť ak má svoje. Podľa mňa ani sa nebude chcieť stretávať. Pochybujem aby vás vzal bývať do svojho. Prišlo mu to možno čudne ak tak hovorí. Myslím si že ON neplánuje nič s tebou. Rozviať to je môj názor.
ja teda celkom zasnem, kolke ta posielaju z domu von :D mne to pride normalne ak samotna matka s dietatom zostane byvat s rodicmi (neklamme si, financne je to naozaj vyhodne, aj urcite pomozu s dietatom atd, otatna je aj vyska platu, moznosti zamestnania, ziskania hypoteky atd). Ak je zena otvorena posunut sa dalej v zivote a ist aj do samostatneho byvania v pripade, ze sa vyskytnu nove podmienky, potecialny partner, s ktorym zdiela tuto predstavu, tak na tom nevidim nic zle. Mne by tie blbe narazky z jeho strany vadili a moja fantazia by sa uberala smerom, ci do mna bude aj v buducnosti takto rypat pri inych temach. Kludne sa mohol jasne opytat, ako to vidis s byvanim v buducnost v pripade partnerskeho vztahu a tiez moze jasne povedat, ze pre neho je byvanie s moznymi svokrovcami cervenou ciarou. Ale taketo rypanie, no neviem...
Dievcata, ja som sa ho pytala priamo, ci mu to vadi. Na to povedal, ze nie. Ale, ze to nechape ako take spolunazivanie moze fungovat skrz spolocne varenie, skrz spolocnu kupelnu, skrz spolocny priestor. Pretoze vraj on tak zil s rodicmi 2 mesiace po skole a strasne mu to vadilo, ze sa mu rodicia pletu popod nohy.
Ved otoc si to. Chcela by si muza co v 30 byva s rodicmi? 😁
@liv1 Mne by taký muž nevadil, ak by sa neflákal, pracoval a mal našetrené peniaze a spolu by sme si raz poriešili vlastné bývanie. Dokonca by som takého uprednostnila pred takým, ktorý byt už má, no nechce sa ho vzdať a volá ma žiť do jeho bytu (dokonca nebudem môcť raz odkúpiť už ako manželka časť) a nechce so mnou riešiť spoločné bývanie. Osobne by som k chlapovi do bytu nešla žiť, kde by bolo všetko len jeho. Nepracujem, aby som žila v cudzom!
Autorka, ty teraz nehladaj chlapov. Skus popracovat na tom, aby si bola samostatna. Lebo ako vidim, tak tvoj zivotny plan znie: budem u rodicov a ked sa niekto objavi, tak pojdem s nim do podnajmu alebo si kupime byt.
A ked ti krachne aj tento vztah, tak co budes robit? A naviac, vies ako to znie? Ze ty dokazes fungovat len s niekym, nie sama. Proste cakas u rodicov co sa bude diat.
Naviac, iste uznas, ze tento konkretny napadnik do podnajmu nepojde, ked ma vlastny byt. Co chces s tymto konkretnym napadnikom robit do buducna? Budes spokojna ked budes byvat v jeho byte? Ci chces, aby ste mali spolocny? Mas na to financie? Ci cakas, ze bude financovat vacsi podiel on?
Odpovedz si na tie otazky a potom ries, ci s nim zostat alebo nie. Alebo sa rozhodnes hladat chlapov, az ked budes samostatna.
tak si to zoberme - ak tu napise prispevok nejaka zena, ze chlap 30+ byva s rodicmi hned jej radime, ze to je red flag atd. ale ked je to naopak, nevidime na tom nic ine a chlap je cudny, ze sa nad tym pozastavuje? dvojity meter modreho konika ako vzdy 🤷♀️
@kate211 No a keď si autorka porieši byt na hypotéku a stretne raz partnera, s ktorým bude chcieť žiť v partnerstve, tak potom ako bude zase riešiť spoločné bývanie? Predá svoj byt ona či každý bude žiť vo svojom? To už môže byť? Tiež žiješ oddelene od partnera, lebo ste obaja pred manželstvom mali svoje byty? Pochybujem.
@petamich aky dvojity meter?vsak ma 5 rocne dieta.ty mas deti?vies,co to obnasa?keby tu bol clanok,ako sa 30 rocny sam stara o 5 rocne dieta a byva u rodicov,uz by bol za hrdinu dna,ze aky obetavy.zatial co zena to ma zvladat sama a este si aj byt kupit.toto je dvojity meter.
@ciernysokol Vsak pracovala aj pred dietatom aj teraz. Hadam ked planovala dieta, tak sa mala vydat, byvanie poriesit a po rozvode by jej bol zanechany nejaky majetok. Ci ako? Kto moze za to, ze vsetko musi zvladat sama a je bez penazi?
Keby to bol chlap - 30rocny s 5rocnym dietatom, byvajuci u rodicov, takmer bez koruny a neschopny zarobit na podnajom, tak by bol za hrdinu.
Ale ktora by ho chcela? Ved keby nahodou chcela s nim mat este dieta, tak nepreziju. On neschopny zarobit ani len na podnajom, bez byvania, s minimalnymi usporami. Ktora by do toho sla?
@kate211 mas ty vobec deti?pytam sa preto,lebo akosi stale tvrdis,ze s 5 rocnym dietatom,o ktore sa zena alebo muz sam stara,sa da zarobit na byt. K tomu,ze sa mala vydat a po rozvode ziskat majetok,to nemam slov.mas malo zivotnych skusenosti,inak si to neviem vysvetlit.
@ciernysokol Tak na zaklad bytu si mas zarobit predtym ako planujes deti. Aj v praci co to vybudovat. A idealne si aj nieco nasetrit. A ked zostanem sama, bohuziel, dieta do jasli a v roku a pol a do prace. A ano, vascinou sa treba vydat, ked sa planuje dieta. Lebo zena zostane bez prijmu a to co zarobi muz pocas zeninej RD je aj jej a potom si to vyporiadaju. Taktiez po rozvode plati na exmanzelku ak maju male deti. Je bezne, ze sa po rozvode vyporiadava majetok. To si nepocula?
@kate211 ako si to predstavujes,je jedna vec.ale zivot niekedy byva nevyspytatelny a plan sa moze zrutit ako domcek z karat,staci otvorit oci a pozriet okolo,prip.pocuvat ludi.toto cele pochopis,ked budes mat sama deti,dovtedy su to z tvojej strany len prazdne uvahy.a nie velmi tolerantne.

Prepáč, som myslela že ste manželia a bývate u vašich, zle som si prečítala 🙈🙈🙈