icon

Je bývanie s rodičmi prekážkou vo vzťahu?

6. jan 2024

Mam 30 r a 5 rocneho syna. Po 4 rokoch som spoznala muza, ktory je mi sympaticky. Boli sme spolu 6x na rande, volame si, piseme si. Mame dva spolocne konicky, takze casto riesime aj tie.

Ja som vsak nadobudla pocit, ze mu vadi moje byvanie s rodicmi. Dava mi take divne otazky, ze ci sa zmestime spolu s mamou do kuchyne, ci mame poradovnik na kupelnu, on si to nevie predstavit, lebo v dospelosti takto nikdy nebyval...

On ma vlastny byt, bola som uz u neho. Ja nechapem, preco mu to akoze vadi. To mam akoze vyhadzovat peniaze na podnajom?

mircalla
7. jan 2024

@terezka1947 Ano, skor to bude o tej potrebe. Polozme si otazku - kolko z nich je spokojnych? Co tu citam, kazdy nadava

zuzanockamt
7. jan 2024

@mircalla Ja by som u rodičov veľmi rada znova bývala. Chodím tam veľmi často na víkendy, dovolenky. A predpokladám, že sa raz určite vrátim. To pochopí len ten, kto má výbornú rodinu.

kristiii
7. jan 2024

Autorka, po tvojom poslednom príspevku ti poviem, zmeň svoje nastavenie, lebo takto sa nalepíš na prvého debila, ktorý ti príde do rany, stačí, že ťa bude vedieť odviesť od rodičov. Mimochodom, trocha sa mi bije tvoje vyjadrovanie doposiaľ ako vám je u rodičov super, na druhej strane by si už aj odišla. Tak teraz neviem, koho sa snažíš o čom presvedčiť.

mircalla
7. jan 2024

@zuzanockamt Ok, tak potom z toho musi vyplyvat jedine - moja rodina nebola vyborna...
Ja som tam vzdy tiez rada chodila na vikendy ci prazdniny. Byvat nie. Jednak ziadne sukromie, jednak z principu, jednak daleko do prace a skol

autor
7. jan 2024

@kate211 A aku mam inu moznost?Ja hypoteku sama neutiahnem a to aj keby sa mi podarilo nasetrit na zaklad bytu.Taktiez sama podnajom neutiahnem,to su strasne palky za podnajmy.U nas v meste napriklad 600-700 eur na trojizbak aj s energiami.Zostalo by mi 300 eur a to treba skolku poplatit,stravu a hygienu kupit,dopravu do zamestnania zaplatit... A uz mam vyhodnejsie byvat v dome ako v garzonke.Takto ma syn vlastnu izbu,svoj priestor.Vo dvojici sa to tiahne lahsie.

autor
7. jan 2024

@kristiii U rodicov nemame ziadny problem.Ale taktiez nechcem tu byt cely zivot.

aurora33
7. jan 2024

Ale ja nehovorím že máš ostať sama celý život. Ale zase lepšie byt sama ako s niekym, kto ma už teraz s tebou problém.

sense
7. jan 2024

Nečítam. Všetky príspevky. Ale spýtaj sa ho prečo mu to vadí. Takto si vypomozes s rodičmi navzájom a keď bude váš vzťah vážny tak budete riešiť bývanie spoločne.
Možno mu vadí ze nemôže kedykoľvek prísť a sexovať len tak.

kate211
7. jan 2024

A naco si vlastne hladas chlapa? Aby ta odviezol od rodicov do podnajmu alebo do vlastneho? Ty si myslis, ze ked toto chlap vyciti, tak sa nadsene hrnie s tebou do vztahu?

Autorka, co ponukas chlapovi ty? Ci chces len, aby ta zivil a ty mu navaris/operies/vyzehlis?

Ak je to len o tomto, tak sa spytaj toho napadnika, kto mu vari, perie, zehli a ci tuto pomoc vlastne od niekoho potrebuje. Lebo niektorym chlapom (hlavne schopnym, ktori to zvladnu robit samotni) takato ponuka nestaci.

valeria_h
7. jan 2024

Ako čítam, už sa nenosí dobrý vzťah s rodičmi. Veď je blbosť platiť nájom, keď mám dobré vzťahy, dnes už aby sa človek hanbil bývať s rodičmi, to je svet 🤮

autor
7. jan 2024

@kate211 Tak kazdemu chlapovi prospeje,ked sa zena vie postarat o domacnost,uprata,navarit,vyzehlit.To zeny bezne robia a muzi si ich za to vazia.

zmrzlinka2021
7. jan 2024

@kate211 vzťah je o Tom, kto komu čo ponúka?

aurora33
7. jan 2024

Môj by si ma nevážil, kebyže zo seba robím len domáci spotrebič.

kate211
7. jan 2024

Normalny schopny muz vie aj navarit, aj upratat, aj ozehlit. Neceka od zeny, ze mu bude robit domaci servis. Tvoj napadnik to ma ako?

Ty nemozes prist za muzom a povedat mu, ze mu budes varit/prat/zehlit a ty ma odvez od rodicov. Schopny muz vie tieto cinnosti urobit sam.

kate211
7. jan 2024

@zmrzlinka2021 Neni. Ale neni ani o tom, ze zena pride a urci, ze sa bude starat o domacnost (aj ked chlap o to nestoji a postarat sa vie aj sam) a chlap nech ju zato prevezme od rodicov.

zuzanka.zuzu
7. jan 2024

@kikus7 mne láskavo nepodsuvaj niečo čo si si vymyslela a ja som nepovedala 😂 a po druhé - ANO vlastný byt "kralikaren" na ktorý sa tu polovica koňa ani nezmôže má väčšiu hodnotu než rodičovský dom so záhradou a len hlupák bude tvrdiť niečo iné 😎

mircalla
7. jan 2024

@valeria_h To by nebola ty, keby si neprekrutila. Kde vidis, ze netreba ma dobry vztah s rodicmi? Kazdy, kto chce byvat sam ma automaticky zly vztah s rodicmi, to je neskutocne, co ste schopne vyprodukovat

darina77
7. jan 2024

@ivik4 presne ako píšeš, aj pre mňa je úplne pochopiteľne že slobodná mamička žije s rodičmi a pomáhajú si, red fleg by som mala len pri bezdetnom človeku po 30 čo žije v mamahoteli

valeria_h
7. jan 2024

@mircalla Veď presne ako Ty, ty tiež rada prekrúcaš.

ciernysokol
7. jan 2024

@mircalla zivot je nevyspytatelny,niekedy zena otehotnie necakane,niekedy chlap slubuje,ako zabezpeci a zmizne atd.stale verim,ze ked jej pride do zivota muz,ktory ju bude mat naozaj rad,nebude prenho prekazkou,ze byva s rodicmi.

romi0310
7. jan 2024

@zuzanka.zuzu mile rada by si zdedila ten dom so zahradou, ak by si mala moznost 🙂 zvlastne je, ze tieto veci vzdy prekazaju jedine ľuďom, co zili na byte a ziaden dom nezdedia. Co ta na tom tak vytaca? Moj muz zil odmala v Trnave na byte a povedal, zeby si tisickrat radsej zvolil byvat na chalupe s rodicmi, ako sam niekde v Bratislave v starom byte. Ked sluzil v Ziline, tak mal dokonca prenajaty dom v dedine, aby tam mohol mat priestor a mohol si tam vziat aj psa. A teraz zijeme spolu v dome pod horou a nikto z nas by nemenil. Zapamataj si, ze nie kazdy tuzi po zivote vo velkomeste a je vela ludi, ktori maju moznost zdedit nehnuteľnosť po niekom. Ale tu sa to nenosi. Tu pomaly zenu vyzeniete do azyloveho domu, len aby nahodou nepoziadala o pomoc najbližších. Ale chapem, ze zenam, ktore z taleho prostredia neprišli, tak im to pride neprirodzene. Ako mne pride neprirodzene, aby som sa silou mocou hrala na samostatnu hrdinku a v 20tich rokoch po skole sa zadlzila do 50tky, len aby som mala jednoizbak dakde v Bratislave

zuzanka.zuzu
7. jan 2024

@romi0310 ja mám aj byt, aj dom 😉 svoj. a nemusim čakať kým rodičia zomru 🙈 mňa tu láskavo nerieš, ja som sa o seba postarala. ale je úplne absurdné kam si týmto "zdedením" posunula diskusiu, hnus.
PS ako tebe príde "neprirodzene" sa v 20tich osamostatniť - a je to osamostatniť , nie hrať sa na hrdinku 🤦(inak presne takto som začínala, v 20tke s hypo na garsónku v BA - opakujem ZAČÍNALA) tak mne príde odveci aby mi celá rodina stavala dom kdesi pod horou 🙈

mircalla
7. jan 2024

@ciernysokol On netrvdi, ze to je prekazka. Niekde take cosi pise?

valeria_h
7. jan 2024

@romi0310 Tieto hrdinky sú tak "dokonalé", že nikdy neurobili žiadnu chybu, sú finančne gramotné, za všetko vďačia len sebe, len ony vedia čo je najlepšie, neexistuje aby urobili chybu, majú všetko perfektne načasované, deti dokonalosť sama, dom, byty na prenájom, také superženy 💪 Alebo žeby som ja závidela? 🤭

mircalla
7. jan 2024

@valeria_h Tieto toxicke jedovate poznamky davas v kazdej teme, uz sa dost opakujes.

heleninamama
7. jan 2024

Na mieste autorky by som si hlavne dala pozor po prípadnom nasťahovaní sa do priateľovho bytu, aby tu v rámci hry na rodinu znovu neplánovane neprehotnela. Takýchto prípadov sú tu stovky. Treba rozlišovať, kto je priateľ, kto manžel a pri bývaní a peniazoch, čo je moje, čo tvoje a čo je spoločné. A nie, žiadny chlap si ženu neváži len preto, že mu vyupratuje byť, vyperie a navarí. Len slobodné matky s obmedzenými možnosťami a obmedzeným myslením sú najľahšia korisť. Stačí tu niekedy čítať... V prípade ďalšieho rozchodu sa totiž takéto naivné upratovačky a kuchárky s viacerými deťmi znovu vracajú do detskej izby, prípadne do azylového domu, lebo samé vlastné bývanie neutiahnu. A zbytočne sa potom sťažujú a dupkajú, aký je život ťažký.

valeria_h
7. jan 2024

@mircalla Opakovanie je matka múdrosti, nie?

ciernysokol
7. jan 2024

@mircalla nie,netvrdi.nemalo to byt konkretne o nom,ale vseobecne o chlapoch.30 rocna byvajuca u rodicov s 5 rocnym dietatom nie je strateny pripad.a laska neriesi,ci niekto ma byt.vsetko sa da,ked sa chce.

kate211
7. jan 2024

@heleninamama To si napisala, co autorka nema robit (suhlasim), ale autorka to takto presne vidi - byvat u rodicov a cakat na princa, u ktoreho bude upratovat.

Takze co ma robit, aby takto nedopadla? Lebo ona inu moznost ako byvat u rodicov alebo nastahovat sa do priatelovho bytu nema.

romi0310
7. jan 2024

@zuzanka.zuzu mne cela rodina nestavala dom. Pomahal nam otec, lebo sa do toho rozumie:D ale dobre, si strasne uzaaaaasna zena, zasluzis si uznanie a obdiv. Mozes chodit prednasat mladym ludom, ako maju zit 🙂 lebo taka, ako ty sa uz nenajde :D