icon

Je dieťa povinné tráviť čas s otcovou partnerkou?

luna33
3. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je dieťa povinné tráviť čas s otcovou partnerkou, ak to dieťa nechce? Otec si berie syna 1x za 2 týždne, inak sa o dieťa nezaujíma. Dieťa povedalo otcovi že chce byť iba s ním, no otec si trvá na tom, že jeho partnerka bude s nimi.

Strana
z2
pribinak
3. máj 2025

Nie, nie je povinne tráviť čas s otcovou partnerkou

luna33
autor
3. máj 2025
@pribinak

Nie, nie je povinne tráviť čas s otcovou partnerkou

@pribinak ďakujem za odpoveď

pribinak
3. máj 2025
@luna33

@pribinak ďakujem za odpoveď

@luna33 neviem aké staré je to dieťa, ale ak vie povedať svoj názor asi by som povedala exovi že nechce ísť lebo nestojí o spoločnosť jeho partnerky

biba_18
3. máj 2025

a keď ty budeš mať nového partnera - tiež budeš tráviť čas s dieťaťom bez neho??

luna33
autor
3. máj 2025
@pribinak

@luna33 neviem aké staré je to dieťa, ale ak vie povedať svoj názor asi by som povedala exovi že nechce ísť lebo nestojí o spoločnosť jeho partnerky

@pribinak dieťa má 7r..... už mu to povedal 3x...otec to však nerešpektuje

heminepa
Autor odpoveď zmazal
katarinaba
3. máj 2025

Pokial ta partnerka nerobi dietatu zle, len je pritomna, tak nevidim dovod, aby netravila cas s nimi. Dieta v tomto veku ziarli, hneva sa na partnerov rodicov, lebo vidi dovod v nich za rozchod rodicov, mysli si, ze keby niet ich, tak su stastna rodinka.
Dietatu treba vysvetlit, ze ona za to nemoze a je sucastou otcovho zivota a dieta tiez musi respektovat iste skutocnosti.
Som zvedava ako budes riesit ty situaciu, ked si najdes partnera a dieta ti povie, ze ho nechce.

mk1111111111
3. máj 2025

Na vsetko sa treba pozerat z obich stran. Aby si neskor nebola prekvapena

danica2711
3. máj 2025
@luna33

@pribinak dieťa má 7r..... už mu to povedal 3x...otec to však nerešpektuje

@luna33 otec by ho nemal nútiť, mal by na to ísť citlivo a postupne. Ale zase je tu aj otázka, prečo dieťa nechce byť s jeho partnerkou - správa sa k nemu zle alebo je to len preto, že si mu svoju animozitu voči nej sprostredkovala ty? (Netvrdím, že je to tak, je to len jedna z možností🙂

marhulka13
3. máj 2025
@biba_18

a keď ty budeš mať nového partnera - tiež budeš tráviť čas s dieťaťom bez neho??

@biba_18 presne.

janinah
3. máj 2025

Dietatu to treba vysvetliť.Sama vieš,ze hlavou proti muru nie je dobrá taktika.A casom tam moze pribudnut aj surodenec,potom budete behať po psychológoch?

luna33
autor
3. máj 2025

dieťaťu nevnucujem svoje myšlienky.... vždy príde odtiaľ smradľavý od cigariet a keď sa ho pýtam čo jedol, jeho odpoveď je že sladkosti alebo nič. keď príde domov nevie sa dojesť

heminepa
Autor odpoveď zmazal
luna33
autor
3. máj 2025

je to chyba otca, nikdy sa o deti nestaral. doteraz nevie ani ako sa malému darí v škole, pretože ho to nezaujíma

pribinak
3. máj 2025
@luna33

je to chyba otca, nikdy sa o deti nestaral. doteraz nevie ani ako sa malému darí v škole, pretože ho to nezaujíma

@luna33 ak dieťa pachne od cigariet a pod treba kontaktovať kuratelu aby predvolali otca a doriešili situáciu s ním

baboobchod
3. máj 2025

A čo má smradľavé a hladné dieťa spoločné so stretávaním s novou partnerkou? Veď možno ženská ruka praveze pomôže mužovi v starostlivosti.

ivik4
3. máj 2025

On u vlastneho otca neprespava ? Myslim to tak ze ak ano, hadam nevyhodi priatelku niekam z ich bytu na noc ( to myslim vseobecne nielen konkretne Tato diskusia). Aj dieta musi respektovat ze rodic ma svoj zivot a nebude skrz dieta teraz sam neviem kolko rokov.
Ak sa stretavaju cez den len, hadam otec vydrzi byt bez frajerky jedno poobedie pre boha 😄. Ked syn teda tak nechce. Ja by som si hned spravila vlastny program.
Vsetko ma svoje hranice , musia sa vzajomne respektovat. Inak uzasny tatko ked mu neda normalne jedlo a smrdi

luna33
autor
3. máj 2025
@baboobchod

A čo má smradľavé a hladné dieťa spoločné so stretávaním s novou partnerkou? Veď možno ženská ruka praveze pomôže mužovi v starostlivosti.

@baboobchod najprv by tou starostlivou ženou musela byť... pohárik v ruke a cigareta v druhej ruke jej dáva zmysel života

luna33
autor
3. máj 2025
@ivik4

On u vlastneho otca neprespava ? Myslim to tak ze ak ano, hadam nevyhodi priatelku niekam z ich bytu na noc ( to myslim vseobecne nielen konkretne Tato diskusia). Aj dieta musi respektovat ze rodic ma svoj zivot a nebude skrz dieta teraz sam neviem kolko rokov.
Ak sa stretavaju cez den len, hadam otec vydrzi byt bez frajerky jedno poobedie pre boha 😄. Ked syn teda tak nechce. Ja by som si hned spravila vlastny program.
Vsetko ma svoje hranice , musia sa vzajomne respektovat. Inak uzasny tatko ked mu neda normalne jedlo a smrdi

@ivik4 nebývajú spolu. každý má svoj byt

baboobchod
3. máj 2025
@luna33

@baboobchod najprv by tou starostlivou ženou musela byť... pohárik v ruke a cigareta v druhej ruke jej dáva zmysel života

@luna33 aha už chápem. Nuž ale keď je dieťa u otca, nemôžeš zakázať, že tam ona nesmie byť. Môžeš požiadať súd o úpravu styku, napríklad v tvojej prítomnosti. Ale cigaretový smrad a sladkosti asi nebudú stačiť ako dôvody.

huxy
3. máj 2025

Dieťa nemusí tráviť čas s partnerkou ex. Ale ako si to predstavuješ riešiť? Ty a ani nik iný ex nemôže zakázať či prikázať, s kým spolu všetci budú tráviť čas. Potom je možnosť, že ex si dieťa nebude brávať vôbec, ak teda by dieťa ani k nemu ísť nechcelo.
Tie druhé dôvody, čo píšeš, sú síce smutné (a ver mi, že to viem úplne pochopiť), ale s tým taktiež nič nespravíš.

sova7
Autor odpoveď zmazal
biba_18
3. máj 2025
@sova7
Odpoveď bola zmazaná

@sova7 netuším aké dôvody ho k tomu vedú a prečo vyžaduje aby tam bola aj partnerka - nič to nemení na mojej otázke - ak sa synovi nebude z nejakého dôvodu páčiť nový partner mamy, aj to bude ok ?

huxy
3. máj 2025
@sova7
Odpoveď bola zmazaná

@sova7 vidíš to nejak jednostranne a trochu akoby nahnevane píšeš. Dcérin otec, teda môj ex, ju vidí tiež raz za dva týždne, na víkend, keďže je to tak súdom dané. A nemyslím, že by mi tým akože robil napriek. A tiež som nebola nadšená, keď často v tom čase keď bola dcéra u neho, tak trávili čas s jeho vtedajšou frajerkou. Pretože aj ona bola hočo, tiež fajčenie, rada si vypila, a celkovo divná to osoba. Ale nijak som to nemohla ovplyvniť. Dcéra mala na ňu tiež svoj názor. Našťastie uż nemusí s ňou tráviť čas. Chcem tým len povedať, že to vôbec nemusia byť naschvály a už vôbec nie to, ze by sa sám nedokazal o dieťa postarať.

kavasmliekom
3. máj 2025

@luna33 bývajú už spolu?

luna33
autor
3. máj 2025
@kavasmliekom

@luna33 bývajú už spolu?

@kavasmliekom nie nebývajú spolu

cacianka
3. máj 2025

Ries starostlivosť otca o dieťa počas jeho hodín/ dní, nie jeho frajerku.

sova7
Autor odpoveď zmazal
sova7
Autor odpoveď zmazal
huxy
3. máj 2025
@sova7
Odpoveď bola zmazaná

@sova7 hmmm, kde píšem, že som spokojná? Akosi si domýšľaš veci, ktoré tak vôbec nemusia byť. Nevieš žiadne okolnosti, ale súdiš

Strana
z2