icon

Je dieťa povinné tráviť čas s otcovou partnerkou?

luna33
3. máj 2025

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je dieťa povinné tráviť čas s otcovou partnerkou, ak to dieťa nechce? Otec si berie syna 1x za 2 týždne, inak sa o dieťa nezaujíma. Dieťa povedalo otcovi že chce byť iba s ním, no otec si trvá na tom, že jeho partnerka bude s nimi.

Strana
z2
tairyx
3. máj 2025

@luna33 tak, ťažká situácia, hlavne teda pre to dieťa. Ak skutočne nechce tráviť čas s otcovou novou partnerkou, otec by to mal rešpektovať. Si si istá, že mu to syn povedal? Lebo deti, ktoré sú z rozvedených rodín a rodičia si nájdu nových partnerov, hrajú často na dve strany. A je to normálne, to dieťa nechce ublížiť ani tebe, čiže ti povie čo chceš počuť, a nechce ublížiť ani svojmu otcovi, takže jemu povie tiež to, čo chce počuť.
Veľa môžeš urobiť aj ty svojim prístupom. Ak budeš jeho partnerku očierňovať pred synom (dieťa si všíma aj gestá, mimiku, tón hlasu), nikdy ti nepovie pravdu.
Ak to bude pretrvávať ešte by som možno skúsila psychológa. On by mohol nestranne posúdiť, či mu tá partnerka naozaj tak veľmi vadí, alebo sa len snaží ti neublížiť. Lebo v podstate si myslím, že by mu mala byť ukradnutá a 7r dieťaťu nemá prečo vadiť nejaký človek v blízkosti jeho otca, ak mu nijako neubližuje.

kavasmliekom
3. máj 2025

Mohla si napísať vsrtko do úvodného príspevku.
Takto teraz čítať podstatnejšie veci, aj okolností a hľadať pointu....
V každom prípade, ty keď syna dáš otcovi, už je na ňom, s kým a kde budú, aj čo budú robiť, čo budú jesť. Môžeš sa porozprávať s ex, že sa ti nepáči, že syn k nemu skrz jeho novej známosti k nemu ísť nechce a on to nerešpektuje.
Buď rada, že ho berie každý druhý víkend a nie častejšie.

kavasmliekom
3. máj 2025
@tairyx

@luna33 tak, ťažká situácia, hlavne teda pre to dieťa. Ak skutočne nechce tráviť čas s otcovou novou partnerkou, otec by to mal rešpektovať. Si si istá, že mu to syn povedal? Lebo deti, ktoré sú z rozvedených rodín a rodičia si nájdu nových partnerov, hrajú často na dve strany. A je to normálne, to dieťa nechce ublížiť ani tebe, čiže ti povie čo chceš počuť, a nechce ublížiť ani svojmu otcovi, takže jemu povie tiež to, čo chce počuť.
Veľa môžeš urobiť aj ty svojim prístupom. Ak budeš jeho partnerku očierňovať pred synom (dieťa si všíma aj gestá, mimiku, tón hlasu), nikdy ti nepovie pravdu.
Ak to bude pretrvávať ešte by som možno skúsila psychológa. On by mohol nestranne posúdiť, či mu tá partnerka naozaj tak veľmi vadí, alebo sa len snaží ti neublížiť. Lebo v podstate si myslím, že by mu mala byť ukradnutá a 7r dieťaťu nemá prečo vadiť nejaký človek v blízkosti jeho otca, ak mu nijako neubližuje.

@tairyx súhlasím. Väčšinou je to o tom, že dieťa nevie, na ktorú stranu sa pridať, nechce aby bol smutný otec, ale ani mama. Horšie, ak o tom druhom pred dieťaťom rozprávajú ako ich neznášajú, aké majú chyby, čo robia zle.

mogaa
3. máj 2025
@luna33

@pribinak dieťa má 7r..... už mu to povedal 3x...otec to však nerešpektuje

@luna33 dieťa je dieťa a rodič určuje s kým bude tráviť čas....dieťa mu povedať môže že nechce byť s jeho partnerkou ale ak má 7 rokov, tam mu to nepomôže...ty ako matka mu ho dať musíš a on v čase kedy ho má rozhoduje kde a s kým s ním je....

mogaa
3. máj 2025

treba si uvedomiť jednu vec, ani tebe ak dieťa povie že nechce ísť niekam tak ho tiež nerešpektuješ....napr.ak nechce ísť do školy alebo z ihriska domov.....rodič je ten ktorý má za dieťa zodpovednosť a on v tomto veku rozhoduje s kým trávi dieťa čas a ak ho má otec tak tým rodičom je on, nie ty ako matka.....aj ak ti dieťa povie že nechce ísť k babke , predsa tam idete ak ty chceš....detto napr.obchod....

bielasovicka
3. máj 2025

Otec ma partnerku, a syn to ma rešpektovať. To skôr asi tebe sa to nepáči ze ju ma, a pred synom ju ohováras však? Ináč by ho také nenapadlo, že s ním chce byť sám, tie reči ma zrejme od teba.

lenkakravcova
3. máj 2025

@luna33 ak je tam problém s alkoholom, tak by som to riešila aj ja.
Určite nie je dobré pre dieťa sa v takom prostredí nachádzať.
Ex nech si rieši takéto vzťahy a záťahy mimo dieťaťa.

luna33
autor
3. máj 2025
@bielasovicka

Otec ma partnerku, a syn to ma rešpektovať. To skôr asi tebe sa to nepáči ze ju ma, a pred synom ju ohováras však? Ináč by ho také nenapadlo, že s ním chce byť sám, tie reči ma zrejme od teba.

@bielasovicka on nech si má koho chce, ja mu doprajem. mne ide o dieťa, pretože sa mi nikto nevenuje, obaja sú na mobiloch. nestarala sa ani o svoje 3 deti....pred malým sa na ňu nevyjadrujem.... práveže ho stále presviedčam, aby tam išiel

tairyx
3. máj 2025
@luna33

@bielasovicka on nech si má koho chce, ja mu doprajem. mne ide o dieťa, pretože sa mi nikto nevenuje, obaja sú na mobiloch. nestarala sa ani o svoje 3 deti....pred malým sa na ňu nevyjadrujem.... práveže ho stále presviedčam, aby tam išiel

@luna33 no ona sa o vaše dieťa starať nemá. Ani nie je na to oprávnená. Starať sa máš o neho ty a jeho otec.
Prepáč, ale vôbec sa mi nezdá z tvojich príspevkov, že mu dopraješ. Názov témy aj úvodný príspevok je o jeho partnerke, potom píšeš, že sa o dieťa nestarajú. Tak čo vlastne chceš? Ak bude tvoj ex s malým sám tak bude tiež na mobile. Pokiaľ teda je to takto teraz, tak si nemysli, že ak bude s dieťaťom sam tak sa to zrazu zmení.

luna33
autor
3. máj 2025
@tairyx

@luna33 no ona sa o vaše dieťa starať nemá. Ani nie je na to oprávnená. Starať sa máš o neho ty a jeho otec.
Prepáč, ale vôbec sa mi nezdá z tvojich príspevkov, že mu dopraješ. Názov témy aj úvodný príspevok je o jeho partnerke, potom píšeš, že sa o dieťa nestarajú. Tak čo vlastne chceš? Ak bude tvoj ex s malým sám tak bude tiež na mobile. Pokiaľ teda je to takto teraz, tak si nemysli, že ak bude s dieťaťom sam tak sa to zrazu zmení.

@tairyx viem že sa nemá o moje dieťa starať..... šak o svoje sa nestarala....

tairyx
3. máj 2025
@luna33

@luna33 no a teba to čo trápi? Však sú to jej deti, nie tvoje. Mne sa tak zdá, že ona je ti tŕňom v oku, prečo- to už vieš iba ty, takže žiadna rada ti nebude dobrá....

bielasovicka
3. máj 2025
@tairyx

@luna33 no a teba to čo trápi? Však sú to jej deti, nie tvoje. Mne sa tak zdá, že ona je ti tŕňom v oku, prečo- to už vieš iba ty, takže žiadna rada ti nebude dobrá....

@tairyx presne tak. Tiež si to myslím, ba dokonca som o tom presvedčená.

bielasovicka
3. máj 2025
@luna33

@luna33 a keby sa mu až tak nevenoval ako hovoríš, tak by si to riešila už inde, a nie tu na mk.

luna33
autor
3. máj 2025

Ďakujem vám za rady, majte pekny deň.

isis234
3. máj 2025
@luna33

Ďakujem vám za rady, majte pekny deň.

@luna33 Kontaktuj kuratelu. Kolízna opatrovatelka sa porozpráva so synom a ona dá správu na súd. Treba upraviť styk s dieťaťom. Ak ho bude mať, nech s ním ide von, na výlet a nie doma, v smrade.
Ak fajčia a pijú, synovi sa to nepáči, preto tam nechce ísť. Musí dýchať smrad z cigariet. Môže mu to sadnúť na plúca. Sme rôzny. Niekomu to nevadí a niekomu ano.

kavasmliekom
3. máj 2025
@luna33

@luna33 a ako sa majú venovať? Napíš im plán na víkend, možno ich inšpiruješ. Co keď aj synovi vyhovuje, že nemusí furt daco robiť.

alenka58
3. máj 2025

@luna33 keď chodí napáchnutý od cigariet, treba sa s otcom porozprávať a taktiež si vykomunikovať čo synovi vadí a ak to nejde tak kolíznu treba kontaktovať

huxy
3. máj 2025
@alenka58

@luna33 keď chodí napáchnutý od cigariet, treba sa s otcom porozprávať a taktiež si vykomunikovať čo synovi vadí a ak to nejde tak kolíznu treba kontaktovať

@alenka58 a kolízna s tým akože čo spraví?

anketkarka
4. máj 2025
@huxy

@alenka58 a kolízna s tým akože čo spraví?

@huxy kolízna háji záujmy dieťaťa. Vie nestranne posúdiť, čo je pre dieťa dobré a čo škodlivé...

tairyx
4. máj 2025
@anketkarka

@huxy kolízna háji záujmy dieťaťa. Vie nestranne posúdiť, čo je pre dieťa dobré a čo škodlivé...

@anketkarka áno - ale v súdnom konaní. Ak súdne konanie neprebieha, kolízny opatrovník reálne nemôže nič urobiť. Rodičia sa tam chodia sťažovať ako lampáreň, taká je realita. Ak by prebiehalo konanie, tak je to iná vec, ale mimo konania s tým kolízny opatrovník neurobí absolútne nič.

vikiki29
4. máj 2025

Priateľku nerieš. Ona sa nemá starať ani sa v podstate nestará, je to Ok. Či sa stará o svoje deti ti môže byť takisto úplne jedno. Treba povedať synovi, že ona je teraz súčasťou otcovho života aby to v sebe vedel spracovať. Očividne s tým nie je vyrovnaný, treba mu s tým pomôcť. A s otcom sa vážne porozprávať o programe keď je u neho. A áno, aj ja mám pocit, že hlavne ty máš problém s ňou a s tým, že sú spolu.

huxy
4. máj 2025
@anketkarka

@anketkarka no to je teória, ale pýtam sa, čo konkrétne s tým kolízna spraví. Maximálne si môže otca zavolať na pohovor. Treba rátať s tým, že otec to môže vidieť inak. Tým pádom sa k tomu možno inak vyjadrí. Absolútne neobhajujem otca, ale treba sa na to pozrieť realisticky. Lebo toto je v podstate nič oproti iným veciam, čo reálne škodia dieťaťu (napr.násilie atď.)

martin96321
4. máj 2025
@luna33

@pribinak dieťa má 7r..... už mu to povedal 3x...otec to však nerešpektuje

@luna33 Dieta ma respektovat tak otcovu partnerku ako aj Tvojho pripadneho partnera. Nemusi ju mat rado,nemusi s nou neviem ako dobre vychadzat,ale musi respektovat. A nieje to uz 3-4 rocne dieta,ze to nechape

mantilka
Autor odpoveď zmazal
maya_hi
5. máj 2025
@biba_18

a keď ty budeš mať nového partnera - tiež budeš tráviť čas s dieťaťom bez neho??

@biba_18 tu je dôležitý aj fakt, že otec si syna bráva 1x za 2 týždne a inak nejaví záujem

biba_18
5. máj 2025
@maya_hi

@biba_18 tu je dôležitý aj fakt, že otec si syna bráva 1x za 2 týždne a inak nejaví záujem

@maya_hi a k čomu je ten fakt dôležitý? k postoju matky? k postoju dieťaťa k novej partnerke? otec si uplatňuje právo sa s ním stýkať, tak to má určené súdom…

maya_hi
8. máj 2025
@biba_18

@maya_hi a k čomu je ten fakt dôležitý? k postoju matky? k postoju dieťaťa k novej partnerke? otec si uplatňuje právo sa s ním stýkať, tak to má určené súdom…

@biba_18 bla bla bla otec nemá o dieťa záujem. Prečítaj si čo píše autorka. Kašle naňho ale je strááášne dôležité aby sa stretávalo s jeho novou frajerkou. V prvom radenide o záujmy dieťaťa. Frajerka je mu NIČ. Otec nech tieto dve veci rozdeľuje. Ak bude mať partnera matka, s ktorou žije väčšinu času, tak logicky bude tráviť veľa času aj s jej partnerom, ktorý sa oň bude aj oveľa intenzívnejšie musieť postarať. Alebo možno aj nie. To sú len dohady. Teraz je situácia taká, že dieťa sa NECHCE stretávať s nejakou cudzou ženou.

biba_18
8. máj 2025
@maya_hi

@biba_18 bla bla bla otec nemá o dieťa záujem. Prečítaj si čo píše autorka. Kašle naňho ale je strááášne dôležité aby sa stretávalo s jeho novou frajerkou. V prvom radenide o záujmy dieťaťa. Frajerka je mu NIČ. Otec nech tieto dve veci rozdeľuje. Ak bude mať partnera matka, s ktorou žije väčšinu času, tak logicky bude tráviť veľa času aj s jej partnerom, ktorý sa oň bude aj oveľa intenzívnejšie musieť postarať. Alebo možno aj nie. To sú len dohady. Teraz je situácia taká, že dieťa sa NECHCE stretávať s nejakou cudzou ženou.

@maya_hi ale to je tvoj názor, niekto iný môže mať názor opačný… a to že matkin partner bude mať snahu sa starať neznamená že pre dieťa nebude cudzí a že dieťa bude mať záujem s ním byť - a tam už zázračne nebudeme pozerať na to čo chce dieťa, že… a preto posudzovať tieto 2 situácie osobitne nie je podľa mňa správne, všetko na všetko vplýva…

Strana
z2