icon

Je dnes pre mladých výhodnejšie zobrať sa, alebo žiť bez papiera?

16. jan 2023

Ahojte, zaujímalo by ma, aké výhody má manželstvo a či má nejaké výhody žiť len tak na hromádke. Či majú nejaké výhody napr. slobodné matky alebo ani nie. Viem, že to znie pre niekoho hrozne, ale v tejto ťažkej dobe zvažujeme všetky pre a proti...
Ďakujem za odpoveď

zoeeoz
18. jan 2023

@cippi boze inteligent ozaj..ziadna no neprizna?? A ktory muz prizna ze, napr v pripade maleho dietata ma zena od statu par eur 3 roky, materska skolka sukromna neni lacna zalezitost a ted aje odkazana na muza a neni len take lahke ostat na holickach? Vy si myslite ze svet je gombicka a neni nad vas..viete len oplodnovat ale suvislosti a obetu nevidite...a dalsia vec netvar sa, ze kazdy druhy chlap ma zene tak strasne vela ponuknut co sa tyka financii aby sme sa z vas posrali, hahahaha..castokrat su prave zeny uspesnejsie ale hlavne zeny myslia aj dalej ako po koniec dnesneho dna

liljana
18. jan 2023

@zoeeoz " hlavne zeny myslia aj dalej ako po koniec dnesneho dna". No neviem. To myslenie by nemalo koncit s, konecne som vydata, moje starosti s zivobytim konecne skoncili. U vela zien by to potom nedopadlo v 40tke, ze bola som 20 rokov doma, bolo mi tam dobre, teraz sa rozvadzam a nemam kam ist. Stat, zachran ma.

cippi
18. jan 2023

@zoeeoz noa sme doma, je to tak, pre ženu je svadba výhodnejšia, čo som čítal túto diskusiu, tak máloktorá povedala že je to z lásky mnohé riešili výhody skôr že čo mi ostane čo mám z toho a tak, tj. Vpotvrdilo sa mi že veľa žien pri svedomie čaká nejaké výhody že jej to prinesie, keby jej to nemalo priniesť láska neláka nevezmeu si toho chlapa😁. Nemám ružové okuliare zasa už poznám ženy ako rozmýšľajú všeobecné, sú to ženy čo mužov tlačia do manželstiev málokedy je muž taký. Keby nemali z toho výhody nerobili by to, to je jasné, keďže.muz výhody až také nemá z toho je jasné že sú to muži v dnešnej dobe čo sa skôr nehrnú do manželstiev, lebo podvedome vedia že vlastne pre nich to žiadne výhody až tak nemá😁

janewithane
18. jan 2023

@cippi precitaj si otazku -to som jej fakt mala zacat vypisovat aku nadhernu romanticku svadbu s vlastnymi slubmi sme mali, ze moj manzel je mojim zazrakom a este doteraz sa usmejem ked o nom hovorim ako o manzelovi ??
Pokial ja viem tak muzi sa do manzelstva najcastejsie nehrnu preto, ze sa im nechce riesit svadbu, cele to divadlo, ceremonie, je to drahé..

zoeeoz
18. jan 2023

@liljana to som ani nikde nenapisala, ze tam ma koncit

zoeeoz
18. jan 2023

@cippi zacnem tym, ze keby som ja riesila ci je pre mna svadba vyhodna, tak si mojho muza nezoberiem..na druhu stranu, by som si neurobila dieta bez toho aby som bola vydata ale mat dieta v zivote nebol moj ciel, je to len prijemny bonus..ale ano co sa tyka dietata je urcite treba pozerat na bonus papiera, ci uz kvoli vdovskemu, pripadne docasne byt odkazana na manzela..ale aj keby tieto vyhody neboli ja osobne sa nenecham zbuchat niekym kto je moj frajer.. potom by chlapi velice lahko nechali zenu a dieta na holickach :D

zoeeoz
18. jan 2023

@janewithane moj sa hrnul, dokonca on chcel svadbu poriadnu a ja som hovorila o tom ked tak sa vezmime sami...to iba na margo toho, ako my zeny utlacatelky ich do vsetkeho nutime podla niektorych tu :D

m226
18. jan 2023

Ja osobne žijem z partnerom už 6r bez papiera k tomu že sa dvaja ľúbia nepotrebujú papier ak si vezmem koľko stojí svadba radšej nie poznám páry ktoré žili spolu na divoko bolo im super nemali hádky nič boli ukážkový pár a po svadbe buum.Hadky bitky alkohol a rozvod.Ja niesom zástanca svadby.mame 3deti a sme šťastní.len starý ľudia hovoria že musíte sa vziať žijete v hriechu.Blbost!!!!ja žijem s ním nie s nejakou starov Babkov nech sa stará o svoje deti a vnúčatá.

radacak
18. jan 2023

@elis248 my máme 17 .r🙈🙈🙈

autor
18. jan 2023

@zoeeoz treba sa zabezpečiť tak, aby si ani s dieťaťom nebola od muža závislá 🙂 a vec je vybavená

opuska
18. jan 2023

v ramci niektorych zvlast administrativnych ale aj medicinskych veci si myslim, ze papier vie co to ulahcit, no tak isto poznam mnoho parov, ktore su spolu aj 20 rokov bez svadby a klape im to este lepsie ako uz zobratym, takze podla mna svadba nie je dolezita ale to, aby to vo vztahu klapalo

liljana
18. jan 2023

@m226 Ono to dava aj logiku, ze kym sa nezoberu dvaja, su si vzacnejsi a davaju si pozor, co robia a ako sa spravaju voci druhemu. Inak sa jeden z nich zoberie a odide. Po svadbe si casto myslia, ze naco, snaha uz moze koncit. Chlap zacne pit, zlenivie v domacnosti, nema zaujem o deti, prestane prejavovat lasku, ved naco. Zena prestane pracovat, ved naco, nech ma zivi, zacne neustale rypat do muza. Potom sa to nazbiera a vybuchne do rozvodu.

tiezjedna
18. jan 2023

My sme s manželom kupovali dom ešte ako nemanželia, každý vlastnil polovicu a máme to tak dodnes (dom sme do BSM nepreviedli). Ostatné nehnuteľnosti už sú bezpodielové. Dlho sme žili len tak, mali spolu dve deti, nikdy nebol problém s ničím, ani v prípade hospitalizácie dostať info. To sú také poviedky pred spaním 😉 Vzali sme sa po hroooozne dlhej dobe pretože sme chceli, mali sme to ako takú čerešničku na torte. Aj to sme urobili úplne inak než velí tradícia😉 Žite tak, aby sa vám žilo dobre, to je jediný recept na šťastie 👍 Všetko ostatné, vrátane financií a majetku, sa dá ošéfovať aj bez svadby. Ale ak cítite, že sa vziať chcete, tak hurá do toho😉

autor
18. jan 2023

@tiezjedna ďakujem za normálnu odpoveď 🙂

tiezjedna
18. jan 2023

rado sa stalo 🙂

tiezjedna
18. jan 2023

@m226 ak je hriechom pohoda a šťastie, tak je radosť v hriechu žiť! 👍 Hodiť za hlavu také kecy... Paradoxné je, že tieto múdra často vypúšťajú babky, které celý život v manželstve otročili pre svojich mužov a často tolerovali to, čo by pre dnešnú ženu tolerovateľné nebolo ani z rýchlika. Ale budú poučovať o hriechu...jaj😎

m226
18. jan 2023

@tiezjedna presné tak

m226
18. jan 2023

@m226 najlepšie bolo keď som bola tehotná a baba mi povedala že dieťa je výsledkom hriechu a že som koketa vtedy som jej skoro papuľu rozbila hlavná vec že kresťanka nenormálna a hneď po omši už ohovárajú drbny jedne

zoeeoz
18. jan 2023

@anonym ja niesom, ale nie kazda zena to tak ma a obozretnost je na mieste

kvietocek87
18. jan 2023

@panelacikova však keď sú rozideni a žena pracuje,tak si uplatnuje daňový bonus a stačí jej len cestné vyhlásenie, že žije s deťmi.To si musia oni poriešiť kto bude brať čo, ale trvalé bydlisko nie je podmienka.Tam keď by sa zistilo, že si uplatňujú obidvaja,tak jeden by musel vracať peniaze, alebo ako je to už ošetrené,tak neviem

katarinkapetko
Autor odpoveď zmazal
katarinkapetko
18. jan 2023

@zemiakovysalat a to žijeme kde? V nejakej dobre spravodlivosti keď nič tak nefunguje? Nezaklamala som v podstate pretože vydatá niesom, čiže na príspevok mám nárok a ďalej sa nikto nič nevypytoval ani som nič nemusela dokladovať 🙂 tak nchytráč prosím ťa ja som to riešila minulý rok

katarinkapetko
18. jan 2023

@zemiakovysalat samozrejme ak chceš byť veľmi čestná a spravodlivá, nech sa páči ale potom budeš s holou riťou a obtierať si ústa o tie ktoré sú šikovnejšie a využijú každú možnosť ako získať aj čo i len trošku peňazí na viac 🙂 a popri tom nie nezákonne

katarinkapetko
18. jan 2023

@zemiakovysalat nie ako osamelá ako slobodná (nevydata) osamelá niesom viem čo píšem

panelacikova
18. jan 2023

@kvietocek87 ak pracuje....

panelacikova
18. jan 2023

@katarinkapetko no.... ak bývaš v jeho nehnuteľnosti, tak to môže byť problém, ak by ťa niekto udal.. ťažko potom vysvetlíš, že si osamelá, ak by ste tam bývali spolu. ak si žiješ vo svojej alebo ste v podnájme, tak jasné, je dobré využiť systém, naši "čierni" a iní neprispôsobiví ho využívajú neustále....
ja som raz potrebovala, len raz v živote využiť hmotnú dávku v núdzi. vlastnila som svoj byt, ale nejak som vyletela z peňazí a fakt som nemala ani v banke ani v peňaženke 😀 to vieš, hypo, kadečo, prišla som o prácu a ďalšia na obzore o mesiac... tak som šla na úrad, že pokryjem ten 1 mesiac aspoň keby čosi kvaplo... povedali mi, že mám predať byt a budem mať z čoho žiť. skoro som odpadla. vtedy som si povedala, nikdy viac nepriznám ani hovno navyše, budem sa tváriť ako najväčšia chudera a systém využijem. už nikdy som však nebola v takej či podobnej situácii. ale čo využívam dosť pravidelne, sú dávky v nezamestnanosti. akonáhle si odpracujem a odvediem potrebný počet a zároveň prídem nejakým spôsobom o prácu (napríklad zmluva na dobu určitú), neponáhľam sa do práce, pokiaľ sa mi nečrtá naozaj taká, ktorá by ma tešila a bavila. pekne si čerpám to, čo mi patrí, čo som si odviedla. nevyčerpám ja, vyčerpá iný. niekto, kto hovno robí celý život a iní robia naňho....

blontimka
18. jan 2023

@cippi nesúhlasím, záleží akú ženu/muža si zoberieš.

kukina79
18. jan 2023

@panelacikova dieťa automaticky po uznaní otcovstva získava priezvisko muža a následne sa muž zapisuje do RL dieťaťa ako otec. Keď pri nezosobášených pároch neprebehne určenie otcovstva,tak nie je ani v RL dieťaťa daný muž ako otec zapisany a neziskava tak priezvisko muža,ale má ho dieťa podľa matky. Neviem či správne chápem tvoj koment...čiže píšeš,že stačí len uznanie otcovstva a už potom nemusí byť v RL zapísaný? Tak to myslíš? Lebo to zapísanie do RL je automatické po uznaní otcovstva,preto sa to pri nezosobášených pároch priznanie otcovstva rieši. Bez toho je vydaný RL dietata bez uvedenia mena otca a kolonka otec je vypísania "NEZNAMY". Tým pádom mužovi nevzniká žiadna povinnosť,ale ani nárok na dane dieťa.

panelacikova
18. jan 2023

@kukina79 nie. mám na mysli to, že dieťa na to, aby bolo otcovstvo uznané, nemusí nosiť otcovo priezvisko. ak je matka Jahodová a otec Čučoriedka, pokojne môže byť uznané otcovstvo, aj keď dieťa má priezvisko po matke, čiže bude Janko Jahoda. podmienkou pre uznanie otcovstva totiž nie je to, že musí mať dieťa jeho priezvisko.

tiezjedna
18. jan 2023

@kukina79 ty v tom máš trochu hokej, nemystifikuj, prosím, ostatné diskutérky...
- uznanie otcovstva a dohoda o mene sú dva rôzne dokumenty
- dieťa priezvisko po uznaní otcovstva nezískava automaticky po otcovi. Získava ho po tom, ako sa rodičia vzájomne dohodnú aké bude dieťa priezvisko mať. V praxi to znamená, že aj keď má dieťa v RL otca uvedeného, môže mať priezvisko po matke.
- pri neexistencii uznania otcovstva nie je v kolonke "otec" napísané NEZNÁMY, ale NEUVEDENÝ.
To len pre poriadok 🙂