Je ešte možné stretnúť dobrého partnera a založiť si rodinu aj v 32 rokoch?
Mile citatelky. Rada by som Vas poprosila o radu. Prezivam tazke obdobie. Mam 32 rokov, dlhodobejsi vztah, ktory ale asi nikam nevedie, pretoze si nerozumieme a vo vztahu sa trapim. Velmi mi na priatelovi zalezi, ale mame tazkosti tykajuce sa komunikacie a taktiez jedna jeho vlastnost je komplikovana a nedari sa mi ju zvladat. Uvazujem nad rozchodom, ale neviem sa k tomu odhodlat. Velmi sa bojim, ze uz nemam cas. Ze ak sa rozideme, uz nikoho nestretnem, alebo ze potrva niekolko rokov, kym stretnem. Trapi ma to najma kvoli veku, uvedomujem si, ze je cas mat deticky. Tuzim stihnut babatko, idealne aspon dve. Lenze ak sa rozideme, nemam istotu, ze niekoho stretnem a bojim sa, ze on si potom niekoho najde a ja zostanem sama. Myslite, ze je este aj v tomto veku nadej, ze stretnem dobreho partnera? Moje kamaratky uz maju po dve alebo aj tri deti, a ja som uplne pozadu, v 32 rokoch sa odhodlavam k rozchodu a mozno budem tapat v neistote, ci este niekto do mojho zivota pride. Myslite, ze je este nadej? Prosim poradte. Dakujem
Ak má prísť do Tvojho života niekto nový, príde. Ak budeš mať byt so svojím súčasným partnerom, osud Vás spojí.
Držím Palce!
No, a akú máš istotu že v tomto vzťahu deti budú? Ak nie si šťastná, choď... S deťmi to hude ešte ťažšie a ešte viac hádok a tak... A napr. Moji rodičia sa tiež spoznali po 30tke...veď dnes už je bežné rodiť aj v 40tke,ešte máš času dosť...
@mariannka1234 istotu nemas nikdy a v nicom. A aku istotu mas v terajsom partnerovi? Ak uvazujes nad rozchodom, nieco je tam velmi zle.
Ja som za risk. stale sa mi v zivote vyplatil.
Mala som 33 ked som odisla zit do zahranicia. Sama. A stretla som toho praveho. Si v najlepsom veku. Pocuvaj svoj vnutorny hlas.
Ked sa budes bat urobit, co citis, ze je spravne, tak tu budes este o desat rokov vyplakavat, ze ako si si premarnila zivot.
ak sa teraz trápiš - potom v manž. sa budeš trápiť oveľa viac...
Ja by som to riskla, rozišla sa aj za cenu toho, že už by som v živote nestretla toho pravého....a čo ty vieš kde na teba čaká šťastie?
Máš 32 r. a poznám zopár maminiek čo porodili prvé v 35 a do 40 ešte dali jedno dieťa....A keď "zachutí" tak dáš aj 2....🙂
ja mám 3 dievčatá s rozdielom 4 roky - 3 pôrody do 4 rokov....a to sme neplánovali nič...
@mariannka1234 ak niesi stastna a nemate deti ... neni o com ... chces prezit zivot nestastna a potom si buchat hlavu???
32 neni koniec zivota!!! Ja by som na tvojom mieste ,urobila hrubu ciaru a v klude pockala na niekoho kto by splnal moje ocakavania a predstavy.
Načo ostávať vo vzťahu, v ktorom nie si šťastná? Len preto aby si mala deti? ak by vôbec prišli...pochybujem, že potom by to bolo lepšie...rozišla by som sa čím skôr, treba myslieť pozitívne a veriť, že stretneš toho "pravého" 🙂
istotu, že stretneš toho praveho, ak necháš toho nepraveho nemáš...ale zato máš takmer istotu, že keď zostaneš s tym nepravym, toho pravého nestretneš 🙂
ak sa chceš rozisť, sprav to...lepšie v 32, než v 42...
čim to budeš dlhšie naťahovať, tym menej bude pravdepodobne, že aj odideš, lebo argumenty, ktore maš teraz budú časom len silnejšie. ak mysliš, že tento za to nestoji a si s ním len preto, aby si nahodou nezostala sama, radím ti to rovno zabalit a vydať sa hladať svoje šťastie. 👍
Preboha zena! 🙂
Ved mas 32 rokov,ked budes stale sediet doma a nebudes chodiť medzi ludi,tak asi tazko niekoho stretnes..
Nadej umiera posledna!
Hlavne nestavaj v takom vztahu,ktory je nefunkcny,utekaj kym mas cas,a nezabudaj!
Niekde za rohom caka dalsi,nepremraj ten cas s tymto.. 👏 drzim palce
som toho nazoru,ze lepsie je to risknut,ako mat deti s prepacenim debilom....mam exemplarny priklad v rodine...skvela zenska,tiezntiksli biologicke hodiny,povedala si,ze reku,bude aspon dobry otec,ked uz nie partner.a vies co?prd a dva orechy,decka maju uz 7 rokov a hoci uz su,samozrejme,davno rozvedeni,bojuje s nim doteraz,lebo on nehladi na deti,ale len na seba.take peklo,co s nim zaziva pri hocijakej drobnosti tykajucej sa deti,neprajem ziadnej zene.sebastredny kreten,co sa nezdraha skrz deti riesit svoje ego a psychicky ju vydierat.
takze ja by som utekala kade lahsie,verim tomu,ze mas este kopec casu najst toho praveho🙂drzim palce.
32 je v pohode vek nič nie je stratené práve škoda každého dňa s niekym kto za to nestojí
@mariannka1234 ja som sa takto rozisla a do 2 mesiacov stretla bud.manzela...nahoda....a po necelych dvoch rokoch,na moju 30 bola svadba,mozne to je
ale je na tebe,ci a co chces....trapit sa v nefunkcnom chodeni nema zmysel
drzim palce....zivot mas pred sebou
Dievcata, dakujem Vam za povzbudenie a uprimne slova, ste velmi mile. Ja som taka citliva povaha, velmi tazko nesiem rozchody a dlho sa potom trapim, Aj preto sa toho tak obavam a odhodlavam, ale mate pravdu, nez potom trpiet v manzelstve, lepsie pretrpiet rozchod.
Známa sa trápila vo vzťahu so starším mužom 10rokov. Nechcel deti ona áno. Nakoniec pochopila že on názor nezmení tak sa rozišli. Teraz ma krásneho dvojročného synčeka a úžasného partnera.
@mariannka1234 32 nie je ziaden vek na obavy. Vazne chces ostat s tymto partnerom a o 10/20/30 rokov mat pocit premrhaneho casu?
Dnes maju zeny bezne prve dieta po 40-tke (moja kamoska v 44.), lebo nie su nutene podliehat spolocenskemu tlaku a vydavat sa a rodit do 30-tky.
Urob tak, aby si si mohla v starobe povedat, ze si prezila dobry zivot. Prajem silu.
Ja som v 34 stretla mojho manzela. On mal vtedy 37.
V 35 som sa vydavala.
O dietatko sa snazime uz dlhu dobu.
Takze nevesaj hlavu. Ja mam toho najlepsieho manzela.
Ak vsm to teraz neklape, tak casom sa to este zhorsi
@mariannka1234 načo ti je chlap???? Máš malo problémov???dieťa mozes mať aj bez chlapa.ale pozor! K spermiam patria aj peniaze, v opačnom prípade ich moze vytrepat tak do kybla.😀
ja som sa zoznamila s muzom ked sme mali 33 a 32 rokov, ja som mala 33, na 34 som rodila nase prve dieta, a zdaleka nebolo posledne, dokopy mame styri.
Odpoved uz davno vies.
Ja neviem ale v 32 nemas nad cim rozmyslat. Si dost mlada na to aby si myslela na to ze uz nikoho nenajdes.
🙂 ja som to riskla ..rok pomaly od rozchodu ale zatiaľ nič 😀 mám 32 ale vieš čo? Rozchod neoľutujem..som rada že som z toho vzťahu von aj keď zatiaľ sama 🙂
32 rokov je fajn.
Mam pocit ze ti bude luto partnera ak ho opustis a obavas sa aj ze ostanes "na ocot".
Ruku na srdce- su toto dovody na zotrvanie v nefunkcnom vztahu??
Moja kamoska si s bud.muzom moc nerozumela uz pred svadbou ale on posonil ze by jej aj modre z neba dal.
Ina,ktora ho poznala lepsie,ho neznasala.
Na otazku-prevo ho nenevha ked si neni ista ,mi povedala..
Co budem spekulovat roky utekaju nie som najmladsia...
Teraz maju sice 2 krasne deti ale starsie ma tiky z otca a na mladsom ona totalne citovo visi.vynahradza si tym partnera...
Muz nestoji za nic,je to 3 decko a okrem toho agresivne...
Kto do toho vidi ju len polutuje
@mariannka1234 ako Ti niekto môže povedať, potvrdiť, že je nádej, že niekoho stretneš? Veď to nikto nevie. A utvrdzovať Ťa v tom, že áno, určite stretneš, máš času dosť a dávať Ti týmto falošné nádeje?
Možno sa s týmto rozídeš, nestretneš nikoho a zostaneš sama. Možno sa rozídeš a stretneš iného, možno sa nerozídeš a stretneš ho napriek tomu (ďalší problém na svete) alebo sa nerozídeš a budeš sa trápiť. Nevie to nikto z nás.
Ak Ti bráni v rozchode s človekom, s ktorým nie si šťastná, fakt, že čo ak už nikoho nestretneš a nebudeš mať deti, tak to uvažovanie je trochu od veci, nie? Byť s niekým, len preto, aby som nezostala sama a mať s ním lebo veď vrstovnice majú už aj po dve... neviem, mne to príde ako veľmi zúfalé uvažovanie.
@mariannka1234 takze radsej ostanes s takym, s ktorym dieta ocividne mat nechces? Ja mam 37 a manzela som streta tesne po 30ke. A mame uz 5-rocneho syna (plus dalsieho) takze sme sa ponahlali, ale bol planovany. Este by sme dali aj dalsie dieta, ale uz nechceme, dvaja nam stacia. To sa teraz 2-3 roky chces odhodlavat na rozchod? 35 ti nepride viac ako 32? 🙂
Dievcata, velmi si vazim Vase nazory a mate pravdu. Potrebujem sa odhodlat zariskovat a uzavriet to. Lepsie vyriesit to teraz ako sa trapit dalsie roky. Velmi ste ma povzbudili. snad aj ja este stretnem niekoho, s kym si budem rozumiet. sucasneho priatela lubim, ale nerozumieme si a nedokazeme sa zhodnut, prichadzaju caste hadky a nedorozumenia. velmi ma to uz unavuje :(. Ale deprimuje ma, ze uz je cas na deti a prezivam bolest pri predstave rozchodu-tazko nesiem zmeny. Ste zlate, dakujem za vsetky uprimne a mile odporucenia, ktore si cenim a som rada, ze som objavila takuto skvelu stranku 🙂.
Podla mna. Uvazujes velmi dobre. Co mas na miskach vah? Najhorsia moznost ok je ze by si nestretla lepsieho ci praveho.... uprimne si ale myslim ze mas este aspon sest osem rokov plodnosti pred sebou. Tak sa neboj. Ono naco priviest deticky do nefunkcneho vztahu? Dat im nedobreho otca? Sebe nedobreho partnera? Potom si to budes vycitat ze do prcic vedela som ze tk nie je dobre a kvoli strachu som do toho aj tak sla....
Deti su skuska pre kazdy aj kvalitny vztah... malo sexu malo casu malo spanku vela stresu.... 32 nie je 36 ani 40... a moznosti mas viac. Mozno stretnes toho praveho. Mozno si vyzenis toho praveho. Existuju ovdoveni muzi. Existuju starsi muzi rozvedeni muzi. Praveze tvoj vek moze byt v hladani partnera aj vyhodou. Ak mas velku krizu zajdi ku kvalitnej psychologicke ktora ti sadne a poradi. Pozri ja mam manzela ktoreho milujem 31. A pol roka tr roky od svadby a detusky zatial nikde.... cize neboj. Cesty osudu su nevyspytatelne. Nikto z nas nema nic zarucene. Urob ten krok. Drzim ti palce. Ps moj svokor s dvojickami ovdovel ked mal 40rokov. 10 rokov bol sam a v 50tke si nasiel 36rocnu bezdetnu slobidnu zenu. Ktoru si do roka zobral uz tehu a ja mam 11rocnu svagrinu!!! Zober si to z jej strany. Mala 36 ani deti ani partnera a teraz ma sikovnu kocku jak hrom. Maju sice turbulentne manzelstvo ale myslim ze v zasade sa miluju a pokojne by s ich povahami asi ani nedavali 😂😂😂
Ahoj,tak ja mam 32 a podobne premyslam.S priatelom sa nejdem rozchadzat,aj ked priznam sa,ze ma to obcas napadne.Aj ked je skvely chlap,ma velmi tazku pracu a velmi casto s nim aj niekolko dni nie je rec,ked tam ma problemy a casto neviem,v akej vlastne pride nalade.A tiez ma jednu vlastnost,ktora mi robi priblem.Viem,ze kym si nevyriesi pracu,svadba sa nechysta,preto aj obcas stracam trpezlivost.Boli sme aj na parovej terapii par krat a doktorka mi poradila,aby som sa v tychto jeho obdobiach vela venovala sebe a tomu,co mam rada.Ze musz,kym nebude moct poskytnut zene zazemie,sa zenit nebude. Ak by som ale raz dospela do stavu,ze to ale nie je partner na cely zivot,asi je lepsie to risknut,aj ked tiez je pravda,ze nikto nezaruci,ze sa najde ten pravy.Kym vsak spravis radikalne rozhodnutie,skus sa v klude s partnerom porozpravat,alebo skuste tu parovu terapiu.Ak ho lubis,myslim si,ze to ma zmysel.
Este by ma zaujimala,aky ma postoj ku svadbe a k vasej buducnosti?
Myslím si,že ak si už vo vzťahu dlhšie nešťastná, odíď od neho,nasilu to nemá zmysel a to že máš strach,že si už nikoho nenajdes je somarina,treba sa čím skôr rozhodnúť, lebo sa utrapis,myslím si,že sa zbytočne umaras myšlienkami, že či dostaneš sama,lepšie sama a šťastná,ako nešťastná vo vzťahu, keď Ti bude súdené mať rodinu,budeš ju mať, keď nie,s tým nič nenarobis.Skús sa mať samu seba rada,ako keby si bola malé bábo a doprajte si to najlepšie, čo Ti život ponúka, ale hlavne s pokorou.👍