Je hriech nechcieť dieťa?

edo64
28. apr 2016

Pripadám si ako netvor vhodný do pekla lebo nechcem dieťa. Žena je z toho vykoľajená, robí mi scény a výčitky ale ja sa na to necítim. Na tomto fóre je, argumentuje tu vašimi výrokmi často a mňa by zaujímalo či je jej odsúdenie mňa názorom všetkých žien alebo len jej výmyslom.

zita19
28. apr 2016

Ked mate taky diametralne odlisny nazor v takej zakladnej otazke, neviem co vas vztah vobec ma nejaky zmysel

zuzulikh
28. apr 2016

hm...

zita19
28. apr 2016

@zuzulikh nezabudla si sa prepnut na ten druhy nick? 😉

bridgetfidget
28. apr 2016

@edo64 Netvor urcite nie si, kvoli tomu, ze dieta nechces. Je mnoho ludi (chlapov aj zien), co deti nechcu.

Ale- hral si fer odzaciatku vo vztahu? Vedela tvoja zena, ze dieta nikdy prepripada do uvahy?

klya
28. apr 2016

Za seba - ja by som cirkus nerobila. Rovno by som balila. Toto je príliš zásadná otázka, než aby sa niekto prispôsobil. A ani bohovi by si ma nepresvedčil, že pred manželstvom si si akosi neuvedomil, že toto je podstatný fakt, ktorý si mal zmieniť.

charlie1980
28. apr 2016

@edo64 Otazka je, preco sa na to necitis....studujes ? Studuje manelka/priatelka? Mate/nemate vlastne byvanie? Mate/nemate stabilnu pracu ? Mate/nemate podporu rodicov v pripade nastupu do prace po MD ? Ak je to celozivotne rozhodnutie a manzelka sa s tym nestotoznuje, rozchod vas urcite neminie. Ak je to docasne, kvoli okolnostiam, vsetko sa da vysiskutovat, naplanovat...

candii
28. apr 2016

Nie je to hriech .. je to tvoje rozhodnutie ale tiez si myslim ze tento vztah nema dalej zmysel

evelynm
28. apr 2016

nemysim, ze je to hriech. Ak maju obaja partneri rovnaky nazor, je to uplne ok. Ak vsak maju rozdielny nazor, moze to vo vztahu sposobit vazny problem.

bridgetfidget
28. apr 2016

*nepripada

alaguema
28. apr 2016

@edo64 nie si netvor, ani odsúdeniahodný. Nie každý je tu na to, aby plodil potomstvo. Otázne je, ako a či vôbec ste si to vydiskutovali pred svadbou.

edo64
autor
28. apr 2016

@zita19 vďaka - mám ju

emarekova
28. apr 2016

@edo64 aky mas na to dovod?mate uz nejake deti?ak nie,toto ste si mali poriesit na zaciatku vztahu kto ma ake predstavy,sny,ciele..

ronny_9
28. apr 2016

@edo64 a ty vobec nikdy nechces dietatko? ci iba teraz, lebo sa este nato necitis? Mas nato nejake dovody? Preco si jej uz predtym nepovedal ze nechces dietatko aby to vedela?

edo64
autor
28. apr 2016

@emarekova ja mám 1 nemanželské dieťa ešte pred ňou a vedela, že už ďalšie deti nechcem

edo64
autor
28. apr 2016

@ronny_9 povedal ale zmenila sa

edo64
autor
28. apr 2016

@zita19 máme to ukončiť - prečo keď nám je fajn ...

tominko2612
28. apr 2016

nie

edo64
autor
28. apr 2016

@klya nie je to až príliš emotívne?

zita19
28. apr 2016

@zuzulikh no stihla si to opravit, ale ja som stihla precitat. Pisala si, ze inac vam to klape. Tak aj ked sa viete dohodnut, ze spalna bude fialova, v stredu sa budu varit bryndzove halusky a v sobotu bude sex, tak ci tak asi nema zmysel takyto vztah, kde sa nenajde zhoda v najzasadnejsej otazke manzelstva (partnerstva).
Len ci sa toto naozaj zalozil tvoj muz. Chlapi takyto slovnik nemaju... Asi sa len potrebujes utvrdit alebo v horsom pripade mu to chces otrieskat o hlavu. Radsej sa zbal a chod za takym, co deti chce mat. Lebo ak ich budete mat, bude to jemu naproti a bude ti to nafurt vycitat, ze sa obetoval. Ked nebudete mat, budes zas vycitat ty jemu. Cas pobezi, vy budete v nestastnom vztahu... Ak k tomu este pribudne aj dieta porodene natruc, tak to bude uplne zufala rodina...

katulienkax
28. apr 2016

No ja si myslim ze ked niekto nechce nemá byt nútený ale pokial ona veľmi chce asi by ste sa mali rozísť a ty si nájsť ženu ktorá nechce alebo nemôže. Je urcite takých vela

bridgetfidget
28. apr 2016

@edo64 ak je pravdou, ze vedela, nerozumiem, preco je vykolajena, mozno dufala, ze zmenis casom nazor, ale ak si bol v tejto otazke uprimny, sudit ta nemame preco.
Ak po dietati ale velmi tuzi, bude to velka skuska pre vztah, ja bohuzial poznam len smutne konce- rozchody, mozno niekto iny tu napise o paroch, ktore nieco taketo ustali.

guinevre
28. apr 2016

@edo64 Nie je to hriech, nie kazdy musi byt rodic, a este je lepsie ked vies co chces a co nechces, hlavne ked ide o dieta, lebo to nie je ze kupim si auto, zajtra ho mozem aj predat ked mi zunuje. Nevidim zmysel byt s niekym s ky mnezdielate podobny nazor na buducnost, rodinu, vtzah.

charlie1980
28. apr 2016

@edo64 No pretoze je to zene od prirody dane, ze skor - neskor chce byt matkou. S tym si mohol pocitat. Je to tak v pripade 98% zien. To, ze ti pred svadbou povedala, ze nechce.....ok, mas cim argumentovat, no na druhej strane by bolo od teba egoisticke argumentovat tym, ze vam je dobre, preco to ukoncit .....? Nechaj ju ist za stastim, ak si vybrala materstvo. Ci uz s tebou, alebo s inym.

ronny_9
28. apr 2016

@edo64 a predtym s tym suhlasila a bola zmierena s tym ze babo nebudete mat hej?

marusik
28. apr 2016

Podľa mňa v správnom vzťahu medzi mužom a ženou časom príde obdobie, kedy im dvom začne "ktosi" chýbať; že im je málo byť len vo dvojici. Skutočná láska sa chce dávať ďalej, iným... Možno je čas položiť si otázku, aká je tá vaša láska, či to vôbec láska je, alebo je to len vyhovujúce spolužitie pre rôzne výhody, ktoré vyplývajú z vášho vzťahu ☹

klya
28. apr 2016

@edo64 Nie, práveže na tom nie je nič emotívne. Pre mňa ako ženu je táto otázka natoľko zásadná, že neexistuje prispôsobiť sa. Dieťa vlastne určuje spôsob života ďalej. Nejde o fazuľky. Zbalila som sa takto pred 10 rokmi. Napriek tomu, že to bol zrejme môj najlepší vzťah, neľutujem ani trošku 😉

emilia25
28. apr 2016

Zeny po 30 tke pridu na to ze im uz ako si nezbyvs veľa času na splodenie deti.chlap môže splodit aj v 90tke ale u ženy je obdobie od 20 do 30 nsjplodnejsie potom to s vsjicksmi ide dole vodu a po 40 býva aj po prechode kde uz deti mať nebude.a naozaj ak zmenila názor trebs nech si toto splní s niekým kto to bude tak isto cítiť.ved detí to je jedine co po sebe zsnechsme a dalsie generscie potom.bolo by nefer ty potomka MSS mss po sebe niekoho ons nie.

emarekova
28. apr 2016

@edo64 aha,no tu asi nejde o to,ze sa zmenila. Podla mna si s tym mohol ratat,ze k takemuto niecomu pride kedze vlaste nema. Myslim,ze pri kazdej zene pride cas a zisti,ze by tu chcela nieko po sebe zanechat a vo vacsine pripadov je to zivotna rola zeny stat sa aspon raz matkou. Ja osobne si neviem predstavit zivot bez dietata. A nie si ochotny mat s nou dieta alebo mas na to nejaky vazny dovod?

jana_eyre
28. apr 2016

tak asi vam az tak fajn nie je, ked ti robi vycitky a sceny.. a ked je z toho vykolajena ako pises, tak asi nebola az tak uplne oboznamena s tym, ze ty ine dieta ako to svoje prve nechces.. nie je to fer voci nej - vacsina zien po dietati tuzi, ty si si uz zrejme svoju potrebu naplnil svojim "nemanzelskym", ale ona bude jedina, ktora svoju tuzbu nenaplni.. ak to aj neukoncis ty, predpokladam, ze dlhodobo to zena zvladat nebude a rodinu si vyriesi s niekym inym..

poznam jeden pripad, kde ma muz dieta z prveho manzelstva a tak uz nema potrebu mat dalsie deti.. jeho sucasna manzelka po detoch velmi tuzi, ale nemoze s tym nic spravit.. podla mna toto je velmi zasadna otazka a ked sa dvaja v tomto nazore rozchadzaju, tazko budu mat spolocnu buducnost..

takze zaver je, nechciet dieta nie je hriech, ale musi s tym suhlasit aj partner..

bridgetfidget
28. apr 2016

Viackrat sa tu opakuje, ze mal ratat s jej zmenou nazoru- nechapem, preco? Takto mi to vychadza, ze ona vedela, o co ide, ale dufala, ze on nazor zmeni. A to nie je feer.

@marusik takze kedze ty mas tri deti, tvoj vztah je preukazatelne a hmatatelne prava laska, kdezto bezdetne pary o pravej laske nemaju ani paru? Tak teda blahozelam, nech je to tak nastalo a prava laska vas neopusta 🙂