Je jedno pivo denne problém?
Takže ako začať ...
Mám 28 a môj manžel má tesne po 30, poznáme sa vyše 6 rokov a svoji sme už pekné 4 roky, všetko bolo viac než super ( ako boli nejaké problemy ale kto ich nemá )
Manžel tvrdo pracuje ( programator v BA ) pri projektoch v ktorých je zapojený neraz aj doma prebdie noc ...
Nefajčí, sice veľa nešportuje ( nema na to čas ) ale zas ma primeranu vahu a pod ...
Akurát ... pije jedno pivo ... a to skoro denne
Ako z môjho pohľadu to je uplne normálny zdravý chlap a nemusim sa ničoho báť , no je tomu naozaj tak ?
Nechcem tu byť za trapku alebo pod. doteraz som to nikdy neriešila, len zopar mesiacov dozadu som sa bavila so staršou kamoškou a nejako došlo na pitie alkoholu a pod. a keď som spomenula ako to je u nás, tak sa bola až zhrozená. Pozerám na ňu či je OK, no potom začala s tým že to je prvý krok k alkoholizmu, neviem kolko pribehov alkoholikov z jej okolia vymenovala ze ako oni zacinali, spomenula pripad v svojej rodine a pod ... No neviem len som na ňu tak civela a nemala som slov ...
Prišla som domov manžel v dobrej nalade pozerá serial a na stole bolo pivo ... snažila som sa nič nedať najavo, ale vtedy som mala svoju prvú nočnú moru že sa z neho stane alkoholik, že keď budeme mať deti ako im to potom zničí život a neviem čo ešte ...
Samozrejme na druhý deň som si sadla za PC, no a to bolo, začalo som čitať pribehy alkoholikov a bola som na tom ešte horšie ...
To sa stalo pred cca 3 mesiacmi od vtedy som z toho na prašky 😖
Za to obdobie si na ňom všimam všetko (neviem asi sa zo mňa stáva pekná harpia) ☹
Snažila som sa s ním o tom porozprávať no povedal že sa predsa nemusim ničoho báť ...
ja mám napr svoju kávu, ktorú musim mať v presnom čase lebo inak neviem čo zo sebou, a on on ma to svoje večerné pivo, čo je pre neho znak že už ma po robote a može konečne vypnúť ... keď je doma tak si mimo leta dá jedno ... niekedy ale fakt že niekedy dve .. a cez leto mu klasické pivo nechutí ( hlavne keď je brutalne teplo ako min rok napr. ) vtedy to jedno nahradi 2-3 radlermi ( obsah alkoholu niekde do 2% cca), ale behom celeho dňa... jeden v robote na obede, a potom jeden dva ked pride domov, ale zase niekedy keď ma toho veľa alebo prosto nechce tak si neda žiadne, keď ide do posilky tak si dá zas nealko ( miesto jontových napojov tie neuznáva )
ešte pred mojim stretnutím s kamoškou mal dokonca zdravotné problémy a bral nejaké lieky pri ktorych nesmel vyše mesiaca absolutne žiaden alkohol ... tak to si dal nealko ... akurat si občas podudral že to nie je ono, ale žeby som na ňom videla nejake abstinenčné priznáky tak to si nepamatám
nikdy som mu nemusela niečo nariaďovať že koľko ešte môže alebo nemôže, keď ide s kamošmi raz za pár mesiacov vonku tak mi sám povie čo a koľko si dal ... od kedy sme spolu tak som ho videla opiteho iba raz, aj to nebol agresivny alebo niečo podobne ale skôr pritulny až mi bolo z neho vtipne :D
veď aj mne dobre padne občas pohár vína ...
Takže ako je to problém alebo len zbytočne preháňam ?
ja suhlasim s tvojou kamoskou mne by to vadilo ak by moj muz pil kazdy den pivo ale ci je to krok k alkoholizmu neviem ja som na alkohol priam alergicka skor sa spytaj nejakeho lekara na nazor aj z pohladu mediciny a podla toho ries ako urcite nepanikar
@barborusinka Podla tvojho prispevku vyjadrujem silne obavy, ze ti tri manzelstva nevysli kvoli jednemu pivu. Skor tych chlapov nebavil tvoj kultivovany prejav. 🙂
@fuska :D krása pojem irónia ti niečo hovorí asi nie nie som vydatá ani raz ty tupelo a o môj prejav sa ty nestaraj ...robíte zo seba všetky primadony a pritom ste úbohé nuly v realite ja som aká som a keď ti to prekáža odhlas sa
@barborusinka Vies, ked niekto nepouziva ciarky, tazko sa to po nom cita. Dufam, ze tomu tvojmu starsiemu priatelovi nevadi, ze si vulgarna. Drzim palce. 🙂
@barborusinka tiež som toho názoru, že to tým pivom nebude, že si tri krát rozvedená.....čo slovo, to perla, iný názor ako svoj za správny nepovažuješ...všetky sme nuly, ešte že ty si výnimočná....
@fuska :D nie si rada ze ovládam aspoň gramatiku a čo píšem esej pre boha poznáš ten pocit keď sa hanbis za niekoho koho ani nepoznas ? Tak ja práve ten pocit zazivam hanbím sa normálne za teba moj priateľ spokojný Jaska :D
:D sliepky už sa zbiehajú na zrno baví ma ako mi vždy zozerete navnadu vždy vždy preco ?
@barborusinka no comment....
:D ťažko sa počúva pravda iba vám nastavujem zrkadlo milé ženy
@barborusinka Praveze gramatiku neovladas. A aj ja poznam jeden dobry odpis: "Tvoji rodicia su surodenci, vsak? To by vela vysvetlovalo." 😀 Ale nie, pekny den, nechaj to tak. Ale fakt by si mohla byt slusnejsia a pouzivat viac ciarok...
Ja ovládam iné užitočnejšie veci zas :D ...a slusnejsia nebudem mňa to baví nepotrebujem si tu zvyšovať ego ako vy moje ego je veľké aj bez toho dosť
@barborusinka Mas take velke ego, ze keby si z jeho urovne skocila na uroven svojho IQ, tak sa zabijes... 😀
Slubujem, uz nebudem (aj mna to bavi). 😀 😀 😀
Hovori žena čo ma IQ 60 dokopy s Erikou Judinyovou :D
@barborusinka Vies, aj ja som mala kedysi 22 rokov, ale nemala som take sproste reci. 😀 Bud rada, ze mas maturitu a chlapa, co ta zivi. Aby ta za vulgarne reci raz nekopol do zadku... Hlavne, ked sa so svojou zenou kvoli tebe rozviedol. Aby sa to raz aj tebe nestalo. A necha ta s tvojou Tamarkou a Sorin na holickach tak, ako svoju ex.
Ty buď rada ze sa osobne nepoznáme inak by ti išla jedna vzduchom chladena :D
Zaujima ta moj osobný život čo :D dosť úbohé inak vyťahovať to takto ako čo si myslíš že sa teraz zlaknem či ako :D
@terka145 ahoj, nečítala som všetky príspevky... Napíšem len svoj názor a svoju skúsenosť 🙂
Podľa mňa záleží veľmi na povahe človeka, jeho pevnej vôli, a toho či si problém vie uvedomiť alebo nie. ..
Moji rodičia si zvykli vypiť pohár vína takmer každý večer, minimálne 4-5x do týždňa, možno aj viac... Takto to bolo x rokov - 15-20? Nikdy neboli opití. Bohužiaľ môjmu otcovi ten pohár po čase prestal stačiť, a posledne tri štyri roky pije oveľa viac a začal piť aj tvrdé... Každý deň potrebuje svoju dávku, pokiaľ ju nemá, napr vie, že bude večer šoférovať, je nervózny a nepríjemný. Napríklad vie, že mu môžu hocikedy zavolať z roboty, ak je nejaká havarijná situácia, no aj tak si dá, lebo vie, že ho tam niekto odvezie...
Keď pije, nie je agresívny, do určitej hladiny je vtipný, spoločenský, no keď ju prekoná, začne byť nepríjemný, má blbé poznámky voči mamine, ktorá nakoniec s plačom odíde preč. Samozrejme, on to ako problém nevidí, nedá sa s ním o tom vôbec rozprávať, tvrdí, že jemu nič nie je...
A druhú skúsenosť mám s vlastným mužom... Tiež pivko sem tam, nie tak často ako tvoj, mozno 2-3x do týždňa, ale muselo byť... Bála som sa, aby nedopadol ako môj otec, no manžel stale tvrdil, to čo viacerí tu 🙂 že to nepotrebuje, že keď bude chcieť, tak piť nebude 🙂 samozrejme, že nikdy nechcel, vždy mal na to pivo chuť. Potom, pred cca rdcoma rokmi, ho musel na pol roka vysadiť, nemohol piť žiaden alkohol, a vtedy sa priznal, aké to bolo ťažké, hlavne prvé dva tri týždne, kedy mal neskutočnú chuť na pivo, musel sa premahat aby si nedal...
Samozrejme, po tom pol roku si ho zase dal, ale neskôr sa vyskyti ďalšie zdravotné problémy, ktoré skončili tým, že nesmie vôbec pivo, ani víno. Môže tvrdé, ale sám povedal, že radšej si nedá, lebo potom by mal chuť aj ďalší deň... Tak už cca rok nepije nič, schudol, nemá problémy so žalúdkom, cíti sa oveľa lepšie a sam to považuje za jedno z naj rozhodnutí vo svojom živote. Samozrejme, okolie si z toho robí srandu, otec aj svokor, kamoši, všetci ho prehováraju aby si dal s nimi pohárik... Našťastie sa nedá zlomiť... 🙂
Ahoj nečítala som príspevky, ale podľa mňa ťa "kamarátka" zbytočne hecuje.Môj manžel a ja sme si takmer každý večer otvorili flašu vína pred tým ako som otehotnela a sme zobraný 7 rokov, synček má 11 mesiacov.Ak pije tak že sa neopije tak je to podľa mňa ok.Aj keď je pravda že alkoholizmus sa nejako začať musí 😄, ale to by potom nemohol piť nikto...riešila by som to až keby som sama mala podozrenie že to už nie je v poriadku-začne piť potajme ty už len objavíš fľašky atd...Môj manžel aj teraz si dá večer víno alebo pivo nevidím na tom nič zlé...nechodí tu opitý neháže ho o steny.Podľa mňa ak na neho budeš tlačiť aby si nedal vyvolá to len zbytočnú nervozitu medzi vami a budete sa hádať nie kvôli tvojmu pocitu, ale chrobákovi ktorého ti kamoška dala.
Poniektoré fakt nič nerobia len hľadajú somariny na svojích chlapoch..všetko vám vadí..fajčenie..maso...pivo...kadečo..
@anickaaa6aaa Je to kazdeho osobna vec..... vsakze?
@stefania100 samozrejme...ale tak toto je môj názor..ten hadám máme každy,či?
@bruneta880 Omyl, závislosť na alkohole sa nemeria počtom vypitého, resp. stavom opilosti, ale nutkavou potrebou piť alkohol pravidelne.
Alkoholik je ten, čo denne musí vypiť fľašu tvrdého alkoholu, ale rovnako aj ten, čo musí denne vypiť 3 pivá a je na pohľad celkom "v pohode", t.j. žiadna žiadna agresivita po požití alkoholu, ani žiadne potácanie etc.
@barborusinka fu, ty čo si zač?
@lorela Ak niekto vypije 3 piva denne, lebo mu pivo chuti, je alkoholik?
Tak teda potom
Ak niekto zje 3 baliky chipsov denne, lebu mu chutia, je kto?
Ak niekto vypije 3 Redbuly denne, je kto?
Ak niekto zje 3 mliecne cokolady denne, je kto?
Ak niekto vypije denne 3 coly, je kto?
Ak niekto zje 3 udene klobasy denne, je kto?
Lebo spomedzi toho vsetkeho, co som vymenovala, je prave pivo to co najmenej poskodzuje zdravie....

@dreamer8 tak ja neviem,ja som z neho furt ocapana.v roznych situáacich som ho pila. aj ked som bola najedena,aj ked nie,aj ked som bola uanvena,ked som bola plna energie, za zimy za horko,a ja vzdy pijem poamly, hlt po hlte, nie nikdy ze exujem a vzdy som ocapana z neho a az pripitá, sice ma do hodinky prejde uplne,ale citim ten prvotny ucinok, ktory je "celkom fajn"..
keby on vypil jedno pivo denne ( je tintitko male moj chlap),tak ok..ale on vypije aj dvem vynimocne aj tri, od smadu...
ja kavu nepijem, sladke moc tiez nie, cize nemame to s cim porovnat. tu zavislosť, nefajcim,ine zavislosti nemam,..🙂
a on netvrdím, ze nevyrzi bez piva jeden den.. vydrzi, ale na druhy tretí den si ho uz musí dať.