Je lepšie zostať vo vzťahu kvôli deťom?
Baby ako začať....mame podane na rozvod z mojej strany.vcera prišli mužovi papier zo súdu a teda stale riesi veci.... nerozvadzam sa len tak ale porobil dlhy,dom založil do nebankovky a uz mu klopu na dvere exekúcie a teda tym ze som manželka som ohrozená aj ja.... nevedela som o nicom zacalo sa to vsetko vyplavovat na povrch asi pol roka dozadu a povedala som si dost... Laska uz nie je z mojej stránky žiadna stale mi blikaju kontrolky ci nieco zase nezistím, bojim sa aby ma nestaihol so sebou dolu ...vyhrazky na deti ako mi ich vezme uz neriešim, ani to aka som hnusna ked chcem rozbit rodinu ja mozem za vsetko on si nic neprizná ale okej už to ani nevnímam nech si tára...ale otazka spravili by ste to tiez? Alebo mám ostať kvoli detom ? Ja mu neverim uz v ničom a chcem zachrániť seba a deti od dlhov aj ked viem ze to bude tazke
@anonym_b0293c spadajú
@minenkaa “Dlhy vzniknuté pri zabezpečovaní bežných potrieb rodiny (napr. hypotéka na bývanie, pôžička na auto pre rodinu, úver na rekonštrukciu bytu) sa spravidla považujú za spoločné a spadajú do BSM. Ak jeden z manželov zobral úver na podnikanie, hazard, osobnú spotrebu či iný čisto osobný účel, ten záväzok nepatrí do BSM, aj keď o ňom druhý manžel vôbec nevedel. Ak veriteľ nevedel a nemohol vedieť, že záväzok vznikol len jednému z manželov, môže vymáhať aj zo spoločného majetku (BSM). Vtedy sa manžel(ka) môže brániť návrhom na vylúčenie vecí z exekúcie, resp. žalobou, kde preukáže, že záväzok nespadá do BSM.”
Chapem to tak, ze ak žena preukaze ze o tom nevedela a nešlo to na potreby rodiny tak to nebude musiet platit
@minenkaa “Dlhy vzniknuté pri zabezpečovaní bežných potrieb rodiny (napr. hypotéka na bývanie, pôžička na auto pre rodinu, úver na rekonštrukciu bytu) sa spravidla považujú za spoločné a spadajú do BSM. Ak jeden z manželov zobral úver na podnikanie, hazard, osobnú spotrebu či iný čisto osobný účel, ten záväzok nepatrí do BSM, aj keď o ňom druhý manžel vôbec nevedel. Ak veriteľ nevedel a nemohol vedieť, že záväzok vznikol len jednému z manželov, môže vymáhať aj zo spoločného majetku (BSM). Vtedy sa manžel(ka) môže brániť návrhom na vylúčenie vecí z exekúcie, resp. žalobou, kde preukáže, že záväzok nespadá do BSM.”
Chapem to tak, ze ak žena preukaze ze o tom nevedela a nešlo to na potreby rodiny tak to nebude musiet platit
@anonym_b0293c len ako dokáže ,že ten úver bol braný bez jej vedomia ,to je slovo proti slovu
@anonym_b0293c len ako dokáže ,že ten úver bol braný bez jej vedomia ,to je slovo proti slovu
@minenkaa nevieme detaily na co boli použité peniaze ani ci sa autorka radila s právnikom, za pokus nic neda. Mozno by jej muž podpísal vyňatie dlhu z bsm.
@anonym_b0293c by bol blby
@minenkaa 😂😂😂 to hej ale keby som autorka urcite to skusim nech nemusim splácať jeho dlhy
@anonym_autor akym vzorom chces byt pre svoje deti? Ako by si chcela, aby sa oni (najma dcera, ak mas) zachovala na Tvojom meste v takomto vztahu? Podla toho sa rozhodni co ako dalej.
@siemi_na ja sa snazim nehadat uz ani nevládzem...len tie jeho vyhrážky a vydieranie mi vadi ...skusa na mna vsetko co sa da len aby som stiahla ten rozvod ...caka ze sa to nejako uprace a budeme sa tvaritt aka sme šťastná rodinka a nic sa nedeje
@anonym_autor to ti verím, že už nevládzeš, prajem ti veľa síl aby si to dokázala dotiahnúť do konca a od takého človeka odísť!

@minenkaa dlhy, o ktorých manželka nevie nespadajú do bsm myslím. Ani gambling a pod. Jedine so súhlasom spoločného vlastníka. Ale nech ma opraví niekto kto sa vyzná ak sa mylim
@anonym_b0293c spadajú