Je manželovo pitie závislosť?
Ahojte
Tato téma je tu už viac krát riešená, možno sa tu niektorá nájdete. Manžel musí mať denne naozaj denne 3,4 poháriky whisky plus vecer pred TV ešte niečo miešané, kupuje tak 5 flasiek do mesiaca ja mu vravím ze je závislý a on tvrdí že nie, ze závislák není. Keď ho slušne poprosím aby nekupoval toľko flasiek nemám sa starať 🫣u jeho rodiny z otcovej strany bol alkohol na dennom poriadku. Mam to brat ze to je jeho koníček alebo začínajúci alkoholik, 🫣
Alkoholik s príkladom z domu že pitie je normalne. Nemám s pitím problém hovori každý co aktivne pije. Ak chces túto rodinnu tradíciu podporiť maj s nim deti. Zmení sa jedine ak on sám pochopí že má problem. Ty môžeš riešiť jedine seba. Alebo tvoj sport bude schovávanie flasiek a riešenie jeho pitia. Časom spoluzavislost. Ak si dúfala že ti povieme že toto je ok bohužiaľ nie je máš doma alkoholika
@anonym_autor alkoholik je , treba liečenie

Alkoholika nijako nepresvedcis, ze je zavisly. On si to musi priznat sam, rovnako ako ho neprinutis prestat s tym. Rozhodni sa ci s nim chces dalej zit. Ja osobne by som mu dala na vyber, ak by si vybral alkohol, adios.