icon

Ako vyriešiť susedské večerné pitie?

Dnes o 06:38

Bývame v “drahšej štvrti”. Kamarátka suseda s mužom majú taký zvyk, že po večeroch pozývajú susedov “na pohárik” vonku na ulicu, kde sa dlho do noci potom bavia. Aj nás viac krát pozývali, ale sme slušne odmietli, keďže pravidelné pitie je chodenie po tenkom ľade. Lenže už sú to roky čo takto pijú buď u nich na terase alebo na ulici. Už viacerých naučili na alkohol. Neviem ako jej to slušne povedať, bojím sa o ňu. Má 2 malé deti.
Máte skúsenosť, že niekto roky popíjal a v pohode? Alebo to skončilo zle? Už sa mi aj zdala taká pripuchnutá v tvári. Majú veľký majetok, drahé autá, načo im to bude keď hrozí, že sa prepijú.

Strana
z2
mk1111111111
Dnes o 06:44

Netreba sa starat do toho, do coho Ta nic nie je. Je dospela. Ty sa nezucastnujes, ona sa zucastnuje. Ci Ti vadi, ze nie si v ich kolektive?
Chod tam aj Ty, ved pit nemusis, to nie je povinne. Aj my chodime na party a nepijeme

anonym_3813e5
Dnes o 06:47

No na rovinu su to alkoholici ...mozno nie tak ze do nemoty ale pit takto pravidelne je tiež alkoholizmus ....a nestarala by som sa do cudzích je to ich vôľa. Nikto ta nenúti tam byt.Moja švagriná tiež takto stále sedia a popíjajú a ja sa toho nezúčastnujem lebo to nieje nič pre mňa ,nech si robia co chcú....

anonym_4040e6
Dnes o 06:48

Aj keby si jej to povedala, nepochopí. Keď to takto robia roky, sú alkoholici. Nerieš ich. Kto chce kam, nech ide tam. Ak sa chcú prepit na druhý svet, tak nech.

tilly
Dnes o 06:51

My sme mali takúto štvrť. Nová štvrť, nové domy, malé deti. Každé poobedie vonku, neskôr u niekoho v bazéne. Boli to krásne časy. Nepilo sa donemoty. Chceš, nechceš tvoja vec. Neskôr, ako deti rástli, začali iné povinnosti, niektorí sa rozviedli, my odsťahovali, už sa stretávame len párkrát do roka. Nikto z nás nie je alkoholik.
Nestaraj sa do nich, je to ich vec. Ty keď nechceš, nechoď. Žiadna partia nepotrebuje súdiaci element. A vôbec sa nemusíš báť. Sú dospelí, keď si dajú vínko po robote, vedia, čo robia.

melanta
Dnes o 06:53

Ak by robili hluk, ktorý by nám obmedzoval spánok, volala by som jednoznačne políciu, kľudne aj každý deň. Ak hluk nerobia, tak by som si na polícii zistila, či je povolené piť alkohol v tejto lokalite na ulici (napríklad v BA je na väčšine miest zákaz pitia alkoholu na verejnosti). Ak u vás zákaz je, tak by som zakaždým volala políciu. Nesúhlasím s názormi vyššie, že je v poriadku, ak ľudia chľastajú na ulici. Nie je. Nech pijú koľko chcú, ale nie na ulici.

autor
Dnes o 06:53

Ja mám z nich taký pocit, že si myslia, že keď pijú drahý alkohol a žijú luxusne, že im sa nič stať nemôže. Že to sa stáva iba nejakým čo pijú v lacných krčmách.

anonym_83bd61
Dnes o 06:54
@melanta

Ak by robili hluk, ktorý by nám obmedzoval spánok, volala by som jednoznačne políciu, kľudne aj každý deň. Ak hluk nerobia, tak by som si na polícii zistila, či je povolené piť alkohol v tejto lokalite na ulici (napríklad v BA je na väčšine miest zákaz pitia alkoholu na verejnosti). Ak u vás zákaz je, tak by som zakaždým volala políciu. Nesúhlasím s názormi vyššie, že je v poriadku, ak ľudia chľastajú na ulici. Nie je. Nech pijú koľko chcú, ale nie na ulici.

@melanta jej nevadi ze pijú, ona sa bojí ze to bude mat pre nich následky....aspoň tak to teda prezentuje.

gerrwie_girl
Dnes o 06:57

Tak je to ich vec.

autor
Dnes o 07:01
@melanta

@melanta hluk vadil ich priamym susedom, uz sa sťažovali viackrát na nich. Potom sa skľudnili ale trvá to naďalej. Naše deti sa s ich deťmi hrávajú. A bolo by mi veľmi ľúto, ak by zle skončili.

melanta
Dnes o 07:06
@anonym_autor

@melanta hluk vadil ich priamym susedom, uz sa sťažovali viackrát na nich. Potom sa skľudnili ale trvá to naďalej. Naše deti sa s ich deťmi hrávajú. A bolo by mi veľmi ľúto, ak by zle skončili.

@anonym_autor preboha, kopec ľudí pije, napríklad ako píše tilly a tým ľuďom nič nie je. A tebe tých ľudí byť ľúto nemusí. Sú to cudzí ľudia, nie sú to tvoji kamaráti, ako sa o seba budú starať, tak dopadnú.

tilly
Dnes o 07:08
@anonym_autor

@anonym_autor neboj sa. Nedopadnú zle. Nemusí ti byť ľúto. Môžeš kľudne spávať.

elviku11
Dnes o 07:09
@anonym_autor

@anonym_autor Vidíš im do každého pohára, že vieš, čo pijú? Veľa ľudí sa len chváli nejakou drhaou značkou alkoholu, pritom si rozlejú len jednu túto fľašu a ďalej sa bavia pri nealku napríklad. Hlavne keď na ďalší deň ráno pracujú...
Ja som tiež chodila na susedské akcie a vždy som si dala len nealko a pritom som sa dobre bavila.

patrike
Dnes o 07:11

Nestaraj sa do cudzich, ked tebe nijak neskodia. Ci su alkoholici, by sa ukazalo pri pokuse prestat. Najskor su, lebo piju pravidelne a nasli k tomu ritual (susedska socializacia), ktory to ma ospravedlnit.

elviku11
Dnes o 07:12

@anonym_autor Ináč pozývajú ich takto každý deň v týždni? Či len raz za týždeň cez víkend?

patrike
Dnes o 07:13

Na druhej strane, mas juzne krajiny, kde vino piju pomaly aj deti, pol promile je tolerovane pri soferovani a bezne sa do noci keca a pije vino. Su to alkoholici ? Nie su.

martinka13
Dnes o 07:14

Je to ich vec. Pokiaľ Teba nerušia, nestaraj sa.

tykat
Dnes o 07:16
@anonym_autor

Ja mám z nich taký pocit, že si myslia, že keď pijú drahý alkohol a žijú luxusne, že im sa nič stať nemôže. Že to sa stáva iba nejakým čo pijú v lacných krčmách.

@anonym_autor nic si nemyslia, ziju tu a teraz, kopec ludi takto zije a nic im nie je. Daju dva-tri drahe drinky za vecer a idu domov. A mas ludi ktori spadnu do alkoholizmu ked zacnu tym ze si v lete daju vecer pivko na chut. A o par tyzdnov chlascu prvu ligu a uz sa z toho nevedia vymotat. To iste s mariskou, poznam ludi co ju uzivaju 20 rokov na zurkach a nic, vzdy si daju len na naladu. A poznam zopar takych co po mariske skoncili na tvrdych drogach a odvykackach alebo uz nie su. Nie kazdy ma predispoziciu skoncit ako alkoholik alebo narkoman.
Ak mas obavu o seba OK, ale inych zachranovat nie je tvoja uloha. Kym nezanedbavaju deti, neobtazuju vas a pod. tak je to ich vec.

anonym_24c7e2
Dnes o 07:16

Ja len na margo, tiež som bola tá žena z dobrej štvrte, bývajúca v krásnom dome, jazdiaca na drahom SUVčku, majúca prácu snov. A pitie začalo tak, že sme vždy v piatok chodili na drink po práci. Toto trvalo dlhšie. Postupne z môjho piatku, bola aj streda s kamošmi z výšky. Zo stredy, piatku, bola aj nedeľa doma, na záver týždňa, pred prácou - sama doma. Pitie naberalo postupne na obrátkach. Stiahla som v pohode sama fľašu a pol vína, alebo 8pív 10 stupňových. Môj rekord bol 10. Hovorila som si, veď je to víno, veď je to pivo, to nie je nič silné. Vplyvom pitia mi začala haprovať pečeň a aj pankreas. Postupne som mala v práci problémy, problémy s priateľom. Bola som problémová nedodržiavala som termíny, pod vplyvom alkoholu som robila veci, ktoré sa nerobia - rodine a priateľom. Prišla som o môjho partnera, prišla som o väčšinu priateľov. V mojich 38 rokoch som sa chcela zabiť - sadla som si do auta pod vplyvom alkoholu a chcela som nabúrať niekde do steny. Auto som oškrela, ale našťastie som neublížila nikomu inému. Na druhý deň ráno som pochopila, že mám veľký problém. Začala som abstinovať, prešla som si peklom, úzkosťami, depresiami apd. Dnes som 6r čistá. Nemám zďaleka vyhraté, baženie zažívam každý deň.

ivicatolic
Dnes o 07:20

@anonym_autor a nech chľastajú.... asi ten majetok im dáva to vyššie ego , že "ja som niečo" ... 👁️👀👁️

anonym_95fbc2
Dnes o 07:22

Alkohol je cislo jedna v poskodzovani mozgu. Ked su taki sprosti,tak nech sa aj upiju

roja01
Dnes o 07:23
@mk1111111111

Netreba sa starat do toho, do coho Ta nic nie je. Je dospela. Ty sa nezucastnujes, ona sa zucastnuje. Ci Ti vadi, ze nie si v ich kolektive?
Chod tam aj Ty, ved pit nemusis, to nie je povinne. Aj my chodime na party a nepijeme

@mk1111111111 staras sa, ked ti na ludoch a najma na detoch zalezi.

@anonym_autor, skus velmi opatrne a mozno len nie priamo na nu, ale o niekom znamom, pribeh ako si pravidelnym popijanim vyrobil velky problem. Ja som takto pred susedou na zahrade spomenula druheho suseda, aka je ho skoda, ze sa mlady nici alkohohom. Ani som navedela, ze piju spolu s tou susedkou.... a malo to taky vplyv na nu, ze obmedzila, mozno nie celkom prestala, ale uz sa nikdy neukazala vonku pripita.

anonym_84aa50
Dnes o 07:25
@anonym_24c7e2

Ja len na margo, tiež som bola tá žena z dobrej štvrte, bývajúca v krásnom dome, jazdiaca na drahom SUVčku, majúca prácu snov. A pitie začalo tak, že sme vždy v piatok chodili na drink po práci. Toto trvalo dlhšie. Postupne z môjho piatku, bola aj streda s kamošmi z výšky. Zo stredy, piatku, bola aj nedeľa doma, na záver týždňa, pred prácou - sama doma. Pitie naberalo postupne na obrátkach. Stiahla som v pohode sama fľašu a pol vína, alebo 8pív 10 stupňových. Môj rekord bol 10. Hovorila som si, veď je to víno, veď je to pivo, to nie je nič silné. Vplyvom pitia mi začala haprovať pečeň a aj pankreas. Postupne som mala v práci problémy, problémy s priateľom. Bola som problémová nedodržiavala som termíny, pod vplyvom alkoholu som robila veci, ktoré sa nerobia - rodine a priateľom. Prišla som o môjho partnera, prišla som o väčšinu priateľov. V mojich 38 rokoch som sa chcela zabiť - sadla som si do auta pod vplyvom alkoholu a chcela som nabúrať niekde do steny. Auto som oškrela, ale našťastie som neublížila nikomu inému. Na druhý deň ráno som pochopila, že mám veľký problém. Začala som abstinovať, prešla som si peklom, úzkosťami, depresiami apd. Dnes som 6r čistá. Nemám zďaleka vyhraté, baženie zažívam každý deň.

@anonym_24c7e2 po toľkých rokoch máš stále baženie? Ako nahradzas dopamín? Liter a pol u nás v partii na osobu je bežná vec, takisto aj desať pív. Lenže my ideme na druhý deň do fitka alebo na turistiku a alkohol vydrbeme z tela okamžite.

patrike
Dnes o 07:27
@anonym_84aa50

@anonym_24c7e2 po toľkých rokoch máš stále baženie? Ako nahradzas dopamín? Liter a pol u nás v partii na osobu je bežná vec, takisto aj desať pív. Lenže my ideme na druhý deň do fitka alebo na turistiku a alkohol vydrbeme z tela okamžite.

@anonym_84aa50 Aha, cize tzv. narazove pite nasledovane prestavkou. To je tiez zavislost.

anonym_8d91a8
Dnes o 07:40
@anonym_84aa50

@anonym_84aa50 * alkohol vydrbeme z tela okamžite *
akože ideš na dialýzu? inak zaťažuješ svoj organizmus musí odbúravať alkohol a ešte pridáš námahu s cvičením
alkohol nevypotíš

autor
Dnes o 07:54
@tilly

My sme mali takúto štvrť. Nová štvrť, nové domy, malé deti. Každé poobedie vonku, neskôr u niekoho v bazéne. Boli to krásne časy. Nepilo sa donemoty. Chceš, nechceš tvoja vec. Neskôr, ako deti rástli, začali iné povinnosti, niektorí sa rozviedli, my odsťahovali, už sa stretávame len párkrát do roka. Nikto z nás nie je alkoholik.
Nestaraj sa do nich, je to ich vec. Ty keď nechceš, nechoď. Žiadna partia nepotrebuje súdiaci element. A vôbec sa nemusíš báť. Sú dospelí, keď si dajú vínko po robote, vedia, čo robia.

@tilly no kiežby to bolo vínko po robote. Pijú tvrdé a je to do polnoci. Žiadne romantické stretnutia po rodinách s deťmi, o ktorých píšeš ty

autor
Dnes o 07:57
@elviku11

@anonym_autor Vidíš im do každého pohára, že vieš, čo pijú? Veľa ľudí sa len chváli nejakou drhaou značkou alkoholu, pritom si rozlejú len jednu túto fľašu a ďalej sa bavia pri nealku napríklad. Hlavne keď na ďalší deň ráno pracujú...
Ja som tiež chodila na susedské akcie a vždy som si dala len nealko a pritom som sa dobre bavila.

@elviku11 bola som u nich už viackrát. Keď je zber skla, majú ďalšie vrece plné fliaš od tvrdého pri kontajnery na sklo, lebo sa im do neho nezmestí

anonym_a78d53
Dnes o 07:58

@anonym_autor na takomto popíjaní môže byť problémom pravidelnosť (dlhodobá). Účinky dlhodobo pravidelne užívaného alkoholu sa niekedy v tele kumulujú - nielen pečeň, ale aj pankreas Bežné spoločenské pitie je občas, nepravidelne a nie je nadmerné - do opitosti.
Ale všetko vo svojom okolí sa nedá "riešiť". To len veľmocenské predstavy a MK veria, že dá.

autor
Dnes o 07:59
@elviku11

@anonym_autor Ináč pozývajú ich takto každý deň v týždni? Či len raz za týždeň cez víkend?

@elviku11 pijú každý deň. Je ich vidieť aj počuť. Neviem kto všetko je s nimi a ako často kto ku nim chodí

patrike
Dnes o 08:01
@anonym_autor

@elviku11 pijú každý deň. Je ich vidieť aj počuť. Neviem kto všetko je s nimi a ako často kto ku nim chodí

@anonym_autor Stale je to ich vec a ty to neries. Rovnako ako tisice bezdakov na ulici a Ciganov v osade. Ako tam vyrastaju deti, to ta netrapi ? Nezaoberaj sa cudzimi problemami, tvoj zivot bude krajsi.

autor
Dnes o 08:02
@anonym_24c7e2

@anonym_24c7e2 😢. Ďakujem za tvoje úprimné svedectvo. Dúfam že si ho prečítajú všetci tí, čo tu robia zo mňa trapku čo sa starie do kamarátky.
Držím ti palce, aby si mala veľa sily a odvahy. Ďakujem ešte raz.

Strana
z2