Je manželovo pitie závislosť?
Ahojte
Tato téma je tu už viac krát riešená, možno sa tu niektorá nájdete. Manžel musí mať denne naozaj denne 3,4 poháriky whisky plus vecer pred TV ešte niečo miešané, kupuje tak 5 flasiek do mesiaca ja mu vravím ze je závislý a on tvrdí že nie, ze závislák není. Keď ho slušne poprosím aby nekupoval toľko flasiek nemám sa starať 🫣u jeho rodiny z otcovej strany bol alkohol na dennom poriadku. Mam to brat ze to je jeho koníček alebo začínajúci alkoholik, 🫣
@anonym_autor je alkoholik a vôbec nie začínajúci. Ako naložíš s touto informáciou?
@anonym_autor je alkoholik a vôbec nie začínajúci. Ako naložíš s touto informáciou?
@sissy27 Ze sama neviem co ďalej a sama sebe sa čudujem co ešte na seba znesiem
Znesies vela,aj kopu dlhov aj,ze pride o pracu aj to ze pridete o byvanie aj to,ze to deti vidia denno denne a tych vedies na rovnaku cesticku alkacov.Nuz vela toho znesies.
Určite je to závislosť, len si to nevie priznať. A ak to je v rodine, o to horšie, proste len robí to, čo videl ako dieťa.
@anonym_autor alkoholizmus je veľmi nepekná závislosť ktorá vie človeka stiahnuť až na samé dno. Neviem aký máte vzťah ale treba aby si možno uvedomil že ak tomu ešte viac prepadne čo stratí, veľa by som skúsila komunikovať, dať prečítať príznaky a podobne, alkoholici zvyknú bagatelizovať - ja nemám problém s alkoholom a podobne. Pokial oni sami si neuvedomia a nepojdu na liečenie je to cesta do pekla…a už je na manželstve či v takom chcete zostať. Moja mamina sa s tatkom proste rozišla, alkohol pije do dnes hoc menej ale pije, stále si to nechce priznať že je hladinkár ale proste vie bežne fungovať, predtým nás zadlžil a podobne hovoril že nebude piť ale vždy sa k tomu vrátil čiže mamina inú cestu ako rozvod pre ochranu mna a sestry nemala..
@anonym_autor je agresívny? Je na ňom vidno, že je opitý? Horšie by podľa mňa bolo keby kupoval alkohol a schovával ho, pil potajomky.
@anonym_autor zatiaľ to vie ovládať ale ono sa to môže rozbehnúť veľmi rýchlo a potom to ešte len bude problém...ale ak potrebuje alkohol každý deň tak je alkoholik aj keď tvrdí že nie
Není agresívny podľa mňa už to s nim ani nič nerobí ako keď pije minerálku. Tam okrem alkoholu je ze nechce mi ukazovať účet, koľko ešte máme peňazí a koľko nie smeje sa mi do tváre.,podava aj tikety nabaluje sa a vôbec ho nezaujíma co si otom myslím
Není agresívny podľa mňa už to s nim ani nič nerobí ako keď pije minerálku. Tam okrem alkoholu je ze nechce mi ukazovať účet, koľko ešte máme peňazí a koľko nie smeje sa mi do tváre.,podava aj tikety nabaluje sa a vôbec ho nezaujíma co si otom myslím
@anonym_autor a všimla si si, že máte očividne oveľa väčší problém ako alkohol? Napríklad totálna absencia rešpektu voči tebe, plytvanie aj tvojimi peniazmi? SI si vedomá toho, že dlhy, ktoré vzniknú počas manželstva, sú aj tvoje dlhy?
Je to alkoholik a riadny. Hovorím zo skúsenosti (bývalý mal problém s alkoholom tiež). Daj mu ultimátum, buď nech piť prestane alebo ber nohy na plecia.
@anonym_autor čím skôr toto manželstvo ukončí, lebo sa rutis do problémov, o akých si netušila. Manžel narobí dlhý a tie dlhý budú aj tvojimi dlhmi. Tu už prestáva akákoľvek sranda. Obávam sa, že muž je závislý a to nie len na alkohole
fakt sa niekto spýta či je niekto alkoholik ak každý deň pije 4 poháriky tvrdého alkoholu??
@anonym_autor čím skôr toto manželstvo ukončí, lebo sa rutis do problémov, o akých si netušila. Manžel narobí dlhý a tie dlhý budú aj tvojimi dlhmi. Tu už prestáva akákoľvek sranda. Obávam sa, že muž je závislý a to nie len na alkohole
@anonym_b09103 Fľašku ma normálne vystavenu na kuchynskej linke ako bežný človek má minerálku
fakt sa niekto spýta či je niekto alkoholik ak každý deň pije 4 poháriky tvrdého alkoholu??
@biba_18 Ja to viem ale ako jemu povedať ze dosť stačí, dajme si spolu cez víkend pri telke vínko a dosť ale proste nie
@anonym_autor môj priateľ si tiež dá 2-4 poldeci tvrdého denne. Mne to vadi, ze každý deň potrebuje si dať. Pritom sa neozere riadne, neni nepríjemný, nebije ma, ani nič podobne. Len proste po robote má chuť si dať, na odreagovanie, na nervy atd. Jeho otec tak isto pije denne víno, niekedy pól litra niekedy aj visc, denne. Už sme sa neraz pohádali že mi to vadi, nech to obmedzí, ale či obmedzí to neviem, snahu nemá. Pije len večer že si dá. Každé ráno skoro šoféruje takze nemôže si dovoliť dať veľa.
@biba_18 Ja to viem ale ako jemu povedať ze dosť stačí, dajme si spolu cez víkend pri telke vínko a dosť ale proste nie
@anonym_autor to mu môžeš hovoriť koľko chceš, keď vidíš že ťa má v riti a ešte sa ti smeje. Ako dlho toto trvá? Máte deti? Ak áno máš s nimi kam ísť - podnájom, rodičia.. či klasika ty si s tretím na RD bez príjmu, práce a stále dúfaš že sa to zmení?
4-5poharikov denne ...a to ako chodí do práce? Či pracuje z domu? Veď to ak chodí autom,už len to by si mu mala pripomenúť. Úplne zle...a ešte aj hazard...je alkoholik.
@anonym_autor môj priateľ si tiež dá 2-4 poldeci tvrdého denne. Mne to vadi, ze každý deň potrebuje si dať. Pritom sa neozere riadne, neni nepríjemný, nebije ma, ani nič podobne. Len proste po robote má chuť si dať, na odreagovanie, na nervy atd. Jeho otec tak isto pije denne víno, niekedy pól litra niekedy aj visc, denne. Už sme sa neraz pohádali že mi to vadi, nech to obmedzí, ale či obmedzí to neviem, snahu nemá. Pije len večer že si dá. Každé ráno skoro šoféruje takze nemôže si dovoliť dať veľa.
@anonym_9d8728 zdarma to asi nebude, za mesiac, rok sa to nazbera. Povedz mu, že si budeš takú istú sumu, ako on dáva za alkohol, odkladať. Aby si mala na začiatok, keď od neho odídeš. Lebo skôr či neskôr k tomu pride
@anonym_autor je alkoholik
@anonym_autor
Je zavisly.
Idete z kopca a on sa tvari, ze to ma pod kontrolou. Ale uz teraz to nevie ubrzdit.
Do takeho vozidla bez brzd a s opitym vdicom by si dobrovolne nenastupila. Nikdy, ani keby lialo a bola ti zima.
Teraz si ale dnu.
Vodica treba poziadat, aby zastavil, vytriezvel a dal auto do poriadku. Potom mozete v ceste dalej pokracovat. Ak zastavit nechce, hoci ho o to ziadas, nemas ine na vyber, iba ostat a verit mu alebo vyskocit.
Ak vyskocis teraz, doudieras sa. Ak ale vyskocis, az ked to naberie rychlost, bude to boliet viac. K tomu ta neprijemna jazda, cely cas obavy a hadky... to ta unavi, oslabi... bude sa tazko vyskakovat.
Kolko takych vodicov narazilo a zabilo sa? Kolki pri tom zabili svoju manzelku, alebo jej takou jazdou znicili zivot a tiez svojim detom? Mnohi.
Ale tvojho sa to samozrejme netyka, on to "ma" pod kontrollou. Ved iba 5 flasiek tvrdeho alkoholu mesacne(o ktorych vies..)...🙈
Takže alkoholik, gambler, a ty sa pýtaš čo máš robiť? Jaj zabudla som nie je agresívny tak je to okej.
@anonym_9d8728 prečo si s alkoholikom, ak je to len priateľ?
@anonym_9d8728 tiez mas doma alkoholika
@anonym_autor ked som spoznala manzela tak tiez popijal, najskor som to nechala tak ale casom uz mi to zacalo vadit, ked si potreboval dat 3 poldecaky kazdy den. Potom to zacal tajit, ja som sa hnevala a takto sme fungovali asi 2 roky. Zobrali sme sa a casom s tym prestal, samozrejme po neustalych konfrontaciach a mojich hnevanich. Teraz si da ked je vikend. Pochadza z rodiny kde alkohol bol tolerovany, ze vsak nech sa odreaguje, jeho otec doteraz kazdy den vecer je opity. Viem ze ma priklad od nich, keby to necham tak bol by cisty alkoholik. Drzim palce viem ze to nebude lahke zmenit.
Možno si budete myslieť ,že som čudná,ale ak by sa takto správal môj partner,manžel, hocikto blízky a vedela by som,že je ešte pod vplyvom a sadá každé ráno za volant,ja by som mu normálne povedala,že ak si neuvedomuje,čo spôsobuje a cestou do práce,čo tragické môže spôsobiť(pričom ako to vidíme v realite, väčšinou si to najviac odnesie niekto nevinný,kto za nehodu nemôže), zavolám políciu. A vôbec by na "nevyrušovalo",že je to niekto,koho ľúbim...keď si nedá povedať odomna,možno bude vnímať kompetentných 😤.
ja keď pozerám seriály a filmy na netflixe tak sa čudujem koľko alkoholu pijú v tých seriáloch v podstate sústavne aj muži aj ženy, nerozumiem tomu že alkohol takto propagujú, ja pochádzam z nealkoholickej rodiny, manželov otec sa dožil 95 a každý deň teda večer si dával whisky 1-2 poháriky, manžel by to tiež praktizoval ale kvôli mne nepije mne alkohol veľmi vadí
Áno je alkoholik, vola sa to hladinkar.

@anonym_autor alkoholik