icon

Je manželovo venovanie sa rodine dostatočné?

26. apr 2025

Dobry den. Len vas prosim o nazor. Kedze sa moj nazor nezhoduje s manzelovym.

Manzel chodi do prace od rana do vecera. Vecer prichadza domov o pol 6. Niekedy neskor. Mame dve male deti (vek 3m a 2r. Obidve so mnou doma, nechodi do skolky). Kazdu sobotu manzel chodi s kamaratom na rybolov. Dnes ide napr na 7hodin ide. A v nedelu sa snazi nieco porobit doma ma dvore.
A este dodam, ze vecer ked ulozime deti (obe su v postielkach uz o pol8 a neuspavame ani jedno), tak ide na dvor a so susedom pije pivo a vecer pride dnu okolo9tej, vcera dosiel o pol10 vecer dnu a to som ja uz isla spat.
Je to v pohode? Ze sa nam tak malo venuje? On mi tvrdi, ze aj on si chce oddychnut. (Lenze ja popri detoch, domacnosti neoddychujem). Dakujem za nazory. 🙂
Ps: na vylety nechodime, neni cas na to. A ani sami dvaja s muzom nikde nechodime

Strana
z5
mantilka
27. apr 2025

Pravidelne pivo...alkoholik. Mne by to vadilo, keby mi smrdel alkoholom pravidelne.

leeshka
27. apr 2025

Mna zaujalo ze pisete o neskorych prichodoch domov…pise ze chodi o 17.30…vasi muzi kedy prichadzaju? A rano kedy odchadzaju?

mariynka
27. apr 2025
@leeshka

Mna zaujalo ze pisete o neskorych prichodoch domov…pise ze chodi o 17.30…vasi muzi kedy prichadzaju? A rano kedy odchadzaju?

@leeshka 8h prac.doba 7,30-15,30

mia781312
28. apr 2025
@amonet

satka? nosič? stolik a maľovanky, kriedy najdeme kamene a malujeme, existuju aj fixky na kamene, akoze chodime pravidelne ano mam iba jednu avsak neutopila sa ani raz. naucili sme ju krmit rybky, a nie kazde lovne miesto je otvorene a fuka tam. a ak by aj velmi fukalo tak tam muz asi nesedi to by ani zaber nemal

@amonet na dve hodky pozrieť áno ale na 7 hodín nie, ty si aká múdra

leeshka
28. apr 2025
@mariynka

@leeshka 8h prac.doba 7,30-15,30

@mariynka moj chodi bud 7.30 ked berie starsieho do skoly alebo potom 7.50 ak mlsdsieho do skolky, pracu ma vramci mestskej stvrte a domov chodi 17.30-18 😔 takze v tyzdni z neho tiez nic a ani my ako rodina v tyzdni nic nerobime lebo o tom case este ulohy treba spravit a uz chystat deti spat potom

comi
28. apr 2025

Autorka takto sme to mali podobne aj my zamladi dlhé roky , pokým mi došli veškeré sily a dosť . Začala som mu sa vyhrážať rozvodom . Potom som vázne ochorela a musel sa začať starať . Zistil že žene treba aj pomáhať a musí byť deľba práce , síce to nie uplne ideálne ale už aj poriadi a navarí , vezie deti do školy , víkendy tak striedavo aj s nami aj sem tam dake pivo s kamošmi . Nie je normálne, že len žena musí všetko a chlap len robotička a svoj voľný čas . To je potom sebec ako bol aj ten môj .

samik88
28. apr 2025

Podľa mňa si niektorí muži nezaslúžia rodiny. Keď sa chcú venovať len koníčkom a chodiť len na pivko tak nech si nezakladajú rodiny. Sám by mal mať tú sebareflexiu a uvedomiť si,že málo času trávi so ženou a deťmi. Mne to príde tak,že uteká od rodiny,lebo každý víkend na rybačke je už extrém. Poznala som pár rybárov ,ale teda ani jeden nechodil na ryby každý víkend. Možno to bude lepšie keď budú deti staršie ,ale možno nie. Aj ja sa niekedy hnevám na môjho keď stále niečo robí okolo domu a potom je s nami málo ,ale nie je v robote tak dlho ako tvoj a cez víkend sme spolu. Ja by som sa ho spýtala, že prečo vlastne chcel deti keď sa im vôbec nevenuje 🤷🏻‍♀️ . Rybačky každý víkend by som mu určite zatrhla ,lebo to nie je normálne. A pivo detto. Raz za čas OK ,ale nie takto ako ty píšeš.

simona92101
28. apr 2025

Tusim rybam a susedovi venuje viac casu..dufam,ze po takomto pristupe mu ten sused aspon vecer vyhoni,lebo si neviem predstavit ze by si mu po takomto chovani k tebe este aj vecer poskytovala sex.sluzby 🤔

simona92101
28. apr 2025
@deedol

Neviem uz, kto tu napisal ze maloktory chlap vie zabavit 2r dieta a 3m dieta patri k mame. Tak ja mam asi nejakeho zazracneho muza, lebo sa malemu venoval od narodenia, kazde rano sa s nim min 2h hral, kym ja som dospavala. Aj mu mlieko spravil, aj ho prebalil a prezliekol. Akoze si niektore fakt myslite, ze sediet s dietatom na zemi a davat mu hracky, pripadne ho vziat von do koca alebo na ihrisko alebo na prechadzku, je nejaka veda, ktoru zvladne len matka?

@deedol tiez mam takeho muza,nema problem,a to mame 3 male deti.este mi aj povie ze si mam oddychnut, nevarit,neupratovat 😃

majlo1234
28. apr 2025
@erika237

@deedol uplne s tebou suhlasim, mam pocit, ze pri muzoch sa zvykne tvrdit “ohhh nevie sa venovat tak malemu dietatu, ohhh ked bude vacsie tak…” asi pri porode mi dali cip, na zaklade ktore som vedela robit veci automaticky, uplne ma naplnalo stavat s rocnym dietatom veze, ktore vzapati rozhadzalo, prechadzka kde na 5 metroch dieta stihne pozbierat 7 kamenov, 5 paliciek, 4 listy a trva 10 minut zvladne tiez iba zena.

@autorka tazko radit, lebo predpokladam, ze svoje si mu povedala a efekt bol jednym uchom dnu a druhym von. Mozno aspon zacat nejaky konicek, alebo len nakupy riesit sama, nechas deti doma, ze ides na nakupy a vratis sa.

@erika237 na druhej strane, napriklad moj muz sa detom venuje s radostou. Myslim, ze je to hlavne tym, ze je tak malo s nimi oproti mne😆😆😆ale on si uzije aj tie prechsdzky aj tie nudne hry, proste…obdivujem ho za to, a zavidim mu, ze si to vie takto uzit

hortenziaj
5. máj 2025
@prasiatko30

Vsak mu nabal starsie dieta na sobotnu rybacku a ty si sprav kludnejsiu sobotu len s tym 3m. Tiez by som mu oznamila, ze najmenej 1 vikend do mesiaca je spolocny rodinny a jedna sobota je na moje odreagovanie. Jemu by ostala jedna sobota na cisto rybacku s partiou 👼🏼

@prasiatko30 ježiši, nabaliť dieťa na rybačku mužovi ? A sa tam utopí ? Niektorí ľudia nevidia hrozbu a robia si svoje a neriešia dieťa nejak extra vtedy,však aj mne sa mohli dieťa utopiť lebo svokra si robila záhradu a na dvore bazén,ktorý neriešila,ale dieťa áno

hortenziaj
5. máj 2025

Myame dve deti s cca pribliznym rozdielom vekovým,ale teda v nedele sme mali rodinné, výlet,prechádzka a podobne . Podľa nálady a počasia . Vždy dvakrát do roka sme šli a chodíme na nejaký pobyt spolu. V sobotu si muž buď robí na dvore ,a deti pri ňom , ja pomáham alebo doma robím svoje veci, a striedavo chodím na nich pozerať,či sú v pohode. Alebo ide dakedy s kamarátmi na turistiku na celý deň ,ale v ten víkend robota na dvore stojí, a je nám to obom jedno,lebo nedeľa je náš spoločný deň. A muž keď prišiel z práce ,tak si spravil večeru a potom s a venoval deťom,ja som si buď čítala alebo robila veci okolo domácnosti,podľa potreby,aj na ihrisku v meste prišiel za nami a ja som si odbehla do obchodu a sa prejsť a on s nimi bol, aj na akcie som mohla.ist a on postrážil.
Lenže ja som trvala na Tom,že v nedele budeme mať nás deň,lebo keď sa už chodí do škôlky,školy tak cez týždeň není moc času robiť niečo ako rodina spolu, a v sobotu ak aj doma chce človek niečo urobit,tak v nedeľu som chcela byť ako rodina nikde espolu, a nie aby on robil svoj koníček len. A postupne ako si deti väčšie,tak sa pridávajú k jeho koníčkom,ako turistika a cyklistika,len musel zľaviť z nárokov,a miesto vysokohorskej turistiky sa pôjde len na rozhľadnu a miesto 50 km cyklistiky sa pôjde len na 6km. A to by mal aj tvoj,ok nech ide na ryby,ale buď len raz za mesiac alebo len na dve hodinky. Lenže ty máš problém že tvoj muž chodí každý večer k susedovi na pivo ,a metra i s tebou čas vôbec a ani s deťmi.

Strana
z5