Je mi do plaču kvôli nezhodám s partnerom
Je mi do placu. V poslednom case mame s partnerom same nezhody, vraj som velmi netolerantna, vsetko mi vadi. Aby bolo jasne, vadi mi len to, ked sa nam svokra miesa do zivota a vadi mi, ked som s detmi sama, co je asi 2 - 3 poobedia tyzdenne (poobedie az do vecera, ked uz deti spia). A este jedna sobota za mesiac, kedy muz chodi svokrovcom pomahat, to od rana do vecera. Dnes zase isli, cestou sa stavili u nas. Prave, ked svokra zaklopala som telefonovala s mamou, ale hovor som hned ukoncila a povzdychla som si, ze: Tak mi je luto, ze dnes budem sama s detmi, ked je take pekne pocasie." Ani neviem preco som to povedala, co som cakala. Hned sa do mna pustila, ze " vsak ti stale sedi pri zadku. Ini chodia prec ovela viac. Neboj sa, lepsieho by si nenasla". A predchvilou partner prisiel a povedal, ze mama mu povedala, ako sa ho dnes zastala, ked som telefonovala so 'sestrou' a kydala na neho. Za prve, ona ani nevedela s kym ja telefonujem, za druhe na neho som vobec nekydala, hovor som ukoncila. Nie som taka sprosta, aby som pred nou na neho kydala. Odteraz si od svokry budem drzat iny odstup. Velmi ma to nahnevalo. Najhorsie je, ze byvaju asi 7 minut cesty autom od nas a stale by brala deti k sebe, aby si ich uzila. Co v zasade nie som proti, tak jeden x do tyzdna ( druhy x sme u nich s detmi aj my), keby dodrziavala zasady, na ktorych mi zalezi. Partner mi teraz povedal, po tejto debate, ze kebyze nemame druhe dieta, tak uz poda ziadost o rozvod. Toto ma dorazilo. Aj ja na to myslim pri vacsej hadke, ale nehovorim to. On je inac dobry, mam ho rada a je dobrym otcom nasich deti. Nam by najviac pomohlo, odstahovat sa od jeho rodicov aspon 50km, ale nakolko uz mame vlastne byvanie, to neprichadza do uvahy.
@dabisa skús nevidieť všetko čierne....mm ťa má rád a asi toto nie je prvý spor kvôli svokrovcom, že mám pravdu? Povedal ti to v hneve. No on má rovnako rád aj svojich rodičov, má ísť proti nim? To tiež nejde. Píšeš, že sa nemáš venovať kedy koníčkom - a zároveň ti vadí, že sú u svokry. Však nech sú, určite ich má rada, neublíži im a na nejakých pravidlách sa dohodnite a ty budeš mať čas pre seba. A mm to prejde, porozprávaj sa s ním. Sexuálny život pri malých deťoch máte ešte vždy dobrý 🙂 ...otec mojich detí robieval aj dlho do noci, víkendy sme venovali deťom a o pomoci svokrovcov som mohla iba snívať, čo by som za to dala
@sasa1310 Jeho rodina uz je jeho zena a deti, nie svokra! To by si mal aj on aj svokra velmi dorazne uvedomit! Inak su nezreli a budu z toho ako vzdy len problemy. Nie som ziadna krestanka fanaticka, ani kostolnicka, ale o tejto dileme velmi pekne hovori aj Biblia, ktora inak velmi vyzdvihuje uctu k rodicom, ako ich ctit a vsetko, ale zaroven silno upozoruje na tuto zavislost a je v tom znak toho ze problem je stary ako ludstvo samo, zaroven aj taki velki ludia ako Jezis v tom mali z hladiska psychologie a psychohygieny jasno a sice:"...Preto muž opustí otca i matku a pripúta sa k svojej manželke ..."(Mt 19,3-6)...Neustale sedenie na dvoch stolickach, aj mamickej aj manzelkinej maloktory muz ustoji, maloktora mlada rodina ustoji. Ze sa zeny zastane niekedy je pekne, ale on by sa mal vzdy, resp. vobec by sa jej nemal zastavat, oni by mali vystupovat ako jedno, ako oni-par a az potom okolie, toto ked svokra neciti, toto ked muz dosledne nedodrzuje a nechava sa aj ked obcas nalamovat je cesta do pekiel, lebo zacne obcas a bude z toho viac a viac...
@horana je to tak. Pekne si to napisala. Len jemu "tomu manželovy" kym to dôjde príde o veľa, a na cestu späť už bude neskoro.
Myslím, že by si mala začať od seba. Svokra Ti pomáha, to,že nerešpektuje Tvoje zásady neva-je to starká. Čo sa týka času, ktorý môj muž s nami trávi sa ani len nadá porovnať s Tebou - si na tom oveľa lepšie.
Život nie je o tom, aby ste boli stále len spolu. A čuduješ sa mu, že už pomýšľal na rozchod? Potrebuje kľud, keď príde domov, nie výčitky,ktoré sú neopodstatnené.
Skús sa na túto situáciu pozrieť z jeho strany, jeho pohľadu. Budeš to vidieť ináč.
Držím palce..
@dabisa nechve sa mi vsetko citat. Ale podla mna hladas problem kde neni a umelo si ich este vyrabas. Je ti do placu lebo tvoj muz je 2-3x za tyzden prec. (Moj priatel je prec 6dni v tyzdni z toho 4od cca 15-2rana pracuje len a len poobedie potom ma 2alebo 3 dni volno) navrhki ti tu aby si iska s nim ale ty tam nemas co robit, tvoje zaluby su drahe ako si napisala. Sorry ale ja sa necudujem ze ti je do placu ocividne si nespokojna sama zo sebou a z dlhej materskej a nudy nevies co si zacat. Moj konicek je sport, nechodim do fitka ale cvicim doma z malym. Alebo si stiahnem na nete video, dalej chodim von do prirody z malym alebo na bycikel tiez z malym vzadu na sedacke. Ja este chodim aj do prace na polovicny uvazoj cize moj cas je limitovany a tym padom tiez vidim mojho menej ale do placu mi neni. Proste snazim sa ako sa da a nenapadlo by ma robit divadlo. A to ze si tvrdohlava atd v prvom rade moj priatel by si nikdy nedovolil taketo nieco mne povedat resp ufrflana a netoleranzna.kazdy sme neaky. Vie ze mam tvrdu hlavu a tazko sa meni nazor ktory tam je ale akceptuje to. Frflanie ah co ja viem sak kazda zenska frfle.
Mala by si si najst nieco co ta bavi plavanie z detmi alebo tak a nie cakat doma na manzela ako stihacka
@dabisa jaaj a este k tvojej poznamke ze ti vycita ze nic nerobis a ze ako tak upratane je. No pozri neviem co zbamena ako tak. Myslim ze by ti to vycitata nemal ak tam nemas kila prachu a spiny. Ja mozem hovorit za seba len tolko mam vylestene vyumyvane, vyprane nikde sa nic nepovaluje kedykolvvek mozu prist ludia na navstevu nemusim extra ist uoratovat vsetko je o organizii a ako sa clovek zariadi.
@kaktusik007
Baby, čo som písala, že 2 poobedia týždenne je muž preč, to chodí športovať, to je jeho koníček. Lebo niektoré ste to pochopili tak, že stále chodí svokre pomáhať.
@horana Tvoje prispevky 'zeriem' ta definicia svokier je vystizna, dobre som sa pobavila 😀 aj definicia mladych chuderiek 🙂 No nie, nemyslim si, ze by to bolo take zle u nas, ze az na rozvod. Manzel sa ma zastane pred svokrou, to len vcera som bola v takej nevyhodnej pozicii, ze pri tom rozhovore so svokrou nebol, nemoholsi vytvorit vlastny usudok o tom a ona mu potom nnatrepala, co jej vyhovovalo. A este k tomu aj to, ze cez tyzden som mu dost usi pilila, ze je vela z domu a z toho boli hadky. A ona sa vykreslila pred nim, ako hrdinka, co sa ho zastala.
@0silvia0 teba obdivujem, ze dokazes tolko veci prehltnut a nereagovat. Ja som dost prchka, je to pre mna tazke, ale musim povedat, ze oproti minulosti som sa dost zlepsila.
hm, tazko povedat co je lepsie.. ja naopak by som svoje dieta rada dakomu dala ale nikto ho nechce 😀 teda babky sa o neho rozhodne netrhaju.. preco ti vadi ked si deti berie svokra? kazi ti moralku, dovoli veci co ty normalne nedovolujes alebo kde je problem?
muzovi by som kludnym hlasom vysvetlila, ze to zle pochopila, ze ti len prislo luto ze nebude s vami cely den.. a kludne od neho ziadaj, nech ti teda povie ze co konkretne si kydala na neho.. pretoze pises ze si hovor zrusila, takze nemala co pocut.. ja som teda so synom ovela castejsie sama aj cele dni, obcas vikend... stve ma to, ale ja to robim tak, ze ked ide on, neskor idem ja.. lebo predsa nebudem stale len ja s malym, ja svoje hobby mam.. resp. chodim cvicit, s kamoskou na kavu, alebo sa len sama pomotat po meste.. mne to fajne vycisti hlavu..
@fidka79 a tvoj muz vie o tvojej pretvarke k jeho rodine, ci aj pred nim to hras? Tymto sa budem musiet inspirovat 🙂 Ked raz za uhorsky rok pride deti postrazit svokra k nam (lebo obvykle chce deti ku nej), tak taky bordel porobi, ze este cely vecer upratujem a to doslova. A ze by mi nieco upratala to nie, to od nej necakam a ani mi to nikdy nenapadlo.
@dabisa aj ja som bola prchká, neboj sa. Koľkokrát som sa jedovala vo svojom vnútri, aj som odsekla, riešila donekonečna 😀 Ale zistila som, že nepripúšťať si isté veci, nereagovať a s úsmevom odignorovať a robiť a myslieť si svoje je väčšie víťazstvo ako sa púšťať do nekonečných doťahovačiek. Jednoducho ma nebaví riešiť neriešiteľné, dnes si život viem viac užívať a rodinné pletky ma nezaujímajú, dokonca ma obťažujú... Zistila som, že niektorých ľudí v rodine jednoducho nezmeníš, tak som sa takto zariadila 🙂
@dabisa s prchkostou maju/mali viacere problem... ale ako ti tu baby pisu.. co tym vyriesis? vies, uz nemame 5 rokov, nemozeme si urcite veci dovolit 😉 a ani nimi nic neporiesime. Zena musi vediet naucit sa fungovat v urcitych situaciach, a hlavne, treba sa sustredit na to dobre, obohacujuce... a minimalizovat neprijemne veci/stretnutia a to pekne decentne, elegantne.
@0silvia0 to je pravda a dobre si to napisala, ze manzel ma puto k ozbrojenej jednotke a aj ku mne, ale ja mu to doma teda neulahcujem a tak je svokra na koni. Skusim nebojovat. Ale tu moju vcerajsiu poznamku voci svokre som nebrala ako neprijemnu, len som cakala, ze mi mozno povie, ze sa budu snazit poponahlat alebo nieco take.
@mima4 to je pekne, ze laska je rozhodnutie. Budem na to mysliet.
@timea7
@sunshineka muz mi vycita, ze nic nerobim, nie svokra, ked oddychujem, kym deti spia. Podla neho by som zatial mohla porobit kopu veci.
@fidka79 presne, podla mna si treba svokru naklonit na svoju stranu... nevzniklo nadarmo porekadlo, ked chces s vlkmi zit, musis s nimi vyt... ja si dokonca myslim, ze zena zene lepsie rozumie, chlap je chlap a takto to ostane navzdy.. nechape nase emocie, pocity, smutky, hormonalne vykyvy 😀 kdezto svokra by to chapat mala..
tiez sa mi zda, ze moja svokra okdedy som zmenila k nej postoj sa na mna viac tesi 🙂 dokonca mi aj zavola, co doteraz nerobila..
@dabisa jej a ďalšia rada skúsenejšej ženy je: nemaj očakávania. Každý máme inú myseľ a iné myšlienkové pochody, takže neočakávaj, že svokra ti povie, že sa budú snažiť poponáhľať. Skús väčšinu vecí, čo robíš, robiť s radosťou a neočakávaj ocenenia. Ak ocenenie nepríde, človek je frustrovaný.
@e9
@0silvia0
@horana ako by ste mi radili, aby som sa po tomto chovala ku svokre? Zajtra ma to caka, kazdu nedelu chodime na navstevu. Neviem, ja by som sa k tomu pred nou nevracala, nic jej nehovorila ohladne vcerajska, ale budem ovela rezervovanejsia ako doteraz. Co poviete? A rezervovanejsia chcem byt ku nej uz stale, lebo som necakala, ze ma takto podrazi.
A este ma napadlo, ze zajtra je Den matiek, dokelu. Najradsej by som ju kyticou vyslahala. To jej este budem musiet aj zavinsovat 😒
@kaktusik007 na mna netreba v komunikacii tolko otaznikov a vykricnikov 🙂
pozri, ty mas svoj nazor, ja svoj, ja som zastanca respektovania denného rezimu toho ktorého dietata, a je mi jedno, ci ide o jeden den cez vikend alebo kazdy vikend. nasilu drzat dieta bez spanku len preto, ze ide o jeden den v mesiaci a potom je dieta nesvoje, mrzute a ma naruseny ten "svoj" den, nie je moja "salka kavy".
ako si ktora maminka urobi, tak ma 🙂
@dabisa jasné, že by si mohla porobiť kopu vecí, ešte by si mohla aj prestať spávať a v noci porobiť kopu vecí 😝 😝 😝 😝 to čo sú za reči! Vy máte medzi sebou niečo, čo by vo vzťahu nemalo byť...ty keď nechceš, aby deti išli svokre, tak si sama proti sebe. Ak im nedáva tri krát denne slaninu a krémeše, tak to prežijú. Raz za čas...Kedy ste naposledy niekde boli s manželom? Len vy dvaja? To je veľmi dôležité!!!! Treba ísť spolu do kina, zatancovať si, posedieť s priateľmi niekde na grilovačke, pokračovať doma pri vínku, uvidíš, že na druhý deň nebude riešiť, že spíš poobede pri deťoch, lebo bude pri nich spať aj on 😎 Bol už niekedy sám s deťmi aspoň jeden deň? Úplne sám myslím. Niekedy je to malina, niekedy plné nasadenie. A ty nemusíš zavinšovať svokre ku Dňu matiek, nech to urobí tvoj manžel. Ja to robím, ale moja svokra je výnimočným zjavom,pri tej tvojej, ak to robíš každoročne , tak by to bolo asi divné, keby si teraz urobila výnimku, ale ja by som si asi neodpustila, aby som sa nevrátila k tomu, čo o tebe povedala tvojmu manželovi. Nie s výčitkami, skôr tak, že ma to mrzí a že by som bola rada, keby sme si to vysvetlili.
Ešte som sa chcela dotknúť tej vety v úvodnom príspevku - budem sama s deťmi doma, keď je pekné počasie - prečo si s deťmi doma?

@marceldula plne suhlasim...moj ex bol taky☹