icon

Je mi zle z mužovej sestry

18. aug 2021

Baby čo by ste robili? Dostali sme od mužovej sestry také staršie auto, už len na dojazdenie, ale sme vďační. No a s ňou sú stále problémy a keď sa dostaneme do sporu, tak ho chce späť, že ho predá. Tak ako nech si ho predá, ale chová sa teda hrozne. V minulosti sme bývali v jej byte, to bolo peklo. My sme s ňou teda nebývali, ale prenajímala nám byt. Mali sme platiť 300€, ale po dvoch mesiacoch vraj nemala peniaze tak chcela viac a že keď s tým nesúhlasíme, tak nech sa odsťahujeme. Viackrát sa k nám zachovala nefér. Napríklad keď prišlo vyúčtovanie za vodu a elektrinu, prišiel nedoplatok, ktorý po nás chce späť. Lenže keď nám prenajímala ten byt, tak ona sama povedala a dohoda bola, že energie sú v cene. Mne je z nej už tak zle, že sa s ňou už nechcem stretávať. Je mi to ale ľúto, kvôli mužovi. Už ju nemôžem ani cítiť.

maximilie
18. aug 2021

Mna by zaujímala jej verzia. Prenajala vám byt , predpokladám, že na vás nechcela zarobiť. Dala vám svoje auto, ale je ti z nej zle. . .
Preco nie ste schopní nadobudnúť aj niečo svoje? Vlastne?

autor
18. aug 2021

@sasa1310 Píšem, že sme si ho vzali a sme radi. Nemyslím si, že som nevďačná, asi ti trochu uniká všetko ostatné čo som písala. Takisto píšem, že nedoplatok uhradím a súhlasím, že čo sme minuli to zaplatíme. Od cudzích sme prenajaté mali aj máme a teda nikdy problém nebol, bohužiaľ s vlastnou rodinou áno.

zuzki1
18. aug 2021

V akej výške je nedoplatok ? A v akej výške ste investovali do jej bytu ?
Vyrovnala by som sa s ňou , auto vrátila a už od nej nechcela nič … občasne stretnutia vramci rodiny by som prežila nejako

autor
18. aug 2021

@elanor Áno, muž to bral tak, že je to sestra, tak prečo by nepomohol. A nechceli sme za to nič. Brali sme to ako pomoc sestre, veď sme rodina. Potom chcela vyšší nájom, lebo ona vraj nemá peniaze, že jej to je ľúto, ale ak s tým nesúhlasíme tak si máme nájsť niečo iné. No my sme nechceli už riešiť ďalšie sťahovanie.

sasa1310
18. aug 2021

nie, neuniká mi nič. Tebe uniká. Náklady išli hore. Keď si minula viacej elektriny a vody a tepla, tak je jasné, že si to budeš doplácať ty. Auto ti darovala.
Tak sa ťa pýtam, čo ti vadí? Ze si pýta doplatok za to, čo si reálne aj minula? Či čo ešte? Že ti dala auto a pýta ho späť? No ktovie ako by to otočilo, keby ona sem napísala svoju verziu, že prečo pýta auto späť? Keby bola taká zlá, tak vám nedá nájomné za 300 eur a auto k tomu.

sasa1310
18. aug 2021

ty keby si nemala peniaze, ty by si nepýtala viac od nej, keby ona bývala u vás? Tak nastala taká situácia. Veď si tam nemusela bývať ďalej za vyššie nájomné. Mohla si si nájsť niečo iné

autor
18. aug 2021

@maximilie Trošku čítať by to chcelo. Budeme si brať s mužom hypo, chceme ešte niečo našetriť a zatiaľ niekde bývať musíme. Neviem prečo píšeš, že, citujem "Preco nie ste schopní nadobudnúť aj niečo svoje? Vlastne?"

sasa1310
18. aug 2021

tak ty chceš ušetriť, a ona zarobiť na svojom byte nemôže. No ty si dobrá

autor
18. aug 2021

@sasa1310 Hmm, no zaujímavý máš pohľad. Takže pýtať späť dary je ok u teba.. no ako myslíš.

maximilie
18. aug 2021

Prave preto by si jej mala byť vďačná, že ste si vďaka nej mohli trosku posetrit.
Chce to trosku sebareflexie. Uvedomujes si, ze ona chce len peniaze, ktoré ste minuli navyše vy dvaja?? Ci ma ona za vas zaplatiť vodu, elektriku ktorú ste navyše vy spotrebovali?
Ved sa na to skus pozrieť z jej strany.

sasa1310
18. aug 2021

pravdepodobne pýta svoj dar späť kvôli vášmu správaniu. Prečo jej ho nevrátiť, keď máš takú hrdosť ju ohovárať na webe?

autor
18. aug 2021

@maximilie Uvedomujem a preto nemám problém. Tu ide o tie ďalšie veci. O to ako sa správa. Aby sa nám vyhrážala, že si vezme auto.. no nech si ho vezme. Veď nám ho nemusela dať, mohla ho predať. Takisto byt mohla prenajať iným, aj keď neviem ako by sa tebe páčilo, keby ti zrazu oznámili, že chcú vyššie nájomné.

autor
18. aug 2021

@sasa1310 Ja sa na webe chcem poradiť, preto tu píšem. Ja tu opisujem skutočnosti, ktoré nastali.

sasa1310
18. aug 2021

keby som platila zo začiatku menej a vedela by som o tom, že inde by som zaplatila viac, tak by som ani necekla keby mi oznámila, že chce vyššie nájomné. Čo stále nechápeš. Ona vám robí služby, nie vy jej.

mila23
18. aug 2021

o prenajme bytu ste mali aj zmluvu? a zvysenie najomneho Vam dala pisomne? ci iba ustna dohoda na vsteko - vsak sme rodina?
ak mate zmluvu.....ona plati dan z prijmu z toho prenajmu?

autor
18. aug 2021

@mila23 Všetko ústna dohoda. Daň neplatí.

maximilie
18. aug 2021

Zrejme nemala odhad koľko miniete energií. Bolo to viac, ako ste si platili. Logicky ho chcela zvýšiť.
Poučte sa z toho do buducna. Urcite sa poučila uz aj ona 😉

mila23
18. aug 2021

@sasa1310 nuz to by chcelo poznat verziu oboch stran.....ano, sestra im mozno chcela pomoct, ale napr. zvysenie najmu s atiez neoznamuje systemom ze odteraz Vam zvysujem najom a ked sa Vam nepaci - tak sa stahujte...

autor
18. aug 2021

@maximilie Mne je skôr divné, že keď sme bývali inde, tak majiteľovi ešte vracali. Ona má nedoplatok. Ale ok, áno, počuli sme sa všetci 😁

malia18
18. aug 2021

Určite s istými vecami tu súhlasím a takisto nepoznáme druhý pohľad na túto vec ale tiež mi nepríde normálne keď už raz niekomu niečo dám aby som sa mu pri každej príležitosti vyhrážala že mu niečo zoberiem a cítila sa nad vecou len preto že niekto vlastní darovanú vec odo mňa je to také povyšovanie a potom si myslieť že mám nad druhým človekom moc môžem s ním točiť ako sa mi zachce a ten druhý je povinný len skákať ako pískam pretože mi je niečím zaviazaný proste buď robím veci nezištne a nevyhadzujem to potom druhým na oči alebo to radšej nerobím len zo slušnosti aby som sa nemusela správať ako povýšenecká krava 🤷 to krava berte s rezervou to sa mi tam tak hodilo😂😂 síce nepoznáme aj druhú stranu a či ste sa aj vy nezachovali voči nej nevďačne že sa správa takto ale poznám zopár takých ľudí ktorí proste nevedia robiť veci nezištne a žiaľ majú aj takéto správanie

sasa1310
18. aug 2021

@mila23 vieš čo, už len kvôli celému príspevku ako ho píše a ako "inteligentne" reaguje, neverím, že to oznámila len tak, zvyšujem a keď sa nepáči, vypadnite. Tu je jasne vidieť, nevďačnosť. Keby bola sestra taká chamtivá ako píše, určite by to auto nezobrali, lebo by už rovno čakali prúser

jana_eyre_2
18. aug 2021

Tak koronou ste boli zrejme viac doma, viac ste míňali a tak nedoplatky vzrástli - to je normálne že nedoplatky platí ten, čo energie minul navyše - nerozumiem o akom klamaní je reč.. ak muž bude hrať urazeneho, čo tým dosiahne? Len väčšie hádky.. no a to auto, keď vám ho dala a chce ho späť - bolo aj prepísané na vás? Alebo ste ho proste len užívali?
Čo by som robila? Všetko jej vrátila a nechala to tak - nechápem načo by bolo dobré sa ďalej hádať..

evica17
18. aug 2021

A ked uz sa ohana tym zakonom, tak najomnu zmluvu ma s vami podpisanu ?

pimpa12
18. aug 2021

Ahoj. V prvom rade, vždy treba všetko na zmluvu. A hlavne od vlastnej rodiny. V zmluvne by bolo dohodnuté nájomné a riešenie nedoplatkov. Bývalú ste tam pol roka. Bola si zapísať stav vody a plynu pred tým než ste tam prišli? Asi nie, či? Kto tam býval pred vami? Ako vie že ste nedoplatok spôsobili vy? A ešte na koľko osôb bolo ratane nájomné? Lebo ak ste tam boli trebárs traja a ona nahlásila jednu alebo dve osoby, je to jej chyba. Výška nájomného sa ráta na počet osôb. A platí ona daň z prenájmu nehnuteľností? Nedoplatok sa ráta za rok, boli ste tam pol roka, dala by som jej polovicu a dovi dopo. A čo sa týka auta vrátila by som ho hneď. Alebo daj auto oceniť a návrhmi jej splátkový kalendár a čo ja viem po 30 eur mesačne jej ho splatte. Na zmluvu samozrejme. A keď budete kupovať nové, toto staré si predáte. Je to len návrh samozrejme.

whatever1
18. aug 2021

Svagrina mohla prenajat byť za viac peňazí, ale chcela vám pomôcť na vlastný ukor. Minuli ste viac energie, tak hádam necakate že to zaplatí za vás. To je fakt drzosť také niečo od nej ocakavat... Ak vám chcela zdvihnúť nájom lebo to finančné nezvládala, mohli ste bud pristúpiť alebo si nájsť bývanie inde keď vám to nevyhovovalo. Svoj byť si môže prenajať komu chce a za kolko chce. Nie je povinná robiť charitu a pritom sama nemať.To s tým autom, nepáči sa mi že ho pýta spať, keď ho už raz darovala. Ale na druhej strane, ak potrebovala peniaze a vy ste jej nechceli zaplatiť ani za energie ktoré ste vy spotrebovali, tiež by som sa na vás hnevala.

zuzubb007
18. aug 2021

Podla mna je bratova sestra uplne v pohode, praveze ty by si jej mala bozkavat ruky, nohy, vies kolko sa plati za prenajom bytu 600 euro a viac mesacne takze 300 je vyhra, mohla to prenajat inemu a aj zarobit takto nema z toho nic, a po dalsie, ked ste vela minuli na energie, vodu atd tak je tvoja psia povinnost to zaplatit, a ked potrebujete auto kupte si na jazdenie sa da do 1000 euro soplidne zohnat, moj nazor je, ze ju vyuzivate!!! Odtial podtial!

autor
18. aug 2021

@sasa1310 Mňa by len zaujímalo, v čom sme nevďační podľa Teba?

21oktober
18. aug 2021

koĺko stojí prenájom jednoizbového bytu vo vašom meste ?

sasa1310
18. aug 2021

nemôžeš ju ani cítiť...je ti z nej zle, že sa s ňou nechceš ani stretávať.. a pod. Za čo, že vďaka nej šetríte na hypotéku a máš na čom jazdiť? Stretávať sa s ňou nechceš, ale vyvážať sa v aute od nej, to ti nevadí. Hanbila by som sa ešte takéto veci písať na web. Však jej to auto vráť, keď ju nemôžeš cítiť

zuzubb007
18. aug 2021

@sasa1310 presne napisane uplny suhlas, autorka by sa mala trochu spamatat