Je mi zle z mužovej sestry
Baby čo by ste robili? Dostali sme od mužovej sestry také staršie auto, už len na dojazdenie, ale sme vďační. No a s ňou sú stále problémy a keď sa dostaneme do sporu, tak ho chce späť, že ho predá. Tak ako nech si ho predá, ale chová sa teda hrozne. V minulosti sme bývali v jej byte, to bolo peklo. My sme s ňou teda nebývali, ale prenajímala nám byt. Mali sme platiť 300€, ale po dvoch mesiacoch vraj nemala peniaze tak chcela viac a že keď s tým nesúhlasíme, tak nech sa odsťahujeme. Viackrát sa k nám zachovala nefér. Napríklad keď prišlo vyúčtovanie za vodu a elektrinu, prišiel nedoplatok, ktorý po nás chce späť. Lenže keď nám prenajímala ten byt, tak ona sama povedala a dohoda bola, že energie sú v cene. Mne je z nej už tak zle, že sa s ňou už nechcem stretávať. Je mi to ale ľúto, kvôli mužovi. Už ju nemôžem ani cítiť.
@malia18 ja zase poznam ľudí ktorí si nevedia vážiť pomoc druhých a všetko berú ako samozrejmosť a ešte oni sú nastvani keď niekto neskace ako si oni prajú.
Priklad- požičali sme auto kamoške, lebo svoje rozbila a ani sa nesnazila hľadať si druhe, ved ,,mala" (skoro nové 2r.)
Žiadala od nás aby sme jej ho predali, nesúhlasili sme- bola nastvana. A ked sme ho potrebovali späť tak namiesto poďakovania bola urazena.
Preto je ťažko sa vyjadriť k veci keď poznáme situáciu z jednej strany. Asi každá píšeme na základe vlastných skúseností.
Ked je taka zla ako pises,tak ste sa mali v momente odstahovat a aj vratit to auto. Mali ste si zachovat hrdost a riesit tu svoju situaciu nejako inak. V podstate ste ju aj vy vyuzili a je vasa chyba,ze ste si neuzatvorili zmluvy.
@maximilie áno tá posledná veta je dosť pravdivá... Ono sa to naozaj nedá zovšeobecniť pretože nepoznáme okolnosti a preto vravím že mohlo to byť kľudne aj z tejto stránky zobraté ale naopak mohla to byť vina na ich strane preto som v tom komentári skonštatovala že mohli urobiť chybu aj oni skrátka nevieme pohľad z druhej strany takže ťažko sa na toto dáva názor ale väčšinou si názor človek utvára len z toho aké info ti poskytne jedna strana takže ak sa veci majú tak ako písala tak si stojím za svojím názorom veci mohli byť aj inak a tým pádom nám neostáva nič iné len dať dobrú radu podľa seba a svojich doterajších zažitých skúseností
Tak ono sa to tu točí podľa sympatií k autorke. Ak by sem napísala mužova sestra a popísala skutočnosti aj keď z jej strany, zase by tu boli iné komentáre. Niektoré by sa priklonili na jej stranu, niektoré zase na našu.
Každopádne ďakujem za názory.
Pretože každá minca má dve strany. V každom prípade si myslím, ze by si mala vďačná.
Za 300,- to vám dala ozaj nízku a rodinnú cenu. Od cudzích ľudí keby ste si prenajímali tak platíte oveľa, oveľa viac. A nie 300,- €. A čo sa týka toho vyúčtovania za energie, tak na tom taktiež nebolo nič nespravodlivé. Minuli ste nad limit - doplaťte si. Ak by ste minuli menej musí vám preplatok vyplatiť. Keby Ti prišlo vyúčtovanie a bývala by si vo svojom tiež napíšeš do elektrární, že budeš platiť iba to, čo je v zmluve na mesačné zálohy ???
Nevďak svetom vládne. A všetko sa považuje za samozrejmosť.
Čítam diskusiu ešte raz a stále nedokážem pochopit prečo ste od svagriny čakali že zaplatí za vás nedoplatok za energie, ozaj mi to hlava neberie. Dala vám nájom plus zálohy za 300,- úplne minimum a ty sa rozčuľujes, že za vás ešte aj vás nedoplatok za energie nezaplatila. Skús si predstaviť ako by to bolo , keby to bolo opačne. Vlastnila by si byť a prenajala ho svagrinej za malu čiastku, a aj auto by si darovala. Príde nedoplatok a ona ti povie že nezaplatí lebo ste sa dohodli na 300e😅, ved by tá porazilo.
@whatever1 Nás to nahnevalo, pretože sme s tým nedoplatkom nerátali. Áno, pomohla nám, to je pravda pravdúca. Ona sama povedala, koľko chce a koľko budú zálohy. Ale v tomto nám klamala, pretože na zálohy nedala toľko čo bolo dohodnuté. Neviem prečo, chápem, že chce z toho prenájmu niečo, ale mohla to povedať narovinu a my by sme si dávali peniaze za energie bokom. Pretože je to jej byt a je tam hlásená ona, teda len jedna osoba, tak je logické, že keď tam budú dvaja, minie sa viac vody, elektriny.. takto prišiel nedoplatok, lebo keď Ti niekto povie, že zálohy sú xx€ a zistíš nakoniec, že to tak nie je, tak prepáč, ale toto sa fakt nerobí. A chápem, že nie je charita, aj chápem, že sa dostala do situácie, že chcela vyšší nájom. Ten sme jej aj platili, potom sme sa odsťahovali.
@nikolka1986 Áno, budeme jej ruky aj nohy bozkávať. Máš pravdu. A ďakujem.
Chapem ta.je to sklamanie.
Ved ona mohla na rovinu povedať ze chce ja neviem 450 - 500 e a bud beriete slebo prenajme cudzím.
Ona sama navrhla 300, a verim ze v odlahlych lokalitach je najomne lacnejsie ako v centre, aj od rodiny sa neberie zisk. Povacsine pozicaju za naklady. Vy ste platili ako navrhla ona sama. Bodka.
Zalohove platby platila mizive.
Vznikol nedoplatok, ok - pyta ho od vás.
Malilo sa jej ze nema zisk, pyta od vas.ok platili ste. A teraz ma sproste reči, uráža a utoci.
Ok odstrihnite sa, odamostatnite sa.
Ja ked niekomu pomôžem, nechcem vďaku, ani tanečky, ale mne staci slusny pristup a ferove jednanie. Toho ona asi schopna nie je.
Uz viete ako na tom ste.
Ked si to auto takto zakazdym pyta, tak jej ho vratte nech mate klud. A do buducna si od nej uz nic nebrat, ked ona nerobi nic ine len vam to otlka o hlavu. Najlepsie s takym clovekom obmedzit kontakt, nikdy nevies co sa dalej vyvrbi.
K tým nedoplatkom el. A vody... Nuž sestra muza ma pravdu, pokial ste vy minuli za energie viac, je namieste si ten nedoplatok doplatit... (mrkni na diskusiu) je to normalne a tento rok vacsine prisli nedoplatky, preco by ona mala platit za to ze si sa 2x denne sprchovala, varila 4 chody... (priklady) ako bolo spomenute, je na zvazenie preco 2 dospely ludia nemaju na vlastne byvanie a takymto sposobom beru akukolvek pomoc (byt, auto...) trocha pokory a vdaky by nezaskodilo... A konecne sa postavte na vlastne nohy!!! Potom nebudes mat potrebu ociernovat tych co ti pomohli... 🤷♀️
ty si úplne mimo. Ja ti fakt odporúčam kúpiť vlastný byt a míňať toľko koľko si mínala v cudzom byte, aby si sa o rok spamätala, keď ti pošlú vyúčtovanie. Lebo toto čo píšeš, toto dokáže nepochopiť ohľadne energií len človek, ktorý v živote nebýval vo vlastnom a teda nevie koľko sú reálne náklady za bývanie

@sasa1310 Hmm v tom máš pravdu, auto jej vrátime.