Je môj muž manipulátor alebo má duševné ochorenie?
Ahoj. Začnem tým, že môj muž pije - viem to, začal chodiť na sedenia s psychológom.
V poslednom čase sa mu ale postupne akoby veľmi zmenila povaha, chová sa divne, hovorí divné veci, ktoré nedávajú zmysel, nevie akoby odpovedať na položenú otázku, prekrucuje pravdu, vytrháva z kontextu, zažívam aj "gaslighting" a už si začínam myslieť že mi šibe.
A ja neviem nejak dojsť na to, či ej to z chlastu či je manipulátor, narcista alebo má naozaj nejakú mentálne ochorenie.
strašne rýchlo aj mení názory napr povie že sa chce rozviesť ale o 20 min už nie a miluje ma najviac na svete, povie že má problém s pitím a o pol dňa nemá a ja mu krivdím, hovorí mi že som sebecká a egocentrická a potom už to tak vlastne nemyslel a keď sa ho pýtam čo tým myslí, povie že nič.
strašne lahko vybuchne, má také akoby návaly hnevu a agresie a zvýšeným hlasom až krikom mi je schopný povedať že on na mňa nikdy nekričal aj ke´d sa to práve v tej chvíli vlastne deje.
doslova a do písmena včera povedal o sebe to, čo som ja o sebe povedala cca pred mesiacom...
je toho proste veľmi vela a ja to nejak neviem uchopiť, že v čom je vina. V mojich očiach v alkohole ale pije dlhšie než toto trvá.

Stačí že pije. S alkoholikom by som nežila. Ale keď chces niekomu robiť psychologa a nechať si zničiť život tvoja vec
@sova7 prešlo pol roka...
Ktovie ako to " uchopila " ?
Ja aj chápem že žena chce riešiť procesy a dôvody, dať šance, porozmýšľať a nechce jednať zbrklo, ale tie stavy už boli veľmi alarmujúce