Je môj priateľ mamin cecok?
Viem že to je na dlho, ale pomožte mi prosím.
Dobrý deň, ahojte. Prežívam jeden problém, s kt. sa neviem vysporiadať už dosť dlhý čas. Skúsim Vám čo najpodrobnejšie rozpísať všetko čo sa deje okolo nás, lebo ja si už neviem rady ☹
Mám 23 rokov, s priateľom som už takmer 4 roky. On má 28r. Študujem na VŠ, ostávajú mi ešte 3 roky. Od rodičov dostávam cca 200€/mes. na štúdium, jedlo a ostatné výdavky. On zarába ako robotník, poďla mojho názoru veľmi pekne na slovenský štandart... cca 900€/mes. Moj (náš) problém je v tom, že rozmýšlame nad spojením našich životov v budúcnosti- cca o 3 roky po ukončení mojho štúdia. Zatiaľ má bydlisko u svojej mami (2 posch. dom), otec mu pred 5r. zomrel, sestra býva u manžela. Ja mám po rodičoch 3izbový byt (oni sa odsťahovali do útulnej neďalekej dediny), nemám súrodencov. Obaja mame auto.
A teraz prichádza to slávne LENŽE...
Pred nejakým časom som často chodievala ku nim domov, som tam prespávala aj 2 noci (iba v priebehu prázdnin)- viem, znie to hlúpo že prázdniny a študentka a určite si myslíte že som mladá baba čo nevie čo zo sebou. No, bodaj by to tak bolo 😒 . Keď som bola u nich, pomáhala som v domácnosti ako sa len dalo, navarila som, upratala som... proste nemala som problém sa chytiť akejkoľvek roboty, a v podstate bolo to aj takou mojou vnútornou povinnosťou keď som tam už spala, jedla, sprchovala. Moja svokra je skvelá žena, pokým ju nechytí cirkus humberto. Zvrat nastal vtedy, keď som si začínala všímať tie nenápadné prejavy že som tam nazvyš.
Príklad: pri rozhovore, pri ktorom sa spýtala ako bolo na skúške a ja som začala odpovedala vznešene (lebo dopadla perfektne), zrazu zmenila tému jak keby nič. Úplná ignorácia a nezaujem o moju odpoved.
Príklad2: Klasický rozhovor o čomkoľvek- aj doležitých veciach, keď sa myhol jej syn/moj priateľ tak rozhovor bol ukončený, bez akéhokoľvek záveru. Proste ako keby ani nemala záujem ma počúvať, no nech nestojí reč ta sa dačo spýta. Raz-dvakrát keď sa to stalo tak OK. Ale keď ani jediný poriadny rozhovor nemáte lebo toto robí tak je to už na nervy. Začínala som si všímať jej reakcie.
Stalo sa že som sa u nich večer osprchovala- celý deň som robila v záhrade a započula som šuškanie, nariekanie synovi ohľadom toho že “Prečo jej to nepovieš?” bolo mi jasné o čo ide, lebo bežne sme si ani ruky nemohli umyť teplou vodou- špinavé, zamastené ruky umýva ľadovou vodou, to je teda riadna akcia. (u nás moj priateľ ešte aj vedro umýva v teplej vode)
Mala som príležitosť zažiť aj to, že som bola chorá- dosť som prechladla. Na poobedie sa však prechladnutie zmenilo na brutálnu bolesť v krížoch. Bola som u nich, tak ako som sa postavila zo sedačky, som mierila do postele (mali sme 2 valandy v jeho izbe) a áno, tak ako som bola oblečená (tepláky,tričko) som sa hodila do postele, jednoducho som od bolesti odpadla.Po hlavu zababušená paplónom, na nohách 3 ponožky, z bolesťami som povedala priateľovi nech mi zrobí čaj (chlap nevníma chorobu ženy, myslí si že ženy sú z ocele- aspoň ten moj), čaj mi doniesla svokra s tým že tak udivene sa namňa pozrela, že som myslela že som fialová alebo čo. Nakoniec vysvitlo (priateľ ma bral domov lebo šiel na nočnú a že mama odkazuje) že ako som si mohla dovoliť lahnúť v oblečení do postele. Posteľ nič extra, žiadne obliečky zo zlata. Proste žiadny rešpekt toho že mi asiže bolo až tak na pivnicu že som sa nedokázala ani vyzliecť a neskutočná zima mi bola (na 90% som prechladla u nich).
A takto sa to celé kazilo.
Čerešnou na torte bola hádka, ktorá spočívala v tom, že jedno ráno som vztala a nemala som poruke nič svoje teplákové. Tak som na seba natiahla priatelove “ceplé gače”- pánske pančuchy alebo ako by som to nazvala :D, že si iba odskočím umyť zuby a tvár a obliekam sa do normálnych vecí. Čo I len som zišla po schodoch, už boli komentáre od jeho mami “že ako si to predstavujem takto prísť dole, že čo keby tam bola návšteva” a že “keď nemám na tepláky tak ona (svokra) mi ich kúpi”.. nech Vám nemusím napísať čo za myšlienky vtedy vomne prebehli.. hundravo,dudravo som sa chytila a šla som hore to predýchať. Po cca hodine som šla dole, lebo som mala variť obed. A už bol krik, že “ako si to ja predstavujem takto papulovať tu v tomto dome, keď tu je iba ona doma”. No poviem Vám, že som ostala ale po hlave buchnutá- začala som plakať lebo som to nečakala. Vobec som nič necirkusovala, no som si zahundrala niečo v tom zmysle že “niesom ako jej syn že budem v boxerkách pobehovať po dome” on to zvykne robiť keď je návšteva. V tom vošiel priateľ že čo to má byť toto celé (jednoznačne som dúfala že ma ochráni).. no nie, zjapal namňa že prečo cirkusujem a revem. Nech mi svet prepáči, ale aj tá najtvrdšia žena by takú slovnú facku nepredýchala. Pobrala som si veci domov, s placom som sa ospravedlnila svokre, kedze som jej pivnicovanie uz neuniesla. Áno ospravedlnila som sa a chcela som ísť von. Medzitým moj priatel rozbil dvere, rozrezal tým ruku a mne trieska vošla do oka- pochodili sme lekárov a išli sme kumne na byt. V ten deň večer sme boli vonku, opil sa a cestou domou mi ešte raz fajne vynadal že som mu zničila život, že som hlupaňa, že on nevidí našu budúcnosť. (ako keby mi z duše hovoril). Odišla som domov taxíkom. Po niekoľkých dňoch sa prišiel ospravedlniť. Nechcel to riešiť, čo I len som začala rozprávať čo sa tsalo hneď nervy a jeho to nezaujíma. No stale ale stale mi dával najavo že ja som urobila v rodine circus. Nechodila som tam, mala som pocit že tam nemám čo robiť. Sa mi naplnili pocity s tých ignorácií a nenápadných podnetov, že vobec nepatrím do rodiny.
Jedného dňa mi moj priateľ zahlásil že on to už ďalej nevidí keď sa nepojdem udobriť z jeho mamou. Po dlhom uvažovaní som si zahryzla do jazyka a išla som, že “múdrejší ustúpi”. Odvtedy je to na takej nijakej línii. Chodím ku nim už iba ako návšteva, cca 2x za týždeň na hodinu, poprípade ak nieje doma. A mi to aj vyhovuje, vidím že aj ona je spokojnejšia (nič extra, len sa viac usmieva keď ma uvidí). Medzi mnou a ňou je čisto iba vzťah na základe rešpektu- ja som jeho priateľka, ona je jeho mama. Nič viac.
Je Pravda, keď je nejaký sviatok, stale dostanem nejakú pozornosť, ktorú vidím že dáva s radosťou. Ale úprimne, radšej by som nedostala nikdy v živote už nic, len aby som mala taký vzťah ako má moj priateľ z mojími rodičmi (vidí ich síce 2x mesačne, ale vidno že to je o inom). A to si myslím že vie aj on, často hovorí ako ich má rád, chváli sa pred kamarátmi že akú má dobrú svokru…
A teraz nasleduje ten finálny problem. Po svadbe (čo neviem či je najlepšie riešenie lebo som neskutočne zmatená). On za každú cenu chce bývať v dedine, kde je jeho mama, majú dom. Lenže som mu oznámila že nemienim bývať v trojici s jeho mamou- dole klobúk ženy, ktoré tak bývajú. On v žiadnom ale v žiadnom prípade nechce bývať v mojom byte, lebo vraj sa tu necíti doma, nemá tu nič, niekedy mi vykrikuje ze mu tu treba grcať, že mu je s toho zle keď je tu, že to tu nenávidí ze nebude do neho investovat ani cent kedze ideme prec z toho bytu. O nicom inom nevie rozpravat, ziaden kompromis nechce navrhnut alebo celkovo ine riesenie. Kludne by sme mohli bývať v 3izb. byte jak vacsina mladych (oni si ho kupuju na hypoteku) my ho mame zadarmo- no nie. Neviem preco sa ku tomu tak stavia, vobec ale vobec mu nedavam najavo ze to je moj domov, ze tu nema co robit, vobec som ho nevyhodila s tym ze “chod z mojho domu” alebo pod. Myslím si, že mu ide o to, aby bol blizsko pri mame. A za kazdu cenu ma presvieca aby sme sli do tej ich dediny byvat do bytu (dom ani za svet nechcem).
Ale bojim sa….. bojim sa ze tento byt sa preda, nastahujem sa tam a nic s tym nevyhram, lebo cit tu, ci tam by som bola sama.. kedze by utekal domov, lebo si myslim ze jemu slovo domov znamena mamu. Teraz to robi tiez, pol dňa u mna nevie vydržať. Chodí domov lebo “tam ma psa a velky dvor (5x10m)” Nezazlievam mu to, ale dospeje s toho vobec? Oplati sa mi tu robit rozruch s tymi bytmi a potom to neskrachuje pri dalsej hadke? Uz vazne taky krik koli tomu ako on nenavidi u mna byt nezvladnem.. Vykrikuje mi ze vsetko to robi koli mne aby mne bolo dobre… ziadna zmienka o tom ze aby NAM. Pritom som mu nieraz hovorila ze nech vsetko robi taka by bolo jemu dobre. Ale asi to tak zrobim ja, len este neviem ako mi je vlastne dobre a co by bolo dobre
Mam pocit ze z jednej strany vie ze ja som ta s ktorou chce zit (rozprava o mne ako o matke svojich deti), kupuje mi a investuje domna-znie to asi hlupo ale aj toto dokazuje ze ma len tak nechce odhodit. Ale z druhej strany niekedy take veci povie ze neviem coho sa mam drzat.. Niektori muzi by skakali 3 metre od radosti keby mali taku zenu ako ja (niesom najhorsia vyzorovo, viem varit, starat sa o domacnost, som zabezpecena a myslienkovo dost vyspela na taky vztah ktory si uz zasluzi nieco vazne). Dosť ma tato situacia vycerpava a mam pocit ze viem byt uz iba stastna ked je on. Uplne ovlada moje nalady. Paci sa mi tam, kde jemu- ked je mu zle, unaveny je alebo nieco, prezivam to s nim.
A ak sa pýtate prečo to neriešim z ním, nedá sa. Začne kričať namňa, treskne dverami ze som decko, nic neviem o zivote, nenavidi svoj zivot primne a tým to skončí. je neskutocne prchky a nevie ovladat svoj myslienkovy pochod pri hadke, hned vsetko vykrici a potom ja dopadnem takto..
Ďakujem za pomoc
@anicka22222 Ty v prvom rade musis zit svoj zivot, lebo teraz zijes jeho zivot, potom budes zit zivot vasich deti a jedneho dna sa zobudis a zistis, ze si premrhala svoj zivot. Zi ho podla svojich zasad a k tomu si hladaj vhodneho partnera.
Posledny rok Bc by som uzila so spoluziackami a uvidis, ze zit sama nie je vobec hrozne. Ak sa bojis zit sama, zober k sebe niekoho s kym si rozumies na podnajom.
a este ma nieco NAPADLO: pred cca 2 tyzdnami kupil nabytok do spalne (700€) on chcel, lebo na mojom roztahovacom gauci uz lezat nechce bo ho boli chrbat.. uz v obchode sme sa hadali ze on sa boji investovat, lebo "co ak sa rozijdeme"... no som myslela ze ma tresne.. dakujem, ked ma take vizie do buducnosti ze co ked.. nabytok je teraz uz v spalni, a nezabuda mi davat najavo ze to kupil koli mne, iba mne, je iba MOJ NABYTOK A MOJ DOMOV.... 😖
@jhalena zit sama sa bojim v tom zmysle ze sa nemam komu vyplakat... neustalu spolocnost nepotrebujem (som jedinacik-takze som zvyknuta byt a zit sama).. ale niekedy sa vazne potrebujem vyrozpravat a vyplakat.. a pred mamou nechcem vyzerat az taka znicena, nechcem ju trapit tym aby ma takto videla..
@anicka22222 zdrhaj rychlo prec....hore si pisala, ze nenavidi svoj zivot pri tebe... A spolocna buducnost k tomu? Ved to sa neda...
@anicka22222, podľa toho čo čítam, by sa takto budúci manžel nemal správať. Viditeľne v tomto vzťahu iba trpíš, namiesto toho aby si bol šťastná.
Ako hovoria žienky, si mladá a život ešte pred sebou, tak si ho neznič s takýmto človekom, ktorý ťa má za nič. Pozbieraj všetku odvahu či máš. Samoty sa určite neboj, ale využi ten čas na spoznávanie samej seba a zvyšovania sebavedomia. Už sa jazyky, cestuj, priateľov si nájdeš. A navyše máš rodičov, ktorí stoja pri tebe. Neboj sa povedať tak toto nie, toto sa mi nepáči. Prečo by si mala trpieť vrtochy nejakého chlapa. O tomto vzťah nie je. Máte byť rovnocenní a vzájomne sa rešpektovať.
Čo sa týka bytu, ja na tvojom mieste by som ho vobec nepredávala.
Prajem veľa šťastia v rozhodovaní.
@anicka22222 to je super, ze rodicia vas podrzia. rozmyslate prilis dopredu, "lenze oni tu raz nebudu". jednak ste mlada, tak predpokladam, ze aj vasi rodicia su este pomerne mladi. dalej - a to je hlavne - vy tu podporu budete potrebovat teraz, ak sa rozidete. teraz su vasi rodicia tu. mam pocit, ze ste od mlada (19 rokov, ak dobre ratam) zvyknuta zit s muzom a bojite sa samoty. mozno je dobre skusit sa zamysliet - a tu by pomohla dobra psychologicka - coho sa presne bojite? Pre vas, zda sa, je prijatelnejsia predstava zit s muzom, ktory sa k vam zle sprava, ktory sa k vam pravdepodobne nehodi, ako zit sama. skuste najst najprv samu seba, postavit sa svojim strachom (viem, lahko sa to hovori....) a nehladat "zachranu" u muza. musite byt najprv "sama za seba", aby ste vytvorili rovnocenny a naplnujuci vztah s muzom. drzim palce.
@cyclo_danka ja som dieta z 2.manzelstva takze rodicia su uz okolo 60tky.. nic s tym nechcem naznacit, len sa bojim toho ze tu raz nebudu... ja som strasne zavysla na blizskych.. bude to asi tym ze nikoho ineho nemam, nikdy sme neboli velka rodina.. mam iba mamu, otca a jeho tak najblizsie.. kamaratky,spoluziacky okej rozveselia, popocuvaju.. ale predsa, nechcem ich takym zatazovat, nezaujima to ich az tak aby to pocuvali dookola (lebo kazdy jeden den by som o tom vedela rozpravat) tak iba potichucky to v sebe dusim.. dokedy ☹
Dievca, slzy nie su hanba...a rodicia ta podrzia. Ci chces si pockat aj na prvu facku aby si sa prebrala? Ty v ociach tychto ludi budes furt len fajnovka onicom...fakt ho kopni do vrtule....abo lepsie, nechaj ho mamke....ty ho nezmenis a naivne je mysliet ze zmenis.
@lubkavargova1 niekedy si fakt, ale vazne hovorim ze facka by mi fakt pomohla.. verite ci nie 😒
@anicka22222 Rozumiem a chapem, ze toto je velmi akutny problem, ktoreho ste plna a potrebujete vypocut, prebrat to s niekym zo vsetkych stran. Ste citlivy clovek, vela myslite na svoje okolie, nechcete ich zatazovat. Naozaj by som vam velmi odporucala toho psychologa/psychologicku, nemusite sa toho bat. Myslim, ze v tejto situacii by vam to mohlo velmi pomoct. Skuste si vyhladat psychologov vo vasom najblizsom okoli a dohodnite si stretnutie. Moze sa stat aj to, ze s prvym si nesadnete, ale urcite najdete niekoho, kto vam v tejto situacii velmi pomoze.
Zivotna skusenost: Ludia sa nemenia. Nesnivaj o tom, ze sam od seba sa tvoj partner zmeni. Ze sa stane zazrak a nieco si uvedomi. Nemyslim, ze by fungovalo, ak ho oddelis od jeho mamy. Z tvojich prispevkov sa mi tak zdalo, ze dufas v to, ze ak by sa oddelil od mamy, ze sa zmeni. Nezmeni. On uz proste ma nazory, reakcie a chovanie ake ma, ci je s nou, ci bez nej. A nezmeni sa ani kvoli tebe, lebo by to uz davno urobil. Takze je na tebe naozaj tazka uloha: Nazri do svojho vnutra a spytaj sa samej seba, ci toto je to co chces.
utekaj od neho čím skôr preč, máš čas kým nemáte deti. Ja som dopadla horšie, vydala som sa a tiež takého čo len na mamičke bol nalepený, nikdy sa ma nezastal, nič. Svokra mi robila zo života peklo... Je to na dlhé rozprávanie. A tak sme aj poleteli z ich domu aj s malým dieťaťom, ešte že nás moji rodičia uchýlili u nich. TAKŽE ČÍM skôr to ukončíš, tým lepšie. Si mladá, a sama nezostaneš, hlavne si vyber takého ktorý ťa bude ľúbiť, rešpektovať a o ktorého sa budeš môcť oprieť.
@anicka22222 čím sskôr od neho preč...ten chlap si Ťa nevie zastať pred vlastnou matkou, a Ty chceš s ním stráviť budúcnosť? prídu horšie problémy, ako je toto, svokra vám bude pindať do života a Ty budeš stále tá zlá, lebo jeho mamička je najlepšia? vy dvaja musíte byť ako pevný pilier, držať spolu...Ty držíš, on nie...trápiš sa už teraz...stojí Ti to za to? a čo sa kamarátov týka...tí to pochopia...
@cyclo_danka myslite? uvazovala som nad tym.. ale viete, ja uz ani nevladzem o tom rozpravat.. najlahsie by bolo keby sa u mna dal prepnut tento zivot na iny kanal..alebo neviem ci by som sa nehanbila o tom rozpravat, pred niekym kto ma vidi.. lebo mozno navonok by som to zahrala ze to nieje nic vazne.. je to moj zvyk.. nikto ani v skole okolo mna nevidi ked ma nieco trapi.. naucila som sa maskovat to az tak dokonale, ze niekedy sama seba presvedcim ze to nic nieje.. naucil ma to on, lebo kedykolvek si vsimol ze mi nieco je, uz zacali tie ironicke otazky, nervozita a krik..
a @anicka22222 - mám podobnú skúsenosť s takou svokrou - veľa sme sa pre ňu so snúbencom hádali, doteraz príde nejaká situácia, keď zase svokra "čaruje", no dôležité je, že môj snúbenec má svoj rozum a vidí chyby svojej mamy...držíme pri sebe a poviem Ti, že ak by ten môj mamine chyby nevidel, tak by nás už dávno moja svokra rozdelila ...
@lentilka46 prave toto, ze to nieje to najhorsie co nas mohlo za zivot stretnut a som sa aj ja cudovala ako sa zachoval 😒 a pravdepodobne by sa takto zachoval aj v inej situacii
@lentilka46 vsak toto, ze to nieje hanba povedat svojej mame nech kus pribrzdi, zastat sa priatelky alebo jednoducho sa ani neozvat ale i tak robit po svojom aby to prospelo vztahu.. ja nechapem ten vztah mama-syn.. to je hroza.
@anicka22222 skus nam sem opisat, ako ho vidis, ked mas s nim dobry den. ako sa vtedy chova.
@moonlight1210 no dobry den? no mali sme teraz dost tazke obdobie takze nevelmi sa viem rozpamatat na pekne dni.. no stale ma potesi klasicka smska, objatie, telefont, pohladenie s tym ze som to najlepsie co moze mat v zivote..kedysi ma potesilo ked rozmyslal a zdielal myslienky o buducnosti (teraz sa uz tej buducnosti bojim).. tesilo ma niekedy (fakt len niekedy ked sa to nahodou dialo), ked sme sa prechadzali iba niekde v lese, sedela som mu na kolene a pocuvali sme iba ticho.. jeho zivot je rychli, vsetko je o PC hrach, psovi, aute, dome a okoli.. potrebovala by som (neviem ci by to uz pomohlo) keby rozumel mojej dusi bez toho aby som musela revat ked ma nieco trapi, a bez toho aby musel tresnut dverami a odist "domov"
@anicka22222 ty si velmi citlive dievca s takou poetickou dusou...ty potrebujes iny protijsak ako toto co mas na krku....vies, kazdy vztah na zaciatku je pekny, ale nahlavnejsie je ci vies predstavit ze budete spolu v dobrom a aj v zlom...akonahle len v dobrom, tak ruky prec....vidis dievca, toto je jedna z mala tem kde sa kazda zena zhodne v tom, ze radsej ho pusti k vode...fakt a bez ironie ti vravim. Zasluzis si viac a ja verim ze TY MAS NA VIAC!!!!! Pises rozumne, tak dievca nepokaz si zivot s takym hulvatom...neboj, aj tvoj pravy je niekde, len si ho este nenalsla...ale aj ten pride
presne, v dobrom aj zlom.. v dobrom je vsetko dobre.. a v zlom viem ako sa chova (aspon raz sa uz ukazal a ukazuje sa pri hadkach).. casto sa po hadkach pride ospravedlnit.. ale to je take uz, rozstrihol snuru a snazi sa ju znova uviazat.. no zenska dusa si toho vela pamata, niekedy az priliz.. niekedy by som tie svoje myslienky a dusu najradsej vyhodila.. len problemy mi robi...
@anicka22222 Ahoj,utekaaaaj čím skôr,tým lepšie.....všetko ti tu už popísali žienky. Ked sa nechceš trápiť celý život, keď sa nebudeš mať s kým porozprávať,poradiť,potešiť,budeš trpieť. Samozrejme,keď je to tak,ako si všetko opísala. Všetko sa dá prežiť,aj ne/šťastná láska...... Mám dcéru v tvojom veku a s podobnou láskou sa rozišla.....to bolo plaču,nešťastia a po pauze si uvedomila,že našla opäť samu seba. Držím ti palce,nech si šťastná a spokojná.....nie je jediný na svete 😉
anicka, a teraz si predstav ze sa stane nieco ovela horsie ako je hadka...a tak si daj odpoved: dokaze ta partner podrzat ked budu zdravotne problemi? Lebo podla toho ako si opisala jednu situaciu ja mam pocit, ze moc nie...dokaze ta partner podrzat ked ti nedajboze umrie jeden z rodicov? Dokaze ta partner podrzat ked prides o pracu? Dokaze ta partner podrzat ked .... ale uprimne si odpovedz a podla toho sa rozhodni. U mna takto zlyhal jeden chlap, ktoreho som mooocno lubila, planovala spolocnu buducnost a vsetko. Ale nakoniec sa vyafrbilo, ze "len v dobrom"....nechcem ta strasit ani nic zleho ti neprajem...naozaj uprimne si odpovedz...laska je pekna, aj zamilovanost, ale partnerstvo a v buducnosti manzelstvo je nieco uplne ine...
@lubkavargova1 uplne suhlasim, a moju odpoved ci by dokazal asi poznate.. nie nedokazal, nemyslim si.. lebo to nedokazal vtedy ked som si myslela ze to urobi, mohol kludne on vyriesit situaciu kedzi svojimi "zenami".. a presne toho sa v buducnosti bojim, ze ma nepodrzi, nepodpori, nepopocuva.. lebo proste bud ma nepocuva, alebo si to domyslam.. alebo ja uz neviem tie jeho vyhovorky..
@anicka22222 uff dievca.. jeho povahu nezmenis.. a ak sa ti to aj naoko podari "zmenit", tak za par rokov ti to da "vyzrat" nielen svokra, ale aj on.. podla mna ak to skonci svadbou, tak to daleko nepovedie.. bud budes drzat hubu a krok u nich doma, co urcite nebude rozumne riesenie, lebo svokricka sa naplno prejavi hned ako pride prvy potomok, a potom uz bude tazsie odijst prec... alebo proste si budes trvat na svojom, ze do domu nepojdes a vas vztah padne aj po svadbe..
si mlada.. neurob hlupost, ktoru budes lutovat do konca svojho zivota.. drzim palce
@anicka22222 ja som si myslela, že ten vzťah toho môjho s jeho matkou je hrozný, teda najmä vzťah jeho matky k nemu...neodstrihnutá pupočná šnúra, aj keď má chlapec už 27..no teraz vidím, že omnoho horšie je, keď ssa Ťa ani zastať nevie...a to bolo vždy takto? písala si, že ste spolu necelé 4roky...od začiatku je takýto?
inak, ja napr. som na 90% presvedčená, že mojej svokre vadí to, že som taká životaschopná - že viem navariť, napiecť, vyprať, ožehliť, upratať, postarať sa o domácnosť a aj záhradu a ona (svokra) toto k tomu svoje dcéry nikdy neviedla - mám pocit, akoby jej to vadilo, že jej syn má lepšiu ženu, ako ona vychovala svoje dcéry - akoby sa to dotklo jej ega alebo čo...ale tak, môže si za to sama, že to jej dcéry nevedia..
necitala som co pisali ostatne, ja teda by som s nim nebola na tvojom mieste a mozno to uz niekto pisal, ale aj vztah robotnik a VS zena malokedy vydrzi 😉 cest vynimkam...
@anicka22222 ....dievčatko...nečítala som príspevky, ale ty hlavne začni používať hlavičku 😉
Tento mužík nie je vhodný a vzťah a spoločný život. Kto ti nakukal, že chlap necíti bolesť ženy ? že nevie uvariť a priniesť čaj, lieky, jedlo do postele ...
To iba ten tvoj nezrelý truhlík to nevie...necíti, nechce diskutovať... 😝
Si mladunká a teraz by si mala prežívať lásku nebeskú ...nosenie na rukách...a nie reči o grcaní z tvojho bytu...neschopnosť hovoriť o problémoch...
Načo ti TOTO je ? V čase najväčšej zaľúbenosti sa ťa nezastane pred matkou ? chyba chyba...Mal by stáť na tvojej strane, aj keby si pravdu nemala...lebo si to TY - jeho láska, miláčik... 😉
Otvor očká, ak sa nechceš celý život trápiť ...zaslúžiš si rozhodne viac ...
@lentilka46 či to vzdy bolo takto neviem povedat, taka "zocivoci" situacia nastala vtedy, raz.. ale nepriamo stale ochranuje svoj domov, svoju rodinu.. kryje ich ako keby som im tam chcela hodit bombu, pritom som len chcela byt rovnocenny clen rodiny.. RODINY
napadlo ma presne aj tato alternativa, ci namna neziarli.. ci neziarli na to ze namiesto nej, sa on stara o mna, mne kupuje veci (zase nie stale), chodime sem-tam-hentam.. a tiez som zivotaschopna, vsetko viem robit, lebo to "samobyvanie" bez rodicov ma naucilo..

@lubkavargova1 ja viem ze to tak je, pokym sa on nevzoprie svojej mame (este sa ani nepokusal) tak to vobec nema zmysel, ja viem.. no naivka dufala ze sa to "pootm" zmeni... a nemeni sa to vobec.. a cakam a nic :/