icon

Je môj priateľ mamin cecok?

anicka22222
24. sep 2015

Viem že to je na dlho, ale pomožte mi prosím.

Dobrý deň, ahojte. Prežívam jeden problém, s kt. sa neviem vysporiadať už dosť dlhý čas. Skúsim Vám čo najpodrobnejšie rozpísať všetko čo sa deje okolo nás, lebo ja si už neviem rady ☹
Mám 23 rokov, s priateľom som už takmer 4 roky. On má 28r. Študujem na VŠ, ostávajú mi ešte 3 roky. Od rodičov dostávam cca 200€/mes. na štúdium, jedlo a ostatné výdavky. On zarába ako robotník, poďla mojho názoru veľmi pekne na slovenský štandart... cca 900€/mes. Moj (náš) problém je v tom, že rozmýšlame nad spojením našich životov v budúcnosti- cca o 3 roky po ukončení mojho štúdia. Zatiaľ má bydlisko u svojej mami (2 posch. dom), otec mu pred 5r. zomrel, sestra býva u manžela. Ja mám po rodičoch 3izbový byt (oni sa odsťahovali do útulnej neďalekej dediny), nemám súrodencov. Obaja mame auto.
A teraz prichádza to slávne LENŽE...
Pred nejakým časom som často chodievala ku nim domov, som tam prespávala aj 2 noci (iba v priebehu prázdnin)- viem, znie to hlúpo že prázdniny a študentka a určite si myslíte že som mladá baba čo nevie čo zo sebou. No, bodaj by to tak bolo 😒 . Keď som bola u nich, pomáhala som v domácnosti ako sa len dalo, navarila som, upratala som... proste nemala som problém sa chytiť akejkoľvek roboty, a v podstate bolo to aj takou mojou vnútornou povinnosťou keď som tam už spala, jedla, sprchovala. Moja svokra je skvelá žena, pokým ju nechytí cirkus humberto. Zvrat nastal vtedy, keď som si začínala všímať tie nenápadné prejavy že som tam nazvyš.
Príklad: pri rozhovore, pri ktorom sa spýtala ako bolo na skúške a ja som začala odpovedala vznešene (lebo dopadla perfektne), zrazu zmenila tému jak keby nič. Úplná ignorácia a nezaujem o moju odpoved.
Príklad2: Klasický rozhovor o čomkoľvek- aj doležitých veciach, keď sa myhol jej syn/moj priateľ tak rozhovor bol ukončený, bez akéhokoľvek záveru. Proste ako keby ani nemala záujem ma počúvať, no nech nestojí reč ta sa dačo spýta. Raz-dvakrát keď sa to stalo tak OK. Ale keď ani jediný poriadny rozhovor nemáte lebo toto robí tak je to už na nervy. Začínala som si všímať jej reakcie.
Stalo sa že som sa u nich večer osprchovala- celý deň som robila v záhrade a započula som šuškanie, nariekanie synovi ohľadom toho že “Prečo jej to nepovieš?” bolo mi jasné o čo ide, lebo bežne sme si ani ruky nemohli umyť teplou vodou- špinavé, zamastené ruky umýva ľadovou vodou, to je teda riadna akcia. (u nás moj priateľ ešte aj vedro umýva v teplej vode)
Mala som príležitosť zažiť aj to, že som bola chorá- dosť som prechladla. Na poobedie sa však prechladnutie zmenilo na brutálnu bolesť v krížoch. Bola som u nich, tak ako som sa postavila zo sedačky, som mierila do postele (mali sme 2 valandy v jeho izbe) a áno, tak ako som bola oblečená (tepláky,tričko) som sa hodila do postele, jednoducho som od bolesti odpadla.Po hlavu zababušená paplónom, na nohách 3 ponožky, z bolesťami som povedala priateľovi nech mi zrobí čaj (chlap nevníma chorobu ženy, myslí si že ženy sú z ocele- aspoň ten moj), čaj mi doniesla svokra s tým že tak udivene sa namňa pozrela, že som myslela že som fialová alebo čo. Nakoniec vysvitlo (priateľ ma bral domov lebo šiel na nočnú a že mama odkazuje) že ako som si mohla dovoliť lahnúť v oblečení do postele. Posteľ nič extra, žiadne obliečky zo zlata. Proste žiadny rešpekt toho že mi asiže bolo až tak na pivnicu že som sa nedokázala ani vyzliecť a neskutočná zima mi bola (na 90% som prechladla u nich).
A takto sa to celé kazilo.
Čerešnou na torte bola hádka, ktorá spočívala v tom, že jedno ráno som vztala a nemala som poruke nič svoje teplákové. Tak som na seba natiahla priatelove “ceplé gače”- pánske pančuchy alebo ako by som to nazvala :D, že si iba odskočím umyť zuby a tvár a obliekam sa do normálnych vecí. Čo I len som zišla po schodoch, už boli komentáre od jeho mami “že ako si to predstavujem takto prísť dole, že čo keby tam bola návšteva” a že “keď nemám na tepláky tak ona (svokra) mi ich kúpi”.. nech Vám nemusím napísať čo za myšlienky vtedy vomne prebehli.. hundravo,dudravo som sa chytila a šla som hore to predýchať. Po cca hodine som šla dole, lebo som mala variť obed. A už bol krik, že “ako si to ja predstavujem takto papulovať tu v tomto dome, keď tu je iba ona doma”. No poviem Vám, že som ostala ale po hlave buchnutá- začala som plakať lebo som to nečakala. Vobec som nič necirkusovala, no som si zahundrala niečo v tom zmysle že “niesom ako jej syn že budem v boxerkách pobehovať po dome” on to zvykne robiť keď je návšteva. V tom vošiel priateľ že čo to má byť toto celé (jednoznačne som dúfala že ma ochráni).. no nie, zjapal namňa že prečo cirkusujem a revem. Nech mi svet prepáči, ale aj tá najtvrdšia žena by takú slovnú facku nepredýchala. Pobrala som si veci domov, s placom som sa ospravedlnila svokre, kedze som jej pivnicovanie uz neuniesla. Áno ospravedlnila som sa a chcela som ísť von. Medzitým moj priatel rozbil dvere, rozrezal tým ruku a mne trieska vošla do oka- pochodili sme lekárov a išli sme kumne na byt. V ten deň večer sme boli vonku, opil sa a cestou domou mi ešte raz fajne vynadal že som mu zničila život, že som hlupaňa, že on nevidí našu budúcnosť. (ako keby mi z duše hovoril). Odišla som domov taxíkom. Po niekoľkých dňoch sa prišiel ospravedlniť. Nechcel to riešiť, čo I len som začala rozprávať čo sa tsalo hneď nervy a jeho to nezaujíma. No stale ale stale mi dával najavo že ja som urobila v rodine circus. Nechodila som tam, mala som pocit že tam nemám čo robiť. Sa mi naplnili pocity s tých ignorácií a nenápadných podnetov, že vobec nepatrím do rodiny.
Jedného dňa mi moj priateľ zahlásil že on to už ďalej nevidí keď sa nepojdem udobriť z jeho mamou. Po dlhom uvažovaní som si zahryzla do jazyka a išla som, že “múdrejší ustúpi”. Odvtedy je to na takej nijakej línii. Chodím ku nim už iba ako návšteva, cca 2x za týždeň na hodinu, poprípade ak nieje doma. A mi to aj vyhovuje, vidím že aj ona je spokojnejšia (nič extra, len sa viac usmieva keď ma uvidí). Medzi mnou a ňou je čisto iba vzťah na základe rešpektu- ja som jeho priateľka, ona je jeho mama. Nič viac.
Je Pravda, keď je nejaký sviatok, stale dostanem nejakú pozornosť, ktorú vidím že dáva s radosťou. Ale úprimne, radšej by som nedostala nikdy v živote už nic, len aby som mala taký vzťah ako má moj priateľ z mojími rodičmi (vidí ich síce 2x mesačne, ale vidno že to je o inom). A to si myslím že vie aj on, často hovorí ako ich má rád, chváli sa pred kamarátmi že akú má dobrú svokru…

A teraz nasleduje ten finálny problem. Po svadbe (čo neviem či je najlepšie riešenie lebo som neskutočne zmatená). On za každú cenu chce bývať v dedine, kde je jeho mama, majú dom. Lenže som mu oznámila že nemienim bývať v trojici s jeho mamou- dole klobúk ženy, ktoré tak bývajú. On v žiadnom ale v žiadnom prípade nechce bývať v mojom byte, lebo vraj sa tu necíti doma, nemá tu nič, niekedy mi vykrikuje ze mu tu treba grcať, že mu je s toho zle keď je tu, že to tu nenávidí ze nebude do neho investovat ani cent kedze ideme prec z toho bytu. O nicom inom nevie rozpravat, ziaden kompromis nechce navrhnut alebo celkovo ine riesenie. Kludne by sme mohli bývať v 3izb. byte jak vacsina mladych (oni si ho kupuju na hypoteku) my ho mame zadarmo- no nie. Neviem preco sa ku tomu tak stavia, vobec ale vobec mu nedavam najavo ze to je moj domov, ze tu nema co robit, vobec som ho nevyhodila s tym ze “chod z mojho domu” alebo pod. Myslím si, že mu ide o to, aby bol blizsko pri mame. A za kazdu cenu ma presvieca aby sme sli do tej ich dediny byvat do bytu (dom ani za svet nechcem).

Ale bojim sa….. bojim sa ze tento byt sa preda, nastahujem sa tam a nic s tym nevyhram, lebo cit tu, ci tam by som bola sama.. kedze by utekal domov, lebo si myslim ze jemu slovo domov znamena mamu. Teraz to robi tiez, pol dňa u mna nevie vydržať. Chodí domov lebo “tam ma psa a velky dvor (5x10m)” Nezazlievam mu to, ale dospeje s toho vobec? Oplati sa mi tu robit rozruch s tymi bytmi a potom to neskrachuje pri dalsej hadke? Uz vazne taky krik koli tomu ako on nenavidi u mna byt nezvladnem.. Vykrikuje mi ze vsetko to robi koli mne aby mne bolo dobre… ziadna zmienka o tom ze aby NAM. Pritom som mu nieraz hovorila ze nech vsetko robi taka by bolo jemu dobre. Ale asi to tak zrobim ja, len este neviem ako mi je vlastne dobre a co by bolo dobre 
Mam pocit ze z jednej strany vie ze ja som ta s ktorou chce zit (rozprava o mne ako o matke svojich deti), kupuje mi a investuje domna-znie to asi hlupo ale aj toto dokazuje ze ma len tak nechce odhodit. Ale z druhej strany niekedy take veci povie ze neviem coho sa mam drzat.. Niektori muzi by skakali 3 metre od radosti keby mali taku zenu ako ja (niesom najhorsia vyzorovo, viem varit, starat sa o domacnost, som zabezpecena a myslienkovo dost vyspela na taky vztah ktory si uz zasluzi nieco vazne). Dosť ma tato situacia vycerpava a mam pocit ze viem byt uz iba stastna ked je on. Uplne ovlada moje nalady. Paci sa mi tam, kde jemu- ked je mu zle, unaveny je alebo nieco, prezivam to s nim.

A ak sa pýtate prečo to neriešim z ním, nedá sa. Začne kričať namňa, treskne dverami ze som decko, nic neviem o zivote, nenavidi svoj zivot primne a tým to skončí. je neskutocne prchky a nevie ovladat svoj myslienkovy pochod pri hadke, hned vsetko vykrici a potom ja dopadnem takto..

Ďakujem za pomoc

anicka22222
autor
24. sep 2015

@lapalma ano, je to mozne bo priam isto existuju aj lepsi muzi.. no ako som pred 5 rokmi ukoncila 3 rocny vztah-tiez nejavil tolko lasky voci mne ako som si priala (a bola som hrooozne hlupucka)-asi som aj teraz.. som si myslela ze toto s nim je dokonale, najlepsi muz, ooo ako sa o mna stara.. ale teraz ako semtam vidim okolie, ako maju oni toto cele v domacnosti si davam otazku, preco je to u nas tak? preco nestoji primne v dobrom aj zlom? preco? kde ropbim chybu? no a uz je to tu..

lentilka46
24. sep 2015

@anicka22222 vieš, ono ide o to, že Tvoj chlap bude raz žiť s Tebou...a TY budeš jeho primárna rodina...a myslím si, že po 4rokoch vzťahu by mal každý muž vedieť, že láska, ktorou miluje svoju partnerku je silnejšia ako láska, ktorou miluje svoju mamu... a dať si svoju partnerku na prvé miesto, pred svoju mamu..

no tomu ver, že žiarli...možno sa aj Tvoj chlap nejako mení, pri Tebe robí veci, ktoré doma robí jeho mama...u nás napr. partner nevie veľmi variť, ale ja ho vždy zapájam a postupne učím a svokra potom to pekne aj vykríkne, (samozrejme v najnevhodnejšej chvíli ako výčitku), že sa dopočula, že jej syn vie dobre variť, tak by mohol niečo uvariť, alebo že sa dopočula, že mu chutí nejaké jedlo, kt. doma nezje, tak by to aj doma mohol zjessť, nie len odo mňa...haha, asi sme podobné, aj mňa naučilo "samobývanie" - intrák a výška 😀

denisa_fabian
24. sep 2015

@anicka22222 Chápem, že sa bojíš samoty. Tiež som si tým prešla. Bola som asi v tvojom veku. Nevedela som si predstaviť, žeby som zrazu bola bez partnera. Mala som doma len jednu kamošku, ktorá vtedy ale namala na mňa veľmi čas. Bola som na to sama. Veľa som rozmýšľala a nakoniec som sa rozhodla vo vzťahu ostať, ale moje dôvody na rozchod boli fakt malicherné oproti tomu, čo prežívaš ty. Veľmi mi je ľúto, keď vidím fakt skvelú babu, ktorá má problém nájsť si dobrého chlapa a nalepia sa na ňu len samí blbci. Poznám viaceré také. Ja som rada, že som si uchmatla môjho, keď som mala len 17 a odvtedy som s ním. 🙂 Verím, že sa rozhodneš tak, aby si hlavne ty bola šťastná a spokojná. Aj keby to možno malo chvíľu bolieť. Ja mám taký názor, že keď chceš dosiahnuť niečo pekné, väčšinou je pred tým ťažká cesta. Drž sa. 🙂

alaguema
24. sep 2015

@anicka22222 vieš, svokra nie je podstatná. Ani to, či žiarli, alebo nežiarli. Všetko stojí a padá na tom, aký je jeho postoj či už k mame, alebo celkovo. Dá sa aj pri konfliktnej mame mať normálny vzťah so ženou, ak muž vie konať asertívne a mame naznačí hranice jemne, ale nekompromisne. Samozrejme, pokiaľ by mal dostatok EQ na to, aby to takto riešil, tak by mu bolo súčasne nad slnko jasné, že spoločné bývanie sa za takých okolností rovná rozpadu vzťahu.

sardinka333
24. sep 2015

Neuraz sa ale ani som to cele nedočitala tie litanie..len po to ze si ,,hlupana,, atd. atd.atd...kazdopadne od takeho chlapa utekaj lebo indicie na ,,,nešťastné manzelstvo,, tam jasne su.... 🙂 Svokra zavana problémom, chlap nechce ist byvat inde, vykrika ti kade čo....a okrem toho ja mam taku skusenost ze nerobi to dobrotu ked zena je VŠ a muž robotnik. Proste on sa furt niekde v kutiku duše bude citiť menejcenný a dokazovat si na tebe svoju ,,hodnotu,,. Ja by som takeho zenicha nechcela...si ešte mladá preboha 23 rokov!!! Toto je to najlepšie čo si doteraz našla???? Utekaj...budeš šťastná len v den svadby a kratko po nej...ked opadne euforia tak nastane realita - tvrdá realita. 🙂 🙂 Ale možno sa mýlim.

blevka
24. sep 2015

@anicka22222 mozno ta miluje (v ramci svojich obmedzenych moznosti) lenze nie je laska ako laska...nie vsetci ludia dokazu skutocne milovat....pomozem si citatom "Milovat znamena mysliet predovsetkym na dobro toho druheho" Je to tak u neho? Podla toho co pises nie. Pri tomto cloveku dusevne zakrpaties, ked uz teraz sa ti pri nom tazko dycha....mysli na seba, maj sa rada, studuj a dopraj si slobodu bez neho....

tajka1986
24. sep 2015

@anicka22222 no dievca ja som to necitala cele,ale poviem ti,si mlada, zabuchni za nim dvere a viac iich neotvor! Este to ze jeho mame sa nepacis v jeho teplakoch je v pohode,ohundrala by som jej nieco a bolo by,isto by ma nerozplakala,mna by rozpakalo to,ako sa on k tebe sprava. S takymto chlapom planovat buducnost? Nie,nie a este raz nie! 😖

yidaky
24. sep 2015

@anicka22222 Prosím Ťa, si mladá a šikovná baba. Načo sa takto trápiš? To, že do Teba "investuje", neznamená, že Ťa ľúbi. Len si investuje do seba "prevychováva si ŤA" na svoj obraz. Keby Ťa ľúbil, nekritizuje, neironizuje, nerozbíja dvere, nemanipuluje, nedeptá, nekričí, neporovnáva, neznevažuje.......prosím otvor oči. Neváži si Ťa!!! Vykašli sa na neho. A že budeš sama? prosím ťa, veď si na výške, je tam kopec mladých ľudí. Nájdi si nejaký koníček, šport, brigádu...čokoľvek. Budeš medzi ľuďmi, možno sa aj nejaká kamoška nájde, či partia....a ešte, na Tvojom mieste by som ho poslala k vode. A treba sa pripraviť aj na to, že bude doliezať, sľubovať, vyhrážať sa. A keďže vie ako na Teba, že si veľmi ľahký cieľ na ubližovanie a manipulovanie, odporúčam nájsť nejakú oporu či v rodičoch či u psychologičky. Viem, že dnes je moderné radiť všetko riešiť u psychológa, ale u teba v tejto situácii by to asi veľmi pomohlo. Klasický príklad nadradený manipulátor a podradené žieňa, so zničeným sebavedomím. Držím palce...a láska a milovanie je o niečom inom 😉

regina22
24. sep 2015

nebyvaj s jeho matku

oli18
24. sep 2015

Ja by som k tomu dodala aj to, že si ešte naivná a neostrieľaná. Ešte by si mala žiť svoj študentský život so spolužiačkami, po akciách, po výletoch a oťukať sa. To, že máš byt a nie si na internáte v kolektíve je len na tvoju škodu. Príliš si sa upla na priateľa, na svoju budúcnosť s nim. Mnohé v tvojom veku to ešte neriešia, dnes sa vek vydaja posúva vyššie. Nemusíš sa báť, že ostaneš sama, ak v 23. rokoch nebudeš mať vážnu známosť. Treba poznať viac mužov, aby si vedela porovnať a vybrať si medzi nimi toho, ktorý ti bude najviac vyhovovať . Sama vidíš, že s týmto to nie je také, aké si predstavuješ. Máš s nim príliš veľa problémov.

operaphantom
24. sep 2015

Takyto vztah nema zmysel, prilis vela rozdielov. Skor ci neskor sa s nim rozides. A bude to len dobre pre teba. Najdi si seberovneho 🙂

mala_hobitka
24. sep 2015

@anicka22222 Tvoj chlap je maminkin cecok ale teba si fakt vobec nevazi. To ako sa k tebe sprava hovori za vsetko. Starostlivy a milujuci muz sa sprava uplne inak ....a rozhodne ti milujuci muz nepovie ze si hlupana co mu znicila zivot!!!
Viem, ze my zeny sme vsetky romanticke ale jednu dolezitu vec si uvedom. Po svadbe sa nic nezmeni. Svadba je krasna ale hned druhy den po nej je peknou spomienkou, ktoru mas aj na papieri. Ale nic sa nemeni. Chlap nebude milujucejsi, starostlivejsi, nebude uprednostnovat teba pred mamou, nebude obetavejsi ani ochotnejsi. Bude rovnaky. Takeho chlapa co mas by som si ja na krk neuviazala. Lebo ja by som sa s takym chlapom nezniesla.
Si dost mudra na to ze si si vedoma ze v "trojici" sa vam nebude dobre zit. Takze si zapamataj ze kedykolvek v buducnosti by si sa s kymkolvek stahovala kamkolvek, ten byt ktory mas nepredavaj. Prenajmi ho a maj ho ako poistku. Nech sa aj buduci novomanzel urazi. Jednoducho zivot je nevyspytatelny a taka poistka ako vlastny byt "keby nieco..." je na nezaplatenie.

babydesire
24. sep 2015

@anicka22222 mas problem,ale nie so svokrou ale s nim.rozid sa snim.uraza ta,ponizuje,nevazi si ta,nemiluje ta a kupuje si ta. Moja zla len sa zanho nevydavaj a ziadne deti,bo ta psychicky tyra.ano zial je to tak.je mi to luto.

hradnapani
24. sep 2015

@anicka22222 esteze tu svadbu planujete az o tie tri roky. Strach zo samoty a rozchodu je asi ten najzufalejsi dovod preco zostat s takymto... Jedneho dna ti to aj pride smiesne, ze si s niekym takym aj zila pod jednou strechou 😉

vierocka888
25. sep 2015

@anicka22222 zlatko, necitala som vsetky prispevky, co tu baby popisali, ale precitala som si dvakrat ten tvoj. Presne poznam ako sa citis. Ked sa niekto tvari ako ho zaujimas a uprostred tvojej vety si zacne "mlieť" to svoje - a hlavne o sebe 🙂 moja svokra bola (je) rovnaka... ked ma dobru naladu, tak som s nou aj rada ale akonahle je zly den, alebo sem tam nejaky alkohol, ukaze sa jej prava tvar. Stale je vo vsetkom lepsia. Raz, ked sme tam byvali - co bol ten najvacsi omyl a vydrzali sme tam len 3 tyzdne - urobila taky cirkus, ze som neschopna, nedokazem sa postarat o jej syna a som najhorsia ze na svete. Vlastnemu synovi popritom vynadala so slovnikom ako dlazdic.... takze vtedy sa mu otvorili oci co je maminka zac..... poviem ti, ak sa nedokaze postavit na tvoju stranu uz od zaciatku, casom to od neho necakaj. Aj podla toho ako pises, mas velke pochybnosti a pri tom ako sa on sprava, myslim ze ste spolu asi len zo zvyku. Takyto vztah nema cenu. Vidno ze si inteligentne samostatne ziena, ktore ma na nieco lepsie od zivota ako idiota, ktory visi na maminke. Takyto su najhorsi! Je lepsie odist teraz ako po svadbe. Si krasna, mlada a zivot neskonci ked sa zbavis prizivnika, ktory do vztahu nedava nic len smutok a nervy. Drzim ti palce, najdes lepsieho a budes nam tu potom pisat aka si stastna s novym milujucim partnerom a so svojou novou rodinkou 😉

jolinka
25. sep 2015

PREBOHA dievca, fakt si HENTO chces uviazat na krk??? 😠 😠 😠

sorry ale prva ma napadla predstava ako u svokry byvate a ty vydobijas pre babetko kazdy vecer teplu vodu do vanicky 😝 😝 bo svekra len v zimnej sa umyva, a tepla draha. 🙄 🙄 To je uz aka pani v lodickach 😀 😀 😀

Mam uz daco za sebou a tak ti poviem...VZDY len ti sa povysuju a nafukuju, co su v skutocnosti chudaci, a tym nemyslim majetkovu chudobu, ale chudobu ducha. 🤐

slovne ponizovanie tvojho terajsieho partnera by pokracovalo aj v manzelstve vo vyssej intenzite, hadok by pribudalo, hlavne s prichodom dietata. a myslim ze ani osobitne byvanie , dokonca aj v tvojom byte by to nezachranilo 😢 😢

ostat s nim by som ti radila jedine ze sa vyzivas v masochizme, ale v takom pripade nemaj deti, lebo tie tvoj masochizmus nemusia zdielat. 😒

lila77
25. sep 2015

Anicka chce ta obrat o byt bude na teba nastojit aby si ho predala a investovala do domu urcite to nerob nikde s tebou nebude chodit denno denne ti bude robit zle brat peniaze budu ta tlct aj s matkou utekaj pozri sa okolo seba kde su normalne vztahy ako to mafungovat ak si nedas povedat ostanes troska psychicka aj bez penazxi ona je xantipa ako hovori gizka vela svokier je je to zla osoba ak sa teraz neovlada vies co s tebou budu robit po svadbe utec nenapadne lebo pojdu po tebe ako po udenom mas byt

anicka22222
autor
25. sep 2015

ďakujem za názory.. ani si neviete predstaviť ako sa mi uĺavilo 🙂 vazne som si uz myslievala ze ja som ta "expertka" koli ktorej nefunguje vztah- kedze vzdy ale vzdy ked som sa snazila nieco vyriesit (rozhovorom) hned vznikla hadka (z 10situacii v 9 urcite). Az priliz som sa s tym celym naucila zit, myslela som si ze to je normalne.. tvrdil mi ze hadky su v kazdom vztahu.. no ano su, ale nie v takej miere a v takej "kvalite".. uplne ma vie oblbnut s tym, ze 3 dni je ako z cokolady- niekedy aj dlhsie.. ale jeho druhe ja- ten nervak, ukricanec s tym ze neuvazuje nad slovami ma uz fakt dostal.. cele mi to zacalo pripadat ako nonsens ked mi povedal (vykrical) ze mu treba grcat z toho bytu, z mojho mesta, ze on tam nema domov.. a vtedy mi zaplo ze pokym by sme nebyvali v "trojke" tak on by ten domov nikdy nemal..
planoval, ze moj byt sa preda, kupi sa u nich v dedine byt, ktory by bol na mojom mene (prerobil by ho on-niesom si ista lebo ani to by nebol jeho domov bez mami, ci zrazu hej?), potom VRAJ po case by nam jeho mama prenechala dom a ona by sla do mojho bytu.. no kolkokrat si to premietnem v hlave, nikdy mi to nesedi... si viete rpedstavit svokru ze by nam prenechala dom, s tym ze by tam denne 100x neoxidovala?- ze toto tak robte, toto hentak.. a syncek by prikyvoval, lebo mamka ma pravdu a nevzoprie sa jej ze no stacilo..

natalym
25. sep 2015

@anicka22222 Na čo tam chodíš, keď nie si vítaná? Ja by som tam už nepáchla.

anicka22222
autor
25. sep 2015

@natalym chcela som ututlat tu hadku, aj ked veris ci nie- mna trapilo svedomie (jedine mna).. a potom to uz cele pokracovalo ako keby sa nic nestalo..

lila77
25. sep 2015

Vravim ti z nich nic dobre nejde ak predas byt si bez penazi a ma ich on chcu ta okradnut teraz je byt tvoj ak ho predas uz sa k peniazom nedostanes preto si stretla takych ludi a toto ti robia lebo niekto ta varuje aby si do toho nesla

janinah
25. sep 2015

@anicka22222 mám len o rok mladšiu dcéru,užíva si študentský život,cestuje,celé leto v USA,Jamaike,nemá vážnu známosť a ani jej nechýba,má kopu kamošov po celom svete,píšem to preto,lebo toto patrí k vášmu veku a nie primitívne rozhovory s potencionálnou svokrou,trávenie času v cudzom dome a robota tam,chodenie s mamkiným miláčikom a trápenie sa kvôli tomu.....ako ti tu dobre radia,rozíďte sa,ušetríš si kopu sĺz a trápenia,toho pravého si určite nájdeš skôr či neskôr,tento to nie je a sama to dobre vieš...

mala_hobitka
25. sep 2015

@anicka22222 Presne tak. Hlavne mi pride ako nonsens ze ON planuje co bude s TVOJIM bytom 😀 . On chce aby bolo po jeho..tvoje priania ho nezaujimaju. A to s tym ked si bola chora ako sa zachoval.... ty kokso...to je starostlivost 😠 .

Verim, ze tato diskusia ti pomohlo. Lebo on i matka ti davali najavo ze oni su normalny a ty nie. A hoci si sa snazila tak nieco v tebe hovorilo hlaskom ze oni nie su normalni. Nie su. A verim ze baby z diskusie ti potvrdili ze TVOJ pocit je spravnejsi. Drzim palce

majal
25. sep 2015

necítala som vsetky komentáre, ale radím ti, tohto chlapca sa cím skor zbav, lebo ak si ho zoberies, budes nestastná do konca zivota, a ked budete mat deti, tak to bude ovela, ovela horsie. urcite si nechaj svoj byt, lebo to je tvoja istota. sustred sa na skolu, aby si si ju ukoncila a nezahadzuj sa s takým to sedlákom, uzivaj si zivot!

maciatkolulu
25. sep 2015

@anicka22222 mna by zaujimalo, ked si si takto ista s tym, ze je taky zly a neda sa s nim, nezaujimaju ho tvoje pocity atd, preco to rozoberas na fore a jednoducho ho nekopnes do zadku? Zeby to nebolo mozno celkom tak? 😉 , mozno ma trochu pravdy aj on, lebo veticka, ze by som isla.aj na externe studium a nieco by som si nasla a zarobila, si negovala, ze nevies akoby si to zvladala. Z toho mi trosssssicku vyplyva,ze to je fakt nazor rozmaznaneho decka, pretoze len tu na MK je plno matiek s malymi detmi a aj pracou a pritom studuju a niektore su aj same, bez partnera. Takze si sama rozmysli co vlastne chceš a urob to. Lebo taketo zbytocne kydanie na priatela je mi fakt smiesne. Pises, ze vies aky je a blablabla a pritom ta nikto nenuti, ani ziadne okolnosti s nim a jeho, mimochodom nie este $ svokrou" byt.

lucik194
25. sep 2015

ak mozes co najskor sa s nim rozid, trapis sa s nim uplne zbytocne, od takeho chlapa treba dat ruky prec, ja mam sice divnu svokru ale ignorujem ju, so svokrou by som nikdy nebyvala pod jednou strechou ani zadarmo, hlavne chlap ma stat na strane svojej priatelky. milenky, zeny....
este studujes, na skole sa urcite najde veeela chlapov co zato stoja, a ked nie urcite stretnes nejakeho inde, v tvojom veku si mas uzivat studentsky zivot (co ja by som zato dala byt opat na vyske) a nie rozmyslat nad svadbou a nadejnou svokrou.... cestovat, z casu na cas ist na brigadu a uzivat si..... rychlo od neho prec,
a hlavne byt pred ziadnou svadbou nepredavat !!!! nikdy !!! co je pred svadbou tvoje je vzdy len tvoje, nato ti nemoze nikdy siahnut.... co je nadobudnute v manzelstve sa deli vzdy rovnakym dielom, co pred manzelstvom je vzdy len toho kto s tym prisiel, kto to nadobudol....

anicka22222
autor
25. sep 2015

este vam musim dodat jeden dolezity fakt, mi napadol v noci ale uz som nebola na internete.. cca pred rokom ho neskutocne zacala trapit hlava, stale ho boli, kruti sa mu svet a podobne (ma toho viac).. nachodili sme sa uz pri x lekaroch (stale chodim s nim) kupili dormeo a vankuse a vitaminy a nikto a nic mu nepomaha.. niekedy sa to zlepsi, niekedy zhorsi.. pointa je v tom, ze uz niekedy ma take ale tak negativne reci, ze on je zbytocne na svete,nic sa mu nedari (klasika-depka z choroby).. a ano, lutujem ho lebo viem ze mu je fakt zle a ked si myslime ze sa to uz zlepsuje, tak tyzden na to sme zase na tom istom stupni... uz strasne vela depiek som s nim prezila, som ho utesovala, podporovala.. tak sa pytam.. preco si nezasluzim ja taku podporu, pochopenie z jeho strany?
stale mi opakuje nech sa nehadame (pritom on je pri hadke nervak, ja som o dost pasivnejsia) lebo ho potom rozbobli hlava, zaludok a cojaviemesteco a on si nechce dokalicit zdravie.. a tak sa pytam znova, preco ja sa mozem trapit dni a noci bez toho aby si ma normalne vypocul, vyriesili problemy alebo urobil nieco uz dospelacke, rozvazne?

bubula_007
25. sep 2015

Cele to nevyzerá dobre... Možno to ani tak nie je mamin cecok, skor ta mama nepustí pupočnú šnúru... Neviem si predstaviť, ze by sa po svadbe niečo zmenilo, skor by bolo horšie. Ak si ta nevie zastať teraz a kričí na teba kvoli svojej mame... Hmm.. držím palce dievča, aby si sa vedela spravne rozhodnúť a ísť správnou cestou.

anicka22222
autor
25. sep 2015

@maciatkolulu keby to bolo take lahke poslat ho do zadku, tak uricte to uz urobim.. ale ja som si uz natolko zvykla na ten vztah ze si neviem predstavit tu samotu a bojim sa jej.. bojim sa ze by som si nikoho normalneho nenasla (blbo to znie ale vazne) a dlho som si aj myslela ze to ja robim vsetko zle a hocijak som nieco napravala stale bol krik a cirkus.. natolko som ustupovala a ustupujem (z lasky) ze vazne som rozmyslala nad tym predajom a pod.
ano, dole klobuk pred takymi matkami-uricte su silne a vyrovnane zo zivotom.. ale bohuzial ja takato niesom.. ale nemyslim si ze v mojom pripade mat troska strach z toho ze pri externom studiu a praci by som mala s nim problemy su myslienky "rozmaznaneho decka".. myslim si ze nas zasadny problem nieje v tomto, lebo nemala by som problem to skusit.. ale bez podpory,opory a pochopenia by som to asi nezvladala...

segga
25. sep 2015

@anicka22222
Pises, ze si si na 100% ista, ze Ta miluje. To je sice fajn, ale to na manzelstvo a zivot vazne nestaci... Pre chlapa by mala byt na prvom mieste jeho manzelka/zena a nie je matka. Emocionalne zrely chlap netrieska dverami, neuraza Tvoj domov, pri Tvojich obavach Ti nehovori, ze si "domyslas..." Urcite je tazke opustit niekoho, koho milujes, ale radsej teraz, kym si mlada a mas nekonecne mnozstvo prilezitosti. Nenechaj sa stiahnut dolu...nikto nie je stavany na to, aby taketo "spravanie" toleroval a trpel cely zivot...