icon

Je morálne zlé predať rodine auto za vyššiu sumu?

22. máj 2022

Je podľa vás morálne zlé predať súrodencovi auto za vyššiu sumu, ako bola nákupná?

rora
22. máj 2022

@janinah a nemaju jej aj polku bytu prepisat? Pripadne pozemok darovat??? Ved nie je postihnutá a snad ani socialny pripad..... nech si auto zabezpecí za tolko kolko si moze dovolit, preco by sa mali druhi oberat o peniaze ked ich potrebuju

saxana000
22. máj 2022

Predam co chcem komu chcem za kolko chcem.
Za rok a pol isli auta hore.ber alebo nechaj tak..ale rodine by som auto nepredavala lebo nieco sa za mesiac pokazi a za debilov budete vy.predaj cez inzerat do ineho okresu najlepsie..

fadama
22. máj 2022

Môj bratranec predal môjmu bratovi auto za oveľa vyššiu cenu ako kúpil. Dozvedeli sme sa to o nejaký čas neskôr. 🤷‍♀️ Aj takí ľudia sú

gemerka17
22. máj 2022

Určite jej nepredávaj auto, keď sa takto správa. Budu s tým len problemy. Povedz ze predávate auto za aktuálne trhovú cenu (ceny áut vážne výrazne stupli, lebo auta teraz nie sú kvôli suciastkam). Švagriná sa môže prihlásiť ako potencionalny záujemca s tým ze bude mat prednosť pri kúpe ale za sumu akú chcete VY. Čiže kľudne aj za 10 000 e. Nezabudaj, že chcete tiež iné auto. A tie ceny tiež išli hore. Čiže potrebujete rozpočet na kúpu iného auta, aby to nebol vrak. Rodina nerodina nie si charita.

sense
22. máj 2022

@janinah ono zas si to vezmi z druhej strany ty potrebuješ kúpiť vacsfie auto a si jednoducho na tie peniaze odkázané, ďalšie auto tiež nie je zadarmo.
Alebo ty by si to vo máš dala a potom si vezmeš na nové kredit alebo leasing lebo rodina?
A ešte keď sa nahodfou niečo pokazí budú zas len oni na vine? Hoci je jasne ze auto sa opotrebovava

maciatkolulu
22. máj 2022

Takže ja by som v prvom rade nechcela kupovať auto, čo zjavne už muselo byt pri nákupe dosť stará šunka, alebo zničená. Nuž a ja by som nemala svedomie to posúvať ďalej súrodencov za vyššiu sumu ty by si to svojmu spravila kebyže sa jedna o nové rok a pol ročne auto, ešte možno, ale takto, kde musel investovať, evidentne dosť, aby sa dalo používať to už bude mať to auto smer iba opravy. A to by mi reálne svedomie nedovolili pýtať od sestry viac. Celkovo je to zvlástne. Véd ponúknu vašim za vyššiu sumu, svojej rodine🤣👍

xena0
22. máj 2022

Hodnota auta klesá automaticky po jeho kúpe a teda predať auto cudiemu drahšie než som kúpila je nemorálne s súrodencovi o to viac... Charakter si 🙂

maciatkolulu
22. máj 2022

Napíš, za co ste ho kúpili, koľko malo rokov, najazdených km, značka a za koľko ho chcete predat😉😉

mandzula
22. máj 2022

@janinah mam "len" dvoch bratov, vzdy som chcela sestru. Nechces byt mojou novou sestrou?😉😄

lusanko
22. máj 2022

@janinah nedá mi nereagovať na tvoj komentár. Ty by si vážne DALA bratovi alebo sestre svoje auto len tak, alebo za smiešnu sumu, pričom by si potrebovala kúpiť väčšie pre rodinu a nebola by si úplne za vodou? Tak sestra bude vytešená a tvoja rodina ukrátená. Mne to príde ako vychcanost zo strany sestry alebo brata, ak by niečo také prijali a pritom by videli, že sama potrebuješ.

lesana25
22. máj 2022

Veď nech jej ho predá za pôvodnú sumu, ale predtým odmontuje všetko čo tam vymenil.

maciatkolulu
22. máj 2022

Počuj a to ste tmakli za rok. Apol tri deti? Ci ste mali aj pred manželstvom? Kúpil spprtak, či čo nuž po prvé, nie sú to tvoje peniaze a ani tvoje auto, nechaj moza, nech si to dorieši a napíš, prosím ta značku auta, tie km, sumu co kúpil a co chce predať a koľko vrazil, to budeme hneď vedieť, ci a ako a budú sa ti vedieť vyjadriť objektívne ľudia. Lebo toto, čo píšeš, no, ťažko, jedine co, že nemáš rada svagrinu🙃

maciatkolulu
22. máj 2022

Mňa fascinuje na MK ako na základe par nadurdenych info viete podať tiež info aká je švagriná hamtava atď.... Fakt vtipné, teraz len rozmýšľam, či je toľko žien hmm, ako to slušne povedať, tak kratkozrakych, alebo co? Véd keď nemáte základné info, tak ťažko poradiť. Keď chce o 500 eur viac, alebo 5000 to je saklra rozdiel, plus to auto sa ipotrebovavalo aj tie súčiastky nové, či?

katka1389
22. máj 2022

Zalezi ci tam bolo nieco menene ,opravene .
Lebo niektore suciastky su velmi drahe ....

keiko33
22. máj 2022

No s takým prístupom švagrinej by som jej auto nepredala. Takýto ľudia sú najhorší. Jej sa auto pokazí a ešte bude pýtať peniaze na opravu. Pekne auto ponúknite na predaj za cenu, na akú si auto ceníte a radšej cudziemu. Vy peniaze potrebujete na nové, prečo by ste sa okradli kvôli švagrinej.

autor
22. máj 2022

@maciatkolulu nie, nie je to stará šunka, neviem kde si to zobrala, milujem keď si tu ženy domýšľajú a vedia viac ako samotný autor. Brzdy a trysky netrebalo vymeniť, spravilo sa to kvôli bezpečnosti a je snáď normálne, že sa kúpia nové pneumatiky. Čelné sa menilo, lebo do neho pleskol kameň a keďže je vyhrievané, tak to stálo veľa €. Môj muž si na to auto veľmi potrpí a stará sa, nebude jazdiť v hnoji a kúpil aj nové koberčeky a ventilky a podobné detaily. Ja tu nebudem písať podrobnosti o našom aute, nerobím tu inzerciu a čo ťa je do toho vlastne. Keďže sme boli v čase kúpy iba dvaja, tak nám doprial luxusnejšie auto pre 2 na ukazovanie sa, a teraz sa nám zmenili priority a hľadáme niečo väčšie na kočík, na čom nám nebude ľúto voziť deti a prípadne ísť aj niekam na dovolenku.

maciatkolulu
22. máj 2022

Nejako ostro reaguje s, nie, ved ale napíš o koľko viac pýta tvoj muž, kupoval ho zo svojich, tak ma pravo sa samozrejme aj rozhodnúť za koľko a komu ho predá. Sestra je teda mladunka baba, čo potrebuje auto na ukazovanie?

maciatkolulu
22. máj 2022

A do toho má fakt nič, ale ak chceš objektívne názory, tak máš dat aj informácie.... Bez toho ti tu márne jedna strana bude písať, že anooo, ty si chudinka a sestra hamtava, alebo naopak. Napíš čo stálo auto, za koľko ho chce predať, koľko km, koľko investoval, ved to nie sú tajné informacie. Ci? 🤣

autor
22. máj 2022

No muž z toho diplomaticky vykľučkoval tak, že povedal, že auto ešte nepredáva, kým nenájdeme nové, ktoré si kúpime, nemáme ešte ani inzerát. Mňa len zaujímal názor ľudí na tú vetu o nemorálnosti, že ako sa to berie v spoločnosti takýto predaj vecí vrámci rodiny a je úplne jedno, o aké auto ide, ale teda hodnota výrazne stúpla.

ankare
22. máj 2022

Keďže ste do auta dosť vrazili a porobili ho, je logické,že získalo vyssiu cenu. Švagrinú odfajcie, že rodine auto nepredate, lebo si nezoberies na triko, že po mesiaci dačo odíde. Predaj auto cudziemu. A nemaj žiadne výčitky. Nenechaj sa psychicky vydierať. Držím palce!

kikushaa
22. máj 2022

Moralne to nieje, zaroven ak je trhova cena teraz vyssia (co asi je, auta nesledujem) a potrebujete peniaze, surodenec/nesurodenec, auto predam tomu kto zaplati kolko pytam 🤷‍♀️

maciatkolulu
22. máj 2022

Hodnota jazdené ho auta logicky nestupa, umelo to môže tlačiť trh, takže z môjho pohľadu je to nemorálne, pomohlo ti to? Ale samozrejme ako som písala už 3x,nevieme,ci pýta muz diplomaticky🤣500 eur navrch, či 1000,ci 5000, či ide o veterná atď. Takže ťažko napísať, každopádne by som sa zamerala na to, aby som vychádzala s rodinou svojho muža fajn, tobôž keď ste tak krátko manželia, plus dieťa na ceste

maciatkolulu
22. máj 2022

Potom sa môže stať, že svokrovci morálne dajú viac dcére napríklad, morálne sa budú viac zaujímať o jej deti atď.... Keď si človek s radosťou a jedom drbe vzťahy, tak sa niet čo čudovať.

zuzulkazu
22. máj 2022

Trhova ekonomika, tiez potrebujete peniaze, asi vie ze investoval a chce to vyuzit, bohuzial to tak je dnes, inflacia ceny rapidne stupaju, ved ak sa jej nepaci cena ktoru ponukate ma moznost kupit inde... Vybavene, vy ju ku kupe nenutite...

michaelam2
22. máj 2022

@maciatkolulu a nie je jedno kolko navyse pyta?? Ved ak sa najde kupec, co je ochotny im danu cenu zaplatit tak samozrejme ze je pre nich lepsie to predat jemu …nebavime sa o tom ze su milionari a mozu rozdavat auta zadarmo alebo za smiesnu cenu…tiez si chcu kupit nove na ktore budu potrebovat peniaze

nikasmile
22. máj 2022

Cudziemu by som predala auto za vyššiu sumu, rodine za najviac takú sumu akú som dala za auto. Náklady, ktoré dávate do auta počas jeho vlastníctva sa málokedy zohľadňujú pri predaji. Ale tak ak chcete predať za viac predajte cudziemu.

autor
22. máj 2022

@maciatkolulu jedno je vychádzať s rodinou dobre a druhé zneužívať. A nechápem prečo by sa do toho mali starať rodičia, je to vec medzi súrodencami, muž si na to auto zarobil vlastnými rukami a rodičia mu nedali na to auto ani cent, tak prečo by mali teraz začať kvôli tomu upredňostňovať dcéru?

vlastnynazor
22. máj 2022

Mne by to svedomie nedovolilo. Zarobat na cudzom - ok. Ale na rodine, nie. Druha vec je, keby si potrebujem kupit namiesto existujuceho vacsie a nemam nato peniaze, a viem vyuzit navysenie ceny mojho stareho auta. Ale to by som potom uvazovala o predaji cudziemu cloveku, nie rodine - a tak by som to aj vysvetlila rodine, preco si nemozem dovolit to predat za lacnejsie.

andreablabla
22. máj 2022

Tolko konfliktov, este auto ani nekupili. Uz len za toto by som im ho z principu nepredala. Este sa zacne na nom nieco kazit,co je uplne pochopitelne pri jazdenom aute....a budete za najhorsich. Nebodaj vas obvini,ze ste vedome zatajili vady,alebo hocico.....a potom zacnu este vacsie problemy s nou....moj pocit ☹️

h2
22. máj 2022

Sestre by som povedala: "Prepáč, potrebujeme si kúpiť iné auto a preto toto musíme predať za čo najvyššiu sumu. Nerada by som ťa, ako tvoja sestra, zostala z kože a zarobila na tebe, preto by som bola radšej, keby si si kúpila auto od niekoho iného. Dúfam, že to chápeš."