Je normálne, aby svokra takto zasahovala do života?
Prisli sme na navstevu k svokrocvom. Svokra si pozicala manzelovo auto a zacala mu prehladavat dvere auta co tam ma. Nasla nejaky odpad obaly z keksov a hned mi hovori ze preboha to co je trena dakedy aj popratat deti moje. Ironickym tonom. Potom sme tu kazdy vikend a muz stale pomaha otcovi a ja sedim so svokrou alebo jej pomaham varit. Nebavi ma to takto. Nemal by byt muz pri mne ? Plus este malq reci na moje macky ze zvierata do bytu nepatria ze jej syn je zvyknuty na cistotu v dome... a ma vela takychto poznamok. Muz chce stavat dom hned vedla nej a mam zly ppcit ze na navsteve bude kontrolovat ci mame poriadok a prehrabavat nam veci..
Preco chodite kazdy vikend k svokrovcom? Je to o vas dvoch, nie o tom, ze sa svokre zda vase auto neupratane. Vy dvaja si vyrieste ci chcete travit cas aj sami dvaja alebo on bude furt pri mamicke, a ty budes len "doplnok" aby bola naplnena predstavo o tom, ze je "na poriadku"
@viestta kazdy vikend preto lebo otcovi stale pomaha nieco pri dome.otec je zdravy podotykam v dobrej kondicke. A vyzera to tak ze ja sama so svokrou cele hodiny a vzdy tu prespime lebo svokrovcom vadi aby sme lietali tolko hore dole. 50 km
Chapem to. Asi mate iny standard poriadku, nez aky ma ona. Kazdy ma to vnimanie toho inde, co je prirodzene. Ale vyviedla by som ju z omylu, ze za poriadok v domacnosti ci aute je zodpovedna zena. Hej syn je dospely muz so zdravymi rukami a svojimi predstavami o poriadku.. Na druhej strane, ak tvoj muz vela pomaha rodivom a nema cas na domace prace, tak ty nemusis sediet v kuchyni, ale niecoho sa v tom case chytit. Auto vies ist povysavat raz - dva.
@anonym_autor Autorka: 1. nie je povinnostou chodit k svokrovcom tak casto, preco to robis(te)?
2. to je co za blby napad, ked sa takto svokra sprava uz teraz, ist byvat hned vedla nich?
Ved toto vsetko si sposobujete sami. Obmedzte navstevy a dom stavajte inde. Take lahke a tak dobre sa vam bude dychat. Tvoj chlap nie je tak trocha mamanek inak? Len mi to tak z toho opisu prislo...
Hod rozhovor s muzom k tymto dvom veciam. Konieckoncov, ked on chce ist k mame tak casto nech ide, ale ty nemusis, ved si mozes spravit aj svoj program a nemusis pocuvat jej reci🤷♀️
@viestta kazdy vikend preto lebo otcovi stale pomaha nieco pri dome.otec je zdravy podotykam v dobrej kondicke. A vyzera to tak ze ja sama so svokrou cele hodiny a vzdy tu prespime lebo svokrovcom vadi aby sme lietali tolko hore dole. 50 km
@anonym_autor lebo svokrovcom vadi? Nacase porozmyslat co vyhovuje vam a zariadit sa podla seba. To stavanie domu hned vedla si este rozmysli!!
ani by ma nehlo ísť natrvalo žiť vedľa svokry. ale také blbé reči by so mnou neurobili nič. oveľa viac by mi vadilo byť tam každý víkend - a to rozhodnutie. uža ísť tam žiť. toto by som riešila. nie blbé reči svokry o upratanom aute a mačkách.
btw, kde sú mačky teraz?
Preco chodite kazdy vikend k svokrovcom? Je to o vas dvoch, nie o tom, ze sa svokre zda vase auto neupratane. Vy dvaja si vyrieste ci chcete travit cas aj sami dvaja alebo on bude furt pri mamicke, a ty budes len "doplnok" aby bola naplnena predstavo o tom, ze je "na poriadku"
@viestta pretože má autorka navarené? Keby im to nevyhovovalo, tak tam nie sú každý víkend určite
Za 20 rokov manželstva som bola u svokry mozno 20 krát. Ona u nas asi päť krát. Muž tam chidi každý mesiac na predĺžený vikend. Obe strany spokojné, vychádzame dobre a žiadna sa nemusi premáhať a prispôsobovať tej druhej. Veď nechaj muža, nech tam raz do mesiaca zájde na víkend pomôcť čo treba a ty si zatial doma urob vlastny program. Čo musíte byť spolu nalepení na sebe ako dva cecky?
50km ? Ved to je kusok za 50 minut ste doma by som tam nespala . Mala si jej hnet povedat ze co si vychovala to ma ked pindala na bordel v aute svojho syna . Urcite nechci dom hnet vedla ich . Fakt staci ist tam raz za cas na pol dna nemusite tam spat treba si najst aj nejake svoje aktivity cez vikend . Vylety kulturny zivot wellness atd .
Zeny, aj vam prislo autorku tak luto pri citani stavby domu na vedlajsom pozemku?
@beata_k v mojom veku by mi to už bolo jedno - ale ako mladá by som sa za nič na svete k svokre nesťahovala. okrem toho bohvie ako ďaleko v prdelákove to je. 50 km od miesta kde bývajú teraz, preto tam prespávajú. ako to bude s prácou keď sa presťahujú? to nie je iba o blízkosti svokry…
@anonym_autor ked syn ide k nim robit ostali by ste doma alebo by ste isli aj vy pomahat ?
@anonym_autor ked syn ide k nim robit ostali by ste doma alebo by ste isli aj vy pomahat ?
@anonym_autor chodi tvoj manzel pomahat s ocakavanim ze ked vy budete stavat hned vedla, budu pomahat oni vam?
@beata_k v mojom veku by mi to už bolo jedno - ale ako mladá by som sa za nič na svete k svokre nesťahovala. okrem toho bohvie ako ďaleko v prdelákove to je. 50 km od miesta kde bývajú teraz, preto tam prespávajú. ako to bude s prácou keď sa presťahujú? to nie je iba o blízkosti svokry…
@biba_18 Ano, svokra nie je problem. Problem je svokra, ktora rype a manzel, ktory je kazdy vikend u rodicov. Autorka bude taaak velmi do vankusa plakat.
@anonym_autor Moj muz tiez chodi pomahat svokrovcom. Obcas idem s nim,ale nechodim zakazdym. Co by som tam robila. Ja si zatial doma porobim,co potrebujem alebo sa venujem svojim veciam. Nie si povinna tam stale s nim chodit. Nech si ho rodicia uziju aj sameho.
@anonym_autor načo tam chodíš s ním? a určite by som nechodila každý víkend, mám aj vlastný život.
@xenia65 Len ked si mlada a mozno neskusena, nevidis moznu realitu. Autorka nema ponatia, co ju caka.
@beata_k To je pravda. A z vlastnej skúsenosti vravím nieeeeeee a ešte 1000 x nie. Ani vtedy nie,ak je pozemok zadarmo, teda svokrin. To už dupľom nie. Darmo sa nehovorí od rodiny na 3 hodiny.
Mala by si hodit s manzelom rec. O vikendovych navstevach a aj o predstave stavania domu, to je 🚩
@anonym_autor no ale toto si naozaj vyries s chlapom skor ako bude neskoro. Vy dvaja kedy ste spolu? Kedy ste naposledy kedy mali cely vikend pre seba? Na svadobnej ceste? (ak vobec). Vianoce u mamicky, Velka noc u mamicky, vikend u mamicky, dovolenka u mamicky... Proste ste furt u jeho mamicky a teba trapi, ze svokra skritizovala papierik v aute? Kedy chodite k tvojim rodicom? Kedy chodite sami povedzme na vylet alebo len tak do kina?
@anonym_autor ak je auto manželovo, tak to nerieš. Možno ironicky pridaj:” vidíš, mužík… poriadok v hlave, poriadok v aute ti mamička odkazuje.” 🤣 a ak ta nútia sadiť, tak k ním nechodievaj.🤷♀️ vyšli mužíčka samotného, pripadne mu nabaľ vnúčatá.
A pred svadbou ste mali vikendy ine ? Ste chodili niekde spolu len vy 2 ci si sedavala u svokry. ? Treba muza poriesit nie svokru s nim zijes on ta tam vlece .
Čo také "musíte" každý víkend pomáhať? A ešte aj prespávať u nich len hodinku od vlastnej postele? Ak je to naozaj nutné môžete chodiť sobotu poobede tam a na večeru domov. To by ste však museli pochopiť, že ste dospelí ľudia a nemusíte počúvať rodičov.
@beata_k To je pravda. A z vlastnej skúsenosti vravím nieeeeeee a ešte 1000 x nie. Ani vtedy nie,ak je pozemok zadarmo, teda svokrin. To už dupľom nie. Darmo sa nehovorí od rodiny na 3 hodiny.
My máme medzi nasim domom a ich domom 500 km a je to tak akurát 😁 Ideme tam 2x do roka, na otočku a sme spokojní, obe strany. Svokra sa za tie roky (13), čo sme s mužom našťastie znormalizovala a pochopila, že nemá zmysel so mnou bojovať, ani čakať, že sa so mnou jej syn rozvedie.
Autorka, nech by boli svokrovci alebo aj rodičia akokolvek tip top a neviem ako by sme si super rozumeli, nikdy by som nešla bývať k nim alebo blízko nich. To nikdy nerobí dobrotu a tu na koni milión tém o tom svedčí.
na taku vzdialenost by som urcite nechodila na prespavacky...a uz vonkocom nie kazdy tyzden...doma by som nic nestihala, kedze najskor sme doma okolo 5, pol 6 cez tyzden...ono je pekne pomahat, ale sama pises, ze svokor v dobrej kondicii... ale zial niekto potrebuje byt stale v krdli, a iny uprednostnuje svoj zivot s manzelkou..stavbu domu by som si velmi dobre rozmyslela..to bude tvoj muz kazdy den u rodicov...
@anonym_autor tak ku svokre by som išla možno raz za dva mesiace a stavať dom pri nej by som v živote nespravila toto treba mužovi vyhovoriť bude to najväčšia chyba čo by ste spravili
Podľa mňa si precitlivela. Poznámky od svokry absolútne nie sú nejaké strašne tragické, preháňaš. Časte návštevy nemusíš absolvovať, to asi nie je pre teba prekvapenie. Stačí ti tam ist raz za mesiac, muž nech ide sám. V žiadnom prípade by som nestavala vedľa svokry.
@anonym_autor no ale toto si naozaj vyries s chlapom skor ako bude neskoro. Vy dvaja kedy ste spolu? Kedy ste naposledy kedy mali cely vikend pre seba? Na svadobnej ceste? (ak vobec). Vianoce u mamicky, Velka noc u mamicky, vikend u mamicky, dovolenka u mamicky... Proste ste furt u jeho mamicky a teba trapi, ze svokra skritizovala papierik v aute? Kedy chodite k tvojim rodicom? Kedy chodite sami povedzme na vylet alebo len tak do kina?
@viestta vianoce sme dokonca travili oddelene lebo mal byt s mojimi rodicmi ale bol so svojimi lebo ze babka je stara a nevie kedy umrie. Cize na Vianoce sme boli oddeleni.